kipuoireinen astma..

miettii..

Löytyykö keneltäkään?
Lapsellani 7v. on ollut nyt kuukauden verran rintakipua koko rintakehässä. Verikokeet ok.keuhkokuvassa näkyi jonkinverran juostetta,ja röntgenlääkäri oli laittanut maininnan Astma???
Lapsi myös kuorsaa todella paljon,ja yöt ovat tämän takia kovin katkonaisia.saa hengityskatkoksia-herää-vaihtaa asentoa-nukahtaa-kuorsaa-hengityskatkos-herää... Nielurisat ovat myös isohkot. Yskää ei ole.Jaksaa touhuta normaalisti. Vähän suurentuneita imusomukkeita nyt kaulalla,mutta juuri nyt myös hieman nuhainen.. Lähete lastenpolille jatkotutkimuksiin.
Voisiko olla kyse tuosta kipuoireisesta astmasta? siitä löytyy tietoa kovin vähän.

2

3415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5

      Hurjille kuulostaa lapsesi oireet, toivottavasti lastenpolilla saatte apua!

      Voi aiheuttaa kipua rintakehässä esim fasettilukot selässä, ja nuo hengityskatkokset voivat johtua nielurisoista. Mutta voi olla rintakipu tosiaan myöskin astmaoire, itselleni tulee sellainen "puristus" ja paineentunne rintakehään ja keuhkoja "polttelee" kun astmakohtaus. Toisaalta noita oireita on itselläni myös keuhkoputkentulehduksessa.

    • lapsena todettu

      Minulla on kipuoireinen astma.

      Montaa lääkäriä hämää kun ei vinkunaa kuulu vaikka selittää, että on todella paha astmakohtaus ja astma huonolla tolalla.

      Täytyy vain itse olla tarkkana ja muistaa että lääkäri olettaa kyseessä olevan astman normaalimuodon eikä osaa ehkä heti ajatella, että voi olla kyse kiputyyppisestä astmasta.

      Hoito ei sinällään eroa toisitaan: tärkeintä on ennaltaehkäisevä hoito ja tunnistaa astman pahenemisvaiheet ajoissa, jotta voi nostaa lääkitystä ajoissa. Jokaisella on omanlaisensa oireilu ja "merkit". Itse huomaan pahenemisvaiheen portaidennousemisen tahmaisuutena, sen jälkeen alkaa yöheräily ja yskä sekä pienet keuhkopistot, sen jälkeen tulee isommat keuhkokivut.

      Kipuoireisestakin astmasta löytyy tietoa, kannattaa vaan googlailla ahkerasti. Myös englanniksi löytyy. määrällisesti ei tosiaan yhtä paljon, mutta ei sillä määrällä mitään väliä ole. Tauti ei ole kuolemaksi ja astman hoito on Suomessa hyvin toteutettu.

      Itse en koskaan ole kokenut astmaani liityviä kipuja elämää ratkaisevasti rajoittavana asiana,tärkeintä ehkä oli, että äitini ei tehnyt niistä ikinä suurta numeroa. Oli vain hyväksyttävä, että minulla on sellaista ja mennä sillä eteenpäin. Jos kivut ovat liian kovat voi aina ottaa särkylääkettä ja jos on väsynyt, voi mennä hetkeksi nukkumaan. Oman kantapään kautta olen sitten oppinut mitä oiretta on erityisesti tarkkailtava ja näin se kaikilla astmapotilailla menee.

      Tuo imusolmukkeiden suureneminenkin voi johtua astmasta,etenkin jos lapsesi astma on allergiaperäistä, kuten minulla, mutta (!) se toki voi johtua monesta muutakin asiasta ja imusolmukkeiden turvottelu on ihan normaalia muutenkin (se kuuluu niiden tehtäviin). Enkä ole lääkäri, joten ei tästä sen enempää.

      Hyvä, että lapsesi tutkitaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5519
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3405
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1709
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1336
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      22
      1305
    Aihe