Aihe

Topimax (topiramaatti)

kokemuksia?

Hei, onko kenelläkään kokemuksia Topimaxista (topiramaatti) mielialantasaajana kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön? Jos, niin millaisia? Ja onko auttanut myös laihtumaan - tämänhän pitäisi olla yksi niitä harvoja bipoille käytettäviä lääkkeitä, joilla ei ole lihottavaa vaan jopa laihduttava vaikutus.

15

2009

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • +76o

   ...

   • aloittaja__

    ettei käytetä enää - miksi ei?


   • 9yu
    aloittaja__ kirjoitti:

    ettei käytetä enää - miksi ei?

    Todettiin tehottomaksi kaksisuuntaisessa mielialahäiriössä.


   • 9yu
    aloittaja__ kirjoitti:

    ettei käytetä enää - miksi ei?

    http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=1721&d=16101&i=JANSSEN-CILAG_TOPIMAX_TOPIMAX-kapselit


  • Topimaxinkäyttäjä

   Nyt on vähän vanha ketju, mutta vastaan siltikin. Itse olen käyttänyt kyseistä lääkettä lähemmäs puolisen vuotta mielialan tasaajana ja olen ollut aivan äärettömän tyytyväinen, ensimmäistä kertaa vuosiin tunnen olevani "normaali" jälleen. Painokin on hieman jopa pudonnut, aiemmin söin Deprakinea ja Lamictalia, joista molemmat tai jompikumpi sai ruokahaluni aivan valtaisaksi. Eikä kyllä minun mielialaani tasannut. Ei Topimax varmaan kaikille ole yhtä hyvä lääke kuin minulle, mutta minä olen ainakin ihan perkuleen onnellinen, että lääkäri sitä mulle määräsi.

   • kaapo

    jep. samat sanat. kolmisen vuotta käyttänyt: syömishäiriöön sekä kaksisuuntaisen 2.tyyppiin. Hyvin pienellä annoksella mennään ja molemmista sairauksista olen päässyt. topimaxia en vaihda. Kun jätin pois kokeillakseni mitä on elämä ilman sitä, palautui ensin syömiskohtaukset. sen enempää en viitsinyt kokeilla vaan otin topin heti takaisin.


   • Samat oireet
    kaapo kirjoitti:

    jep. samat sanat. kolmisen vuotta käyttänyt: syömishäiriöön sekä kaksisuuntaisen 2.tyyppiin. Hyvin pienellä annoksella mennään ja molemmista sairauksista olen päässyt. topimaxia en vaihda. Kun jätin pois kokeillakseni mitä on elämä ilman sitä, palautui ensin syömiskohtaukset. sen enempää en viitsinyt kokeilla vaan otin topin heti takaisin.

    Moikka,

    Kiinostais tietää mikä on tuo sinun pieni annos milligramoissa?:) Kiitos jo näin tukäteen.


   • kaapo
    Samat oireet kirjoitti:

    Moikka,

    Kiinostais tietää mikä on tuo sinun pieni annos milligramoissa?:) Kiitos jo näin tukäteen.

    no niin, näin usean kuukauden myöhässä tämä vastaus...Aloitin topin 100mg jaettuna aamuun ja iltaan. psykiatrini kertoi että useimmilla vaikutus alkaa vasta 200-300mg määrissä, mikäli vakavasta syömishäiriöstä (bulimia) kyse. Mulla kun oli "vain" ahmimishäiriötä ja sekin sellaisena suht. lievänä. n. 2 vuotta olen käytellyt 50mg illassa, koska se auttaa myös nukahtamiseen. olen toki myös panostanut painonhallintaan (keventäjät) ja jokapäiväiseen liikkumiseen...proteiinin syömiseen. Ei tässä pelkkä lääke ole auttanut. 3 vuoden psykoterapia ja aika totaalinen elämäntaparemontti. pois dieettiajatuksista. Tällä hetkellä aloittelen luopumista hyvästä Topi-ystävästäni, sillä se ei sovi raskaaksi aikoville. Pienellä hirvityksen tunteella tässä taistelen syömishimojen kanssa. Tiedä sitä nyt taas mistä nekin johtuu tällä kertaa? Topin vähennyksestä 25mg:n vai ihan vain kk-kierrosta?


  • Tätä tyrkytetty

   Hei, mikä mahtaa olla kys. lääkkeen kustannus? Saako siihen kelakorvausta? Kiitos!

  • Tyytyväinen

   Mulla kaksisuuntaisen ykköstyyppi eli se ns. vakavampi versio taudista sekä myös migreeni ja Topimax tehoaa todella hyvin molempiin. Loistava lääke. Saa Kela-korvauksen eikä ole kallis. Keskustele ihmeessä lääkärisi kanssa aiheesta. Ja tosiaan vähentää sivuvaikutuksena ruokahalua. Mulle kyseinen lääke sopinut todella hyvin.

   • Meeri

    Onko sinulla tyytyväinen myös muita lääkkeitä Topimaxin lisäksi sairauteesi vai selviätkö vain tuolla?
    Itse olen myös vähän ajatellut tuota ja haluaisinkin kovasti kuulla käyttäjäkokemuksia. Mitä eroa esim. Lamictaliin. Onko Topimax auttanut teillä tasaamaan myös muita vaiheita kuin masennusta?


  • Topiramaattionjees

   Heippa. Vähän vanha aihe, mutta vastaanpa silti omien kokemuksieni pohjalta. Olen syönyt vuoden Topiramat-valmistetta (käsittääkseeni ihan sama kuin Topimax) ja olen siis tyypin I bipo.

   Mulla tuo lääke tasaa aika kivasti, ilman että tuntisin olevani zombie, vieläpä aika pienellä annoksella (75 mg/vrk). Myös taipumukseni ahmia ruokaa, polttaa liikaa tupakkaa, latkia litrakaupalla kahvia, ehkäpä jopa ajoittain iskevä alkoholinhimokin pysyvät aisoissa lääkkeen avulla. Ainakin näin olen tämän itse kokenut. Masennukseen lääke ei kyllä auta; vaikka itse olen hieman maniaan taipuvaista sorttia, olen aina joutunut tasaavan lääkkeen ohella syömään myös pientä määrää SSRI-lääkettä (tällä hetkellä Sertralin).

   Mitään ikäviä sivuvaikutuksia en ole huomannut lääkkeestä tulleen, aloitus oli tietenkin vaikeaa, kun purettiin entinen lääkitys alta pois aika lennossa. Ennen söin yhdistelmää Deprakine/ Sertralin/ Seroquel Prolong. Tuolloin olo olo jatkuvasti pöhnäinen, lihoin. Eli olen erittäin tyytyväinen tämän hetkiseen lääkitykseeni, vaikkei elämä nytkään aivan täysin vielä hymyile, sairaslomalla ollaan ja koitetaan tässä palautua joskus vielä työkykyiseksi....:)

   Lääkkeestä saa tosiaan sen 42 %:n korvauksen Kelalta. 112-koodin korvauspiiriin lääke ei valitettavasti kuulu, mutta onneksi tuo nyt ei aivan sieltä kalleimmasta päästä lääkkeitä ole, meniskös mulla noihin joku vajaa 30 euroa kuukaudessa?

   Tsemppiä kaikille bipoille kevääseen!

  • mrsbipo

   Juuri aloitin lääkkeen bipo II hoitoon, toivottavasti auttaa ja pudottais samalla toisen lääkkeen mukana tuomat 15 kiloa.

  • kkkkkkkkkkkkkkkkkk

   hei!
   minä myös tyypin II bipo, alla kymmenen vuotta lääkekokeiluja ja nyt kolmisen kk topimaxia, uusi psykiatri ehdotti tätä lamotriginin (söin 400mg/vrk) tilalle ja olen niiiin tyytyväinen vaihdosta! mieli on tasaantunut, olen taas oma itseni :) syön tosi pientä annosta, 2*15mg/vrk, ja se jo tuntuu riittävän. kokeiltiin pari vuotta sitten neuroleptit - ketipinor, zyprexa - painoa lisäsi parikymmentä kiloa, nyt topimax on nopsasti laskenut painoa melkein kymmenen kiloa kolmessa kuukaudessa. mutta mikä kiloja tärkeämpää, mieli on tasaantunut, elämänhalu löytynyt uudelleen, olen löytänyt itseni kymmenen mustan vuoden jälkeen. topimaxin rinnalla menee voxra 400mg/vrk, siihen ei ole vielä tehty muutoksia, mutta kyllä käänteen teki tuo lamotriginin vaihto topimaxiin.
   yksilöllistähän tämä on, mutta mulla ainakin toimii todella hyvin <3

  • kkkkkkkkkkkkkkkkkk

   korjaan äskeiseen viestiini voxran annoksen, se on siis 300mg, ei 400.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   14430
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   133
   12306
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   574
   8558
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   124
   5609
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   304
   5030