Perhelomalle Pärnuun

MTP

Kaipaisin vinkkejä siitä, kannattaako Pärnuun lähteä valmiilla laiva-bussi-hotelli-pakettimatkalle, kun lasten kanssa ollaan lähtö suunnittelemassa, vai kannattaako enemmin ottaa oma auto mukaan laivaan ja varata hotelli suoraan?

19

23916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pärnuun ihastunut

      Pärnu on mukava kaupunki hiekkarantoineen, puistoineen ja kellariravintoloineen, joten suosittelen kohdetta perheellenne.

      Matkustustavan valintaan vaikuttaa ennen kaikkea mukavuudenhalunne: mikäli olette valmiit maksamaan matkatoimistolle (esim. Ikaalisten Matkatoimisto, Matka-Vekka, Matkapojat) siitä, että he ovat huolehtineet kuljetuksista, majoituksista ja muista palveluista puolestanne, niin siitä vaan. Hintaahan tuollaiselle pakettimatkalle kertyy yllättävän paljon, mikä taas puoltaa omatoimimatkaa.

      Omatoimimatkan kriittiset kohdat ovat autopaikan saaminen laivalta ja majoituksen Pärnusta, joka on erittäin suosittu kohde ja josta matkatoimistot ovat varanneet suuren osan kapasiteetista jo aikaa sitten. Autoilu Viroon ja Virossa on sinänsä yksinkertaista ja suhteellisen turvallistakin kun pitää silmänsä auki niin moottoritiellä kuin kaupungeissakin. Vakuutukset kannattaa varmistaa ennen lähtöä vakuutusyhtiöstä.

      Pärnu on pieni kaupunki, jossa kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä, joten siellä ei autoa tarvita. Toisaalta auton kanssa olisi mahdollista tehdä retkiä muihin mielenkiintoisiin eteläisen Viron kohteisiin, kuten Viljandi ja Tartto.

      Mukavaa matkaa Pärnuun!

      • Time travel

        Pärnu on kuin suurin osa Suomen kaupungeista oli 30 luvulla. Turha sinne on mennä mitään " urbaania sykettä " etsimään...

        Suomessakin saisi olla tälläisiä kaupunkeja, ja turistit ryntäisivät katsomaan että miten ennen tultiin toimeen.


    • sepi

      asunto netin kautta ja ota auto mukaan, on helpompaa ja edullisempaa. soita vaikka suoraan jari malinille 3725586747 ja vuokraa asunto hänen kauttaan, on välittänyt asuntoja jo vuosia ja homma toimii. autopaikat saat kyllä, lisäksi aina on mahdollisuus mennä vaikka saarenmaalle samalla tavoin. eikun matkaan.

      • Matkamies

        Tai sitten voit katsoa oheisen linkin:

        www.lomaparnu.com

        Iso asunto 1-6 hlö keskeisellä paikalla, lähellä rantaaa ja Pärnun keskustaa. Kannattaa tutustua.

        Pete


    • Laura

      Me olemme perheen, johon kuluu kaksi aikuista ja kolme lasta(17,15 ja 6-vuotiaat) kanssa käyneet pari kertaa Pärnussa. Olemme menneet Tallinnaan esim. Seawindilla tai Lindalinen lautoilla, jotka ovat mielestämme hyviä ja matka Helsingistä Tallinnaan taittuu nopesti. Olemme Suomesta varaneet paikat Eurolinesin bussiin (hinta Suomesta tilattuna n.8euroa/henkilö/suunta) Tallinnasta Pärnuun. Bussiin voi nousta kätevästi satamasta. Bussimatka kestää pari tuntia. Matkat Pärnusta Tallinnaan olemme ostaneet Pärnusta ja näin säästäneet hieman rahaa, kun tuo etukäteen varaaminenkin maksaa jonkun verran lisää ja Eurolinesin bussit ovat kalliimpia kuin muut. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tällä tavalla Pärnuun pääsee helpoiten ja matkaaminen on mukavampaa ja vapaampaa kuin esim. jonkun turistiryhmän matkassa. Hotellin olemme varanneet netin kautta ja olemme olleet tyytyväisiä huoneistohotelliin nimeltä "Villa Ene".
      Omalla autolla Pärnuuseen lähtemistä olemme myös suunnitelleet, muttemme vielä toteuttaneet. Toivottavasti tästä oli jotain apua!

    • Paula

      Hei!

      Meidän perhe kävi Pärnussa viime kesänä niin, että varasimme vain pari viikkoa ennen lähtöä paikan Seawindlinen laivaan ja hotellin varasimme sähköpostitse. Reissu oli tosi edullinen kun Seawindillä oli loistava tarjous. Jos en väärin muista, niin meno-paluu 5 henkilöä ja auto maksoi 35€.

      Tänä vuonna päätin olla ajoissa liikenteessä ja silti oli hotellin saaminen tiukassa, vaikka etsin sitä jo maaliskuussa. Matkatoimistoilla on ilmeisesti nyt paljon kiintiöitä hotellissa eikä heillä ole kovin paljon suoraan myytäviä paikkoja. Me menemme tänäkin kesänä Pärnuun Tallinnasta omalla autolla. Nyt menemme Siljan Seacatilla lahden yli. Hintaa tulee omatoimimatkalle arviolta 30-50% vähemmän kuin matkatoimiston vastaavalle matkalle.

      Mukavaa matkaa!

    • Peppi

      Meidän kuusihenkinen perheemme on mennyt lahden yli pikalaivalla, sitten Tallinnasta ihan normaalilla bussilla Pärnuun. Reittivuoroja on päivän aikana monia, kyselin aikoja etukäteen Tallinnan linja-autoasemalta, josta lähettivät sähköpostitse aikataulun.
      Bussimatka kestää tasan kaksi tuntia ja bussit olivat ihan hyviä ja siistejä. Menomatkan hintaa en muista mutta takaisin tullessa aikuisen lippu Pärnu-Tallinna maksoi 2 euroa.

      Majoituksen varasin suoraan netin kautta, pitää tosin olla liikkeellä jo hyvissä ajoin, jos on isomman porukan kanssa lähdössä.

      Kuten joku sanoikin, Pärnu on niin pieni paikka, ettei siellä autoa tarvitse, ellei tosiaan aio retkeillä jonnekin muuallekin. Viime kerralla neljän päivän aika sujui kaupungissa mukavasti, tänä kesänä aiomme olla koko viikon. Jos retkille haluamme, lähdemme bussilla seikkailemaan.

      Matkatoimistojen hinnat tuntuvat aika kovilta silloin kun on iso perhe kyseessä. Omatoimisesti pääsette paljon edullisemmin ja aivan sujuvasti.

    • Käynnyt

      Kannattaa mennä omalla autolla ja ei välttämättä Pärnuun joka alkaa olla täynnä turisteja.

      Etelä-Virosta löytyy paljon pieniä majoituspaikkoja ja mukavia rauhallisia paikkoja perheen kanssa kiertämiseen.

    • Mr Spok

      Voisitko ajatella talon vuokraamista Pärnusta.

      Siellä on vaikka kuinka puutaloja kesäksi tarjolla, ja ihan keskustassa ?

      • Leping

        Melkein kaikille kelpaa matkailijoiden tuomat eurot. Kannattaa vain hieman kysellä kaupungista asuntoja, niin jo kohta on edullisia paikkoja tarjolla.


    • Jaana

      Hei,
      olemme olleet jo Pärnussa omalla autolla muutaman kerran ja suosittelen kyllä oman auton mukaan ottoa, saatte matkatavarat kätevästi mukaan ja ehkä löydätte jotain ostettavaakin Eestistä.
      Olemme kulkeneet Tallinnaan Nordic Jetillä (nopea, mutta alkaa olla kallis), sekä viimekesänä Eckerö Linen laivalla. Tänä vuonna varmaan Sea Windillä, heillä on halvimmat (luulisin ainakin) hinnat.
      Majoitusta varmaan löytyy kun alat jo piakkoin varaamaan, Pärnussä on paljon myös ns. villa-majoitusta, jos ette välttämättä halua isoon turistihotelliin. Tässä esim yksi osoite josta löytyy kaikenlaista majoitusta:
      http://www.parnu.ee/?id=432
      Suosittelen muuten myös pyörien vuokraamista Pärnussä, näkee hyvin kaupunkia, ja siellä on hyvät pyöräilyreitit.
      Mukavaa matkaa!

      • Paula

        Hei!

        Osaisiko joku sanoa, että mistä Pärnussa voi vuokrata pyöriä? Mikähän mahtaa suunnilleen olla hintataso? Lapselle täytyy varmaan ottaa istuin kotoa mukaan vai mahtaisikohan semmoisiakin saada vuokralle?

        Paula


      • Jaana
        Paula kirjoitti:

        Hei!

        Osaisiko joku sanoa, että mistä Pärnussa voi vuokrata pyöriä? Mikähän mahtaa suunnilleen olla hintataso? Lapselle täytyy varmaan ottaa istuin kotoa mukaan vai mahtaisikohan semmoisiakin saada vuokralle?

        Paula

        Me vuokrasimme pyörät Ranna pst:ltä, puiston ja rannan väliseltä tieltä, Mudaravila nimisen paikan(hotelli?)vierestä. Siinä istui mies kaiket päivät ulkona ja pyöriä oli kaikenlaisia tarjolla (hyviä ja uusia vaihdepyöriä), ja hän oli kovin avulias, luultavasti saa sinulle järjestettyä turvaistuimenkin? Muistelisin että näitä pyörävuokraamoja näkyi siellä muuallakin. Hintoja en kyllä muista, ei mitään "puoli-ilmaista", mutta ei kallistakaan touhua. Meille jäi kyllä tosi hyvät muistot näistä pyöräilyistä, oltiin isovanhemmat, me ja lapset liikkeellä.


      • Paula
        Jaana kirjoitti:

        Me vuokrasimme pyörät Ranna pst:ltä, puiston ja rannan väliseltä tieltä, Mudaravila nimisen paikan(hotelli?)vierestä. Siinä istui mies kaiket päivät ulkona ja pyöriä oli kaikenlaisia tarjolla (hyviä ja uusia vaihdepyöriä), ja hän oli kovin avulias, luultavasti saa sinulle järjestettyä turvaistuimenkin? Muistelisin että näitä pyörävuokraamoja näkyi siellä muuallakin. Hintoja en kyllä muista, ei mitään "puoli-ilmaista", mutta ei kallistakaan touhua. Meille jäi kyllä tosi hyvät muistot näistä pyöräilyistä, oltiin isovanhemmat, me ja lapset liikkeellä.

        Me taidamme ottaa pojalle kypärän ja pyöränistuimen mukaan jos vain autoon mahtuu ja pyöräilemme Pärnussa. Se kuulostaa mukavalta puuhalta. Ehtii nähdä enemmän ja pääsee paikasta toiseen kivuttomammin kuin kävellen. Kiitos vinkistä.


    • Kande

      omalla vaan, on helppoa ja voi käydä samalla muuallakin.

    • Matkamies

      Suomalaisilla on lukuisia loma-asuntoja Pärnussa, joita he sitten vuokraavat kesävieraille.
      Ohessa muutamia linkkejä:

      www.lomaparnu.com
      www.loma-parnu.com
      www.estcot.com
      www.nettiasunto.fi

      Kannattaa mennä omalla autolla, mutta matkat kesäaikaan kannattaa varata ajoissa

      • timosaki

        Perheloma Pärnuun kannattaa toteuttaa omatoimimatkana. Laivapaikat ja majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin.
        Miellyttävät kokemukset on majoituksia tarjoavasta www.sakutuulik.com
        T:Perhematkaaja


    • Marjo-77

      Olen verrannut monet kesät ja aina on matkatoimiston kautta ollut halvempi. Mentiin viimekesänä Ikaalisten matkatoimiston matkalle ja sen kustannukset oli 30-40 euroo/hlö edullisemmat, ku jos olisin itte varannu suoraan hotellia.

    • Pärnun loma

      Olemme pieni loma-asuntojen välitysyhtiö, joka on erikoistunut koko perheelle sopiviin edullisiin asuntoihin (taloja ja asuntoja) Pärnussa. Vieraile nettisivullamme osoitteessa http://www.parnumajoitus.fi/ ja tutustu palveluumme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe