unikoulu?!

todellaväsy

Mulla on 8kk vanha tyttö joka heräilee öisin 4-15 kertaa. Olen itse niin poikki että väsyttää illalla, yöllä ja aamulla kun herään. Miten saan tuon lapsen nukkumaan?! Olen yksin tytön kanssa. Nyt on hyvät neuvot kalliit.

8

631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rilla-anoppi

      Tarvitset nyt jonkun ihmisen apua, onko ketään .
      Menet vaikka tuttavallesi , äidillesi kylään ja pyydät saada nukkua muualla, hän nukkuu lapsen kanssa pari yötä , lapsi tottuu ja sinä , yksin ei asia ratkea.
      Noissa lasten sivuilla tästä on asiaa , kaks plus , perhe ym äitien sivut .

      Normaalia on , mutta voimat se vie sinulta .

      Kysele nyt , kuka auttaisi , kummit , mummit ...

    • rtjk,mnbgfdsxz

      Onko tuo heräily alkanut vastikään? Herääkö itkemään vai miten? Nukkuuko samassa/eri huoneessa kuin sinä? Syökö tyttö vielä öisin? Rintamaitoa? Tuleeko hampaita?
      Jos on alkanut vasta, niin onko oppinut liikkumaan/konttaamaan, jne? Sehän aiheuttaa levottomuutta öisin. Tämä menee kyllä ohi, ja muutenkin vauvalla on yleensä aina joku vaihe menoillaan joka menee ohi, kun uusi vaihe alkaa :) Meillä yöt rauhoittuivat, kun siirrettiin poika omaan huoneeseensa (6kk), mutta taisi siinä 8 kk tietämissä olla riehakkaita öitä hampaiden tulon takia. Seuraavaksi rauhattomuutta oli 9 kk, kun poika oppi konttaamaan ja nousemaan seisomaan (konttaili sängyssä ja inisi pitkin yötä...), mutta aina välillä on taas rauhallista. Hieman vaikea neuvoa mitään, kun et kerro enempää. Yritä tosiaan saada apua ulkopuoliselta, vaikka Mannerheimin Lastensuojeluliitosta hoitajaa, että saat nukuttua. Tai onko teidän kunnalla hoitajia? Keskustele neuvolan kanssa, hekin voivat osata auttaa. Yritä nukkua päivällä, kun lapsikin nukkuu. Ja tsemppiä!

    • vcbx

      tuon ikäiselle, koska juuri tuossa iässä on se pahin heräilykausi (6-9kk iässä), kun tulee hampaita, opitaan konttaamaan, seisomaan, on eroahdistusta yms. Meillä tyttö heräsi 5-9kk iässä 5-20 kertaa joka yö, eikä siihen auttanut mikään, koska kuuluu kuulemma normaaliin kehitykseen (jotkut heräilee enemmän, jotkut vähemmän). Ainoa mikä auttaa, on se, että A) pyydät lastenhoitoapua, jotta saat välillä nukuttua ja B) nukut aina kun voit. Kyllä se helpottaa, meilläkin helpottui 9kk iässä. Neuvolan mukaan tosin 2-4 yöheräämistä on aivan normaalia vielä 2-vuotiaaksi asti ja puolet 2-vuotiaistakin vielä herää yöllä. En siis ymmärrä koko unikoulua sinällään, koska heräilyt kuuluu normaalin vauvan kehitykseen.

      • Merkitönnä

        Ainakin MLL:n tassuhoito unikoulun tavoitteena onkin rauhoittaa lapsi nukahtamaan mahdollisemman vaivattomasti ilman työläitä konsteja. Meillä unikoulu auttoikin sikäli hienosti, että kun lasta ennen unikoulua sai kanniskella, hyssytellä ja keinutella sitterissä pitkiä pätkiä ennen kuin uni tuli uudestaan, unikoulun jälkeen riitti, että kävi laittamassa tutin takaisin suuhun ja taputti takapuolta. Vaikka tiheät heräilyt jatkuivatkin vielä jonkin aikaa sen jälkeen, tuo muutos kyllä helpotti omaa jaksamista aikalailla. Ei itse ehtinyt lasta nukuttaessa virkistyä niin paljon, ettei sänkyyn päästyä enää uni tullutkaan.


    • todellaväsy

      Eli tyttö on oppinut nyt nousemaan ja kävelemään tukea vasten ja konttaamaan. Ja todennäkösesti hampaitakin tulossa. Eli siinä siis syyt heräilemiseen.:D No odotellaan että tämä vaihe menee sitten ohi. Meillä neuvolan kautta saa perhetyöntekijää käymään aina silloin kun tarvitsee.

      • päzz

        Meillä kans paljon heräilevä yli yksi vuotias. Totta on, että normaalia ja väsyttävää ja jos jotain apua vaan jostain saa, niin se kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

        Näitä voit vielä kokeilla, vaikka varmaan olet kaikkea jo kokeillutkin:
        Hammaskipuihin voi antaa kipulääkettä, meillä hammaskivuista johtuviin heräilyihin auttoi lasten panadol.
        Ilta- ja päivärutiinit tosi tärkeitä nukkumisen kannalta. Erityisesti illalla kaikki aina samoihin aikoihin samalla kaavalla. Auttoi meillä hieman yörauhaan.
        Ei liian pitkiä päiväunia.
        Ei yösyöttöjä
        Omaan sänkyyn nukuttaminen

        Uusien yörutiinien kanssa pitää olla tosi jämpti ja johdonmukainen. Itsellä on ollut tässä hankaluuksia ja nopeasti meni yösyömiseen, jos lipsui hiukankin siitä...

        Tsemppiä kovasti!


    • .....
    • Iskävaan76

      Meillä oli täsmälleen samanlainen tilanne. Muksu kiljui koko yön ja lääkäri epäili koliikkia. No tämä oli tietenkin arvauskeskuksen kandi. Varasin ajan korvalääkärille ja käynnin tulos oli että molemmat korvat täynnä vaikkua. Vaikku poistettiin ja sitten imettiin märkää, oikein urakalla.
      Sitten tuli hampaat. Se kutiaa ja tekee jopa kipeää. Annettiin ennen unia kipulääkettä (pronaxen, panadol nesteenä) ja yöt rauhoittui.
      Oma vihje...trkistuta korvat korvalääkärillä tai anna kipulääkettä hammaskipuihin, tai oletettuihin sellaisiin. Pari yötä. Hae resepti terveyskeskuksesta. Tai osta panadolia apteekista, pullon hinta 4€. Annostus jotain 2-5ml, katso ohjeista. Kokeile pari yötä.
      Tietenkin vatsa voi myös oireilla. Tuleeko kakkaa? Jos vatsa kovalla, niin kokeile mallassuutetta (apteekista). luumusosetta ruokaan sekoitettuna, levalacia (apteekista) tai kasta sormesi rypsiöljyyn ja työnnä se lapsesi pyllyyn. Se auttaa ulostamisessa.
      Oma arvaukseni on, että kyseessä korvat, kun itku makuuasennossa. Koita ihan tosissaan antaa sitä nestemäistä panadolia, jota saat ilman reseptiä apteekista. Meidän muksulla ollut samat oireet...ja yli 25 korvatulehduksen kokemuksella puhun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe