Voiko työkyvyttömyyseläkkeen menettää ??

Kapulasaamulla

Joo


Voiko työkyvyttömyyseläkkeen menettää jos kieltäytyy hoidosta eikä mene tutkimuksiin mutta ei käy työssä ?
Siis voikos työkyvyttömyyseläkkeen menettää jotensakin omalla toiminnalla..

Onkos tiatoo tai kokemuksia ??

27

8534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olli.n.,.

      ja menettää heti jos Kelan kyykytyksestä ja kuntoutuksesta kieltäytyy.Vaikka jotkut luulee niin työkyvyttömyys eläkkeen voi lopettaa,jos katsotaan jotta sen saaja on parantunut kykenee johonkin työtehtävään jolloin koulutusta ja muuta

    • zxcvbnm123

      säännöllinen lääkitys ja jos jätät lääkkeet lunastamatta apteekista, kyllä se Kela tirkistelee sitäkin.

      • ikuinen eläke

        Älä nyt puhu paskaa. Lääkkeiden syönnillä ja eläkkeellä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Olen ollut vuosia eläkkeellä enkä ole käyttänyt minulle määrättyjä lääkkeitä. Kukaan ei ole perään koskaan kysellyt.
        Toisekseen, eläkeläisille ei edes ole mitään kuntoutusta nykyisin tarjolla. Jos joku haluaakin, sanotaan ettei ole rahaa sellaiseen. Itse en ole kyllä halunnutkaan. Pystyn sairaudestani huolimatta ihan hyvin raskaisiinkin töihin, mutta ongelma on se, että en jaksa tehdä kuin muutaman tunnin kerrallaan, kun on huilattava. Jotkut päivät taas ovat niin v...maisia, ettei jaksa mitään. Tämä on kyllä lääkäreiden ja kelan virkailijoidenkin tiedossa, muttei kukaan ole koskaan tullut eläkettäni pois ottamaan. Päinvastoin neurologi juuri viime käynnillä sanoi, että olipa hyvä juttu, kun pääsit eläkkeelle!


      • kela kyykyttää

        Kyllä vain Kelalle menee tieto kaikista Kelan korvattavista lääkkeistä. Sehän seuraa milloin lääkekatto tulee täyteen. Kyllä ne tietää mihin sairauteen lääkkeitäsi syöt ja jos et niitä käy hakemassa niin voidaan katsoa ettet niitä tarvitse eli olet parantunut.
        Se on ihan sama mistä apteekista Suomessa niitä ostat, tieto menee Kelan tiedostoon. Jos sulla on jatkuva lääkitys, ei apteekki anna sulle niitä ennenkuin 3:kk alkaa olla täysi, apteekissa sanotaan että kela ei niitä anna...
        Kelan koneisto toimii hitaasti, mutta kaikki Kelan antamat etuudet ja korvaukset ovat siellä nähtävissä, käy vaikka katsomassa omia tietojasi..
        "kyllä Kela tietää"....


      • Papillon112

        Entäs jos asut vaikkapa Espanjassa?


    • eläkeellä 7v

      Kaikki voi menettää. Minä olen vanhuuseläkeellä ja sekin jäi 2204 tulematta. Syytä en tiedä.

      • älyhoiäläjätä

        Jos sun vuoden 2204 eläke jäi tulematta, niin sulla on väärä kalenteri seinällä. Nyt maksetaan vasta vuoden 2011 eläkkeitä!


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • riippuu tapauksesta

      Voi menettää.Ei ainakaan kannata nousta otsikoihin kuinka yksin ilman lisähappea nousi Mount Everestille:=)
      Tai jää kiinni pimeistä töistä varsinkin jos samaa alaa josta sai eläkkeen.

    • Vihtori -68

      Joo,kun on työkyvyttomyyseläkkeellä niin tuleekos Kelasta jottaan kirjeita joissa kysellään vointia ja noin muita juttuja?

      Tai tuleekos Kelasta hoitavalle lääkärille jottaan kyselyjä ?

      Siis voiko eläkkeen meenttään jos ei ole Kelan kanssa tekemisissä jos sieltä tulee jottaan kyselyjä ?

    • työeläke taskussa

      No minä olen ollut jo useamman vuoden työkyvyttömyyseläkkeellä, eikä ole koskaan vointeja kyselty. :D Ei myöskään lääkärille kyselyjä. Tosin enpä ole vuoteen taas omaan lääkäriini yhteydessä ollutkaan, kun en syö muita kuin särkylääkkeitä. Lääkäri kyllä aikanaan määräsi lääkkeitä, mutta katsoin, etteivät ne olleet sopivia eikä niistä ollut hyötyä, päinvastoin.

      Kukaan ei ole ollut kiinnostunut sairauksistani tai muistakaan asioistani näiden vuosien varrella. Jäin eläkkeelle ms-taudin vuoksi.

      Se mitä pitää Kelan suuntaan tehdä, on vastata asumistuen tarkistuksiin ja antaa tiedot. Muuten ei heidän suuntaansa ole asiaa.
      Jotkut eläkkeellä olevat (tietysti muutkin) voivat saada hoitotukea. Itse en onnistunut saamaan, kun siinä pitäisi olla sellaisessa kunnossa, että tarvitsee toisen ihmisen apua tai sitten sairauskustannukset niin katossa, että sillä perusteella antavat.

      • Tehty mikä tehty

        Olen ollut vasta vuoden työkyvyttömyys eläkkeelllä eikä ole tullut ainakaan vielä yhtään kyselyä mistään asiasta. Eläke päätöksessä luki että eläke on voimassa toistaiseksi ja minun täytyy ilmoittaa jos työkykyni palautuu tai menen ansiotyöhön.

        Eräs alan ihminen sanoi minulle kerran että tehty myönteinen päätös on lopullinen eikä siihen palata ilman erityisen painavaa syytä.


      • minä vaan

        mielestäni ne katsoo pärtäkertoimella ite ollut yli kymmenen vuotta työkyvyttömyys eläkeelä
        ja oon 35vuotta ja teen kesät töitä


    • pensioner.....

      Täällä on hieman tietoa asiasta.

      http://tyoelakelakipalvelu.etk.fi/fi/soveltamisohje/?asiakirjanumero=18006&_navi=ohjeisto&_avaa_koko_ohjeisto=18006

    • salksjfakj

      No, kuka hullu nyt lähtee eläkkeellä ollessaan töihin???

      • pensioner.....

        Niin tuolla samaisella sivulla on myös vastaus ketjun aloittajalle.

        http://tyoelakelakipalvelu.etk.fi/fi/soveltamisohje/?asiakirjanumero=18006&_navi=ohjeisto&_avaa_koko_ohjeisto=18006




        Eläkelaitosten oikeus saada tietoja eläkeoikeuden jatkuvuudesta

        Eläkelaitos voi eläkkeensaajan ilmoitusvelvollisuudesta riippumatta vaatia eläkkeensaajalta selvityksen eläkkeen määrään ja eläkeoikeuteen vaikuttavista seikoista, jos on aihetta epäillä, että näissä seikoissa on tapahtunut muutoksia. (TyEL 196 §)

        Eläkelaitoksella on lisäksi TyEL:n 46 §:n mukaan oikeus saada eläkkeensaajalta selvitys työkyvyttömyyden jatkumisesta. Tämän säännöksen mukaan, jos eläkelaitoksella on syytä olettaa, että eläkkeensaajan työkyky on palautunut, eläkkeensaaja on velvollinen käymään eläkelaitoksen määräyksestä työkyvyttömyyden jatkumisen selvittämistä varten tutkittavana eläkelaitoksen nimeämän laillistetun lääkärin luona tai eläkelaitoksen osoittamassa kuntoutus- tai tutkimuslaitoksessa. Eläkelaitoksen on tällöin korvattava tutkimuksesta ja mahdollisista matkoista aiheutuvat kohtuulliset kustannukset.

        Jos eläkkeensaaja ei suostu eläkelaitoksen TyEL:n 46 §:n mukaan määräämään tutkimukseen, eläkelaitos voi keskeyttää työkyvyttömyyseläkkeen maksamisen, ellei kieltäytymiseen ole olemassa hyväksyttävää syytä. Eläkkeen maksaminen voidaan keskeyttää myös, jos eläkkeensaaja ei toimita 46 §:ssä tarkoitetun tutkimuksen tuloksia eläkelaitokselle sen määräämässä kohtuullisessa ajassa. (TyEL 50 §)


      • Sivusta seurannut

        Pimeän työn tekijät menee töihin ja nostavat työkyvyttömyyseläkettä siinä sivussa.


    • Työkyky

      Eipä ole kukaan kysellyt mitään.Enkä töihin edes pystyisi vaikka kysyisivätkin.

      Pieni on vaan eläke ,kun nuorena joutuu eläkkeelle lähtemään.

    • Aloittajalle

      "Voiko työkyvyttömyyseläkkeen menettää jos kieltäytyy hoidosta eikä mene tutkimuksiin mutta ei käy työssä ?
      Siis voikos työkyvyttömyyseläkkeen menettää jotensakin omalla toiminnalla"

      Jos on pysyvä työkyvyttömyyseläke myönnetty, niin EI VARMASTI voi menettää!

      Eri juttu on, jos saat määräaikaista työkyvyttömyyseläkettä kuntoutuksen takia, niin silloin olet eläkkeen saamiseksi pakotettu hyppäämään aina siihen suuntaan, mihin Kela tai vakuutusyhtiö tai kuka nyt sitten kuntoutuksesi kustantaja onkin, sattuu sinua vaatimaan. Eli jo silloin kieltäydyt kuntouttavista hoidoista yms, niin varmasti eläke katkeaa.

    • Kyykytikyyyykyyy

      Minä olen lyhyellä sairaslomalla. Tammikuussa jatkan normaalisti työhakijana, mutta kela pommitti kirjeen jossa vaaditaan täyttämään hakemus ammatilliseen kuntoutukseen, eli joku valvottu työkokeilu luultavasti.
      En tiedä mitä seuraa jos kieltäytyy, vedoten siihen, että on jo työkykyinen eikä tarvitse jatkaa kuntoutusta. En ole hakenut eläkettä, olin vain pari viikkoa kuntoutuksessa ja siihen saikkua päälle.

      • ???????????

        Sinun tapauksessahan ei olekkaan kyse työkyvyttömyyseläkkeestä !!!


    • no eeiiiiiiii

      No ei olekaan, vaan oli kuntoutustutkimus ja siihen määrättiin saikkua päälle.
      Sorry oon väärällä palstalla :)

    • Anonyymi

      Jos se on työkyvyttömyyseläke eikä kuntoutustuki, ei kai sitä enää menettää voi. Ja mihinkään Kelan tai vastaavien ehdotuksiin ei tarvitse suostua enempää kuin syömään lääkkeitäkään sen pelossa, että työkyvyttömyyseläke lakkautettaisiin.
      Kumpi sinulla siis oli 2011, työkyvyttömyyseläke vai kuntoutustuki, joka on MÄÄRÄAIKAINEN työkyvyttömyyseläke? Viimemainitun kyllä voivat lopettaa, jos huomaavat, että hoitosuunnitelmaa ei ole noudatettu, mutta jos työkyvyttömyyseläke on myönnetty, hoitosuunnitelmaa ei edes tehdä Kelalle tai eläkevakuutusyhtiölle.

      • Anonyymi

        Jos sattuu tienaan liikaa niin voi menettää niinku kuuluukin minusta. Tosin minusta oikeasti työkyvytön ei voi tienata niin paljoa, että näin käy.
        Samoin voi menettää, jos toimii kovin ristiriitaisesti niihin perusteisiin nähden mitä eläkehakemuksessa on ollut eli ns. ihmeparantuu. No tämähän alkaa jo ollakin petosta! Näitäkin on ollut ja oliskohan ihmiset luulleet eläkkeen olevan pysyvä...

        lajijasuris


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe