Voiko työkyvyttömyyseläkkeen menettää ??

Kapulasaamulla

Joo

Voiko työkyvyttömyyseläkkeen menettää jos kieltäytyy hoidosta eikä mene tutkimuksiin mutta ei käy työssä ?
Siis voikos työkyvyttömyyseläkkeen menettää jotensakin omalla toiminnalla..

Onkos tiatoo tai kokemuksia ??

23

1824

  Vastaukset

  • ja menettää heti jos Kelan kyykytyksestä ja kuntoutuksesta kieltäytyy.Vaikka jotkut luulee niin työkyvyttömyys eläkkeen voi lopettaa,jos katsotaan jotta sen saaja on parantunut kykenee johonkin työtehtävään jolloin koulutusta ja muuta

  • säännöllinen lääkitys ja jos jätät lääkkeet lunastamatta apteekista, kyllä se Kela tirkistelee sitäkin.

   • Älä nyt puhu paskaa. Lääkkeiden syönnillä ja eläkkeellä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Olen ollut vuosia eläkkeellä enkä ole käyttänyt minulle määrättyjä lääkkeitä. Kukaan ei ole perään koskaan kysellyt.
    Toisekseen, eläkeläisille ei edes ole mitään kuntoutusta nykyisin tarjolla. Jos joku haluaakin, sanotaan ettei ole rahaa sellaiseen. Itse en ole kyllä halunnutkaan. Pystyn sairaudestani huolimatta ihan hyvin raskaisiinkin töihin, mutta ongelma on se, että en jaksa tehdä kuin muutaman tunnin kerrallaan, kun on huilattava. Jotkut päivät taas ovat niin v...maisia, ettei jaksa mitään. Tämä on kyllä lääkäreiden ja kelan virkailijoidenkin tiedossa, muttei kukaan ole koskaan tullut eläkettäni pois ottamaan. Päinvastoin neurologi juuri viime käynnillä sanoi, että olipa hyvä juttu, kun pääsit eläkkeelle!


   • Kyllä vain Kelalle menee tieto kaikista Kelan korvattavista lääkkeistä. Sehän seuraa milloin lääkekatto tulee täyteen. Kyllä ne tietää mihin sairauteen lääkkeitäsi syöt ja jos et niitä käy hakemassa niin voidaan katsoa ettet niitä tarvitse eli olet parantunut.
    Se on ihan sama mistä apteekista Suomessa niitä ostat, tieto menee Kelan tiedostoon. Jos sulla on jatkuva lääkitys, ei apteekki anna sulle niitä ennenkuin 3:kk alkaa olla täysi, apteekissa sanotaan että kela ei niitä anna...
    Kelan koneisto toimii hitaasti, mutta kaikki Kelan antamat etuudet ja korvaukset ovat siellä nähtävissä, käy vaikka katsomassa omia tietojasi..
    "kyllä Kela tietää"....


   • Entäs jos asut vaikkapa Espanjassa?


  • Kaikki voi menettää. Minä olen vanhuuseläkeellä ja sekin jäi 2204 tulematta. Syytä en tiedä.

  • Voi menettää.Ei ainakaan kannata nousta otsikoihin kuinka yksin ilman lisähappea nousi Mount Everestille:=)
   Tai jää kiinni pimeistä töistä varsinkin jos samaa alaa josta sai eläkkeen.

  • Joo,kun on työkyvyttomyyseläkkeellä niin tuleekos Kelasta jottaan kirjeita joissa kysellään vointia ja noin muita juttuja?

   Tai tuleekos Kelasta hoitavalle lääkärille jottaan kyselyjä ?

   Siis voiko eläkkeen meenttään jos ei ole Kelan kanssa tekemisissä jos sieltä tulee jottaan kyselyjä ?

  • No minä olen ollut jo useamman vuoden työkyvyttömyyseläkkeellä, eikä ole koskaan vointeja kyselty. :D Ei myöskään lääkärille kyselyjä. Tosin enpä ole vuoteen taas omaan lääkäriini yhteydessä ollutkaan, kun en syö muita kuin särkylääkkeitä. Lääkäri kyllä aikanaan määräsi lääkkeitä, mutta katsoin, etteivät ne olleet sopivia eikä niistä ollut hyötyä, päinvastoin.

   Kukaan ei ole ollut kiinnostunut sairauksistani tai muistakaan asioistani näiden vuosien varrella. Jäin eläkkeelle ms-taudin vuoksi.

   Se mitä pitää Kelan suuntaan tehdä, on vastata asumistuen tarkistuksiin ja antaa tiedot. Muuten ei heidän suuntaansa ole asiaa.
   Jotkut eläkkeellä olevat (tietysti muutkin) voivat saada hoitotukea. Itse en onnistunut saamaan, kun siinä pitäisi olla sellaisessa kunnossa, että tarvitsee toisen ihmisen apua tai sitten sairauskustannukset niin katossa, että sillä perusteella antavat.

   • Olen ollut vasta vuoden työkyvyttömyys eläkkeelllä eikä ole tullut ainakaan vielä yhtään kyselyä mistään asiasta. Eläke päätöksessä luki että eläke on voimassa toistaiseksi ja minun täytyy ilmoittaa jos työkykyni palautuu tai menen ansiotyöhön.

    Eräs alan ihminen sanoi minulle kerran että tehty myönteinen päätös on lopullinen eikä siihen palata ilman erityisen painavaa syytä.


   • mielestäni ne katsoo pärtäkertoimella ite ollut yli kymmenen vuotta työkyvyttömyys eläkeelä
    ja oon 35vuotta ja teen kesät töitä


  • No, kuka hullu nyt lähtee eläkkeellä ollessaan töihin???

   • Niin tuolla samaisella sivulla on myös vastaus ketjun aloittajalle.

    http://tyoelakelakipalvelu.etk.fi/fi/soveltamisohje/?asiakirjanumero=18006&_navi=ohjeisto&_avaa_koko_ohjeisto=18006

    Eläkelaitosten oikeus saada tietoja eläkeoikeuden jatkuvuudesta

    Eläkelaitos voi eläkkeensaajan ilmoitusvelvollisuudesta riippumatta vaatia eläkkeensaajalta selvityksen eläkkeen määrään ja eläkeoikeuteen vaikuttavista seikoista, jos on aihetta epäillä, että näissä seikoissa on tapahtunut muutoksia. (TyEL 196 §)

    Eläkelaitoksella on lisäksi TyEL:n 46 §:n mukaan oikeus saada eläkkeensaajalta selvitys työkyvyttömyyden jatkumisesta. Tämän säännöksen mukaan, jos eläkelaitoksella on syytä olettaa, että eläkkeensaajan työkyky on palautunut, eläkkeensaaja on velvollinen käymään eläkelaitoksen määräyksestä työkyvyttömyyden jatkumisen selvittämistä varten tutkittavana eläkelaitoksen nimeämän laillistetun lääkärin luona tai eläkelaitoksen osoittamassa kuntoutus- tai tutkimuslaitoksessa. Eläkelaitoksen on tällöin korvattava tutkimuksesta ja mahdollisista matkoista aiheutuvat kohtuulliset kustannukset.

    Jos eläkkeensaaja ei suostu eläkelaitoksen TyEL:n 46 §:n mukaan määräämään tutkimukseen, eläkelaitos voi keskeyttää työkyvyttömyyseläkkeen maksamisen, ellei kieltäytymiseen ole olemassa hyväksyttävää syytä. Eläkkeen maksaminen voidaan keskeyttää myös, jos eläkkeensaaja ei toimita 46 §:ssä tarkoitetun tutkimuksen tuloksia eläkelaitokselle sen määräämässä kohtuullisessa ajassa. (TyEL 50 §)


   • Pimeän työn tekijät menee töihin ja nostavat työkyvyttömyyseläkettä siinä sivussa.


  • Eipä ole kukaan kysellyt mitään.Enkä töihin edes pystyisi vaikka kysyisivätkin.

   Pieni on vaan eläke ,kun nuorena joutuu eläkkeelle lähtemään.

  • "Voiko työkyvyttömyyseläkkeen menettää jos kieltäytyy hoidosta eikä mene tutkimuksiin mutta ei käy työssä ?
   Siis voikos työkyvyttömyyseläkkeen menettää jotensakin omalla toiminnalla"

   Jos on pysyvä työkyvyttömyyseläke myönnetty, niin EI VARMASTI voi menettää!

   Eri juttu on, jos saat määräaikaista työkyvyttömyyseläkettä kuntoutuksen takia, niin silloin olet eläkkeen saamiseksi pakotettu hyppäämään aina siihen suuntaan, mihin Kela tai vakuutusyhtiö tai kuka nyt sitten kuntoutuksesi kustantaja onkin, sattuu sinua vaatimaan. Eli jo silloin kieltäydyt kuntouttavista hoidoista yms, niin varmasti eläke katkeaa.

  • Minä olen lyhyellä sairaslomalla. Tammikuussa jatkan normaalisti työhakijana, mutta kela pommitti kirjeen jossa vaaditaan täyttämään hakemus ammatilliseen kuntoutukseen, eli joku valvottu työkokeilu luultavasti.
   En tiedä mitä seuraa jos kieltäytyy, vedoten siihen, että on jo työkykyinen eikä tarvitse jatkaa kuntoutusta. En ole hakenut eläkettä, olin vain pari viikkoa kuntoutuksessa ja siihen saikkua päälle.

   • Sinun tapauksessahan ei olekkaan kyse työkyvyttömyyseläkkeestä !!!


  • No ei olekaan, vaan oli kuntoutustutkimus ja siihen määrättiin saikkua päälle.
   Sorry oon väärällä palstalla :)

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   323
   6387
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   161
   2962
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   72
   1078
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   15
   634