Jatkuva särinä seinärakenteissa

_Epätietoinen_

Hei

En oikein tiedä mille palstalle tästä aiheesta olisi pitänyt kirjoittaa, mutta sama kai se. " Ongelmani" on se, että viime kuukausina kerrostalokämpässäni on kuulunut jatkuva sirinä/särinä, joka kantautuu seinärakenteista. Ääntä voisi verrata samanlaiseen ääneen, mikä kuuluu joskus loisteputkivalaisimista.
Ääni ei ole kovinkaan kova, mutta häiritsevä, koska se on taukoamatonta aamusta iltaan, yöksi ääni onneksi laantuu, jota nukuttua saa suht hyvin, mutta aamuisin ääni alkaa taas koventua seitsemän maissa ja kestää noin ilta kymmeneen.

Osaako kukaan sanoa mistä tämmöinen jatkuva seinän kautta kuuluva särinä voi johtua? Onko kyseessä jollain naapurilla oleva jokin laite, vai talon ilmastointi vai mikä? Ja onkohan asialle tehtävissä mitään?

Kyseessä on melko uusi kerrostalo, jossa muuten on melko hyvä äänieristys (eli normaalit elämisäänet ei kuulu) ja olen asunut tässä asunossa melkein vuoden ja ääni on kuulunut vasta muutaman kuukauden ajan. Siksi tätä ääntä ihmettelenkin, kun se on vasta viime aikoina kuulunut.
Olen herkkäuninen, joten sen takia ääni rassaa ja on ärsyttävä.

Vinkit ja neuvot on tervetulleita, kannattaako tämmöisen asian tiimoilta olla yhteydessä isännöitsijään vai onko kyseessä ääni jota on vain siedettävä?

5

1460

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Roippu

      Voisi olla ilmastointi jos särinän aikataulu on sama joka päivä tai ainakin siis arkisin. Se miten kukanenkin tuollaiseen ääneen suhtautuu on niin yksilöllistä ettei voi kuin arvailla isännöitsijän suhtautumista asiaan. Voi olla, että hän ei edes kuule sitä ja pitää siksi sinua hieman hönttinä. Jos sen todellakin aiheuttaa ilmastointi niin äänen poistaminen voi olla täysin mahdotonta. On erittäin vaikea löytää seinän sisältä paikkaa josta ääni tulee. Se voi tulla kaukaakin. Taitaa olla vain kestettävä.

    • ew 4 r3 r 4

      Jos yhtään rahanmenoon liittyvistä asioista on kyse, desibelimittari kehiin.

      Se säästää paljon rahaa.

      Nimittäin sisämelu saa asuinhuoneistossa olla 40 desideliä uusissa rakennuksissa. Se on iteasiassa aika paljon. Ihmisen kuiskaus on 30 desibeliä ja tavallinen puhe 50- 60 desibeliä. Ja huuto sitten 90- 105 db ja kipuraja 120-130 db.

      Asiaa kivasti sotkee se, että desobeli on logaritmi. Jos ääni kaksinkertaistuu, ihmisen korvan mukaan ero on 3 desideliä. Elikkäs jos ihminen huutaa ovesi takana, se nyt sitten on se 100. Jos kaksi ihmistä, se on 103, jos neljä, 106, jos kahdeksan, 109 jne....

      Mun oletus on, että sulla surraa ilmastointi talossa. Se nyt vaan surraa. Mitään haittaa siitä ei kenellekään ole, koksa mitattuna sen äänenvoima on pieni, olematon. Elikkäs kestä vaan, asialle et voi yhtään mitään, asuntosi ihan varmasti täyttää normit melun osalta.

      • _Epätietoinen_

        Totta puhutte. Tiedän itsekin, että olen paljon herkempi äänille kuin "normaali" ihminen. Raivostuttavaa mutta totta.
        Normaalin elämisen äänet ei niinkään häiritse, mutta jatkuvat siritykset ja suhinat alkaa ottaa pidemmän päälle pannuun.
        Se minkä takia tämän asian ylipäätään otin esille on se, että ihmetyttää miksi ääni on kuulunut vain viimeisen noin kahden kuukauden ajan, kun kuitenkin tässä kämpässä on tullut asuttua jo vuosi.

        Nyt on kuitenkin ilmennyt, että kyseessä ei kuitenkaan taida olla ilmastointi, vaan luultavasti alakerrassa oleva sähkökeskus. Ääni, joka sieltä kuuluu ei ole mielestäni normaali, eikä kyseisestä kovaa ääntä (siellä käytävällä se todella on kova ääni) ole sieltä aiemmin kuulunut ja tämä tärinä, mikä sähkökeskuksesta kuuluu, taitaa olla se särinä, mikä nousee seiniä pitkin ylös ja kuuluu myös huoneistoihin.

        Eihän se asuntoihin kovaa kuulu, joten asiasta voisi olla sanomattakin. Mutta toisaalta, jos sähkökeskuksessa onkin jotain vikaa (esim. joku osa hajoamassa, minkä takia kyseinen ääni kuuluu nyt mutta ei ole aiemmin kuulunut), niin harkitsen vielä, josko asiasta kuitenkin mainitsisin.

        Täytyy tosiaan harkita tarkkaan, koska noista isännöitsijöiden reaktioista ei aina tiedä.
        Kiitos kuitenkin teille neuvoista.


    • Anonyymi

      Selvisikö mikä se ääni oli?

    • Anonyymi

      Olisiko pitänyt selvitä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe