Pyhä Henki ja Raamattu

Tuli tämä asia mieleen tuosta pitkästä 1. Korinttolaiskirje 5. sanotaan "aloittajan" kirjoituksista.

Siis tämä "aloittaja" sanoo kirjoittavansa Pyhän hengen vaikutuksesta, joka on antanut hänelle kyvyn ymmärtää Raamattua. Nyt huomasin hänen kirjoittaneen Sodoman tuhosta eri tavalla kuin Raamatussa on kirjoitettu 1 Mooses 18 ja 19 luvuissa. Kun sillä ei ollut homoja kuin vähän, vaan perheenisät ym. "kaikki miehet". Ei käy järkeen että esim Helsingissä kaikki miehet olisivat homoja. Olen aiemminkin miettinyt miksi tämä mystinen Pyhä henki muuttaa Raamatun tekstiä kunkin uskovan lukijan mielen mukaisesti.

Ja kun tuo "aloittaja" sanoo pappien erkaantuneen Raamatun totuudesta, niin eiköhän se ole niin, että papeissa on eri lailla tulkitsevia, eikä he kaikki kerro asioita samalla tavalla. Samoin on muiden uskovien kanssa, Raamatun tulkintoja on suunnilleen yhtä paljon kuin uskovia lukijoita. Siksi kai on perustettu kaikenlaisia kirkkokuntia omaan tulkintaan sopivinina. Miten se Pyhä henki antaa kaikille vähän eri vastauksia? Eikö pitäisi olla vain yksi ja ainoa tulkinta ja totuus asioista?

Siksi mieleeni on tullut, että koko Pyhää henkeä ei ole olemassakaan. Se on vain mielikuva, muutenhan kaikki olisi päivänselvää eikä täynnä kaikenlaisia tulkintoja. Ja Jumala ei oikeasti tarvitse kirjoitettua tekstiä sanomaansa. Eihän Raamatun aikaankaan ollut Jumalan sanaa kirjoitettuna, vaan Jumala puhui ihmisille suoraan. Miksi tämäkin asia on muuttunut niin rajusti, että Jumala ei puhu muualla kuin siinä kirjassa. Miksi meni mykäksi ja näkymättömäksi? Eikö Jumalaa ole olemassakaan muuta kuin Raamatussa?

14

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • j.j.j.j.j..j.j

      Ei kaikki jotka huutavat "Minä olen oikeassa" ole oikeassa. Harva on. Oli kyse mistä asiasta tahansa. Monesti on myös niin että väittelijät oikeastaan puhuvat ihan samasta asiasta. Toivottavasti olen oikeassa...heh heh.

    • potut pottuina

      En/et ymmärrä jotain sitä ei ole olemassa !

      "Siksi mieleeni on tullut, että koko Pyhää henkeä ei ole olemassakaan".
      Jos et lähikaupastasi löydä perunoita niin ajatteletko samoin ?

      • En ajattelisi, sillä olen nähnyt pottuja aiemmin ja tiedän niitä olevan aivan varmasti., mutta nyt ei vain näy. Pyhää henkeä ja Jumalaa en ole nä´hnyt enkä tuntenut vaikka halusin uskoa monta kymmentä vuotta. Luovutin, koska edes uskovien elämässä ei näkynyt mitään mikä viittaisi Pyhään henkeen tai Jumalan voimaan. Kukaan ei edes parantunut. Jos voisi Jeesuksen voimassa parantaa, ei varmaan tarvittaisi sairaaloita. Mutta sairaaloihin on pitkät jonot.

        Eihän Paavalikaan päässyt matkoille kun saatana esti ja kaiken lisäksi Paavali ei saanut aasialaisia kääntymään eikä pysymään. Ei kukaan voi onnistua jos ei itse Paavalikaan.


      • Potut pottuina
        helsinkijokkeri kirjoitti:

        En ajattelisi, sillä olen nähnyt pottuja aiemmin ja tiedän niitä olevan aivan varmasti., mutta nyt ei vain näy. Pyhää henkeä ja Jumalaa en ole nä´hnyt enkä tuntenut vaikka halusin uskoa monta kymmentä vuotta. Luovutin, koska edes uskovien elämässä ei näkynyt mitään mikä viittaisi Pyhään henkeen tai Jumalan voimaan. Kukaan ei edes parantunut. Jos voisi Jeesuksen voimassa parantaa, ei varmaan tarvittaisi sairaaloita. Mutta sairaaloihin on pitkät jonot.

        Eihän Paavalikaan päässyt matkoille kun saatana esti ja kaiken lisäksi Paavali ei saanut aasialaisia kääntymään eikä pysymään. Ei kukaan voi onnistua jos ei itse Paavalikaan.

        Tiedän pyhän hengen olevan olemassa,koska se asuu uskovan sydämessä. Itse sain sen kun tulin uskoon. ja sinäkin saat sen kun tulet uskoon.

        Muuten ainoa SYNTI mitä ihmiselle Ei anneta anteeksi on Pyhän hengen pilkka !!

        Jumala ilmoittaa itsensä sanassaan Raamatussa, nähdä häntä ei voi, koska mikää liha ei kestäisi sitä kirkautta joka hänestä lähtee.
        Jeesus paransi yksittäisiä ihmisiä, ei sairaala kaupalla. Ja edelleen niille jotka ottivat hänet vastan hän antoi voiman tulla uskoon.
        Sairaiden parantaminen on armolahja, sitä ei ole jokaisella uskovalla.
        Ja sama Pyhä henki esti Paavalia menemästä tietylle seudulle, koska sen aika ei ollut silloin. koska Paavali oli itse päättänyt mennä sinne Jumala ei häntä sinne lähettänyt, minkä hän nöyrästi tunnustaa.
        Ja missä sanotaan, ettei Paavali menestynyt siinä työssä mikä hänelle annettiin.


    • nicander

      siis vielä tänäkin päivänä. Ja muutoinkin kuin vain pelkän raamatun kautta.
      Nämä on vain sellaisia asioita, joita on jotenkin vaikea alkaa purkaa jossakin yleisellä nettifoorumilla, koska silloin mennään ihmisten omiin kokemuksiin. Niitä taas ei aivan kauhean mielellään jaa aivan missä tahansa, koska ei välttämättä halua sitä mahdollista ryöpytystä, mikä siitä yleensä seuraa. Kohtaamiset Jumalan kanssa ovat ihmisille kuitenkin aika pyhiä.

      Miksi uskovilla on sitten eri tulkintoja.
      No. Laitetaanpa joku professori pitämään luentoa ja kymmenen oppilasta luennolle kuuleman häntä. Kun seuraavana päivänä oppilailta kysytään, mitä professori puhui, niin vastaukset saattavat vaihdella. Yksi muistaa yhden kohdan, toinen toisen. Kolmas muistaa pari kohtaa väärin ja neljäs ei oikein edes ymmärtänyt koko professorin sanomaa. Parhaiten professorin sanoman varmaan muistavat ne, jotka paneutuivat asiaan kuuntelemalla ja tekemällä ehkä selventäviä kysymyksiä. Tekstiviestejä luennolla naputelleet tai ikkunasta lumihiutaleiden putoamista tuijotelleet pärjäävät ehkä huonoiten.

      • body

        elämä on aina moni-ilmeinen, minisäikeinen ja samoin usko koetaan ja nähdään eri kanteilta ja se pitää hyväksyä elämän rikkautena.
        Oppi ja ideilogia puristetaan aina määrättyyn muottiin ja niillä halutaan hallita ja sortaa ihmistä.
        Ihminen on aina yksilö, vaikka sitä ei aina haluta hyväksyä.
        Hän näkee ja kokee asiat itsensä kautta ja se on elämää.


      • Nyt kyllä kirjoitat eri tavalla kuin hyvä tytön aloituksessa. Silloin sanoit olevan jonkin pyhän "nauhurin", joka antoi esimerkiksi testamenttien kirjoittajille kaiken tiedon Jeesuksen puheista. Nyt vertaat tilannetta yliopiston luentoon. Pidin mielipiteitäsi välillä järkevinäkin, mutta taas harhauduit. Ei pyhää henkeä ja professoria voi kai verrata toisiinsa sekä tähän liittyvästi raamatun kirjoittajia ja yliopiston opiskelijoita, kun kerran mainitsit jo "nauhurista" olleen silloin tuhansia vuosia sitten.

        Voisit samalla vihjaista jotain Jumalan läsnäolosta tänään, vaikka luulenkin sinun ajattelevan enkeleitä. Mutta miten se itse Jumala?


      • nicander
        helsinkijokkeri kirjoitti:

        Nyt kyllä kirjoitat eri tavalla kuin hyvä tytön aloituksessa. Silloin sanoit olevan jonkin pyhän "nauhurin", joka antoi esimerkiksi testamenttien kirjoittajille kaiken tiedon Jeesuksen puheista. Nyt vertaat tilannetta yliopiston luentoon. Pidin mielipiteitäsi välillä järkevinäkin, mutta taas harhauduit. Ei pyhää henkeä ja professoria voi kai verrata toisiinsa sekä tähän liittyvästi raamatun kirjoittajia ja yliopiston opiskelijoita, kun kerran mainitsit jo "nauhurista" olleen silloin tuhansia vuosia sitten.

        Voisit samalla vihjaista jotain Jumalan läsnäolosta tänään, vaikka luulenkin sinun ajattelevan enkeleitä. Mutta miten se itse Jumala?

        mielestäni kirjoittanut mitään nauhureista, joten kerrotko ketjun nimen.


      • "No. Laitetaanpa joku professori pitämään luentoa ja kymmenen oppilasta luennolle kuuleman häntä. Kun seuraavana päivänä oppilailta kysytään, mitä professori puhui, niin vastaukset saattavat vaihdella. Yksi muistaa yhden kohdan, toinen toisen. Kolmas muistaa pari kohtaa väärin ja neljäs ei oikein edes ymmärtänyt koko professorin sanomaa. "

        Ei ole pätevä vertaus koska professori on vain ihminen. Hän ei sanomaansa saisi 100% läpi saisi kaikille vaikka jokainen oppilas seuraisi tarkasti luentoa. Ihmisen kyky kommunikoida on rajallinen. Sen sijaan Jumalan kyky kommunikoida on rajaton ja tämän pystyy kommunikoimaan ihmisille minkä tahansa asian niin hyvin että kuka tahansa ihminen ymmärtää asian yhtä selkeästi Jumala itse.

        Kyse onkin tosiasiassa siitä että Jumalalla olisi kyllä kyky kommunikoida meille koko totuus, Hän ei vain halua sitä jakaa kanssamme vaan odottaa meiltä sokeaa luottamusta Häneen joka on käytännössä ihmisten alistamista pelkiksi Jumalan palvojiksi.

        Ties mitä kristinuskon Jumala ihmisiltä salailee, ties vaikka millaisia kamalia totuuksia paljastuisi itse Jumalasta jos tietäisimme tarpeeksi. Absoluuttisen hyvä Jumala ei salailisi meiltä ihmisiltä mitään vaan antaisi meille absoluuttisen ymmärryksen todellisuuden luonteesta. Se olisi sekä Jumalan omien etujen että koko luomakunnan mukaista, ihmiset mukaanlukien. Joten mitähän salattaa kristinuskon Jumalalla oikein mahtaa olla sillä vain Jumala jolla on jotain salattavaa toimisi kuten kristinuskon Jumala toiminut.


      • nicander kirjoitti:

        mielestäni kirjoittanut mitään nauhureista, joten kerrotko ketjun nimen.

        Anteeksi. Siellä olikin kenkri. Te olette olleet ihan hyviä jo.


      • nicander
        helsinkijokkeri kirjoitti:

        Anteeksi. Siellä olikin kenkri. Te olette olleet ihan hyviä jo.

        saat jokkeri ihan anteeksi. Minähän tässä nyt vain yritän vain selvitä ylpistymättä tuosta lausunnostasi, että välillä puhun ihan järkeviäkin .............. ;)


      • Jeesus sanoi
        shadowself kirjoitti:

        "No. Laitetaanpa joku professori pitämään luentoa ja kymmenen oppilasta luennolle kuuleman häntä. Kun seuraavana päivänä oppilailta kysytään, mitä professori puhui, niin vastaukset saattavat vaihdella. Yksi muistaa yhden kohdan, toinen toisen. Kolmas muistaa pari kohtaa väärin ja neljäs ei oikein edes ymmärtänyt koko professorin sanomaa. "

        Ei ole pätevä vertaus koska professori on vain ihminen. Hän ei sanomaansa saisi 100% läpi saisi kaikille vaikka jokainen oppilas seuraisi tarkasti luentoa. Ihmisen kyky kommunikoida on rajallinen. Sen sijaan Jumalan kyky kommunikoida on rajaton ja tämän pystyy kommunikoimaan ihmisille minkä tahansa asian niin hyvin että kuka tahansa ihminen ymmärtää asian yhtä selkeästi Jumala itse.

        Kyse onkin tosiasiassa siitä että Jumalalla olisi kyllä kyky kommunikoida meille koko totuus, Hän ei vain halua sitä jakaa kanssamme vaan odottaa meiltä sokeaa luottamusta Häneen joka on käytännössä ihmisten alistamista pelkiksi Jumalan palvojiksi.

        Ties mitä kristinuskon Jumala ihmisiltä salailee, ties vaikka millaisia kamalia totuuksia paljastuisi itse Jumalasta jos tietäisimme tarpeeksi. Absoluuttisen hyvä Jumala ei salailisi meiltä ihmisiltä mitään vaan antaisi meille absoluuttisen ymmärryksen todellisuuden luonteesta. Se olisi sekä Jumalan omien etujen että koko luomakunnan mukaista, ihmiset mukaanlukien. Joten mitähän salattaa kristinuskon Jumalalla oikein mahtaa olla sillä vain Jumala jolla on jotain salattavaa toimisi kuten kristinuskon Jumala toiminut.

        että Jumalan valtakunta on sisällisesti uskovissa.
        Sekä:
        Ja Hän on rukoileva Isää ja Hän antaa teille toisen Puolustajan
        olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, Totuuden Hengen,
        jota maailma (ei-uskovat) eivät voi ottaa vastaan, koska se ei
        näe Häntä, eikä tunne Häntä, mutta te tunnette Hänet,
        sillä Hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva.


        Usko on Jumalan lahja, ihminen itsessään ei voi uskoa, vaikka
        miten yrittäisi. Uskovina kasvamme uskossa omaan tahtiimme
        ja Jumala avaa Sanaa sitämukaa, kuin sitä sisäistämme, eli kun
        olemme valmiit soveltamaan Sanaa elämäämme ja se muuttuu
        myöskin teoiksi.

        Sodoma oli kaikkineen turmeltunut, siellä oli sekä homoutta,
        että muuta irstautta ja epäjumalanpalvontaa ja se oli täysin
        saatanan, pahojen henkien ja ihmisten omien himojen valtaama.


    • tulkinnat

      Raamatun aika on aika pitkä aikakausi eli sitä mukaa kuin kirjoituksia valmistui, ne olivat käytössä ja Jeesus luki VT:n kirjoituksia. Kun sitten evankelistat kirjoittivat omat evankeliuminsa, otti alkuseurakunta ne käyttöön.

      Miten ihmeessä kaikki olisi päivänselvää ilman Pyhää Henkeä, jonka Jeesus sanoi lähettävänsä taivaaseen menonsa jälkeen ihmisille opastukseksi ja lohdutukseksi, hän kun itse ei olisi enää konkreettisesti läsnä opetuslastensa elämässä. Kyllä Jumala puhuu edelleenkin monella tapaa, suoraan ihmisille, sanansa sekä profetioiden kautta. Mutta koska ihminen on erehtyväinen, tapahtuu erehdyksiä ja tulee vääriä profetioita. Profetoimisemme on vajavaista, sanotaan Raamatussa.

      Ei Raamatun tulkintoja ole "suunnilleen yhtä paljon kuin on uskovia lukijoita". Se on ulkopuolisten väärää luuloa. Ei eri seurakunnat tarkoita, että kaikilla olisi eri tulkinnat vaan tarvitaan seurakuntia ja ihmiset nyt vaan ovat nimenneet niitä eri nimillä, jotka nimet ei tarkoita todisteita eri tulkinnoista. Sitä paitsi ei ne eri tulkinnat kerro, että Raamattu on epävakaa kokoelma kirjoituksia vaan Raamattu on Jumalan aitoa puhetta, jonka avain on Pyhä Henki, jonka olemassaoloa epäilet. Aito merkitys kyllä on teksteissä, mutta sen ymmärtämiseen tarvitaan joku, joka avaa sitä vajavaiselle ihmisen mielelle eli Pyhä Henki. Ja taas ne eri tulkinnat ei kerro, että Pyhä Henki olisi kertonut eri tavalla eri ihmisille. Eikä Pyhä Henki ole mikään automaatti, joka avaisi kaikille hetkessä kaikki tekstin salaisuudet. Opetuslapseuden tie on hidas ja riippuu kustakin yksilöstä, miten sillä tiellä etenee ja miten kasvaa kuulemaan Jumalan ääntä.

      Ja eri seurakunnat tekevät yhteistyötä eli ei tapella tulkinnoista.

    • ylösnousemusnyt

      Ilmainen rajatiedon perusteos Tietoisuuden Laajentuminen - Tähtilapsen Perspektiivi ladattavissa osoitteessa: http://www.enlightenment.fi

      Universaali todellinen historia (Lyran-Elohim wars, 1000 yrs wars, metatronic distortion, fallen angelics, dna distortion, stargates, wormholes, E.T's Metatron/YHWH/Thoth/Galactic Federation Deception, 2012 etc.)

      EarthRealHistory1Metatronics
      EarthRealHistory2Wesadeks
      EarthRealHistory3
      EarthRealHistory4

      Ashayana Deane haastattelu suuresta kuvasta (Universal big picture - final conflict drama)
      PROJECT CAMELOT: KERRY CASSIDY INTERVIEWS ASHAYANA DEANE

      Osa 1, Osa 2, Osa 3

      Ashayana Deane (Kathara) Angelic Realities - The Big Picture

      Linkit osoitteessa: http://www.enlightenment.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      94
      1991
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      417
      1542
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1293
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      14
      1086
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      73
      1042
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      996
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      979
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      959
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      248
      924
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      837
    Aihe