Aihe

Mirena-kierukka

mietinnässä

Heipä hei muutkin äidit!
Kertokaahan kokemuksianne hormonikierukasta! Hyvät ja huonot kokemukset nyt kehiin!? Minulle kierukan laitto edessä ja vähän on vielä kyseenalaiset tuntemukset, joten mietteitä aiheesta tarvitsisin. (Itselläni aurallinen migreeni, joten pillereitä ei minulle määrätä).

23

4294

  Vastaukset

  • Ainoa hyvä asia että kuukautiset jäi pois. Masennuksen oireita, seksihalut kokonaan pois ja erittäin paljon ärtyneisyyttä ja hermostuneisuutta, siinä oireet minulla kierukasta jotka hävisi kun kierukka otettiin pois.

   • lievänä ja lisäksi kipeitä ihonalaisia aika isojakin "finnejä".Kaikki oireet hävisi kun kierukka poistettiin.
    Joillekin se sopii mutta ei kaikille.


   • Itselleni laitettiin Mirena 2011, kaikki meni hyvin kuukautiset jäivät kokonaan pois eikä muutakaan sivuvaikutusta tullut kunnes vasta nyt...rinnat erittäin kosketusarat, alavatsa kipeytyy herkästi varsinkin yhdynnässä, jonkinsortin haluttomuutta ilmaantunut mikä on minulle varsin outoa (hyvä rakastava mies ja seksi ollut todella tyydyttävää aina)tilasin lääkärin varmuuden vuoksi, saahan sitä aina asiasta kysellä, saa siten itselle 'sielunrauhan', toivottavasti kaikki on vaan ohimenevää ja myös paino on hiukan noussut vaikkei syömistä olekaan lisännyt....


   • ei kivoja finnit! kirjoitti:

    lievänä ja lisäksi kipeitä ihonalaisia aika isojakin "finnejä".Kaikki oireet hävisi kun kierukka poistettiin.
    Joillekin se sopii mutta ei kaikille.

    Täysin sama juttu ku sulla.
    Poistatin myös.
    Aika outo että aurallisesta migreenistä kärsivälle laitetaan hormonikierukka!


  • Näitä juuri pelkäänkin ja sen takia kierukan ottaminen tosiaan mietityttää/pelottaa.. Mutta eipä sitä voi ennakkoon tietää sopiiko itselle vai ei.. Hankalaa on. Olisiko vielä kokemuksia? Mieluiten vaikka niitä positiivisiakin!!? =)

   • Itselleni laitettiin kolme vuotta sitten. Menkat jäi ekan vuoden jälkeen pois, mielialoissa kyllä heittelyä aina siinä vaiheessa "kiertoa" kun pitäisi menkkojen alkaa.. Poisottamista olen miettinyt, koska aiheuttaa melkoisesti finnejä naamaan :( Anopillani on sama kierukka, eikä hänelle ole tullut mitään huonoja sivuvaikutuksia. Jos kierukan nyt vielä jätän niin en sitä ainakaan tule uusimaan.


  • kokeile ensin vaikka pari kuukautta minipillereitä ja katso miten ne toimii. mirena-kierukassa ja minipillereissä on samaa keltarauhashormonia.
   mulla kaverilla on ollut just toi mirena-kierukka ja kokenut todella hyväksi.

  • Mutta eipä mun mielestä muuta positiivista ole, mulla ei ainakaan kuukautiset ole jääneet pois, mielialat heittelee, migreenikohtauksia saan siinä missä ennenkin, kuukautiset ovat epäsäännölliset ja välivuotoja tulee, kuukautisten runsaus vaihtelee, maha on törkeän kipeä, haluttomuus... Tämäkin on todennäköisesti kierukasta johtuva, koska tämä vaiva on kierukan aikana vasta tullut, eli seksin jälkeen alavatsaan koskee muutaman tunnin, samalla tavalla kuin kuukautisten aikoihin. Mirena ollut kohta kolme vuotta ja harkitsen tosissani pois ottoa, ja jos jätän sen vielä, niin uutta ei ainakaan tilalle laiteta!

  • Minulla Mirena-kierukka nyt toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla laitettiin runsaiden ja erittäin kivuliaiden kuukautisten vuoksi. Alussa oli vähäistä tiputtelua ensimmäisen kuukauden ajan ja sen jälkeen kuukautiset ja vuodot olivat muisto vain. Ihanaa aikaa. Kierukka oli paikallaan reilun viisi vuotta ja sitten vaihtoon. Ennen nykyisen kierukan laittoa tulinkin raskaaksi ja nyt synnytyksen jälkeen siis toinen kierukka paikallaan. Laittaminen on minulla ainakin melko kivuliasta, koska kohtuni on kallistunut taaksepäin ja kohdunsuuta joutuu venyttämään, että kierukan saa sisälle.
   Nyt kuitenkin kierukka sisällä eikä vuotoa kummempia ongelmia ole ollut. Ei iho-oireita, ei masennusta eikä muutakaan. Joten minulle ainakin mirena on sopinut tosi hyvin ja voi sitä autuutta taas näiden alkuvuotojen jälkeen, kun menkkoja ei enää tule!

   • Pelkkää positiivista sanottavaa kierukasta. Myös minulle kierukka laitettiin erittäin runsaiden kuukautisten takia. Toki siinä "sivussa" tuli ehkäisykin, koska pillerit eivät minulle soveltuva vaihtoehto.

    Jonkin verran kuukautisvuotoa oli jopa 4KK:N ajan ja olinkin jo aivan varma, että mä olen nyt niitä harvinaisia joilla kuukautisvuoto ei vähenekään/lopukkaan. Mutta 4kk:n jälkeen kuukautiset loppui kokonaan! Mitään vuotoja, masennusoireita, mielialanvaihteluita, näppyjä, seksihalujen loppumista ym ei ole ollut.

    Laittaminen sattuu jonkin verran mutta ei mielestäni paljon. Buranaa ennen laittoa suosittelen. Kierukka on nyt tullut aikansa päähän ja ensi kuussa menen laitattamaan uuden.

    Suosittelen kokeilemaan. Se voi olla tosi positiivinen juttu ja jos ei ole, niin saahan sen pois.


   • kierukallinen kirjoitti:

    Pelkkää positiivista sanottavaa kierukasta. Myös minulle kierukka laitettiin erittäin runsaiden kuukautisten takia. Toki siinä "sivussa" tuli ehkäisykin, koska pillerit eivät minulle soveltuva vaihtoehto.

    Jonkin verran kuukautisvuotoa oli jopa 4KK:N ajan ja olinkin jo aivan varma, että mä olen nyt niitä harvinaisia joilla kuukautisvuoto ei vähenekään/lopukkaan. Mutta 4kk:n jälkeen kuukautiset loppui kokonaan! Mitään vuotoja, masennusoireita, mielialanvaihteluita, näppyjä, seksihalujen loppumista ym ei ole ollut.

    Laittaminen sattuu jonkin verran mutta ei mielestäni paljon. Buranaa ennen laittoa suosittelen. Kierukka on nyt tullut aikansa päähän ja ensi kuussa menen laitattamaan uuden.

    Suosittelen kokeilemaan. Se voi olla tosi positiivinen juttu ja jos ei ole, niin saahan sen pois.

    Mulla myös pelkkää positiivista sanottavaa. 7 vuotta on kierukka ollu, siis yks vaihto takana. Ei kuukautisia, ei mieliala vaihteluja ja halut on kohdallaan ;). Mulla myös runsaat kuukautiset joten tässä samalla hoituu kaksi asiaa.
    Laittaminen ja vaihtaminen nyt sattuu sen verran kun sattuu. Siihen autta just noi kipulääkkeet..
    Joilekkin kierukka sopii joilekkin ei, mutta kannattaa kokeilla.


  • Minulla oli mirena-kierukka 6kk. Koko ajan vuodin verta, enemmän kuin aikoinaan normaalimenkkojen aikana. Olin huonotuulinen, paino laski alipainon puolelle, ruokahalu lähti, hiukset oheni puoleen, ei ollut mitään seksihaluja ja yleinen vointi oli todella huono. Kun otatin kierukan pois elämä tasaantui kuukaudessa ja hiuksetkin on palautuneet päähän. En henkilökohtaisesti suosittele kierukkaa vaikka tiedän monia joille se on ollut loistava!

  • Minä tyhmänä kerran kokeilin. Maksoi jotain 400 euroa tms. Viikon jaksoin, sen jälkeen menin lääkäriin ja sanoin, että haluan kierukan pois. En tiedä, oliko psyykkistä vai hormonaalista, mutta halut menivät heti ja sen lisäksi koin omantunnontuskia, koska tajusin, että hormonikierukka voi aiheuttaa "abortin" eli estää jo hedelmöityneen munasolun kiinnittymisen. Ensimmäinen ja viimeinen kerta kun kokeilin hormoneita (mikäli ei oteta lukuun muutamaa kuukautta nuorena kun käytin Diana novaa aknen takia).

   • Niin ja minä en pitäisi siitä, että kuukautisia ei tule. Kuukautiset muistuttavat minua siitä, että olen vielä hedelmällinen ja että olen nainen. Minua kammottaa ajatus vaihdevuosista ja siitä, että kuukautiset eivät enää tule :(.


   • ei minulle kirjoitti:

    Niin ja minä en pitäisi siitä, että kuukautisia ei tule. Kuukautiset muistuttavat minua siitä, että olen vielä hedelmällinen ja että olen nainen. Minua kammottaa ajatus vaihdevuosista ja siitä, että kuukautiset eivät enää tule :(.

    Minä taas rakastaisin sitä,että kuukautisia ei tule.Kun on tarpeeksi runsaat kuukautiset ja aina on kauhulla mietittävä mihin seuraavaksi ehtii vessaan,ettei ala yhdistetyn tamponin ja yösiteen imuteho loppua,niin silloin sitä joskus miettii miten ihanaa olisi ilman tätä ongelmaa.Siispä hormonikierukan hankintaan.Gynekologi vielä sanoi,että usein runsaimmin vuotavat naiset saavat vaihdevuodetkin myöhään,kuukautiset saattaa tulla melkein kuusikymppiseen asti.Niin,tämänhän tosiaan halusinkin kuulla...


  • Mulle mirena on ihan taivas. Olen 9 vuotiaasta kärsinyt kuukautisista ja nyt 40 runsastuivat entisestään, niin että vuoden aikana 3 sijauspatjaa mennyt roskiin, kun alkoi ilman varoitusta tulla kuin ämpäristä kaataisi. Piti olla epäsäännöllisyyden vuoksi saamarin vaipat pöksyissä koko ajan varoiksi. Tunsin itseni ennemminkin vaippoineni vauvaksi kuin naiseksi. Mirena laitettiin helmikuussa 2013 ja vuoto väheni heti. Oli tosin sellaista jatkuvaa pientä tuhruilua kesäkuulle asti, mutta sen jälkeen ei ole ollut juuri mitään mitä voisi vuodoksi sanoa. Kukautiset ovat olleet minulle aina todella vastenmielinen asia ja nyt on ihanaa kun ei tarvitse enää matkustamis ajankohtiaan miettiä kalenterin kanssa. Ihana vapaus eikä vaippoja. Välillä tosin hieman nippaa vatsasta, mutta sen kärsii mieluummin kuin veren lorinan.

  • Vain hyviä kokemuksia. Kk jäi pois kuten PMS-vaivat.

  • Minulla on ollut kaksi hormonikierukkaa, kumpainenkin täydet viisi vuotta. Yhdeksän vuotta oli kuukautiset ja niihin liittyvät vaivat pois, sitten alkoivat kovempina kuin koskaan. Syy ei ollut Mirenan, vaan myomien, joiden takia poistettiin kohtu.

   Kymmeneen Mirena-vuoteen mahtui ajanjaksoja, jolloin halut olivat tiessään tai iho ja hiukset rasvoittuivat älyttömästi taikka mieliala oli maassa. Luulisin, ettei noilla asioilla ollut Mirenan kanssa mitään tekemistä, mutta ainahan sitä voi spekuloida.

   Muistaakseni ensimmäisen kierukan kanssa oli aluksi tiputteluvuotoja, mutta menivät muutamassa kuukaudessa ohi. Itselleni oli hyvä kokemus, en olisi vielä tuolloin ollut valmis kohdunpoistoon, ja kuukautisvaivat olivat tosi pahat. Hemoglobiinikin nousi rajusti, kun vuodot loppuivat.

   • Mulla on ensi kuussa aika tk:lle ja saan ilmaiseksi mirena kierukan. Nyt on kuitenkin alkanut epäilyttämään koska sivuvaikutukset ovat aikamoisia niillä jotka niitä saavat. Mun ongelma on liian runsaat vuodot ja kivut, ehkäisyä en tarvitse. Lievää anemiaa ollut vuotojen takia.

    Pariin kertaan olen käyttänyt Tranokseenihappoa kuukautisten aikana joka siis tyrehdyttää vuotoja. Olen aika pienellä annoksella kolmen päivän aikana saanut vuodot siedettävälle tasolle. Mitään sivuvaikutuksia en tästä lääkkeestä ole saanut; itse asiassa sopi oikein hyvin. Sitä en tiedä lisääkö tämä lääke tulppariskiä pitkällä ajanjaksolla käytettynä. Mitään seurannaistutkimuksia ei lääkkeestä ole pitkällä ajanjaksolla.

    Nyt olen kahden vaiheilla. Kantaako lähteä kokeilemaan kierukkaa josta vapautuu hormonia joka päivä kun selviäisin toisella lääkkeellä kolmena päivänä kuukaudessa?

    Olen lääkevastainen ja elimistöni on aika herkkä aineille jotka sinne ei luontaisesti kuulu. Fimeaan oli tullut tosi paljon valituksia Mirenasta.

    Jos jollakin on jotain järkevää näkökulmaa niin mielellään saa kommentoida tai kertoa omaa kokemustaan.


  • Mulla kaksi Mirenaa ollut. Kuukautiset jäi pois, ei muita oireita kuin alkuun rintojen turvotusta. Suosittelen. Hormonikierukka ei aiheuta aborttia, kuten joku väitti. Selvitäpä asiaa.

  • Mulla oli Mirena 8 kk. Arvasin jo etukäteen ettei se sovi mulle, koska mikään hormonaalinen ehkäisy ei ole sopinut mulle, mutta vaikeiden menkkojen takia suostuin kokeilemaan, koska joka paikassa väitettiin, että ei hormonikierukasta tule sivuoireita samalla tavoin kuin e-pillereistä. ROSKAA! Kierukasta tuli pahemmat sivuoireet kuin pillereistä!

   Oireita alkoi tulla kunnolla vasta n. 5 kk:n käytön jälkeen ja ne pahenivat vain koko ajan, kunnes otatin kierukan äskettäin pois. Rajut mielialanvaihtelut, hirveä ärtyneisyys, lievä masentuneisuus, haluttomuus, hiustenlähtö, migreeni... Jotain varmaan unohtui.

   Tukka harveni puolella, on onneksi tuuheat hiukset mutta pelottavaahan tuo silti on. Pahinta oli tuo ärtymys jota ei voinut hallita mitenkään. Normaalisti osaan kontrolloida tunteitani, mutta nyt tuntui kuin jokin pysäyttämätön voima olisi painanut päälle, en kerta kaikkiaan hallinnut itseäni. Miesparkani joutui kuuntelemaan kaikki ärräpäät ja vittuilut. En tosiaankaan ollut oma itseni. Menkat kyllä niukkeni, rauta-arvot koheni ja iho oli paremmassa kunnossa, mutta se ei ole noiden sivuvaikutusten sietämisen arvoista.

   Lääkäri ja hoitaja ehdottivat toista kierukkamerkkiä, en todellakaan ota. Mikään hormonaalinen ehkäisy ei selvästikään käy. Kun lapsiluku on täynnä, vaadin kohdunpoistoa helvetillisten menkkojen takia.

   • Ärsyttää, kun kaikille naisille tyrkytetään hormonaalista ehkäisyä. Vannotaan, että jokaiselle löytyy sopiva. Vaan ei löydy! NE pilaa kehon tasapainon ja terveyden! On olemassa naisia kenelle ei sovi minkäänlainen ehkäisy! Kokemuksieni perusteella en kokeile enää hormonaalista ehkäisyä! Olen terve nainen, jonka keho kiittää, kun saa olla luonnollisessa olotilassa ja olla oma itsensä!


  • Hei, pakko avata tämä keskustelu uudelleen, jos joku miettii mirena hormonikierukan käyttöönottoa, tässä oma kokemukseni: äärimmäisen järkyttävä ja iso pettymys! Kierukan asennus teki kipeää ja vatsaan jäi menkkakipuja muistuttava jomotus muutamaksi päiväksi. Pahinta koko kokemuksessa oli vatsan turpoaminen. Vyötärön ympärys on ollut normaalisti 85 cm ja kierukan asennusta seuraavana päivänä vyötärö oli turvonnut 93 cm:iin! Siis todellakin 8 senttiä lisää vyötärölle yhdessä yössä!! Vatsa oli pinkeä, olo tukala ja vatsaotelossa oli ahdasta. Muutamassa viikossa huomasin, että ruuansulatuskin oli jämähtänyt. Mikään liikunta ei kiinnostanut, koska maha oli tiellä. Elämä oli hankalaa. Kierukka poistettiin kuuden viikon jälkeen. Sen jälkeen olen nyt viisi viikkoa yrittänyt saada itseäni normaaliin kuosiin. Nyt, kun vatsaontelon ahdas olo ja alavatsan pinkeys ovat poissa, on helppo urheilla ja liikkua. Vatsalihaksetkin tottelevat käskyjä! Turvotusta on edelleen vatsan seudulla. Toivottavasti se katoaa pian. En suosittele!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23917
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16098
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   393
   14847
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   11700
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5914