Vaihtolukukausi jenkeissä

dsdsggdsgda

Olen lähdössä jenkkeihin melko pienehkölle paikkakunnalle vaihtoon syyslukukaudeksi. Kyseessä on yliopistoni yhteistyökoulu, joten en joudu maksamaan mitään lukukausimaksua. Sen sijaan matkat ja elämisestä ja asumisesta koituvat kustannukset ovat omalla vastuullani.

Minun pitää lähettää kouluun "financial documents", joilla todistan, että minulla on tarpeeksi varallisuutta lukukaudeksi. Soitin jo Kelalle, ja he voivat tehdä minulle todistuksen, josta ilmenee maksimimääräinen opintotuen ja opintolainan määrä syyslukaudelle. Koulun vaatimasta summasta jää jonkun verran vajaaksi, ajattelin hakea pankistani todistuksen, että minulla on tuo puuttuva rahasumma tililläni. Onko jollakin muulla kokemusta tällaisesta järjestelmästä, onko mennyt ihan hyvin että on yhdistänyt Kelan todistuksen ja pankin todistuksen saadakseen kasaan vaaditun summan? Tätä summaa ei siis makseta minnekään, vaan sen olemassaolo pitää vain todistaa mm. viisumin hakemista varten.

Varsinainen kysymykseni kuuluu koskien noita elinkustannuksia. Kuinkahan suureen summaan sitä pitäisi varautua? Yritän saada nk. off-campus majoituksen, jossa on pääsy omaan keittiöön. Löysin jonkun verran hintatietoja, ja vaikuttaisi siltä että hintaluokka liikkuu n. 450-600 dollarin kieppeillä. Mutta miten sitten muut elämiskustannukset? Halvempaa on kai laittaa itse kaikki ruoka kuin ostaa meal plan? Kuinka paljon ruokaan pitäisi varata rahaa? Ja miten sitten kaikki muut kulut? Esimerkiksi urheilu yliopistolla, ovatko yliopiston urheilujoukkueet (harrastustasolla) ja kuntosalit kalliita (vai jopa ilmaisia opiskelijoille?)? Mitä muita päivittäisiä kuluja pitäisi ottaa huomioon?

Onko realistista, että voisin pärjätä peruselämisestä opintotuella ja opintolainalla, n. 900e / kk? Tähän summaan siis en nyt laske esim. illanviettoja, mahdollisia matkoja lähikaupungeissa ja muita spesiaaleja tapauksia. Minulla on säästöjä sen verran, että minun pitäisi pystyä maksamaan matkat ja viisumi, ja sen verran varmaan säästöistä jäisi ylikin, että pääsisin hieman myös juhlimaan ja näkemään lähikaupunkeja, mikäli siis peruskulut saisin katettua opintotuen ja lainan avulla. Olen myös hakenut paria stipendiä, mutta vielä tässä vaiheessa en voi niitä laskea budjettiini.

Millaisilla budjeteilla te olette pärjänneet jenkeissä? Totta kai sitä haluaa vaihtolukukautena tehdä muutakin kuin vain opiskella, mutta kuitenkaan minulla ei ole varaa sijoittaa kovin suurta omaisuutta tähän reissuun.

3

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4

      jos sanoisit mihin pain maata olet lahdossa. Siitahan se hintataso riippuu. Yliopiston sivuilta pitaisi loytya nuo urheilu ja muut jutut.

      • fdsdfsddsd

        Arkansasiin, n. 100 000 asukkaan kaupunkiin.

        Yliopiston nettisivuilla ei ole kaikkien urheilulajien kohdalla infoa hinnoista, mutta ainakin jotkut lajit näyttäisivät olevan ilmaisia. Mutta siis olisin kiinnostunut kuulemaan vaihtareina olleiden budjeteista, minkälaisilla summilla olette pärjänneet. Toki monet kulut riippuu siitä, miten vapaa-aikaansa viettää, kuinka luksusruokaa haluaa syödä jne.


      • budejtista
        fdsdfsddsd kirjoitti:

        Arkansasiin, n. 100 000 asukkaan kaupunkiin.

        Yliopiston nettisivuilla ei ole kaikkien urheilulajien kohdalla infoa hinnoista, mutta ainakin jotkut lajit näyttäisivät olevan ilmaisia. Mutta siis olisin kiinnostunut kuulemaan vaihtareina olleiden budjeteista, minkälaisilla summilla olette pärjänneet. Toki monet kulut riippuu siitä, miten vapaa-aikaansa viettää, kuinka luksusruokaa haluaa syödä jne.

        Budjettia en tarkalleen muista millä itse tulin toimeen, mutta meal plania en ottanu jottei vaihtoehtoni olisi rajoitettu koulun ruokalaan.. välillä söin kuitenkin ruokalassa ja usein sen ulkopuolella enkä koe paljoa rahallisesti menettäneeni. Syöminen ja juominen on jenkeissä huomattavasti suomen tasoa halvempaa kuitenkin.

        Olen varma että opintotuella ja lainalla pärjäät, tosin itselläni oli asuminen maksettu jo yhteistyökoulun puolesta etukäteen ja asuin kampuksella muutaman kämppiksen kanssa ja oma keittiö oli meilläkin.

        urheilukerhot sun muut harrastukset, uimahalli/keilaus/kuntosali olivat muistaakseni suurimmaksi osaksi ilmaisia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1643
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1300
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1100
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1077
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      878
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      840
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    10. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    Aihe