Tappava kalsium!

Ei sittenkään rasva

17

2648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • munuaisvikainen

      toki yksinkin, mutta jos vielä molemmat pielessä, niin riski senkun kasvaa. Kun itse olen perussairauksieni vuoksi riskiryhmäläinen molempien noiden vuoksi, niin kummatkin yritetään tehokkaasti pitää aisoissa lääkkeillä ja ruokavaliorajoituksilla.

      Tuo ohjelmahan toi esille vain yhden riskitekijän eli kalsiumin, muttei puuttunut muihin.

      Tuo oli ainakin minulle ihan vanhaa tietoa, nefrologit selittäneet täällä Suomessa, toki tuota nimitystä, mikä se "kuljettaja" nyt olikaan, en ollut ennen kuullut, mutta kalsiumin vaikutukset tiesin, jos pääsee siirtymään vääriin paikkoihin kehossamme. Riskejä on paljon ja ainakin omalla kohdallani sekä kalsium että kolesteroli.

    • voitajakermaa

      on ylärajalla ja on hyperparatyreoosi. Pitäisi saada hoitoa. Sydän-, munuais- maksa- infektio- ym. sairauksia. Ihan tarpeeksi on.

    • osin mysteeri

      toisaalta liiallinen d-vitamiini aiheuttaa kalsiumin=kalkin kertymistä verisuoniin. Se sanottiin tv:n keskustelu-ohjelmassa jossa oli eri alojen asiantuntijoita. Tosin tieto siitä missä menee riskin raja vaikutti epävarmalta.

      Kalkki näkyy verisuonissakin valkoisena keräytymänä mri-kuvauksessa.

      • 21

        Elämme mielenkiintoisia aikoja. Mulla sukkakin tuntuis jalassa pyörivän. Näitä vitamiini ja hivenaineita on vasta pikku pintaraapaisu saatu aikaiseksi. Kunhan nuo kovarasva ja kolesteroliveljeskunta pääsee eläkkeelle niin a vot.

        "Ns. Rotterdam-tutkimuksessa seurattiin lähes yhdeksän vuoden ajan lähes viittä tuhatta sydäninfarktipotilasta. Tulokseksi saatiin, että ravinnosta saatu K2-vitamiini korreloi käänteisesti sydäntautikuolleisuuteen, kokonaiskuolleisuuteen ja vaikeaan aortan kalkkeutumiseen. Löydös oli tilastollisesti merkitsevä. Jos potilaat jaetaan kolmeen ryhmään K2-vitamiinin saannin perusteella, esimerkiksi aortan vaikea kalkkeutuminen oli noin puolta harvinaisempaa eniten K2-vitamiinia käyttävällä kolmanneksella vähiten käyttävään kolmannekseen verrattuna. Sekoittavina tekijöinä huomioitiin BMI, tupakointi, koulutus, diabetes, alkoholin käyttö, monityydyttymätön rasva, tyydyttynyt rasva, flavonoidit, kalkki, kuitu, C-vitamiini, E-vitamiini, beetakaroteeni, kolesteroli ja HDL-kolesteroli. Tuloksen merkittävyyttä lisää se, että hollantilaisessa dieetissä eniten K2-vitamiinia sisältävien ruoka-aineiden (liha, kanamuna ja juustot) ei voi yleisesti väittää korreloivan ns. ”terveelliseen elämäntapaan”. Pelkällä K1-vitamiinin saannilla ei saatu esiin merkittävää vaikutusta verisuonten kalkkeutumiseen eikä kuolleisuuteen.

        Tuoreen tutkimuksen mukaan K-vitamiinilla on myös suora verenpainetta alentava vaikutus (Tirapelli 2008). Näin siis sekä K- että D-vitamiineilla näyttää olevan merkitystä verenpainetaudin ehkäisyssä (D-vitamiinin osalta katso aiempia artikkeleita näillä sivuilla)."

        http://terveesti.blogs.fi/2008/08/14/k-vitamiinit-4588529/

        Tuossa oli mielestäni mielenkiintoisia näkemyksiä.


      • d-vitamiinin

        vuoksi esim. minä en saa kalsiumiakaan syödä niin, että siinä olisi yhdistettynä normaali d-vitamiini. Se d-vitamiini on tosiaan aiheuttaa kalsiumin siirtymistä verisuoniin. Tai oikeastaan se taitaa olla fosforin syytä ja kalsium/fosforitasapainon kohdalla on d-vitamiinilla omat vaikutuksensa, jos nyt oikein muistan, mutta juuri näissä tilanteissa voidaan sitten määrätä (erikoislääkäri voi) tavallisen d-vitamiinin tilalle ns. aktiivista d-vitimiinia.

        Kansantajuisestihan usein asia ilmenee osteoporoosina, noista muista jutuista aika vähän selitetään, mutta kylläkin selitäteen esim. nefrologien potilaille, esimerrki taisi olla dokumentissakin, hemodialyysipotilas.


      • vitamiiniviidakko
        21 kirjoitti:

        Elämme mielenkiintoisia aikoja. Mulla sukkakin tuntuis jalassa pyörivän. Näitä vitamiini ja hivenaineita on vasta pikku pintaraapaisu saatu aikaiseksi. Kunhan nuo kovarasva ja kolesteroliveljeskunta pääsee eläkkeelle niin a vot.

        "Ns. Rotterdam-tutkimuksessa seurattiin lähes yhdeksän vuoden ajan lähes viittä tuhatta sydäninfarktipotilasta. Tulokseksi saatiin, että ravinnosta saatu K2-vitamiini korreloi käänteisesti sydäntautikuolleisuuteen, kokonaiskuolleisuuteen ja vaikeaan aortan kalkkeutumiseen. Löydös oli tilastollisesti merkitsevä. Jos potilaat jaetaan kolmeen ryhmään K2-vitamiinin saannin perusteella, esimerkiksi aortan vaikea kalkkeutuminen oli noin puolta harvinaisempaa eniten K2-vitamiinia käyttävällä kolmanneksella vähiten käyttävään kolmannekseen verrattuna. Sekoittavina tekijöinä huomioitiin BMI, tupakointi, koulutus, diabetes, alkoholin käyttö, monityydyttymätön rasva, tyydyttynyt rasva, flavonoidit, kalkki, kuitu, C-vitamiini, E-vitamiini, beetakaroteeni, kolesteroli ja HDL-kolesteroli. Tuloksen merkittävyyttä lisää se, että hollantilaisessa dieetissä eniten K2-vitamiinia sisältävien ruoka-aineiden (liha, kanamuna ja juustot) ei voi yleisesti väittää korreloivan ns. ”terveelliseen elämäntapaan”. Pelkällä K1-vitamiinin saannilla ei saatu esiin merkittävää vaikutusta verisuonten kalkkeutumiseen eikä kuolleisuuteen.

        Tuoreen tutkimuksen mukaan K-vitamiinilla on myös suora verenpainetta alentava vaikutus (Tirapelli 2008). Näin siis sekä K- että D-vitamiineilla näyttää olevan merkitystä verenpainetaudin ehkäisyssä (D-vitamiinin osalta katso aiempia artikkeleita näillä sivuilla)."

        http://terveesti.blogs.fi/2008/08/14/k-vitamiinit-4588529/

        Tuossa oli mielestäni mielenkiintoisia näkemyksiä.

        tuossa parin vuoden takaisessa A Heikkilän blogissa kerrotaan K2 - vitamiinin hyvästä vaikutuksesta. Ja kerrotaan paljon muustakin. Mutta miten tavallinen kuluttaja osaa ottaa juuri oikeita annoksia kutakin vitamiinia? Tuntuu, että on aika vaikeata. Pitäisi olla hyvä mittari, jolla katsoisi kaikkien vitamiinien tason elimistössä, mutta niitä ei tutkita ainakaan perusterveydenhoidossa. Tullee liian kalliiksi.

        http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=12&art=11


      • 21
        d-vitamiinin kirjoitti:

        vuoksi esim. minä en saa kalsiumiakaan syödä niin, että siinä olisi yhdistettynä normaali d-vitamiini. Se d-vitamiini on tosiaan aiheuttaa kalsiumin siirtymistä verisuoniin. Tai oikeastaan se taitaa olla fosforin syytä ja kalsium/fosforitasapainon kohdalla on d-vitamiinilla omat vaikutuksensa, jos nyt oikein muistan, mutta juuri näissä tilanteissa voidaan sitten määrätä (erikoislääkäri voi) tavallisen d-vitamiinin tilalle ns. aktiivista d-vitimiinia.

        Kansantajuisestihan usein asia ilmenee osteoporoosina, noista muista jutuista aika vähän selitetään, mutta kylläkin selitäteen esim. nefrologien potilaille, esimerrki taisi olla dokumentissakin, hemodialyysipotilas.

        Mielenkiintoinen juttu. Olisko joku lääkäri oikaissut mutkat. Olen lukenut, että myös marevani aiheuttaa kalkkeutumista ja sitä syötetään meille potilaille.

        Asettaisin toiveet tulevaisuuteen. Ehken näitä vitamiineja ja muita juttuja aletaan tuomaan esille julkisuudessa. Niintuo kolesteroli oppi on joutumassa häpeälään.


      • 21
        vitamiiniviidakko kirjoitti:

        tuossa parin vuoden takaisessa A Heikkilän blogissa kerrotaan K2 - vitamiinin hyvästä vaikutuksesta. Ja kerrotaan paljon muustakin. Mutta miten tavallinen kuluttaja osaa ottaa juuri oikeita annoksia kutakin vitamiinia? Tuntuu, että on aika vaikeata. Pitäisi olla hyvä mittari, jolla katsoisi kaikkien vitamiinien tason elimistössä, mutta niitä ei tutkita ainakaan perusterveydenhoidossa. Tullee liian kalliiksi.

        http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=12&art=11

        Me elämme tietenkin tietämättömyydessä. Lekurireillakin tuntuis olevan monensuuntaista näkemystä, mutta ehken se siitä.


    • ,,,,
    • veden kalkki

      mieleen sellainenkin, että mikä osuus on juomaveden kalkilla verisuonten kalkkeutumiseen? Etelän maissa eivät yleensä juo hanavettä vaan pullovesiä ja niissä olettaisi kalkkipitoisuuden olevan parempi terveyden kannalta kuin hanaveden.

      Kun hanavesi kalkkeuttaa kahvinkeittimen ym niin miksi ei verisuoniakin? Meillä päin on putsattava päivittäin vesihanat keittiössä, kylppärissä ja joka paikassa mikä kastuu hanavedessä. Ilmeisesti paikkakuntien veden kalkkipitoisuuskin vaihtelee paljon...?

      Meillä alettiin käyttää viime hellekesän aikana ja sen jälkeen pullovesiä, mutta hanavettä kahviin ym. Mikä mahtaa olla terveellisen kalkkipitoisuuden arvo juomavedessä?

      • voin syöjä

        Tuskin siellä mitään kauheesti sitä on. Suomalaiset saavat maitotuotteista aivan liikaa kalkkia. Muualla ei juoda maitoa, kuin meillä. SVT taudit vaan lisääntyy vuosi vuodelta.

        Silti vielä mainostetaan ruokia niiden hyvin kalkkimäärien takia, vaikka saadaan ihan liikaa sitä.

        Lapsillekkaan eí suositella kuin pari lasia päivässä ja muuten vettä.

        Maitoa ei ole edes juotu suomessa kuin vasta 100 vuotta.

        Puolet maapallon kansasta on laktoosi-intolerantteja, koska maitoa ei oel tarkoitettu juotavaksi.

        Lisäksi D-vitamiinin puute kohdusta hautaan aiheuttaa kalsiumin aineenvaihdunnan häiriötä, joka kalkkeuttaa suonet ja aiheuttavat niitä infarkteja.


      • Maitonassu
        voin syöjä kirjoitti:

        Tuskin siellä mitään kauheesti sitä on. Suomalaiset saavat maitotuotteista aivan liikaa kalkkia. Muualla ei juoda maitoa, kuin meillä. SVT taudit vaan lisääntyy vuosi vuodelta.

        Silti vielä mainostetaan ruokia niiden hyvin kalkkimäärien takia, vaikka saadaan ihan liikaa sitä.

        Lapsillekkaan eí suositella kuin pari lasia päivässä ja muuten vettä.

        Maitoa ei ole edes juotu suomessa kuin vasta 100 vuotta.

        Puolet maapallon kansasta on laktoosi-intolerantteja, koska maitoa ei oel tarkoitettu juotavaksi.

        Lisäksi D-vitamiinin puute kohdusta hautaan aiheuttaa kalsiumin aineenvaihdunnan häiriötä, joka kalkkeuttaa suonet ja aiheuttavat niitä infarkteja.

        että Suomi on laktoosi-intoleranssin huippumaa. Tuo tauti alkoi vasta silloin yleistyä, kun meijerit aloittivat tuon maidon pilaamisen eli teollisen manipuloinnin eli homokenoinnin ja pastöroinnin. Homokenikoinnissa maidon rasvamolekylit pilkotaan ihmisravinnoksi kelpaamattomaan muotoon. Muualla ei ehkä juoda maitoa sellaisenaan niinkuin Suomessa tehdään. Kyllä me maitoa on juotu varmaan tuhat vuotta. Olutta muuten jo kolmetuhatta vuotta.


      • D-vitamiinia
        Maitonassu kirjoitti:

        että Suomi on laktoosi-intoleranssin huippumaa. Tuo tauti alkoi vasta silloin yleistyä, kun meijerit aloittivat tuon maidon pilaamisen eli teollisen manipuloinnin eli homokenoinnin ja pastöroinnin. Homokenikoinnissa maidon rasvamolekylit pilkotaan ihmisravinnoksi kelpaamattomaan muotoon. Muualla ei ehkä juoda maitoa sellaisenaan niinkuin Suomessa tehdään. Kyllä me maitoa on juotu varmaan tuhat vuotta. Olutta muuten jo kolmetuhatta vuotta.

        100 vuotta on juotu maitoa suomessa.

        Sitä ennen maito oli niin huonolaatuista ja sitä tuli vähän, jotta riitti hädin tuskin pienille lapsille.

        Puolet maapallon väestöstä on laktoosille yliherkkiä.

        Maitoa ei ole tarkoitus juoda.

        Pienet lapset saavat tarpeeksi kalkkia parista lasillisesta maitoa.



        Odottavan äidin ruokavalion puutteet
        Suomalainen väitöskirjatutkimus osoittaa, että raskaana olevien äitien ruokavaliossa on puutteita. Terveystieteiden maisteri, ravitsemusterapeutti Tuula Arkolan väitöskirja kertoo, että suurimmat puutteet ovat D-vitamiinin liian alhainen saanti, kalan vähäinen käyttö, sekä kasvisten ja hedelmien liian alhainen saanti. Noin puolet äideistä syö liian vähän kasviksia ja kalaa.

        Myös lisäravinteiden käytössä oli puutteita. 31 % tutkimukseen osallistuneista äideistä käytti jotakin lisäravinnetta, joka sisälsi A-vitamiinia. A-vitamiinia lisäravinteena ei suositella raskauden aikana. Kaikkiaan 85 % käytti lisäravinteita, joskin D-vitamiinia käytti vain noin puolet. Raskaana oleville on erityisen tärkeää foolihapon riittävä saanti. 44 % äideistä sai sitä liian vähän (Arkkola et al. 2006). Liian alhainen foolihapon saanti saattaa johtaa lapsen hermostoputken puutteellisen sulkeutumiseen tai raskauden keskeytykseen.

        Sikiöaikainen ravitsemus vaikuttaa lapsen riskiin sairastua diabeteksen, sydän- ja verisuonissairauksiin, astmaan ja allergioihin.

        http://www.pronutritionist.net/odottavan-aidin-ruokavalion-puutteet/

        D-vitamiinin annostus

        Valtaosa tilastoista osoittaa, että useimmilla vakavasti sairailla ihmisillä on D-vitamiinin puutos tai heillä on ollut se menneisyydessä. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että D-vitamiini voi suojata sairauksilta tavallisesta flunssasta syöpään.

        Lasten sairaudet kuten autismi, astma ja nuoruuden diabetes ovat leimaa-antavia niinä vuosina, jolloin meitä on käsketty välttämään aurinkoa. On alettu epäillä, että D-vitamiinin puutos liittyy näihin lasten sairauksiin.

        http://www.kolumbus.fi/lootuskirja/d-vitamiini.htm

        1 µg (mikrogramma) = 40 IU tai KY (kansainvälinen yksikkö)

        10 µg (mikrogramma) = 400 IU tai KY (kansainvälinen yksikkö)

        10 ng/ml = 25 nmol/L

        50 ng/ml = 125 nmol/L


      • varavax

        Joissakin "etelän maissa" Paikalliset juovat hanavettään, koska ovat sen koostumukseen tottuneet, eli suoliston floora on meillä "väärä". Jos syö riittävän kauan ennen etelänmatkaa sopivia maitohappobakteereita, voi tulla sellaiseksi, että sietää hanaveden siinä missä paikallisetkin, mutta ainakaan lyhytmatkalaista en kehota kokeilemaan, ettei mene viikko ripuliksi.


    • pahantuulinen

      Ehkäpä tappaja onkin tupakka! En viitsi katsoa ohjelmaa taas, mutta jos et ole asiantuntija, niin ei kannata huudella. TOTTAKAI D3 vitamiinia on pitänyt käyttää jo vuosikymmenet, ei mitään uutta. Määrästä nyt kiistellään, mutta isota määrät ovat selvästi rahankeräystä valmistajille. Kohtuus kaikessa, vitamiineihin. Ja milloinkas ole viimeksi mittauttauttanut, ettet ole kuolema kintereillä jostain muustakin vitamiinin puutteesta

    • e-aineet

      Aamiainen ruohikolla: Luustotutkijoiden arvostamassa tiedelehdessä on ilmestynyt D-vitamiinitutkijoiden Heaneyn ja Holickin artikkeli, jossa he tyrmäävät uudet, edelleen konservatiiviset amerikkalaiset D-vitamiinisuositukset (15µg/vrk). Kritiikki on aika rankkaa. Koko tutkimusteksti on luettavissa vapaasti.

      Yhdysvalloissa käytetyt yksiköt voi muuntaa Euroopassa käytössä oleviksi SI-standardin mukaisiksi yksiköiksi kertomalla 2,5:llä. Siten esimerkiksi 20 ng/ml on 50 nmol/l.

      Jos Heaney ja Holickin artikkelia soveltaa suomalaisiin olosuhteisiin, niin se merkitsee mm. sitä, että heidän tyrmätessä 50 nmol/l tasot riittämättöminä luustolle, he tyrmäävät samalla suomalaiset D-vitamiinisuositukset, jotka perustuvat oletukseen, että 50 nmol/l olisi riittävästi.
      http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jbmr.328/full

      Hyvät D-vitamiinitasot ovat tärkeitä luustolle muun muassa kalsiumin aktiivisen imeytymisen turvaamiseksi. Sen lisäksi on havaittu, että hyvät D-vitamiinitasot ovat yhteydessä vähäisempään verisuonten kalkkiutumiseen ja vähäisempään aortan kalkkiutumiseen.
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21308362

      Lisäaineet:
      http://www.youtube.com/watch?v=oEBYD9itSP8

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."

      Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka
      Kotimaiset julkkisjuorut
      114
      3475
    2. Tämä on kyllä heittämällä erikoisin ihmissuhde mitä on koskaan ollut

      Hulluinta on se että ei edes ole varsinaista suhdetta minkäänlaista, mutta tuntuu kuin olisit elämässäni mukana koko aja
      Ikävä
      80
      1291
    3. GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad?

      GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad? Tänään jännittävä finaalilähetys
      Voice of Finland
      51
      1257
    4. Arvaa miten paljon

      Haluan sua?
      Ikävä
      83
      1202
    5. Helikopteri pörrää ja POLIISIT on eristettynä pururadan vieressä!

      Suojatehtävä pitää kiireisenä. Kulut ovat kovat!
      Pudasjärvi
      35
      1112
    6. Mikä teki vaikutuksen

      että ihastuit kaivattuusi? 🔥
      Ikävä
      60
      1057
    7. Autolla puuhun

      Halapahallin kohilla auto puuhun, lujaa on tultu ja ei oo pysyny hallinnassa. Taisipa olla lundin pojan auto, eipä tainn
      Oulainen
      29
      990
    8. Luuletko, että löydämme vielä

      Yhteyden takaisin? Miehelle ....
      Ikävä
      54
      901
    9. Tunnustan

      Vaikka peitän sen erittäin hyvin niin tunnustan että pidän sinusta erittäin paljon, mieheltä naiselle
      Ikävä
      39
      892
    10. Mitä toiveita ja ajatuksia sulla

      On kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      67
      888
    Aihe