Onko

4

tyypillistä kauriin luonteelle olla pitkävihainen? Anteeksipyyntö ei kelpaa, teit asiat mitenpäin tahansa niin aina väärinpäin. Riita tilanteessa haluaa polkea toisen mahdollisimman alas, ei välitä kuinka paljon siihen toiseen sattuu, pääasia että kauris saa itse tuntea olevansa voitolla??
Loukkauksia loukkauksien perään. Ja oli itse miten välinpitämätön noille loukkauksille niin silti ne jatkuvat, ja alta armias, jos heität vastalauseen takaisin sitten on itse helvetti irti!

9

603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KitkeräNauris

      Jos olet loukannut kaurista pahasti on erittäin pitkävihainen ja kostonhimoinenkin voi olla. (voi olla että et saa koskaan anteeksi). Kauris ei voi myöntää olleensa väärässä vaikka tietääki olleensa, erittäin ylpeä merkki on. Oltava paras kaikessa ja luulee tietävänsä kaiken. Mököttää, pitää mykkäkoulua, käyttää toisia hyväkseen (ei myönnä tätäkään). Toinen puoli taas on erittäin kiltti ja huolehtivainen. Pitää huolta rakkaistaan. Eli kannattaa olla hyvissä väleissä jos ei halua tuntea nahoissaan kauriin kostoa. Vaarallinen on ja erittäin ovelakin.

    • ole tyypillistä.

      Kauriin motto: Menköön niin tai menkköön näin, molemmat lenee parhain päin.

    • Kaures

      Itselleni on anteeksipyyntö aina kelvannut, kun joskus harvoin joku on vaivautunut pyytämään anteeksi törkeätä käytöstään. Joillakin kauriilla ei välttämättä kuitenkaan äly riitä tajuamaan, että joku raja se täytyy voittamisellakin olla. Olet siis saanut herkkänahkaisen, voitontahtoisen ja kostonhimoisen yksilön, joka ei osaa lopettaa ajoissa. Sinuna lähtisin sovinnolla kävelemään, sillä ei tämä tästä paremmaksi muutu. Ylemmän luokan kauriille voisit puhua järkeä ja jos selittäisit asiasi hyvin sekä menemättä henkilökohtaisuuksiin, hän saattaisi hyvinkin kuunnella, varsinkin jos oikeasti välittää sinusta. Hyvänä nyrkkisääntönä pitäisin seuraavaa: Älä jankuta, älä huuda, älä kyseenalaista hänen erinomaisuuttaan ja älyään, koita perustella kantasi LOOGISESTI, älä ikinä riitele julkisesti, älä ikinä sekoita riitaan ulkopuolisia, ei ikinä lasten nähden, ei anoppeja kiitos, älä ikinä nolaa häntä ja HERRAN TÄHDEN alä ikinä lyö häntä, älä edes läimäytä. Yksinkertaisia inhimillisen elämän perussääntöjä, jotka monien naisten mielestä eivät kuitenkaan koske heidän miehiään, sillä täytyyhän mieheltä ottaa jossakin vaiheessa luulot pois. Valitettavasti kauriin kanssa diplomatia toimii parhaiten. Valitettavasti suomalaiset naiset eivät aina osaa tai halua tai vaivaudu opettelemaan, saati käyttämään diplomatiaa sen paremmin kuin hyviä tapojakaan. Kauriin kanssa mikä tahansa yllämainituista virheistä aiheuttaa vähintään halveksuntaa, pettymystä, kaunaa ja katkeruutta, rakkaus katoaa sen siliän tien ja tilalle tulee hinku päästä tasoihin. Tavalla tai toisella hän luultavasti pääseekin. Jos hän on älykäs, tekee hän sen luultavasti sanallisesti. Koska hän ajattelee pitkälle tulevaisuuteen, hän haluaa voittaa sinut niin perusteellisesti, ettet ikinä enää tee samaa virhettä uudestaan. Jos hän on todella älykäs, et ehkä edes heti tajua tulleesi pelatuksi kestämättömään ja sietämättömään asemaan, jossa voit vain tehdä itsesi entistä naurettavammaksi, teitpä mitä tahansa. Kaikki kauriit tosin eivät ole älykkäitä, joten alimman kastin yksilöiltä voit saada turpaasi yhtä hyvin kuin minkä muun merkin alimmilta yksilöiltä tahansa. Kauris tosin todennäköisesti tekee sen vaivattomammin, tehokkaammin ja perusteellisemmin.

      Yksi hyväkin puoli asiassa on. Jos olisit mies, kostotoimenpiteet olisivat huomattavasti epämiellyttävämpiä, välittömämpiä ja tarvittaessa kivuliaaampia. Naisena saat paljon anteeksi jo siksi, koska ei teistä naisista koskaan tiedä mitä te tarkoitatte ja haluatte. Moni loukkauskin on voinut mennä tulkintaongelmien piikkiin. Lisäksi sinulla on tietysti jotain, mitä hän haluaa... Jotain, millä on hyvä lepytellä. Toisilla miehillä ei ole. Ajatteleppa vaikka näin: Kauriille riitely ei ole normaalia kommunikointia, vaan sodanjulistus. Kannattaisiko siis mieluummin kehua hyvistä ominaisuuksista kuin arvostella huonoista?

      Tietenkin, moiseen tilanteeseen harvemmin joudutaan jos ihmisillä on vähänkään hyviä tapoja. Jos kaikkia kohdellaan hyvin, reilusti ja tasapuolisesti, kauris on onnellinen eikä mitään ongelmia synny. Onnellinen kauris palkitsee kyllä aina onnellisuuden lähteen tavalla tai toisella. Usein jopa ruhtinaallisesti.

      • TÄHDEN alä

        ikinä lyö häntä, älä edes läimäytä."
        Herrankiesus sentään, muitako skooppimerkkejä sopii mäiskiä. :/
        Ja vielä vähättelevä edes -sana läimäyttämisen edessä!!


      • puolustaja vain
        TÄHDEN alä kirjoitti:

        ikinä lyö häntä, älä edes läimäytä."
        Herrankiesus sentään, muitako skooppimerkkejä sopii mäiskiä. :/
        Ja vielä vähättelevä edes -sana läimäyttämisen edessä!!

        Monesti heikolla itsetunnolla varustetut ihmiset "joutuvat" käyttämään henkistä tai fyysistä väkivaltaa, kun kokee menettämisen pelkoa tai vastaavaa. Mua ei edes kiinnosta lähestyä tällaisia henkilöitä, jotka vain yrittävät alistaa toisen jollain konstilla. Esittävät niin rakastunutta, mutta eivät kuitenkaan voi antaa toisen olla vapaita yksilöinä. Jokaisen ihmisoikeuksiin kuuluu saada olla vapaa siten, että voi tuntea olonsa hyväksi ja turvalliseksi parisuhteessakin.

        Nämä alistajat eivät ole koskaan oppineet sitä asiaa, että he eivät voi muokata toista mieleisekseen orjaksi. Mieluummin olen yksin kuin suostuisin elämään sellaista elämää. Henkinen väkivalta voi kärjistyä monesti fyysiseen, niin kyllä lähtisin lätkimään ennen kuin on liian myöhäistä. Sellaista ei tarvitse antaa anteeksi. Sitten ne selittää, että sitä ei enää koskaan tapahdu uudestaan, mutta kyllä tapahtuu. Toinen ei voi muuttaa toista, vaan muuttuminen lähtee itsestä ja se edellyttää sitä, että itse syvällisellä tasolla tajuaa tehneensä ns. elämää suuremman virheen.

        Jokainen voi oppia hallitsemaan vihan tunteita, jos niin haluaa ja on riittävän kypsä tajuamaan asian. Monesti tällaisiin alistajiin rakastuvat sydänjuuriaan myöten sellaiset ihmiset, joilta itseltä puuttuu voima olla oman itsensä herra. Väkivallan kokemukset joko vievät vain syvemmälle pohjaan tai sitten voi käydä toisin päinkin, että löytää omanarvontunnon ja lähtee käveleen kohti positiivisempia haasteita.

        Jos joku ei voi rakastaa minua tällaisena kuin olen, niin en minä mitään hyväksyntää jää kerjäämään vaan kyllä se sitten osuu kohdalle se oikea tyyppi, jos on osuakseen. Minuun ei vaikuta pätkän vertaa alistamisyritykset (pakottamiset, pettämis/jättämisuhkailut, kiristämiset ym.), vaan mulla on elämässä mielekkäämpääkin tekemistä kuin katsella sellaista. Enkä sääli, koska sääli ei auta, vaan se estää menemästä eteenpäin. Kaikkea hyvää jatkoon!


    • KaurisN-88-

      En ole itse lainkaan pitkävihainen ja usein olen ensimmäisenä pyytelemässä anteeksi mikäli sopua ei tunnu muuten syntyvän. En vain kestä riita tilantteita ja haluan sopuisan ilmapiirin takaisin niin nopeasti kuin mahdollista.

      Huono olen luovuttajana, mutta rajansa kaikella järjen ääni aina mukana riita tilanteissa, vaikka kuinka adrenaliini virtaa. Joskus tulee lähdettyä tilanteesta ovet paukkuen ja mykkykoulua pidettyä päivän ajan jos oikeen pahasti on osattu loukata, vaikka tällöin myös omassakin käytöksessä on ollut jotain pielessä.

    • kauris itsekin

      nouseva neitsyt ja kuu vaaka. Mulle tuli ihan ensimmäisenä mieleen, että ootte vasta tutustumassa toisiinne?? Oon sitä mieltä, että olipa se horoskooppimerkki ihan mikä tahansa, mutta jos haluaa oppia tuntemaan toisen ja on tästä kiinnostunut, niin pitäisi osata puhua asioista suoraan. Onhan se tietenkin helpommin sanottu kuin tehty joissain tlanteissa, mutta se on kyllä onnen edellytys. Jos toinen vain jatkuvasti loukkaa sinua ilman, että sanot tulleesi loukatuksi, niin miten hän voi sen tietää, jos ette tunne toisianne..?

      Tietysti nyt suorat haukkumiset ovat asia erikseen, mutta onko aivan varmaa, ettei välillänne ole pelkkiä väärinkäsityksiä? Esimerkiksi, jos ei toista vielä tunne, niin saattaa kokea toisen huumorintajun loukkaavana, jos se on kovin ronskia.. Mutta silloinkin voi kysyä vaikka, että "Mitä tarkoitit tuolla äskeisellä?", niin toista oppii tuntemaan ja ymmärtämään paremmin. Toki, jos ajatukset menevät täysin ristiin, niin voi olla paikallaan miettiä jatkoa yhdessä.

      Jospa kumpikin teistä on vain herkkiä, ettekä uskalla näyttää aitoja tunteita. Ainakin itsestäni voin sanoa, että kauris on tosi herkkä, jopa yliherkkä, joten ehkä hänkin on voinut käsittää jotain väärin ja sitten purkaa huonoa oloaan, mitä ei tietenkään toiseen saisi purkaa, mutta puhumalla kai siitäkin selviää.

      Mutta tuon anteeksipyynnön suhteen niin kyllä minulla ainakin on tapana antaa anteeksi, eihän tämä ole kuin elämää vain. Joskus voin esittää anteeksiantamatonta, jos toinen ei ole valmis tekemään suhteen eteen töitä.. Kummankin pitää tulla puolitiehen vastaan, jotta asiat lähtisivät rullaamaan. En usko, että kirjoittaisit tänne, jos sinulla ei olisi tunteita tätä ihmistä kohtaan. Mitäs jos yrittäisitte puhua suoraan? Tee vaikka sinä aloite, koska sinä koet, että tilanteenne vaivaa sinua!

      Ensin sinun pitää ajatella itsestäsi hyvää, että sinä olet Rakastamisen ja Rakkauden arvoinen ja että sinua ei saa kohdella miten sattuu. Kun puhut suoraan omista toiveistasi, niin jos toinen sinusta oikeasti välittää, niin hän ottaa ne takuulla huomioon! Tietysti sama toisinpäin. Ja sitä ei kannata pelätä, että omien toiveiden ja tunteiden kertomisella satuttaisi toista, koska jokainen on lopulta vastuussa vain itsestään ja joko tunteet kohtaavat tai sitten eivät. Tsemppiä!

    • kauris myös

      Riitoja ja kriisejä tulee, mutta jos ne tilanteet muuttuu henkisen väkivallan puolelle, niin sellaista ei pidä sietää tai hyväksyä. Jos tilanne on paha, niin eipä hänen kanssa ole pakko jatkaa. Yleensä kauriiden kanssa toimii diplomatia parhaiten, jos tulee kärhämää.

    • countercultureX

      Kai minut voisi laskea pitkävihaiseksi. Ennemmin olen mielestäni ehdoton - miksi antaa anteeksi, jos joku tietoisesti rikkoo luottamuksen tai tekee väärin minua kohtaan?

      Ei minulla ole tarvetta pitää tällaisia ihmisiä lähelläni, anteeksi voin antaa mutta valitettavasti en unohtaa; luottamus ei tule takaisin. Näin ollen ihmisestä voi tulla täysin neutraali, mutta ei enää läheinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe