Palstan terapeuttinen vaikutus.

tms 1

Palsta tuntuu olevan monille tärkeä sen osoittaa kirjoittajien toistuvat vierailut täällä. Todella tärkeää se tuntuu olevan kirkon entisille jäsenille, jotka riemuksemme kirjoittavat milloin minkäkinlaisia aloituksia ja kommetteja jo aloitettuihin. Joillekin kirkosta eroaminen on/oli vaikeaa, jopa niin hankalaa ettei sitä oikein pysty rationaalisesti käsittelemään, se näkyy vieläkin mustamaalauksena ja piikittelynä jäseniä kohtaan. Ehkä on vaan niin että ei se elämä paremmaksi tullutkaan kun päätti erota, ja sekös harmittaa kun asia yhä kaivertaa. Itselläni ei ole minkäänlaisia antipatioita entistä kirkkoani kohtaan, enkä ymmärrä miksi minun sitä tulisi moittia tai hakea vikoja siitä, sellaisiakin ihmisiä toki löytyy, mutta kasvattaako se ketään jotenkin ihmisenä? Tiedän tämän palstan olevan myös joillekin tärkeä ajanviete foorumi, jossa on kiva väitellä, vaikkei asia itseään koskisi, eikä siitä välttämättä juurikaan täällä lukemansa lisäksi tietäisi. Olen jo aikoja sitten huomannut että on todella hankalaa saada aikaan todellista ja edes vähäisissä määrin rakentavaa keskustelua. Sheriffi olisi erittäin tervetullut tännekin, niitähän löytyy niin katolisesta kuin helluntalaisesta palstastakin, miksei siis tännekin?

89

2178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oletko kasvanut mormoniperheessä vai oletko omin neuvoin itse hakeutunut liikkeen vaikutukseen? Hyvinhän sheriffihomma tälläkin palstalla toimii joskus kun kirjoitus ylittää siedettävyyskynnyksen se poistetaan jonkun toimesta.

      • tms 1

        mormoniperheessä, vaan aikuisiällä MAP JK:n liittynyt. Siedettävyys kynnys on suhteellisen korkea moniin muihin osioihin verrattuna (kirjoitatko koskaan niissä?) toki pahimmat henkilökohtaisuuksiin menevät poistetaan, eikös se olekin oikein? Eihän tänne haukkumaan ketään ole tultu, toivoakseni.


    • Maxwell sanoi: He lähtevät kirkosta mutta eivät voi jättää kirkkoa rauhaan... (englanniksi sanaleikki sanalla leave)
      Ask kertoo kirjasaaan: Jotkut eronneista kokoontuvat netillä eräänlaiseen sijais kirkkoon jossa he voivat saarnata vihaisin ja harmistunein kertomuksin. Heistä tulee usein hyperkriittisiä projisoiden kaiken pahan mitä Utahissa tai heidän elämässään on tapahtunut pahan MAP kirkon syyksi. Heidän mukaansa jos MAP kirkon ihminen on ilkeä niin kirkko on tehnyt heidät sellaiseksi. Jos joku mormoni on heikko matikassa se on siksi, että MAP kirkko vastustaa älykkyyttä, intellektisuutta; tai jos MAP isä huutaa lapsilleen nin se on siksi kun kirkko on tekee miehistä abusive ja domineeraavia. Kaikki statistiikat jotka ovat negatiivisia Utahille ovat todistus mormonien huonoudesta.
      Jotkut ex-mormonit valittavat että mormoniuskonto huumais heidät, he uskoivat valheen, eivätkä oikein uskalla uskoa mitään enään, ja se on Kirkon syytä! He inhoavat ajatuista kuinka he heittivät pois aikaansa kirkon kokouksisa ym kirkon jutuissa sekä kuinka heiltä vietiin kymmenykset vuosien ajan. Kuinka heistä on tullut mormonismin uhreja. Nämä vihaiset lausunnot auttavat heitä varmistamaan itselleen että heidän ratkaisunsa erota oli oikein.
      Tavatessaan mormonismia puolustavaa tekstiä se aiheuttaa näissä vihaisisaa entisissä mormoneissa kognitiivistä epätasapainoa. Poistaakseen tuon jännitteen he selittävät asian pois samoin kuin monet mormonit jotka tapaavat antimormonismin kirjoituksia - he päättelevät, että heidän aikaisempi todistuksensa oli väärä (johtuen esim tunteista, toivosta, toiveista...) tai todistus katsotaan merkityksettömäksi (mikään hengellinen todistus ei voi voittaa vähän aikaa sitten tietoon tulleita historiallisia todisteita)
      He eivät lue tekstiä joka on vstoin heidän uskoaan. Eli he välttelevät niitä todistetia jotka todistavat MAP kirkon puolesta. He päättävät usein etukäteen että MAP kirkon tutkimukset ovat aina vääristyneitä, epäluotettavia tai huonoja edes niitä lukematta. MAP tutkinusten kieltämisellä he suojelevat itseään psykologisen ahdistuneisuuden tunteelta.
      En nyt ehdi enempää laitan sen www.mormonismi.com iin

      • Koen loukkaavaksi tavan, jolla vähättelet kirkon entisiä jäseniä. Aivan ensiksi ex- ja postmormonistiset yhteisöt, joita netissä on, eivät perustu vihaiseen saarnaamiseen tai edes harmistuneisiin kertomuksiin. Valtaosalle ne ovat tukiverkostoja, joihin ihmiset hakeutuvat aloittaessaan pitkän ja tuskallisen paranemisprosessin. Uskosta luopuminen on eräänlainen menetys. Joillekin se on helppoa, joillekin ei - kenties he haluavat uskoa, mutteivät kykene siihen enää. Herätessäsi huomaamaan, että asia, jonka varaan olet rakentanut koko elämäsi, on harhaa (enkä tässä tarkoita pelkästään valetta), se ON kivuliasta. Se ei ole hauskaa, se ei ole helppoa, ja kyllä, se voi aiheuttaa katkeruutta.

        Vaihe on usein lyhyt, mutta näkyvä, ja aiheuttaa väistämättä vahvoja tunnereaktiota aidan molemmilla puolin. Internetyhteisöt tuovat kuitenkin tukea ja lohdutusta niin eronneille, eroa harkitseville kuin uskonsa kanssa kamppaileville. Näiden yhteisöjen ydin koostuu usein ihmisistä, jotka ovat jo päässeet suruaikansa yli ja siirtyneet eteenpäin. He ovat rakastavia, rationaalisia ihmisiä, jotka ovat kauan sitten päässeet yli katkeruudestaan. He eivät kuitenkaan enää noudata kirkon ajamia tabuja: pyhäksi luokiteltuja asioita käsitellään niin kuin ne ovat, lähes poikkeuksetta kymmenien vuosien tutkimisen tuomalla kokemuksella. Henkilölle, joka uskoo MAP-kirkon olevan Jumalan ainoa tosi kirkko, näiden henkilöiden kommentit voivat tuntua vihaisilta valheilta, yrityksiltä taistella kirkkoa vastaan. Ikävä kyllä tämä on kirkon jäsenten ongelma, ei eronneiden.

        Ei ole olemassa sellaista asiaa, kuin vaaraton uskonto. Toiset niistä ovat vaarallisempia, toiset lähes vaarattomia, mutta niillä kaikilla on potentiaalia aiheuttaa vakavaa haittaa. MAP-kirkon haitallisuutta on sisäpuolelta kritisoinut esimerkiksi filosofian tohtori, pitkäaikainen terapeutti Kent Ponder, joka vuonna 2003 vetosi kirkon johtajiin kirkon naisten mielenterveyden vuoksi. Utahissa kulutetaan enemmän masennuslääkkeitä kuin missään muualla koko maassa. Tämä on erityisesti naisten ongelma. Näiden naisten haastatteluista käy ilmi, että kirkon opettaman elämäntavan vuoksi heillä on vaikeaa. Siinä maailmanjärjestyksessä, jonka uskotaan olevan innoitettu, valtava määrä naisia EI voi hyvin. Tutkimuksia ei pitäisi noin vain ohittaa, vaan niissä esitetyt ongelmat tulisi korjata. Kuitenkin väittämällä, että nämä ongelmat johtuvat ihmisistä itsestään, tulee vain johtamaan yhä useamman vilpittömästi uskovan naisen syvään masennukseen.

        Ja ei, kirkosta eronneet tai kirkkoa kritisoivat ihmiset eivät koe kognitiivista epätasapainoa lukiessaan kirkkoa puolustavaa materiaalia. He hyvin harvoin yrittävät uskotella itselleen todistuksensa olleen väärä. He tietävät uskonsa olleen täysin vilpitön, he voivat hyväksyä sen, monet jopa arvostavat sitä osaa elämästään, mutta he ovat jatkaneet matkaa. Samoin kuin mormonit eivät hyväksy heränneiskristittyjen hengellisiä kokemuksia todisteena Jumalan armosta, he eivät hyväksy mormoneiden hengellisiä kokemuksia todisteena Mormonin kirjan totuudellisuudesta. Keskustelu täytyy käydä rationaalisin lähtökohdin, minkä tiedän turhauttavan monia, jotka seuraavat tätä palstaa. Se ei kuitenkaan oikeuta leimaamaan kanssakeskustelijoitaan huonommiksi tai heikommiksi ihmisiksi. Toisinaan hekin voivat olla oikeassa - ja varmasti ovatkin.


      • Lehi
        QotD kirjoitti:

        Koen loukkaavaksi tavan, jolla vähättelet kirkon entisiä jäseniä. Aivan ensiksi ex- ja postmormonistiset yhteisöt, joita netissä on, eivät perustu vihaiseen saarnaamiseen tai edes harmistuneisiin kertomuksiin. Valtaosalle ne ovat tukiverkostoja, joihin ihmiset hakeutuvat aloittaessaan pitkän ja tuskallisen paranemisprosessin. Uskosta luopuminen on eräänlainen menetys. Joillekin se on helppoa, joillekin ei - kenties he haluavat uskoa, mutteivät kykene siihen enää. Herätessäsi huomaamaan, että asia, jonka varaan olet rakentanut koko elämäsi, on harhaa (enkä tässä tarkoita pelkästään valetta), se ON kivuliasta. Se ei ole hauskaa, se ei ole helppoa, ja kyllä, se voi aiheuttaa katkeruutta.

        Vaihe on usein lyhyt, mutta näkyvä, ja aiheuttaa väistämättä vahvoja tunnereaktiota aidan molemmilla puolin. Internetyhteisöt tuovat kuitenkin tukea ja lohdutusta niin eronneille, eroa harkitseville kuin uskonsa kanssa kamppaileville. Näiden yhteisöjen ydin koostuu usein ihmisistä, jotka ovat jo päässeet suruaikansa yli ja siirtyneet eteenpäin. He ovat rakastavia, rationaalisia ihmisiä, jotka ovat kauan sitten päässeet yli katkeruudestaan. He eivät kuitenkaan enää noudata kirkon ajamia tabuja: pyhäksi luokiteltuja asioita käsitellään niin kuin ne ovat, lähes poikkeuksetta kymmenien vuosien tutkimisen tuomalla kokemuksella. Henkilölle, joka uskoo MAP-kirkon olevan Jumalan ainoa tosi kirkko, näiden henkilöiden kommentit voivat tuntua vihaisilta valheilta, yrityksiltä taistella kirkkoa vastaan. Ikävä kyllä tämä on kirkon jäsenten ongelma, ei eronneiden.

        Ei ole olemassa sellaista asiaa, kuin vaaraton uskonto. Toiset niistä ovat vaarallisempia, toiset lähes vaarattomia, mutta niillä kaikilla on potentiaalia aiheuttaa vakavaa haittaa. MAP-kirkon haitallisuutta on sisäpuolelta kritisoinut esimerkiksi filosofian tohtori, pitkäaikainen terapeutti Kent Ponder, joka vuonna 2003 vetosi kirkon johtajiin kirkon naisten mielenterveyden vuoksi. Utahissa kulutetaan enemmän masennuslääkkeitä kuin missään muualla koko maassa. Tämä on erityisesti naisten ongelma. Näiden naisten haastatteluista käy ilmi, että kirkon opettaman elämäntavan vuoksi heillä on vaikeaa. Siinä maailmanjärjestyksessä, jonka uskotaan olevan innoitettu, valtava määrä naisia EI voi hyvin. Tutkimuksia ei pitäisi noin vain ohittaa, vaan niissä esitetyt ongelmat tulisi korjata. Kuitenkin väittämällä, että nämä ongelmat johtuvat ihmisistä itsestään, tulee vain johtamaan yhä useamman vilpittömästi uskovan naisen syvään masennukseen.

        Ja ei, kirkosta eronneet tai kirkkoa kritisoivat ihmiset eivät koe kognitiivista epätasapainoa lukiessaan kirkkoa puolustavaa materiaalia. He hyvin harvoin yrittävät uskotella itselleen todistuksensa olleen väärä. He tietävät uskonsa olleen täysin vilpitön, he voivat hyväksyä sen, monet jopa arvostavat sitä osaa elämästään, mutta he ovat jatkaneet matkaa. Samoin kuin mormonit eivät hyväksy heränneiskristittyjen hengellisiä kokemuksia todisteena Jumalan armosta, he eivät hyväksy mormoneiden hengellisiä kokemuksia todisteena Mormonin kirjan totuudellisuudesta. Keskustelu täytyy käydä rationaalisin lähtökohdin, minkä tiedän turhauttavan monia, jotka seuraavat tätä palstaa. Se ei kuitenkaan oikeuta leimaamaan kanssakeskustelijoitaan huonommiksi tai heikommiksi ihmisiksi. Toisinaan hekin voivat olla oikeassa - ja varmasti ovatkin.

        Oletko mietinyt, että naisten Utahissa poteva mielenterveysongelma johtuisi enemmän yhteiskunnallisesti keinotekoisesti luodusta tilanteesta? Nykyisin naisille luodaan paineita olla "tiedostava" ja "tasa-arvoinen" nainen. Sellaisessa tilanteessa kotiaäitinä eläminen lapsia hoitamassa voi tuntua ahdistavalta.

        Vaimon kotiäitiys oli yhdelle politiikolle esteenä tulla valituksi presidentiksi. Näin Suomessa, mutta samaan ollaan menossa nähtävästi Yhdysvalloissakin.

        Nykyisin yhteiskunnassa on monissa arvokysymyksissä ristiriidoissa uskonnon arvojen kanssa. Ristiriidat ovat muiten kuin uskontojen synnyttämiä.


      • Lehi kirjoitti:

        Oletko mietinyt, että naisten Utahissa poteva mielenterveysongelma johtuisi enemmän yhteiskunnallisesti keinotekoisesti luodusta tilanteesta? Nykyisin naisille luodaan paineita olla "tiedostava" ja "tasa-arvoinen" nainen. Sellaisessa tilanteessa kotiaäitinä eläminen lapsia hoitamassa voi tuntua ahdistavalta.

        Vaimon kotiäitiys oli yhdelle politiikolle esteenä tulla valituksi presidentiksi. Näin Suomessa, mutta samaan ollaan menossa nähtävästi Yhdysvalloissakin.

        Nykyisin yhteiskunnassa on monissa arvokysymyksissä ristiriidoissa uskonnon arvojen kanssa. Ristiriidat ovat muiten kuin uskontojen synnyttämiä.

        En näe, että naisten ongelmissa voisi syyttää yhteiskuntaa. Tällainen ajattelu palauttaa meidät vain takaisin pimeimpään keskiaikaan, mitä pidän enemmän kuin pelottavana. On kenties helppo ajatella naisten olevan luonnostaan iloisia kotiäitejä, joille nykyaikana vain yritetään syöttää feminististä propagandaa, mutta kukaan nainen tuskin hyväksyy tätä tulkintaa. Pidän mielenkiintoisena ilmiönä sanontaa "mies on perheen pää ja nainen kaula joka päätä kääntää". Minulle se näyttää olevan mormoninaisten yritys korottaa itsensä asemaan, johon he eivät kirkon oppien mukaan kuulu, mutta jossa he tuntevat voivansa paremmin. Etenkin Utahin mormoniyhteisössä, jossa naiset naimisiin mennessään lopettavat opiskelun ja hylkäävät työelämän, tällaista pakokeinoa ei ole tarjolla. Suosittelen kuitenkin tutustumaan itse tarkemmin Kent Ponderin ajatuksiin. Ne löytää netistä esimerkiksi osoitteessa: http://home.teleport.com/~packham/prozac.htm


      • QotD kirjoitti:

        Koen loukkaavaksi tavan, jolla vähättelet kirkon entisiä jäseniä. Aivan ensiksi ex- ja postmormonistiset yhteisöt, joita netissä on, eivät perustu vihaiseen saarnaamiseen tai edes harmistuneisiin kertomuksiin. Valtaosalle ne ovat tukiverkostoja, joihin ihmiset hakeutuvat aloittaessaan pitkän ja tuskallisen paranemisprosessin. Uskosta luopuminen on eräänlainen menetys. Joillekin se on helppoa, joillekin ei - kenties he haluavat uskoa, mutteivät kykene siihen enää. Herätessäsi huomaamaan, että asia, jonka varaan olet rakentanut koko elämäsi, on harhaa (enkä tässä tarkoita pelkästään valetta), se ON kivuliasta. Se ei ole hauskaa, se ei ole helppoa, ja kyllä, se voi aiheuttaa katkeruutta.

        Vaihe on usein lyhyt, mutta näkyvä, ja aiheuttaa väistämättä vahvoja tunnereaktiota aidan molemmilla puolin. Internetyhteisöt tuovat kuitenkin tukea ja lohdutusta niin eronneille, eroa harkitseville kuin uskonsa kanssa kamppaileville. Näiden yhteisöjen ydin koostuu usein ihmisistä, jotka ovat jo päässeet suruaikansa yli ja siirtyneet eteenpäin. He ovat rakastavia, rationaalisia ihmisiä, jotka ovat kauan sitten päässeet yli katkeruudestaan. He eivät kuitenkaan enää noudata kirkon ajamia tabuja: pyhäksi luokiteltuja asioita käsitellään niin kuin ne ovat, lähes poikkeuksetta kymmenien vuosien tutkimisen tuomalla kokemuksella. Henkilölle, joka uskoo MAP-kirkon olevan Jumalan ainoa tosi kirkko, näiden henkilöiden kommentit voivat tuntua vihaisilta valheilta, yrityksiltä taistella kirkkoa vastaan. Ikävä kyllä tämä on kirkon jäsenten ongelma, ei eronneiden.

        Ei ole olemassa sellaista asiaa, kuin vaaraton uskonto. Toiset niistä ovat vaarallisempia, toiset lähes vaarattomia, mutta niillä kaikilla on potentiaalia aiheuttaa vakavaa haittaa. MAP-kirkon haitallisuutta on sisäpuolelta kritisoinut esimerkiksi filosofian tohtori, pitkäaikainen terapeutti Kent Ponder, joka vuonna 2003 vetosi kirkon johtajiin kirkon naisten mielenterveyden vuoksi. Utahissa kulutetaan enemmän masennuslääkkeitä kuin missään muualla koko maassa. Tämä on erityisesti naisten ongelma. Näiden naisten haastatteluista käy ilmi, että kirkon opettaman elämäntavan vuoksi heillä on vaikeaa. Siinä maailmanjärjestyksessä, jonka uskotaan olevan innoitettu, valtava määrä naisia EI voi hyvin. Tutkimuksia ei pitäisi noin vain ohittaa, vaan niissä esitetyt ongelmat tulisi korjata. Kuitenkin väittämällä, että nämä ongelmat johtuvat ihmisistä itsestään, tulee vain johtamaan yhä useamman vilpittömästi uskovan naisen syvään masennukseen.

        Ja ei, kirkosta eronneet tai kirkkoa kritisoivat ihmiset eivät koe kognitiivista epätasapainoa lukiessaan kirkkoa puolustavaa materiaalia. He hyvin harvoin yrittävät uskotella itselleen todistuksensa olleen väärä. He tietävät uskonsa olleen täysin vilpitön, he voivat hyväksyä sen, monet jopa arvostavat sitä osaa elämästään, mutta he ovat jatkaneet matkaa. Samoin kuin mormonit eivät hyväksy heränneiskristittyjen hengellisiä kokemuksia todisteena Jumalan armosta, he eivät hyväksy mormoneiden hengellisiä kokemuksia todisteena Mormonin kirjan totuudellisuudesta. Keskustelu täytyy käydä rationaalisin lähtökohdin, minkä tiedän turhauttavan monia, jotka seuraavat tätä palstaa. Se ei kuitenkaan oikeuta leimaamaan kanssakeskustelijoitaan huonommiksi tai heikommiksi ihmisiksi. Toisinaan hekin voivat olla oikeassa - ja varmasti ovatkin.

        Voisitko kääntää tuon englanniksi niin lähetän kirjoittajalle. Vaikka tuskin hän viitsii astata.


      • nenada kirjoitti:

        Voisitko kääntää tuon englanniksi niin lähetän kirjoittajalle. Vaikka tuskin hän viitsii astata.

        Uskoakseni voit myös itse vastata niistä väitteistä, joita palstalle postaat, oli ne lainattu joltakulta tai ei. Toivon, että postaukseni saa ihmiset jatkossa tarkemmin ajattelemaan, mitä kanssaeläjistään uskovat tai sanovat.


      • tms 1
        QotD kirjoitti:

        En näe, että naisten ongelmissa voisi syyttää yhteiskuntaa. Tällainen ajattelu palauttaa meidät vain takaisin pimeimpään keskiaikaan, mitä pidän enemmän kuin pelottavana. On kenties helppo ajatella naisten olevan luonnostaan iloisia kotiäitejä, joille nykyaikana vain yritetään syöttää feminististä propagandaa, mutta kukaan nainen tuskin hyväksyy tätä tulkintaa. Pidän mielenkiintoisena ilmiönä sanontaa "mies on perheen pää ja nainen kaula joka päätä kääntää". Minulle se näyttää olevan mormoninaisten yritys korottaa itsensä asemaan, johon he eivät kirkon oppien mukaan kuulu, mutta jossa he tuntevat voivansa paremmin. Etenkin Utahin mormoniyhteisössä, jossa naiset naimisiin mennessään lopettavat opiskelun ja hylkäävät työelämän, tällaista pakokeinoa ei ole tarjolla. Suosittelen kuitenkin tutustumaan itse tarkemmin Kent Ponderin ajatuksiin. Ne löytää netistä esimerkiksi osoitteessa: http://home.teleport.com/~packham/prozac.htm

        jotain sellaista jota ei tunnu olevankaan. En ole kertaakaan nähnyt kenenkään MAP kirkon naisen surkuttelevan osaansa, päinvastoin ihan elämäänsä onnellisia tavallisia suomalaisnaisia tuntuvat olevan. Juttelin juuri eilen vaimoni kanssa asiasta ja hän kovasti ihmetteli joidenkin huolta asiasta. Kysykää heiltä itseltään kuinka he tilanteen näkevät, se lienee paras tapa lähestyä asiaa.


      • ??
        tms 1 kirjoitti:

        jotain sellaista jota ei tunnu olevankaan. En ole kertaakaan nähnyt kenenkään MAP kirkon naisen surkuttelevan osaansa, päinvastoin ihan elämäänsä onnellisia tavallisia suomalaisnaisia tuntuvat olevan. Juttelin juuri eilen vaimoni kanssa asiasta ja hän kovasti ihmetteli joidenkin huolta asiasta. Kysykää heiltä itseltään kuinka he tilanteen näkevät, se lienee paras tapa lähestyä asiaa.

        Kuinka usein olet kuullut huntua käyttävän moniavioisessa liitossa olevan musliminaisen surkuttelevan osaansa?


      • tms 1 kirjoitti:

        jotain sellaista jota ei tunnu olevankaan. En ole kertaakaan nähnyt kenenkään MAP kirkon naisen surkuttelevan osaansa, päinvastoin ihan elämäänsä onnellisia tavallisia suomalaisnaisia tuntuvat olevan. Juttelin juuri eilen vaimoni kanssa asiasta ja hän kovasti ihmetteli joidenkin huolta asiasta. Kysykää heiltä itseltään kuinka he tilanteen näkevät, se lienee paras tapa lähestyä asiaa.

        Kuten luulin jo käyneen ilmi, ongelma on pienempi Suomessa, koska täällä naisilla on varsin vähän mistä valittaa. Samoin täytyy ymmärtää etteivät kaikki ole onnettomia mormonismin piirissä, mutta sillä on potentiaalia olla haitallinen. Halusin osoittaa, ettei ihmisten uskonnon synnyttämiä ongelmia kannata vähätellä, koska myös ammattilaiset ovat havainneet niitä. On hyvä, että vaimosi on tyytyväinen elämäänsä. Toivottavasti hän on jatkossakin.


      • QotD kirjoitti:

        Uskoakseni voit myös itse vastata niistä väitteistä, joita palstalle postaat, oli ne lainattu joltakulta tai ei. Toivon, että postaukseni saa ihmiset jatkossa tarkemmin ajattelemaan, mitä kanssaeläjistään uskovat tai sanovat.

        taida pitää totuudesta. Ashin kirjassa on paljon sellasita jonka voi osoittaa suoraan tältä palstalta. Minäkin toivon että palstan negatiivit hieman ajattelisivat omia postejaan.


      • nenada kirjoitti:

        taida pitää totuudesta. Ashin kirjassa on paljon sellasita jonka voi osoittaa suoraan tältä palstalta. Minäkin toivon että palstan negatiivit hieman ajattelisivat omia postejaan.

        Oma postauksesi kyllä pursuaa väärää tietoa, minkä vuoksi halusin sen korjata. Näen kuitenkin, että haluat pitää kiinni omista näkemyksistäsi, joten annan sen olla tässä vaiheessa. Loukkaavan materiaalin poistuminen välistä olisi kuitenkin suotavaa.


      • ???

        Jos on lukenut vaikkapa sata sivua Jeffiä tai Welchiä, miksi tuhlata aikaa enempään? Tyyppien uskottavuus selviää jo sadastakin sivusta...


      • Kukas itki jep jepin pois? Eikös vastustajamme kestä totuutta?? Kumama juttu!


      • Täh?
        nenada kirjoitti:

        Kukas itki jep jepin pois? Eikös vastustajamme kestä totuutta?? Kumama juttu!

        Minkä Jep jepin? Ainakin viestisi, jossa viittaat sensuroidulle hymistelypalstallesi on edelleen paikallaan.


    • R. Sitia

      "Olen jo aikoja sitten huomannut että on todella hankalaa saada aikaan todellista ja edes vähäisissä määrin rakentavaa keskustelua."

      Suurin ongelman aiheuttaja käsitykseni mukaan tässä on se, että mormoneilla on käytössään hyvin voimakas kaksoisstandardi (double standard) heidän arvioidessaan tiedon luotettavuutta ja keskustelujen sisältöä. Kaikki joka tulee "oikeasta virallisesta lähteestä" ts. kirkosta itsestään luokitellaan automaattisesti luotetttavaksi ja kaikki joka esitetään ulkopuolisen toimesta luokitellaan jollakin tavalla vastustamiseksi, katkeruudeksi tai valheeksi ja usein varsin puutteellisten todistein ja argumentointivirhein epärehellisesti leimata pätemättömäksi.

      Sen sijaan mitä sheriffiin tulee niin olen kyllä lavanpalvelijan kanssa jokseenkin samaa mieltä, että palstalla aika hyvin katoaa nippu henkilökohtaisuuksiin meneviä viestejä, joten hieman kummastelen minkälaista sheriffiä kaipailet, jos näiden suoranaisten loukkausyritysten poistaminen ei sinulle riitä. Ehdotatko kenties jonkinlaista sensuuria käsiteltäviin aiheisiin tai vastineisiin? Jos niin miksi ja ketä sellainen hyödyttäisi?

      • muissa

        kuin suomi24 mormonismi osiolla, täällä kirjoittelu on todella vapaata, kokeile kirjoittaa jotain negatiivista vaikka katolilaisuus tai helluntalaisuus osiolla, et montaa rivia saa aikaiseksi. Tarkoitus ei ole kieltää kirjoittamasta tai kyseenalaistamatta, mutta rakentavassa sävyssä ja kunnioittavassa sävyssä, onko mahdotonta?


      • R. Sitia

        Kuten toisaalla totesin niin huijauksesta on kovin vaikeaa löytää mitään myönteistä sanottavaa. Mitä tulee tiedon analysointiin niin yritän kyllä noudattaa kaikkeen samoja kriteereitä pyrkien mahdollisimman tunteettomaan, objektiiviseen ja tieteelliseen analyysiiin asioista. Minä en noudata kaksoisstandardia soveltamalla markkinoimaasi "hengellistä tutkimista" johonkin ja tieteellisiä menetelmiä toisiin vaan arvioin kaiken tiedon tieteellisin perustein. Tieteelliset todisteet MAP-kirkkoa vastaan ovat murskaavat ja tähän huutoon MAP-kirkko ei kykene vastaamaan. Rehellinen tieteellinen analyysi osoittaa MAP-kirkon todennäköisyyden totuuden lähteenä olevan olematon, joten pystyn hyvällä omalla tunnolla ja rehellisin mielin yöuniani menettämättä toteamaan kyseessä olevan huijauksen/vedätyksen/harhaanjohtamisen tai miksi tätä kukin nyt haluaa kutsua. Valehtelelisin jos väittäisin muuta, eikä sellainen kuulu luonteeseeni.


      • R. Sitia
        muissa kirjoitti:

        kuin suomi24 mormonismi osiolla, täällä kirjoittelu on todella vapaata, kokeile kirjoittaa jotain negatiivista vaikka katolilaisuus tai helluntalaisuus osiolla, et montaa rivia saa aikaiseksi. Tarkoitus ei ole kieltää kirjoittamasta tai kyseenalaistamatta, mutta rakentavassa sävyssä ja kunnioittavassa sävyssä, onko mahdotonta?

        Kunnioittavassa sävyssä? Voisitko määritellä minkä katson olevan riittävän kunnoittavaa?

        Pyydän myös ottamaan huomioon määrittelyssäsi mm. nämä viimeaikaiset esimerkit, ettet vain syyllistyisi kaksoisstandardiin aihetta määritellessäsi.
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9622800/47854884
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9622800/47854476
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9622800/47841498
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9622800/47861667
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47806945
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47806916
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47810381
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47818656
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47814656
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47813771
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9623521/47842766
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9605344/47768130

        Kiitos ei. Soveltamani käyttäytymisstandardit ovat mielestäni paremmalla tasolla, joten en näe syytä vajota alemmas. Kunnioituksen tulee olla molemmin puolista. Myönnän kirjoittaneeni jotkin tekstit provosoivaan sävyyn, mutta edelleen välttäen henkilökohtaisuuksiin menoa. Olen nostanut esiin epäasialliseksi kokemani käytöksen huomauttamalla argumentointivirheistä ja kertomalla toisinaan näkemykseni niistä seikoista jotka kulloinkin ovat vaikuttaneet kyseisen henkilön aivotoimintaan toisinaan, mutta pyrkien tekemään tämänkin mahdollisimman neutraaliin ja asialliseen sävyyn. Liian provosoiviin trolleihin, en edes vaivaudu reagoimaan.


      • mutta aina
        R. Sitia kirjoitti:

        Kunnioittavassa sävyssä? Voisitko määritellä minkä katson olevan riittävän kunnoittavaa?

        Pyydän myös ottamaan huomioon määrittelyssäsi mm. nämä viimeaikaiset esimerkit, ettet vain syyllistyisi kaksoisstandardiin aihetta määritellessäsi.
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9622800/47854884
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9622800/47854476
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9622800/47841498
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9622800/47861667
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47806945
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47806916
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47810381
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47818656
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47814656
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47813771
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9623521/47842766
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9605344/47768130

        Kiitos ei. Soveltamani käyttäytymisstandardit ovat mielestäni paremmalla tasolla, joten en näe syytä vajota alemmas. Kunnioituksen tulee olla molemmin puolista. Myönnän kirjoittaneeni jotkin tekstit provosoivaan sävyyn, mutta edelleen välttäen henkilökohtaisuuksiin menoa. Olen nostanut esiin epäasialliseksi kokemani käytöksen huomauttamalla argumentointivirheistä ja kertomalla toisinaan näkemykseni niistä seikoista jotka kulloinkin ovat vaikuttaneet kyseisen henkilön aivotoimintaan toisinaan, mutta pyrkien tekemään tämänkin mahdollisimman neutraaliin ja asialliseen sävyyn. Liian provosoiviin trolleihin, en edes vaivaudu reagoimaan.

        siinä onnistumatta


      • a i h e e s t a
        mutta aina kirjoitti:

        siinä onnistumatta

        Kritiikki saa olla arvostelevaa, kärkevää ja täysin päinvastaistakin mielipidettä. Joku peräänkuulutti kunnioitusta - minkä takia pitäisi kunnioittaa sellaista tekstiä, joka on vailla minkäänlaista kunnioitusta?
        Ja esim jostain uskomuksesta luopuminen - se voi olla hyvinkin viisas teko ja auttaa jotain toista ihmistä vastaavanlaisissa omantunnon kysymyksissä. Manipulointi, vääristely, painostaminen, sitaateilla pelottelu ym J/jumalan kosto ja uskon tuputtaminen on aina väärin toista ihmistä kohtaan - nettihän on oivallinen keino myös epäkohdista ja negatiivisista asioista kertomiseen, kuten vastaavasti myös hyvään infoon.
        -Tottakai jokainen uskomus haluaisi tiedottaa vain positiivista asiaa mutta , kun niitä ihan sairaitakin piirteitä on monessa uskomuksessa (en nyt erittele tässä mitään erityistä uskoa). Toivon vaan jokaisen itse osaavan ajatella ja tekevän siitä johtopäätökset.


      • l i s ä y s t ä
        a i h e e s t a kirjoitti:

        Kritiikki saa olla arvostelevaa, kärkevää ja täysin päinvastaistakin mielipidettä. Joku peräänkuulutti kunnioitusta - minkä takia pitäisi kunnioittaa sellaista tekstiä, joka on vailla minkäänlaista kunnioitusta?
        Ja esim jostain uskomuksesta luopuminen - se voi olla hyvinkin viisas teko ja auttaa jotain toista ihmistä vastaavanlaisissa omantunnon kysymyksissä. Manipulointi, vääristely, painostaminen, sitaateilla pelottelu ym J/jumalan kosto ja uskon tuputtaminen on aina väärin toista ihmistä kohtaan - nettihän on oivallinen keino myös epäkohdista ja negatiivisista asioista kertomiseen, kuten vastaavasti myös hyvään infoon.
        -Tottakai jokainen uskomus haluaisi tiedottaa vain positiivista asiaa mutta , kun niitä ihan sairaitakin piirteitä on monessa uskomuksessa (en nyt erittele tässä mitään erityistä uskoa). Toivon vaan jokaisen itse osaavan ajatella ja tekevän siitä johtopäätökset.

        Tältä mormonipalstalta katoaa joskus varsin tärkeitä ja kriittisiäkin mielipiteitä. Useimmiten ne ovat toisinajattelijoiden, mutta huvittaa myös jonkun vakimormonin poistaneen omat väitteensä. Liekö mormonin teksti ollut hmmm, sanoisinko mieleltään kyseenalainen tai vähemmän mustetta kestävä? Vai onko kyseessä sitten 'käännösvirhe' -lipsahdus tai sensuuri, kun aika mielipuolisiakin tekstejä on saanut lukea.


      • l i s ä y s t ä kirjoitti:

        Tältä mormonipalstalta katoaa joskus varsin tärkeitä ja kriittisiäkin mielipiteitä. Useimmiten ne ovat toisinajattelijoiden, mutta huvittaa myös jonkun vakimormonin poistaneen omat väitteensä. Liekö mormonin teksti ollut hmmm, sanoisinko mieleltään kyseenalainen tai vähemmän mustetta kestävä? Vai onko kyseessä sitten 'käännösvirhe' -lipsahdus tai sensuuri, kun aika mielipuolisiakin tekstejä on saanut lukea.

        Kielivirhe on ainakin minulle ollut jonkin kerran oman tekstini poistamisen syy. Oikolukuohjelma ei korjaa otsikkoon tullutta virhettä eikä liioin oikeaa sanaa väärässä paikassa.


      • siltä tämänkin
        R. Sitia kirjoitti:

        Kunnioittavassa sävyssä? Voisitko määritellä minkä katson olevan riittävän kunnoittavaa?

        Pyydän myös ottamaan huomioon määrittelyssäsi mm. nämä viimeaikaiset esimerkit, ettet vain syyllistyisi kaksoisstandardiin aihetta määritellessäsi.
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9622800/47854884
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9622800/47854476
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9622800/47841498
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9622800/47861667
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47806945
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47806916
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47810381
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47818656
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47814656
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9620742/47813771
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9623521/47842766
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9605344/47768130

        Kiitos ei. Soveltamani käyttäytymisstandardit ovat mielestäni paremmalla tasolla, joten en näe syytä vajota alemmas. Kunnioituksen tulee olla molemmin puolista. Myönnän kirjoittaneeni jotkin tekstit provosoivaan sävyyn, mutta edelleen välttäen henkilökohtaisuuksiin menoa. Olen nostanut esiin epäasialliseksi kokemani käytöksen huomauttamalla argumentointivirheistä ja kertomalla toisinaan näkemykseni niistä seikoista jotka kulloinkin ovat vaikuttaneet kyseisen henkilön aivotoimintaan toisinaan, mutta pyrkien tekemään tämänkin mahdollisimman neutraaliin ja asialliseen sävyyn. Liian provosoiviin trolleihin, en edes vaivaudu reagoimaan.

        esimerkin nojalla näyttää olevan http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9624888/47835632
        Ei kovin korkealla taso kulje.


      • R. Sitia

      • samalle tasolle
        R. Sitia kirjoitti:

        En ole väittänyt olevani mikään pyhimys ja jatkuvaan tahtiin kun saa näin kunnoittavia vastineita samoilta kirjoittajilta:
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9628256/47865211
        niin annan kyllä joskus vähän takaisinkin.

        joka on puhdas vale, mikä tuo linkki oli "poistettu viesti" olipa loukkaavaa.


      • R. Sitia
        samalle tasolle kirjoitti:

        joka on puhdas vale, mikä tuo linkki oli "poistettu viesti" olipa loukkaavaa.

        Olen pahoillani jos koit "poistettu viesti" -linkin loukkaavana, mutta en voi ottaa siitä itse vastuuta. Kun linkitin viesti oli siellä, mutta joku, mahdollisesti itse viestin kirjoittaja, poisti sen ennen kuin sitä kerkesit lukemaan ja asiaa toteamaan. Tämän jälkeen kyseisen kirjoittajan viestejä on foorumilta itseasiassa kadonnut tukuittain.


      • todenperäisyyden
        R. Sitia kirjoitti:

        Olen pahoillani jos koit "poistettu viesti" -linkin loukkaavana, mutta en voi ottaa siitä itse vastuuta. Kun linkitin viesti oli siellä, mutta joku, mahdollisesti itse viestin kirjoittaja, poisti sen ennen kuin sitä kerkesit lukemaan ja asiaa toteamaan. Tämän jälkeen kyseisen kirjoittajan viestejä on foorumilta itseasiassa kadonnut tukuittain.

        vahvistaminen jää roikkumaan ilmaan?


      • R. Sitia
        todenperäisyyden kirjoitti:

        vahvistaminen jää roikkumaan ilmaan?

        Niin tuon poistetun viestin sisällöstä emme voi enää muuta kuin spekuloida, koska jos sen sisältöä lähtisin tähän erittelemään olisi kyse enempi vähempi subjektiivisesta näkemyksestä kuinka kyseisen viestin itse koin ja sen jälkeen vielä kannaltasi viestin uskottavuuteen vaikuttaa luonnollisesti se kuinka luotettavana henkilönä minua pidät, joka vihjailuistasi ja kysymyksenasetteluistasi päätellen ei ole kovin korkealla tasolla. En siis näe aiheelliseksi spekuloida asialla enempää, koska konkreettinen näyttö on meiltä asiassa jonkun toimesta siirretty ainakin miedän osaltamme saavuttamattomiin. Ainoa mitä toistaiseksi voimme asiasta todeta on, että se viesti on poistettu syystä tai toisesta. Jos linkki osoittaisi sellaiseen viestiin jota ei ole koskaan ollut edes olemassa olisi linkin sivulla teksi: "
        Voi rähmä!
        Hakemaasi sivua ei ole olemassa.
        Tarkista, että olet kirjoittanut sivun osoitteen oikein. Sivu on myös saattanut vanhentua, ja olemme poistaneet sen käytöstä. Voit kokeilla myös käyttää hakua löytääksesi haluamasi sisällön."
        (kokeilin tämän muuttamalla yhtä numeroa linkittämäni viestin osoitekentässä)


      • zappax

        että se kaksoistandardi kyllä näyttä myös olevan ei-kirkonjäsenillä...

        Tiedoksi kaiille jotka eivät sitä näköjään jo tiedä: Minä en luokittele kirkosta itsestään tulevaa materiaalia automaatisesti luotettavaksi tai oikeaksi.

        En itsekään oikein kanata sheriffin tänne hankkimista. aikoinaan (tai jos on vielä hengissa) soc.religion.mormon (jos joku täällä tietää mikä ko. palsta on, niin onneksi olkoon...) keskuteluryhmässä oli 3 valvojaa, joista vain yksi oli mormoni ja kirjoituksen poistamiseen vaadittiin kahden valvojan puumerkki... Se toimi hyvin, eli jonkinlainen molemminpuoleinen demokratian asiassa toimisi kyllä .... Varmaankin.

        Ja kirkon ex-jäsenistä: Kyllä, eroaminen on monelle tuskainen prosessi jossa internet on tuonut helpotuksen siihen että saa yhteyden muihin eronneisiin vertaisryhmiin ja apua sitä kautta. Kokemuksien vaihdon kautta erostakin selviää.. Mutta kaikkien tulisi muistaa että kolikolla on kaksi eri puolta, joten tarinoilla ei välttämättä ole sitä ainutta ex-puolta (tai pro-puolta...).

        Molemminpuoleinen suvaisevaisuus ja huomaavaisuus on kyllä tarpeen.


      • l i s ä y s t ä kirjoitti:

        Tältä mormonipalstalta katoaa joskus varsin tärkeitä ja kriittisiäkin mielipiteitä. Useimmiten ne ovat toisinajattelijoiden, mutta huvittaa myös jonkun vakimormonin poistaneen omat väitteensä. Liekö mormonin teksti ollut hmmm, sanoisinko mieleltään kyseenalainen tai vähemmän mustetta kestävä? Vai onko kyseessä sitten 'käännösvirhe' -lipsahdus tai sensuuri, kun aika mielipuolisiakin tekstejä on saanut lukea.

        kirjoitin juuri kriittisesti vastustajistamam ja sekin on itketty pois! Tosi huvittava kun aina syytätte mormoneja itse varmaan poistatte niitä voidaksenne sitten väittää että ovat mormonien poistamia!


    • tärkeästä asiasta

      Varmaan on myös niin että ei ex-jäsenet halua ottaa yhteyttä kirkkoon vaikka mieli tekisi, ylpeys kun ei periksi anna ;-) Täältä saa edes jonkinlaista yhteyttä jäseniin ja mahdollisuuden purkaa tuntemuksiaan.
      Kumminta kuitenkin on että nykyinen elämänkatsomus ei kiinnosta kirjoitusten tasolla, en ole esim.MEL nähnyt kirjoittavan katolisella osiolla, onkohan R.Sitia yleinen vieras ateismi palstalla,epäilen?.Tuo entiseen tarrautuminen on kumma juttu, nythän kaikki pitäisi olla hyvin kun MAP kirkosta eroon on päässyt, vai onko sittenkään? Olen kuullut kirkosta lähdön tuntuneen joistakin yhtävaikealta kuin avioero, mitenhän on, ovatko ex-jäsenet yhä jatkuvassa yhteydessä ex-partneriin/puolisoon puhuen negatiivisia asioita päivittäin heistäkin, kuten kirkosta? Toivottavasti eivät sentään.

      • Kuivilla

        Jos olet kerrn uponnut heikkoihin jäihin mutta päässyt kuiville, miksi et varoittaisi muita? Onko varoittamisessa kysymys jostain tarrautumisesta ja katkeruudesta?

        Ja paljon pn meitäkin, jotka eivät itse ole uponneet, mutta näkevät toisten olevan menossa heikoille jäille, seisovan heikoilla jäillä, tai olevansa jo kaulaansa myöten kylmässä vedessä. Miksi me emme saisi puuttua asiaan?


      • yx vapaa

        Ex-puolisot, ex-jäsenet, ex-sukulaiset, ex-uskovat ym ex-ystävät ja ihmiset voivat puhua jopa viisaasti, järkevästi ja objektiivisesti kaikista elämän asioista, käännekohdista ja tapahtumista - niiden syistä ja seurauksista. Ero ja välimatka saa asiat näkemään 'oikeissa mittasuhteessa ja perspektiivissä'. Laput silmillä ei ole hyvä elää ja omat aivot on luotu omaan ajatteluun. Ex:ksi ryhtyminen voi olla paras ja ainoa oikea ratkaisu hyvään, monipuoliseen ja kehittävään elämään tulevaisuudessa.


      • hyvin?

        Kun on päättänyt lähteä MAP kirkosta eikö kaikki ole sitten hyvin? Näin voisi päätellä kun lukee Ex-jäsenten kirjoituksia, syynä negatiiviseen kirjoitteluun käytetään halua "varoittaa" muita. Päteekö varoittelu myös entiseen työnantajaan, tyttö tai poikaystävään jne.. kirjoita ja kerro kaikkea negatiivista päivästä päivään!? Haloo! Kasvakaa asian yli, kun olette valintanne tehneet ja eläkää sen kanssa, niin tekee muutkin.


      • paksulla
        Kuivilla kirjoitti:

        Jos olet kerrn uponnut heikkoihin jäihin mutta päässyt kuiville, miksi et varoittaisi muita? Onko varoittamisessa kysymys jostain tarrautumisesta ja katkeruudesta?

        Ja paljon pn meitäkin, jotka eivät itse ole uponneet, mutta näkevät toisten olevan menossa heikoille jäille, seisovan heikoilla jäillä, tai olevansa jo kaulaansa myöten kylmässä vedessä. Miksi me emme saisi puuttua asiaan?

        jäällä tai kovalla maalla, miksi silti huutaa perään?


      • Kuivilla
        paksulla kirjoitti:

        jäällä tai kovalla maalla, miksi silti huutaa perään?

        Silloin ei tarvitsekaan huutaa...


      • ...
        hyvin? kirjoitti:

        Kun on päättänyt lähteä MAP kirkosta eikö kaikki ole sitten hyvin? Näin voisi päätellä kun lukee Ex-jäsenten kirjoituksia, syynä negatiiviseen kirjoitteluun käytetään halua "varoittaa" muita. Päteekö varoittelu myös entiseen työnantajaan, tyttö tai poikaystävään jne.. kirjoita ja kerro kaikkea negatiivista päivästä päivään!? Haloo! Kasvakaa asian yli, kun olette valintanne tehneet ja eläkää sen kanssa, niin tekee muutkin.

        Kyllä v...maisesta työnantajastakin voi muille varoitukseksi vihjailla...


      • M.E.L.

        ... pitäisi katolisia sivistää?

        Mormonithan sitä enemmän tarvitsevat. :-)


      • sama juttu?
        ... kirjoitti:

        Kyllä v...maisesta työnantajastakin voi muille varoitukseksi vihjailla...

        Kirjoitella ja kertoa muille, ja niin ihmeelliseltä kun se voikin kuulostaa, syytä voi olla JOPA itsessä jos ero tulee..


      • tms 1
        M.E.L. kirjoitti:

        ... pitäisi katolisia sivistää?

        Mormonithan sitä enemmän tarvitsevat. :-)

        kirjoittaa muitakin kuin katolisia, eikä lisä sivistys pahasta kenellekään ole, ei edes katolisille.


      • M.E.L.
        tms 1 kirjoitti:

        kirjoittaa muitakin kuin katolisia, eikä lisä sivistys pahasta kenellekään ole, ei edes katolisille.

        ...sinä kirjoittelet aivan minne itse haluat ja minä toimin samoin?


      • jos vieraillaan
        M.E.L. kirjoitti:

        ...sinä kirjoittelet aivan minne itse haluat ja minä toimin samoin?

        Katolisella palstalla? Siellä on sheriffi joka poistaa jokaisen kirjoituksen jos teksti on vähänkin arveluttavaa, täällä sentään on vapaata kirjoitusta sinne verrattuna. Pakko kysyä, eikö sinua kiinnosta keskustella nykyisten uskon veljiesi ja sisarten kanssa, onko entiset kiinnostavampia??


      • että samanlainen
        sama juttu? kirjoitti:

        Kirjoitella ja kertoa muille, ja niin ihmeelliseltä kun se voikin kuulostaa, syytä voi olla JOPA itsessä jos ero tulee..

        sidoksissa olo jatkuu, ei osaa olla yhdessä, muttei erilläänkään ja vika tietysti toisessa..


      • ...
        sama juttu? kirjoitti:

        Kirjoitella ja kertoa muille, ja niin ihmeelliseltä kun se voikin kuulostaa, syytä voi olla JOPA itsessä jos ero tulee..

        Luuta on lakaissut viestini tästä kohtaa pois.

        Mikä ihmeen hymistelypalsta tästä on tulossa?

        Mainitsin vain pari mahdollista esimerkkiä palstan vakimormoneista.


      • maininnut
        ... kirjoitti:

        Luuta on lakaissut viestini tästä kohtaa pois.

        Mikä ihmeen hymistelypalsta tästä on tulossa?

        Mainitsin vain pari mahdollista esimerkkiä palstan vakimormoneista.

        sinustakin ja ilmeisesti aiheesta.


      • multaa oomme
        jos vieraillaan kirjoitti:

        Katolisella palstalla? Siellä on sheriffi joka poistaa jokaisen kirjoituksen jos teksti on vähänkin arveluttavaa, täällä sentään on vapaata kirjoitusta sinne verrattuna. Pakko kysyä, eikö sinua kiinnosta keskustella nykyisten uskon veljiesi ja sisarten kanssa, onko entiset kiinnostavampia??

        Kun näen niissä omasta mielestäni järjenvastaisia ajatuksia.
        Se pätee kaikkiin palstoihin. Tietysti minunkin mielipiteeni ja näkökantani on subjektiivinen,
        mutta haluan korostaa ihmisenä olemisen arvokkuutta. Sitä ei mikään uskonto tai uskomus saa heittää yli laidan. Me kaikki olemme ihmisiä ja kaikilla uskomuksilla on vastuu, mitä he sanovat kanssaihmisilleen. Kukaan ei voi kuvitella olevansa parempi tai etuoikeutetumpi. Samaa multaa me kaikki olemme ja matojen syömäksi meidän ruumiimme päätyy. Muusta ei kukaan tiedä varmuutta. Se on tosi, vaikka kuinka joku yrittää luoda pelastavia taivaita yllemme.


      • ...
        maininnut kirjoitti:

        sinustakin ja ilmeisesti aiheesta.

        On varmasti monestakin aiheesta, mutta ei mitään ex-puolisoihin liittyvää, koska sellaisia minulla ei ole.


      • Ex:siä vai
        ... kirjoitti:

        On varmasti monestakin aiheesta, mutta ei mitään ex-puolisoihin liittyvää, koska sellaisia minulla ei ole.

        nykyisiäkään??


      • Sellainenko jossa
        ... kirjoitti:

        Luuta on lakaissut viestini tästä kohtaa pois.

        Mikä ihmeen hymistelypalsta tästä on tulossa?

        Mainitsin vain pari mahdollista esimerkkiä palstan vakimormoneista.

        kirjoitetaan asiasta eikä henkilöistä? Ihan oikein jos henkilöhyökkäykset poistetaan, ne ei kuulu tänne mitenkään.


      • M.E.L.
        jos vieraillaan kirjoitti:

        Katolisella palstalla? Siellä on sheriffi joka poistaa jokaisen kirjoituksen jos teksti on vähänkin arveluttavaa, täällä sentään on vapaata kirjoitusta sinne verrattuna. Pakko kysyä, eikö sinua kiinnosta keskustella nykyisten uskon veljiesi ja sisarten kanssa, onko entiset kiinnostavampia??

        Keskustelupalstat on nimenomaan tehty keskustelua varten.

        Ääriliikkeet malliin MAP antavat aina siemenen ja foorumin räväkämpiin kirjoituksiin kuin normaali 'harmaa massa' joten tietenkin tämän palstan viihdearvo on huomattavan suuri.

        Tämän palstan juttuja lukiessa saa yleensä nauraa kippurassa ja nauru tunnetusti pidentää ikää. :-)


      • M.E.L. kirjoitti:

        Keskustelupalstat on nimenomaan tehty keskustelua varten.

        Ääriliikkeet malliin MAP antavat aina siemenen ja foorumin räväkämpiin kirjoituksiin kuin normaali 'harmaa massa' joten tietenkin tämän palstan viihdearvo on huomattavan suuri.

        Tämän palstan juttuja lukiessa saa yleensä nauraa kippurassa ja nauru tunnetusti pidentää ikää. :-)

        Luuletko, että tekonaurukin pidentää ikää?


      • Huumoriväkeä
        M.E.L. kirjoitti:

        Keskustelupalstat on nimenomaan tehty keskustelua varten.

        Ääriliikkeet malliin MAP antavat aina siemenen ja foorumin räväkämpiin kirjoituksiin kuin normaali 'harmaa massa' joten tietenkin tämän palstan viihdearvo on huomattavan suuri.

        Tämän palstan juttuja lukiessa saa yleensä nauraa kippurassa ja nauru tunnetusti pidentää ikää. :-)

        Miksi tämä hävisi katolisisten osiolta pikavauhtia??

        http://hikipedia.info/wiki/Katolinen_kirkko

        Tosi hyvä kirjoitus :-)


      • mieltäsi

      • ...
        Sellainenko jossa kirjoitti:

        kirjoitetaan asiasta eikä henkilöistä? Ihan oikein jos henkilöhyökkäykset poistetaan, ne ei kuulu tänne mitenkään.

        Täällähän sitä joukveljeilyhenkilöhyökkäilyä harrastetaan ahkerasti...


      • ...
        Ex:siä vai kirjoitti:

        nykyisiäkään??

        Moikka jokuveli.


      • mieltäsi kirjoitti:

        tässä mormoneista,

        http://hikipedia.info/wiki/Mormonit

        Huumori kukkikoon! En tosin jaksanut lukea montakaan riviä, mutta jos lukeminen jotain huvittaa, niin siitä vaan. Teksti on niin paksua, että se voi saada monenkin ottamaan selvää, mistä onkaan kysymys:
        kysymys on palautetusta Jeesuksen Kristuksen kirkosta.

        Muuten, Apu -lehdessä 3/2011 on monisivuinen artikkeli mormonilähetyssaarnaajista. Siinä on yhtä ja toista väritettyä, mutta jotain tottakin. Kun lukee tuon jutun, niin toivottavasti monet huomaavat, miten vaikeaa työtä lähetyssaarnaajat tekevät. Kohtelu ei ole noin yleisesti ottaen kunniaksi suomalaisille, mutta on asiallisesti suhtautuviakin.


      • :-) (-:
        Tapani1 kirjoitti:

        Huumori kukkikoon! En tosin jaksanut lukea montakaan riviä, mutta jos lukeminen jotain huvittaa, niin siitä vaan. Teksti on niin paksua, että se voi saada monenkin ottamaan selvää, mistä onkaan kysymys:
        kysymys on palautetusta Jeesuksen Kristuksen kirkosta.

        Muuten, Apu -lehdessä 3/2011 on monisivuinen artikkeli mormonilähetyssaarnaajista. Siinä on yhtä ja toista väritettyä, mutta jotain tottakin. Kun lukee tuon jutun, niin toivottavasti monet huomaavat, miten vaikeaa työtä lähetyssaarnaajat tekevät. Kohtelu ei ole noin yleisesti ottaen kunniaksi suomalaisille, mutta on asiallisesti suhtautuviakin.

        Hikipedian juttu on toki humoristinen, mutta paremmat naurut saa tutustumalla aivan aitoon mormonismiin;-)


      • Hikipedian juttu
        :-) (-: kirjoitti:

        Hikipedian juttu on toki humoristinen, mutta paremmat naurut saa tutustumalla aivan aitoon mormonismiin;-)

        Heistä oli super hauska ;-))


      • Jokuveli..
        ... kirjoitti:

        Täällähän sitä joukveljeilyhenkilöhyökkäilyä harrastetaan ahkerasti...

        Sinä se näet olemattomia vähänväliä, varmaan se veli kertoo kun kirjoittaa, odota siihen asti!


      • Hyvä kuvaus
        Huumoriväkeä kirjoitti:

        Miksi tämä hävisi katolisisten osiolta pikavauhtia??

        http://hikipedia.info/wiki/Katolinen_kirkko

        Tosi hyvä kirjoitus :-)

        Katolisista, ikävä jos heillä ei huumori riitä vaan sensuuri iskee välittömästi..


      • ...
        Jokuveli.. kirjoitti:

        Sinä se näet olemattomia vähänväliä, varmaan se veli kertoo kun kirjoittaa, odota siihen asti!

        Jokuveli tai jokuveljeilijä, samapa tuo lopputuloksen kannalta...


      • Hillitöntä.
        Hyvä kuvaus kirjoitti:

        Katolisista, ikävä jos heillä ei huumori riitä vaan sensuuri iskee välittömästi..

        Yhtä hillittömän hauskaa kuin Formulakisat Damon Hillin lopetettua ja Brittiläinen huumori Benny Hillin kuoltua...


      • ;-) (-:
        Hikipedian juttu kirjoitti:

        Heistä oli super hauska ;-))

        Hikipedian juttu oli toki hauska, mutta katolilaisuudessa itsessään ei ole niin paljon naurettavaa kuin mormonismissa.

        No otetaan nyt yksi juttu. Katolisella papilla oli paha ripuli juuri kun hänen olisi pitänyt ottaa vastaan ripittäytyjiä. Tiedättehän ne kopit, joissa pappi ei näe ripittäytyjää eikä ripittäytyjä pappia. Pappi pyysi lähellä ollutta rakennusmiestä tuuraamaan koska tiesi pian joutuvansa juoksemaan vessaan. Hän kertoi miehelle, että seinälle on kiinnitetty valmiiksi ne katumusharjoitukset, joita mistäkin synnistä piti antaa suoritettavaksi. Rakennusmiehen ensimmäiseksi "asiakkaaksi" tuli mies, joka tunnusti harrastaneensa anaaliseksiä vaimonsa kanssa. Rakennsmies etsi kuumeisesti kyseistä syntiä seinäpapereista, mutta ei löytänyt. Kurkistaessaan ovenraosta että eikö se pappi jo tule hän huomasi seurakunnan kuoropojan ja vinkkasi tämän juttusilleen. Hän kuiskasi pojalle: "Mitähän se pappi antaa takapuoleen panemisesta?"

        Poika vastasi: "Ison pussin chipseja ja pullon Coca Colaa."


      • :-) (-:
        ;-) (-: kirjoitti:

        Hikipedian juttu oli toki hauska, mutta katolilaisuudessa itsessään ei ole niin paljon naurettavaa kuin mormonismissa.

        No otetaan nyt yksi juttu. Katolisella papilla oli paha ripuli juuri kun hänen olisi pitänyt ottaa vastaan ripittäytyjiä. Tiedättehän ne kopit, joissa pappi ei näe ripittäytyjää eikä ripittäytyjä pappia. Pappi pyysi lähellä ollutta rakennusmiestä tuuraamaan koska tiesi pian joutuvansa juoksemaan vessaan. Hän kertoi miehelle, että seinälle on kiinnitetty valmiiksi ne katumusharjoitukset, joita mistäkin synnistä piti antaa suoritettavaksi. Rakennusmiehen ensimmäiseksi "asiakkaaksi" tuli mies, joka tunnusti harrastaneensa anaaliseksiä vaimonsa kanssa. Rakennsmies etsi kuumeisesti kyseistä syntiä seinäpapereista, mutta ei löytänyt. Kurkistaessaan ovenraosta että eikö se pappi jo tule hän huomasi seurakunnan kuoropojan ja vinkkasi tämän juttusilleen. Hän kuiskasi pojalle: "Mitähän se pappi antaa takapuoleen panemisesta?"

        Poika vastasi: "Ison pussin chipseja ja pullon Coca Colaa."

        Joseph Smith oli houkutellut piikansa Fanny Algerin heinälatoon. Joseph snoi: "Eiköhän olla sillai?"

        Fanny vastasi: "Mutta entä jos Emma tulee ja näkee?"

        Joseph: "Ei hätää, hän on aika tyhmä."

        Emma tuli ja näki ja karjaisi: "Mitä te oikein teette?"

        Joseph Fannylle: "Mitäs minä sanoin?"


      • oli taas kerran
        ;-) (-: kirjoitti:

        Hikipedian juttu oli toki hauska, mutta katolilaisuudessa itsessään ei ole niin paljon naurettavaa kuin mormonismissa.

        No otetaan nyt yksi juttu. Katolisella papilla oli paha ripuli juuri kun hänen olisi pitänyt ottaa vastaan ripittäytyjiä. Tiedättehän ne kopit, joissa pappi ei näe ripittäytyjää eikä ripittäytyjä pappia. Pappi pyysi lähellä ollutta rakennusmiestä tuuraamaan koska tiesi pian joutuvansa juoksemaan vessaan. Hän kertoi miehelle, että seinälle on kiinnitetty valmiiksi ne katumusharjoitukset, joita mistäkin synnistä piti antaa suoritettavaksi. Rakennusmiehen ensimmäiseksi "asiakkaaksi" tuli mies, joka tunnusti harrastaneensa anaaliseksiä vaimonsa kanssa. Rakennsmies etsi kuumeisesti kyseistä syntiä seinäpapereista, mutta ei löytänyt. Kurkistaessaan ovenraosta että eikö se pappi jo tule hän huomasi seurakunnan kuoropojan ja vinkkasi tämän juttusilleen. Hän kuiskasi pojalle: "Mitähän se pappi antaa takapuoleen panemisesta?"

        Poika vastasi: "Ison pussin chipseja ja pullon Coca Colaa."

        tosi myöhään poissa kotoa. Isä odotti aamuun asti tyttöä ja kun ovi kävi ,hän pyysi tytärtään keittiöön.
        "Kerro onko se totta mitä sinusta puhutaan kylällä?" Isä kysyy tiukasti tyttäreltään, "On se totta isä, olen prostitoitu.." tyttö nyyhkyttää. "Jumalan kiitos!" huoahtaa isä, "Kuulin onneksi väärin, luulin sinun olevan protestantti!"


      • Harhoja..
        ... kirjoitti:

        Jokuveli tai jokuveljeilijä, samapa tuo lopputuloksen kannalta...

        Kuka/mikä on nimimerkki jota näet harhoina milloin missäkin?


      • ...
        Harhoja.. kirjoitti:

        Kuka/mikä on nimimerkki jota näet harhoina milloin missäkin?

        Et ole harha vaan aivan todellinen. Eivät ne pelkkää karkeaa argumentointivirhettä eli henkilöhyökkäystä sisältävät viestit, missä itse käsiteltävään asiaan ei oteta mitään kantaa ole mitään harhoja.


      • nimitys
        ... kirjoitti:

        Et ole harha vaan aivan todellinen. Eivät ne pelkkää karkeaa argumentointivirhettä eli henkilöhyökkäystä sisältävät viestit, missä itse käsiteltävään asiaan ei oteta mitään kantaa ole mitään harhoja.

        jolla peset kätesi omista toistuvista esim Tapaniin ja Nenadaan kohdistuvista henkilöhyökkäyksistä ja jatkuvasta garmenttipakkomielteestäsi. Ei kaikki, mitä et ymmärrä, ole henkilöhyökkäystä, vaikka sen väitteen taakse sinun onkin hyvä piilottaa oma tietämättömyytesi.


      • ...
        nimitys kirjoitti:

        jolla peset kätesi omista toistuvista esim Tapaniin ja Nenadaan kohdistuvista henkilöhyökkäyksistä ja jatkuvasta garmenttipakkomielteestäsi. Ei kaikki, mitä et ymmärrä, ole henkilöhyökkäystä, vaikka sen väitteen taakse sinun onkin hyvä piilottaa oma tietämättömyytesi.

        Pelkkä henkilöön kohdistuva hyökkäys ilman mitään kannanottoa itse asiaan on argumentointivirhe karkeimmasta päästä. Kysy vaikka Tapanilta...


      • vielä kysyä
        ... kirjoitti:

        Pelkkä henkilöön kohdistuva hyökkäys ilman mitään kannanottoa itse asiaan on argumentointivirhe karkeimmasta päästä. Kysy vaikka Tapanilta...

        Tapanilta, sinähän olet elävä esimerkki.

        Ja nyt keskusteltava asia on nimenomaan henkilöhyökkäys, tämä ei mene asian sivu.


      • ...
        vielä kysyä kirjoitti:

        Tapanilta, sinähän olet elävä esimerkki.

        Ja nyt keskusteltava asia on nimenomaan henkilöhyökkäys, tämä ei mene asian sivu.

        Keskusteltava asia ei ole henkilöhyökkäys...


      • sitten ei
        ... kirjoitti:

        Keskusteltava asia ei ole henkilöhyökkäys...

        keskustella samasta asiasta, joten keskustelun jatkaminen lienee hedelmätöntä.


      • joka sormessa sormus
        Hillitöntä. kirjoitti:

        Yhtä hillittömän hauskaa kuin Formulakisat Damon Hillin lopetettua ja Brittiläinen huumori Benny Hillin kuoltua...

        Mormonilla nuo hormonit pelaa, kun heillä on tuo moniavioisuusoppinsa sekä maan päällä että taivaassa.


      • joka sormessa sormus kirjoitti:

        Mormonilla nuo hormonit pelaa, kun heillä on tuo moniavioisuusoppinsa sekä maan päällä että taivaassa.

        Samaan sormeen voi laittaa useita sormuksia. - Tosin nyt ei ole maanpäällisiä avioliittoja kuin yksi kerrallaan, joten ei noista muista mahdollisista tarvitse sormuksilla ilmoittaakaa. Olen nähnyt kyllä sellaisen miehen, joka leskeksi jäätyään ja uuden avioliiton solmittuaan käyttää kahta sormusta nimettömässään. Olen varma, että hän kunnioittaa ja rakastaa molempia vaimojaan tasapuolisesti ja ettei noilla vaimoilla ole mitään toisiaan vastaan.

        Silloin kun moniavioisuus oli käytössä, naiset hyötyivät siitä esim. siten, että kotityöt ja lapset saatettiin hoitaa hyvin, vaikka äiti opiskeli ja sittemmin toimi synnytyslääkärinä. Tämä nainen oli Elisa R. Shipp (1847 - 1939). Samaan aikaan kun tohtori Shipp kasvatti omaa kymmentä lastaan, hän auttoi 60-vuotisen uransa aikana maailmaan yli 6000 lasta. Hän uskoi, että ilman moniavioisuutta hänellä ei olisi ollut mahdollista jättää lapsiaan rakastavien sisarvaimojen huolelliseen hoivaan.


      • ?
        joka sormessa sormus kirjoitti:

        Mormonilla nuo hormonit pelaa, kun heillä on tuo moniavioisuusoppinsa sekä maan päällä että taivaassa.

        Jos on vaimo joka sormelle, mikä jää ilman?


      • ...
        sitten ei kirjoitti:

        keskustella samasta asiasta, joten keskustelun jatkaminen lienee hedelmätöntä.

        Emme todellakaan, jos sinun "keskustelusi" on pelkkää henkilöhyökkäystä eikä sitä asiaa, jota viesteissä on käsitelty. Minustakaan ei kannata jatkaa.


      • hyvä,,
        oli taas kerran kirjoitti:

        tosi myöhään poissa kotoa. Isä odotti aamuun asti tyttöä ja kun ovi kävi ,hän pyysi tytärtään keittiöön.
        "Kerro onko se totta mitä sinusta puhutaan kylällä?" Isä kysyy tiukasti tyttäreltään, "On se totta isä, olen prostitoitu.." tyttö nyyhkyttää. "Jumalan kiitos!" huoahtaa isä, "Kuulin onneksi väärin, luulin sinun olevan protestantti!"

        huuli..:-))


      • jatka sitten
        ... kirjoitti:

        Emme todellakaan, jos sinun "keskustelusi" on pelkkää henkilöhyökkäystä eikä sitä asiaa, jota viesteissä on käsitelty. Minustakaan ei kannata jatkaa.

        ... henkilöhyökkäyksiäsikään


      • moniavioisuutta
        ? kirjoitti:

        Jos on vaimo joka sormelle, mikä jää ilman?

        Kun mormonivaimo vaan opiskeli ja teki uraa, niim Shipp itse auttoi maailmaan yli 6000 lasta. Kaikki omiaanko?


      • ...
        jatka sitten kirjoitti:

        ... henkilöhyökkäyksiäsikään

        Pieleen meni taas. Sinähän se henkilöhyökkäilijä olet. Ei se ole henkilöhyökkäystä, jos otan esille jonkin asian, joka sinulle mormonina on kiusallinen.


      • minua kiusaa
        ... kirjoitti:

        Pieleen meni taas. Sinähän se henkilöhyökkäilijä olet. Ei se ole henkilöhyökkäystä, jos otan esille jonkin asian, joka sinulle mormonina on kiusallinen.

        olet sinä


      • ...
        minua kiusaa kirjoitti:

        olet sinä

        Jälleen henkilöhyökkäys...

        Jos jokin esille ottamani asia on sinulle kiusallinen, puutu siihen asiaan, älä henkilöön.

        Jos lähetti tuo kuninkaalle ikävän viestin, yrittääkö kuningas poistaa ongelman tappamalla lähetin?


      • kuvittelee tuovansa
        ... kirjoitti:

        Jälleen henkilöhyökkäys...

        Jos jokin esille ottamani asia on sinulle kiusallinen, puutu siihen asiaan, älä henkilöön.

        Jos lähetti tuo kuninkaalle ikävän viestin, yrittääkö kuningas poistaa ongelman tappamalla lähetin?

        omasta mielestään ikävää viestiä, sanomaa, joka kuninkaan laajemman näkemyksen ansioista osoittautuu turhaksi . Lähetin jankuttavaan esitystapaan kyllästyneenä kuningas saattaa ilmaista, ettei välittäisi olla enää missään tekemisissä ikävän lähetin kanssa.


      • ...
        kuvittelee tuovansa kirjoitti:

        omasta mielestään ikävää viestiä, sanomaa, joka kuninkaan laajemman näkemyksen ansioista osoittautuu turhaksi . Lähetin jankuttavaan esitystapaan kyllästyneenä kuningas saattaa ilmaista, ettei välittäisi olla enää missään tekemisissä ikävän lähetin kanssa.

        Vain tyhmä kuningas tappaa lähetin. Viisas kuningas oikaisee perustellen lähetin tiedot. Muutoin alamaisille voi jäädä mielikuva, että lähetti olikin oikeassa ja kuningas tappoi tämän salatakseen huonot tiedot.


      • esimerkissäni
        ... kirjoitti:

        Vain tyhmä kuningas tappaa lähetin. Viisas kuningas oikaisee perustellen lähetin tiedot. Muutoin alamaisille voi jäädä mielikuva, että lähetti olikin oikeassa ja kuningas tappoi tämän salatakseen huonot tiedot.

        kuningas ei halua olla missään tekemisissä ikävän lähetin kanssa, koska on todennut hänet oppimishaluttomaksi ja omiin ajatuksiinssa jumiutuneeksi. Tappaminen ei tulisi kysymykseen, koska tilalle löytyy kohtuuvarmasti joku vastaava ikäväntuoja, jopa khta kauheampi. Sitä riskiä viisas kuningas ei halua ottaa.


      • ...
        esimerkissäni kirjoitti:

        kuningas ei halua olla missään tekemisissä ikävän lähetin kanssa, koska on todennut hänet oppimishaluttomaksi ja omiin ajatuksiinssa jumiutuneeksi. Tappaminen ei tulisi kysymykseen, koska tilalle löytyy kohtuuvarmasti joku vastaava ikäväntuoja, jopa khta kauheampi. Sitä riskiä viisas kuningas ei halua ottaa.

        Kuninkaasi on tyhmä, koska ei pysty osoittamaan ainuttakaan virhettä. Alamaiset osaavat epäillä, että kuninkaalla ei ole puhtaita jauhoja pusseissaan.


      • kenelläpä
        ... kirjoitti:

        Kuninkaasi on tyhmä, koska ei pysty osoittamaan ainuttakaan virhettä. Alamaiset osaavat epäillä, että kuninkaalla ei ole puhtaita jauhoja pusseissaan.

        nyt jauhoja ...


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1885
    2. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      30
      1640
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      77
      1565
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1422
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      310
      1368
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      121
      1192
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1119
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1009
    9. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      997
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      238
      894
    Aihe