Salminen torppasi Tiusasen kierouden

J L

Kansanedustaja Tiusanen oli tänään jälleen kerran kaupunginhallituksen kokouksessa kieroilemassa ilman päätäntävaltaa.

Tiusanen yritti estää Merivirran jättämää eriävää Mielipidettä § 39 ja § 40 asiassa, mutta valveutunut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Salminen esti Tiusasen juonittelun nuijan kopautuksella ja liitti Merivirran eriävän päätösehdotuksen liitettäväksi pöytäkirjaan.

Vesa Salminen näytti taitavasti kaapin paikan kansanedustaja Tiusaselle, jolta meni puurot ja vellit sekaisin tänään kaupunginhallituksessa.

Tiusasen antipatia Kervistä ja persuja kohtaan ei jäänyt keneltäkään kokouksessa paikalla olleelta huomaamatta.

14

523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedetään.

      Mistään muusta ei välitä Pentti.

      • statisc

        http://yle.fi/mot/150101/kasis.htm


        Ilmiantajan tarina



        Toimittaja: Olli Ainola
        Taustatoimittaja: Boris Salomon


        TV1 ma 11.12.2000 klo 20:00
        uusitaan tiistaina


        julkaisemme käsikirjoituksesta työversion

        "Yhteistyöni Stasin kanssa on lujittanut ja syventänyt luokkatietoisuuttani."

        Greifswaldissa 28.7.1975

        Pentti Tiusanen

        - Hän on Pentti Tiusanen, vasemmistoliiton kansanedustaja Kotkasta.

        Toista kauttaan istuvalla Tiusasella on jo jonkin verran vaikutusvaltaa. Hän on eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja.

        - Tiusasella on mielipiteitä monista muistakin asioista. Hän oli viime syksynä eduskunnan kolmanneksi eniten äänessä ollut edustaja.

        Koulutukseltaan Tiusanen on lääkäri; hänen ykkösalansa onkin sosiaali- ja terveyspolitiikka.

        - Tässä Tiusanen ottaa vastaan Burman pakolaishallituksen edustajia eduskunnan ihmisoikeusryhmässä. Hän on ryhmän varapuheenjohtaja ja huolestunut Burman tilanteesta, jossa ei ole sananvapautta, poliittisia oikeuksia ja jossa sotilasjuntta kovin ottein sortaa ja urkkii maansa kansalaisia.

        - Mutta kolmisenkymmentä vuotta sitten Tiusanen ei pitänyt vääränä kahlita ihmisten ajatuksia ja loukata heidän oikeuttaan intiimiin yksityiselämään. Hän nimittäin osallistui itsekin sellaiseen opiskellessaan Greifswaldissa DDR:ssä 1970-luvulla.

        Ainola: Tässä kansiossa on tietoja Tiusasen kaksoiselämästä Greifswaldissa. Papereiden mukaan Tiusanen toimi DDR:n salaisen poliisin Stasin värväämänä ilmiantajana ja urkkijana.

        - Tiusasta koskevat paperit tulivat esiin tutkiessamme Suomen ja DDR:n suhteita. Asiakirjat ovat Berliinissä toimivasta Stasi-arkistosta. Sen hallinnoiman aineiston perusteella on paljastettu satoja Stasin agentteja ja apureita. Osa heistä on tuomittu, monet ovat menettäneet virkansa tai maineensa.

        - Stasilla oli monta roolia:

        Ulkomailla se harjoitti perinteistä tiedustelua ja vakoilua:

        Tässä esimerkiksi on Stasin erittäin salaisia raportteja Suomesta. Niitä tehtiin vain muutama kopio ylimmälle johdolle kuten Walter Ulbrichtille ja Erich Honeckerille.

        Raportit ovat nyt ensi kertaa julkisuudessa. Ne vahvistavat epäilyä, että ulkoministeriössä oli petturi, joka raportoi Stasille. Sillä oli vakoilija tai apuri myös Sdp:ssä. Tässä esimerkiksi referoidaan erästä Paavo Lipposen kirjoittamaa puolueen sisäistä matkakertomusta, joka oli toimitettu Stasille.

        - Kotimaassaan Stasi oli kommunistisen puolueen yksinvallan varmistanut sortokoneisto, joka rikkoi häpeilemättä ihmisoikeuksia. Se vangitsi ihmisiä tekaistuin perustein; se kidutti, vainosi ja pelotteli.

        Saksan yhdistymisen jälkeen Stasin on todettu syyllistyneen rikoksiin ja sen johto on tuomittu.

        - Mutta palataan takaisin Tiusaseen.

        Ylioppilas Pentti Uolevi Tiusanen tuli DDR:ään 1970. Itä-Saksa oli tiedostavan nuorison esikuva; toisaalta sinne oli monesti helpompi päästä opiskelemaan kuin suomalaisiin korkeakouluihin. Opiskeleminen oli myös edullista, sillä opetus oli ilmaista ja DDR antoi stipendin, joka säästeliäästi käytettynä kattoi elämisen eli kotiin saattoi palata velattomana.

        Suinkaan kaikki eivät tulleet ideologisista syistä. Enemmistö opiskeli täysin epäpoliittisin perustein - vain hankkiakseen tutkinnon. Greifswaldin lääketieteellinen oli ja on hyvässä maineessa. Siellä opiskelleet kymmenet suomalaiset ovat edenneet urallaan hyvin - heidän joukossaan on pari professoria ja useita ylilääkäreitä.

        - Pentti Tiusanen oli Saksaan tullessaan sosiaalidemokraatti, mutta DDR:ssä hän omaksui kommunismin ja liittyi SKP:hen. Hän kuului puolueen jyrkkään taistolaissiipeen sosialistisen opiskelijaliiton SOL:n riveissä.

        - Eteenpäin pyrkivänä nuorukaisena Tiusanen nousi suomalaisten lääketieteen opiskelijoiden yhdistyksen puheenjohtajaksi. Kohta hän oli jo Greifswaldin kansainvälisen opiskelijayhdistyksen varapuheenjohtaja ja edusti suomalaista opiskelijakuntaa DDR:ssä.

        - Pian hänestä kiinnostui myös Stasi. Tiusasta ryhdyttiin tarkkailemaan.

        Hänestä tuli Stasin agenttikandidaatti, ja hänelle annettiin väliaikainen peitenimi: Timur.

        - Huhtikuussa 1973 Stasi päätti kutsua Tiusasen keskustelemaan kanssaan.

        Stasi-upseerin, yliluutnantti Dieter Marrin vastuualueeseen kuuluivat yliopisto sekä sen ulkomaiset opiskelijat.

        - Marr selvitti Tiusaselle Stasin toimintaa. Tiusasen ilmekään ei värähtänyt.

        Tiusanen puolestaan kertoi Marrille Greifswaldin opiskelijayhteisöstä sekä omista opinnoistaan ja tulevaisuudensuunnitelmistaan.

        - Marr halusi tietää, olisiko Tiusanen valmis aloittamaan yhteydenpidon ja keskustelemaan luottamuksellisesti muun muassa muista opiskelijoista. Tiusanen piti tämäntapaisia keskusteluja suorastaan välttämättöminä. Hän oli kuullut, että kullakin lääketieteellisen vuosikurssilla oli Stasin tiedottaja, mitä pidettiin täysin normaalina.

        Keskustelu sovittiin salattavaksi.

        - Marr ilmoitti Tiusaselle seuraavan tapaamisen. Myöhemmin Tiusanen esiteltäisiin myös Neuvostoliiton tiedustelupalvelun KGB:n edustajalle.

        - Toinen tapaaminen oli jo viikon kuluttua.


    • HH

      Tiusasen vastalauseen takia ja käyttääkö hän tätä pöytäkirjamerkintää nyt jonkinlaisena puolustusaseenaan itseään kohtaan tulevan jatkuvan kritiikin vuoksi ?

      Vai oliko kyse vain pakollisesta muodollisuudesta sen kummempaa haudattua koiraa ?

      • puhe ja teko

        Ehkäpä Tiusanen yritti, että Merivirta olisi saatu päätöksenteossa muiden päättäjien kanssa hyväksymään mutien listojen käytön.
        Kun mustan listan asia tulee jälleen kerran valtuustokäsittelyyn, voipi Tiusanen taasen äänestää laittomien mustien litojen ylläpitämisen jatkamista, niin kuin hänen tyyliinsä sopivasti käy?


      • Johan on trilleriä
        puhe ja teko kirjoitti:

        Ehkäpä Tiusanen yritti, että Merivirta olisi saatu päätöksenteossa muiden päättäjien kanssa hyväksymään mutien listojen käytön.
        Kun mustan listan asia tulee jälleen kerran valtuustokäsittelyyn, voipi Tiusanen taasen äänestää laittomien mustien litojen ylläpitämisen jatkamista, niin kuin hänen tyyliinsä sopivasti käy?

        vakavin kasvojen menettämisen pelko ? Eihän Tiusanen ole edes keskeisin henkilö koko kiistassa, mitä menetettävää hänellä voisi olla ? Pelkkä tahra julkisuuskuvassako kun se muilla asiaan sekaantuneilla tietää paljon vakavampaa haittaa ? Miten ihmeessä Salminen on toista mieltä NYT TÄLLÄ HETKELLÄ ?


      • satamakoira rostock

        Kuvassa esiintyvät rannikkotalot timur vaiko max ? Kyllä on helppoa olla köyhänpuolel kun on tolloo !


    • Merivirta ei salaa

      Haluaako Tiusanen piilottaa kaupunginhallitukselle osoitetut asiat maton alle?

      Pelkääkö Tiusanen oman menettelynsä ja lupausten sekä virheiden paljastumista?

      Kansanedustajan tulee olla rehellinen KAIKISSA ASIOISSA!

      • juhuu????

        Tiusanen on edustaja joka äänesti kansaneläkkeen pohjaosan leikkaamisen puolesta, kun se oli leikattu hän Kymensanomien yleisönosastossa vaati sitä palautettavaksi. Johtuuko köyhyys hölmöydestä? Ainakin itsensä hölmöksi tekee äänestämällä tällaisia kieroilijoita. Tiusaselle on tärkeintä se miten paljon oma pankkitili lihoo paskat muusta. Kohta on taas hernerokkaa ja kahvia torilla sinne vaan hölmöläiset mielistelemmään ja tekemään itsensä naurunalaiseksi. Se Vasemmistoliitosta. Joko sossut on esittäneet sen perinteisen vaatimuksen satanen lisää työttömyyskorvauksiin?


    • ei vasemmalta

      Pentti Tiusanen piti puheen valtuustossa Kervisen huonosta ja epäasiallisesta kohtelusta. Muistatteko?

      Miksi olisi antipatiaa Kervistä kohtaan?
      Politiikka lienee kokonaan eri juttu?

      • -realisti

        Pentti ei äänestänyt mistä puhui, äänesti Askoon kohditetun simputuksen jatkamista, turhaan puolustelette Penttiä yhtään!


      • Tiusaslainen
        -realisti kirjoitti:

        Pentti ei äänestänyt mistä puhui, äänesti Askoon kohditetun simputuksen jatkamista, turhaan puolustelette Penttiä yhtään!

        Kotkan kaupungin etua rehellisydellä ja eriävillä mielipiteillä.


      • Onnetonta on
        Tiusaslainen kirjoitti:

        Kotkan kaupungin etua rehellisydellä ja eriävillä mielipiteillä.

        Ja atro tuli jatkamaan teatteria tänne.


    • Näytelmää

      Harjoittelevat kesän esitykseen hallituksen kokouksessa. Esityksen nimi on Hattutemppu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe