Phan Thiet valuutan tarve?

lomallelähtijä

Osaisko joku neuvoa, paljonko euroja mukaan kahden viikon reissulle?

19

1505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vietnam -fani

      ....meni vähän reilu 500 kahden viikon matkallani Vietnamissa. Toki niitä saa kulumaan enemmänkin, mutta viidelläsadalla pärjäsin hyvin. Jotain pientä tuliaistakin mahtui budjettiini

      • Hagman

        Mikä on järkevin tapa valuutan vaihdon suhteen? Suomesta Dongeja vaihtaa, vai kannattaako vaihtaa dollareiksi vai mennä euroilla? Netissä kirjoitettujen kokemusten perusteella jotkut kehoittavat ottamaan vain kortilla rahaa paikan päällä, mutta eikös se tule kuitenkin aika kalliiksi?


      • Vietnam -fani
        Hagman kirjoitti:

        Mikä on järkevin tapa valuutan vaihdon suhteen? Suomesta Dongeja vaihtaa, vai kannattaako vaihtaa dollareiksi vai mennä euroilla? Netissä kirjoitettujen kokemusten perusteella jotkut kehoittavat ottamaan vain kortilla rahaa paikan päällä, mutta eikös se tule kuitenkin aika kalliiksi?

        ...mukaan. Niitä voi sitten vaihtaa paikanpäällä. Tietysti voi olla myös 10 dollarin seteleitä mukana hotelleja ja retkiä varten. Mielestäni eurot ovat ihan kätevä valuutta. Maksoin niillä mm. silmälasini ja sain takaisin dongeja ihan samaan kurssiin, kuin pankistakin (katsoivat sanomalehdestä päivän kurssin)


      • sitruunasieppo
        Hagman kirjoitti:

        Mikä on järkevin tapa valuutan vaihdon suhteen? Suomesta Dongeja vaihtaa, vai kannattaako vaihtaa dollareiksi vai mennä euroilla? Netissä kirjoitettujen kokemusten perusteella jotkut kehoittavat ottamaan vain kortilla rahaa paikan päällä, mutta eikös se tule kuitenkin aika kalliiksi?

        Suomessa ainakaan Forexilta ei saa dongeja.


    • Vietnam2011

      Kannattaa ottaa euroja mukaan, niillä saa tällä hetkellä parhaimman kurssin. Vaihdettiin itse dollareita Suomessa ja todettiin, että ihan turhaan. Olin reissussa 2 viikkoa ja rahaa meni 600€. Tällä rahalla syötiin ja juotiin hyvin, käytiin 5 retkeä (kaupunkikierros, Chu Chi-tunnelit, Tacu-vuori, Dalat ja Mekong) ja ostettiin tuliaisia matkalaukullisen verran (muistakaa tinkiä).

      • 1<3nam

        Euroja oli mukana, elämiseen (syömiset, juomiset, bussi-/taksimatkat, jokapäiväiset hieronnat, eväät hotlalle eli vinkkua, sipsejä, suklaata yms.) sain kulumaan 300e. Parilla sadalla vielä tuliaiset ja pari teetettyä mekkoa eli yhteensä 500e yhdeltä naisihmiseltä kahdessa viikossa.


    • Päivitystä kaivataan

      Olisiko kellään uudempaa tietoa siitä, kannattaako nyt ottaa mukaan euroja vai dollareita vaihdettavaksi dongeiksi? Onko tullut muutoksia? Ollaan lähdössä 15.1.2012 Phan Thietiin :)

    • Mikähän sellainen muutos voisi olla? Euro ei kelpaa enää vaihdettavaksi dongiin? ;-) Tuskin dollareista on sen verran hyötyä, että kannattaa maksaa kaksi kertaa vaihtokustannuksista. Toinen asia on, jos on jo valmiiksi dollareita taskussa. Jotkut kuljettavat mukanaa pieniä dollareita kun niillä on kuulema mukava maksaa pieniä ostoksia. Kallis harrastus sekin.
      http://www.vietcombank.com.vn/en/Exchange Rate.asp

      • D1.

        Komppaan Buddhaa. Euro on ihan käypä valuutta täällä, turha vaihtaa dollareita. Tänään sai sadasta eurosta 2753000 dongia. Kultasepänliikkeet antavat yleensä hieman paremman kurssin kuin pankit, mutta tarkista kurssi tuosta yllä olevasta linkistä etteivät vedätä...


      • Lisään vielä, että tämä pätee tietysti lyhyellä aikavälillä. Pitkällä aikavälillä on tietysti mahdollisuus jonkinlaiseen valuuttakikkailuun. Dongihan on sidottu dollariin, joten jos dollari on hurjan alhaalla euroon nähden ja on oletettavaa, että sen arvo nousee, kannattaa tietysti ostaa halpoja dollareita(dongeja). Yks pieni käytännön ongelma tietysti tässäkin on. Lompakkoon kun ei kovin paljon mahdu seteleitä, niin voitot jäävät melko mitättömiksi. Varmaan tullillakin on jotain sanottavaa jos aikoo ison kasan rahaa rajan yli kuljettaa.


    • money...........

      Minä otan pankkikortin visa electronilla matkalle mukaan ja sillä saa käteistä ATM-automaatista lähes joka paikasta, toki nostosta menee jonkunverran kuluja mutta se on aika pieni osuus ja ottaahan pankki myös kuluja kun vaihdat dongeja.

    • D1.

      ATM-raha on kallista. Jokaisesta 100 euron nostosta häviät vähintään parin päivän ruokailun. Eikä pankki ota mitään välistä kun vaihdat dongeja.

      • money...........

        Pitihän se päiväbudjetti korjata, kun toisessa ketjussa kerroit että.....

        " Tupakkaa löytyy laidasta laitaan, esim. punainen mallu maksaa noin 25 000 vnd aski. Kartonki noin 200 000 vnd. 1 000 000 vnd päivässä riittää syömiseen ja juomiseen, hyvin".

        Koita sinä p.aukinen pysyä lestissäsi ja syö sitä nuudelisoppaa kun ei rahat muuhun riitä.

        Habby_buddha valaisi kortin käytön hyvin ja turha pennin venytys on lomalla hanurista.


    • money...........

      100 euron nosto automaatista maksaa n. 5 euroa. Kortti on hyvä olla mukana jos käteinen loppuu niin et jää rahattomaksi.

      Enkä minä mitään pennejä laske jos on tarvis nostaa kortilla niin nostan ja 5 euroa ei siinä paljoa paina.

      Saahan tuolla 5 eurolla nuudelisoppaa paikallisesta katukuppilasta 10 litraa....

    • Tipetiptiptap.......

      Jokainen nosto 2 euroa 2,5 % komissio Luottokunnalle. Lisäksi Luottokunta vaihtaa eurot dongeiksi todella huonolla kurssilla.Koita nyt Peräkylän Arvi uskoa, että ATM-raha on kalleinta. Onneksi sulla on maitotilillä ylimääräistä...

    • kjlkjdkdjlkA

      Jep, kannattaa katsella kursseja. Se 2,5 e ja 2,5% ei tosiaan ole ainoat kulut. Jos olet muutaman viikon reissussa niin ylivoimaisesti edullisin tapa on ottaa eurot Suomesta mukaan. Kursseissa häviin ATM:lla ainakin 10%:aa kaupanpäälle.

      Matkapuhelinkin on omalla Suomi-liittymällä helpoin tapa soittaa, mutta pirun kallista......

    • Oma mielipiteeni on, etta pennia haluaa venyttaa niin eurot mukaan. Electron on tosi kateva, ei tarvitse kuljettaa suuria kateismaaria, sita voi kayttaa esim. lentojen ostamiseen ja myos maksamiseen joissakin paikoissa. Minulla electron maksaa ehka euron paivassa, se ei tee isoa lovea matkakassaan, mutta parantaa turvallisuutta esim kortille voi laittaa paivakohtaisen nostorajoituksen, varastettua kateista ei taas korvaa kukaan.
      Toinen asia on, etta suurin osa teista puhuu jostain kahden viikon matkasta, haloo, parin kympin menoera tuhansien kilometrien paahan suuntautuvassa matkassa. Suhtellisuuden tajua hyvat ihmiset kiitos!

    • katjab

      Tultiin juuri Vietnamista. Yhteensä Meiltä kului rahaa 1130e, siis 2 henkeä. Sisältäen 7 retkeä kaikki syömiset, tuliaiset siis ihan kaikki.

      Mieheni halusi välttämättä vaihtaa dollareita vantaalla, tais vaihtaa 50e eestä. Matkalla todettiin että ihan turhaan koska eurolla pystyi maksamaan melkeinpä missä vaan.
      Hotellissa ne vaihtoi eurot dongeiksi eikä ne veloittanu siitä sen enempää kun rahan vaihto pisteessäkään. eurolla sai 26 800-27 300 dongia.
      Nostettiin myös pankkiautomaatista rahaa, 2miljoonaa dongia oli suurin summa mitä niistä sai nostettua vaikka sitten jossain vissiin sai enemmänkin mutta ei minun kohdalle tullu sellaista automaattia kertaakaan. Nyt kun katsoin tiliotetta niin 2 milj. oli 77e ja nostopalkkiota oli otettu joka nostosta 3,95e.

    • Vietnamiin ikävä...

      Omasta reissusta jo kolme vuotta, mutta tuskin ne hinnat siellä paljon on nousseet vuoden 2009 jälkeen. Meillä oli matkakassaa jotain 1300 euroa varattuna kahdeksi viikoksi, ja siinä oli kyllä liikaa... :) Ostettiin kaikkea mitä nähtiin, reissattiin taksilla, syötiin ja juotiin mitä mieli teki ja silti tuntui ettei rahaa saa kulumaan millään. Tosin olin jo ennen matkaa päättänyt, etten ala laskeskelemaan ja budjetoimaan, vaan lomalla rahaa pitää olla niin että on kerrankin miljonääriolo. Ja Vietnamissa todellakin oli miljonääriolo, kun taskussa pyöri joku 500 000-1000 000 VND ostoksille/syömään lähdettäessä. Puolet. varatusta summasta, eli sellanen 600-700 egeä olisi riittänyt oikein mainiosti pariksi viikoksi kahdelle ihmiselle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2088
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1972
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      155
      1616
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1598
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1227
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1204
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1147
    Aihe