Tallinnan Teknillinen

nennanen89

Olen jossain määrin ottanut selvää Tallinnan opiskelumahdollisuuksista, joista minua erityisesti kiinnostaa arkkitehtuurin opiskelu. Onko täällä ketään joka olisi myös hakemassa sinne, tai ylipäänsä Tallinnaan?
Ymmärtääkseni arkkitehtuuria opiskelemaan päästään pääsykokeiden kautta. Onko kellään tietoa minkälaiset nämä kokeet ovat? Onkohan ne rinnastettavissa suomalaisiin monitasoisiin kokeisiin? Tilannetta vaikeuttaa myös huonot yo-arvosanani, enkä ole kirjoittanut matematiikkaa ollenkaan. Suomessa tämä ei silti ole ongelma.
Olisin hyvin kiitollinen asiallisista vastauksista! Ei ole montaakaan paikkaa, mistä niitä saisi.

23

3412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaisa_89

      Moi! Ootko vielä hakemassa Tallinnaan opiskelemaan? Itse olen ottanu jonkin verran selvää arkkitehtuurin opiskelusta Eesti Kunstiakadeemiassa Tallinnassa. Virossa on nämä kaks paikkaa joissa arkkitehtuuria voi opiskella. Itselleni on tullu vähän semmonen kuva, että Eesti Kunstiakadeemia ois arvostetumpi kun tuo Tallinnan teknillinen arkkitehtuurin osalta.
      En tiiä ihan tarkkaan tosta hakemisesta, mutta ei sinne ainakaan samanlaista pääsykoerumbaa oo kun Suomessa. Ilmeisesti katotaan jossain määrin yo-arvosanoja, mutta en osaa sanoa että miten suuri painoarvo niillä on. Mutta teknillisen nettisivuilta varmaan löytyy tietoa ja itse lähetin taideakatemiaan ihan sähköpostia ja kysyin hakemisesta ja opiskelusta siellä. Ei tosiaan löydy paljoo tietoa arkkitehtuurin opiskelusta Virossa. Ehkä siellä sitten ei juuri opiskele suomalaisia.

    • sähköpostittelija

      Hei! Itse olin myös yhteydessä tuonne Eesti Kunstiakadeemiin. Heidän sähköpostiviestistä ymmärsin, että opetus on täysin Viron kielellä. Varsinaista pääsykoetta ei kai ole, mutta haastattelu ja portfolion esittäminen.

      • kaisa_89

        Aijaa? Itse ymmärsin että on erikseen englannin kielinen linja. Siellä nettisivuilla ainakin on joku maininta, että jos on yo-englannista vähintään c, niin ei tarvii suorittaa kielikoetta. Mäkin lähetin vähän kysymyksiä Kunstiakadeemiaan, täytyy kattoa mitä ne vastaa.
        Ootteko muuten kuullu, että opiskeleeko tuolla Eesti Kunstiakadeemiassa suomalaisia?


    • sähköpostittelija

      Hei! Laitan tähän alle kopion s-postiviestistä, jonka sain Eesti Kunstiakadeemiasta. Itse kanssa nettisivujen perusteella luulin, että heillä olisi myös englanninkielinen ohjelma. Muista suomalaisista kyseisessä yliopistossa en tiedä.

      Thank you for your interest in the Estonian Academy of Arts.
      I understand that you are interested learning architecture. This five-year programme means, that you need to start the first course and study 5 years. Learning takes place in the Estonian language. We have not yet confirmed the dates for entrance examinations. Applying deadline for EU countrys is 15th May 2011.
      more information http://www.artun.ee/index.php?lang=eng&main_id=333
      Fot this students we have at first interview, for that pleas take with you some works (drawings, urban views, compositions ect)

      We have MA level Urban Landscapes and Urban Studies, mostly english:
      http://www.artun.ee/index.php?lang=eng&main_id=1131
      http://www.artun.ee/index.php?lang=eng&main_id=351

      Some more information about Studing in EAA you can ask (or me)
      Maria Jürisson
      Head of International Office
      phone 372 626 7369
      e-mail [email protected]

      With best greetings from Tallinn,
      Anu Piirisild

      • kielitestit

        Opiskelu Virossa
        «
        Edellinen kysymys
        |
        Kysymykset
        |
        Seuraava kysymys
        »
        Kirjoittaja Viesti


        Maanantai 05 Heinäkuu 2010 5:33:00 pm

        Missä voin tehdä vaaditun kielitestin Suomessa?
        Tarton hakuaika päättyi 1.6.?
        Mihin vielä voisi hakea esim. kauppatieteitä lukemaan?

        Reetta Nurmo


        Torstai 08 Heinäkuu 2010 1:29:47 pm

        Heippa!

        Kiva kuulla, että harkitset opintoja Virossa. Yritän vastata kysymyksiisi parhaani mukaan.

        Kielitesti (englanti)
        Tarton yliopistoon vaaditaan englannin kielen osaamisen vakuudeksi, joku seuraavista:

        * TOEFL-testi - Suorituspaikat, ajat ja lisätietoa TOEFL:istä (klikkaa)
        * IELTS-testi - Suorispaikat, ajat ja lisätietoa IELTS-testistä (killkkaa)

        Jos olet opiskellut aiemman tutkintosi englanniksi tai olet opiskellut jo aiemmin menestyksekkäästi Tarton yliopistossa, ei kielitestiä edellytetä. Tarkat tiedot Tarton yliopiston kielivaatimuksista löydät yliopiston sivuilta.

        Kielitesti (viro)
        Viron kielellä opiskelun aloittamiseen ei edellytetä kielitestiä, mutta opiskelijoiden tulee suorittaa intensiivinen viron kurssi ennen opintojen aloittamista. Suomenkielisille opiskelijoille järjestetään oma kurssi suomen kielen pohjalta.

        Lisätietoa viron kielellä opiskelusta löydät Tarton yliopiston sivuilta.

        Kauppatieteitä opiskelemaan

        Tarton hakuaika todella loppui tuolloin 1.6. ja yliopistosta kerrottiin, että valitettavasti tässä vaiheessa on liian myöhäistä hakea. Seuraava haku on ensi keväänä.

        Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi ammattikorkeakoulujen lisähaku , täydennyshaku ja syksyn haku . Amk:issa voi suorittaa alemman korkeakoulututkinnon (bachelor) esimerkiksi liiketaloudessa ja hakea sen jälkeen maisteriohjelmaan yliopistoon.

        Jos taas haluat opiskelemaan kauppatieteitä suoraan yliopistoon, vaihtoehtosi tässä vaiheessa ovat ulkomaiset yliopistot. Esimerkiksi Essexin yliopistossa on mahdollista opiskella taloustiedetta ja Monash Universityssa liiketoimintaa ja taloutta.


    • kaisa_89

      Oho, no oon varmaan käsittäny sitten väärin ton opiskelukielen. Oottelen ite vielä vastausta sähköpostiin. Ootko hakemassa myös Tallinnan teknilliseen arkkitehtuuripuolelle? Mä en ensin ajatellu hakevani sinne, kun oon kuullu että Kustiakadeemia olis tasokkaampi, mutta ehkä täytyykin harkita vielä uudestaan. Teknillisessä ois se hyvä puoli, että siellä voi ilmeisesti suorittaa tarvittaessa pelkän kandin ja maisterin jossain muualla, kun taas Kunstiakadeemiassa ei oo erikseen kandia ja maisteria.

    • sähköpostittelija

      Mä en tiennyt tosta Teknillisestä mitään, mutta nyt kun kerroit siitä niin saatampa vaikka hakea! Tiedätkö onko sinne pääsykokeita? Olisitko voinnut linkittää mulle sen Teknillisen arkkitehtipuolen nettisivun.. En jostain syystä osaa oikein navigoida niiden nettisivuilla :D Tosiaan tuossa teknillisessä olis hyvä puoli, että vois tehdä maisterin sitten vaikka Suomessa tai jossain muualla.

      • kaisa_89

        On kieltämättä tosi sekavia noi nettisivut. Mulle selvis vasta äskettäin että arkkitehtuuria ei ookaan Tallinnan teknillisessä yliopistossa vaan teknillisessä ammattikorkeessa. Tässä on linkki ammattikorkeen sivuille: http://www.tktk.ee/?id=831 Pitäis jostain selvittää että pystyykö maisterin suorittaa kuitenkin Suomessa vaikka toi koulu ei oo yliopistotasonen.


      • kelpoisuus
        kaisa_89 kirjoitti:

        On kieltämättä tosi sekavia noi nettisivut. Mulle selvis vasta äskettäin että arkkitehtuuria ei ookaan Tallinnan teknillisessä yliopistossa vaan teknillisessä ammattikorkeessa. Tässä on linkki ammattikorkeen sivuille: http://www.tktk.ee/?id=831 Pitäis jostain selvittää että pystyykö maisterin suorittaa kuitenkin Suomessa vaikka toi koulu ei oo yliopistotasonen.

        Tutkintojen tunnustaminen

        Tutkintojen tunnustamisella tarkoitetaan päätöstä siitä, millaisen kelpoisuuden ulkomailla suoritettu tutkinto antaa työtä tai opiskelupaikkaa haettaessa. Tutkintojen tunnustaminen jaetaan usein ammatilliseen ja akateemiseen tunnustamiseen.

        Kun suunnittelet tutkinto-opiskelua ulkomailla, on tärkeää selvittää myös, onko kiinnostuksen kohteena oleva tutkinto ja koulutusohjelma maan omien viranomaisten hyväksymä. Tästä voi saada luotettavaa tietoa esim. maan opetusministeriön nettisivuilta. (Esim. yksityisten korkeakoulujen tutkinnot eivät aina kuulu maan viralliseen tutkintojärjestelmään.)

        Opetushallituksen verkkosivuilta löytyy tietoa tutkintojen ammatillisesta ja akateemisesta tunnustamisesta Suomessa. Linkit eri maiden tutkintojen tunnustamisesta vastaavien viranomaisten sivuille löydät kansainvälisen ENIC-NARIC-verkoston sivuilta.

        Ammatillinen tunnustaminen

        Suomalaisiin julkisen sektorin virkoihin ja tehtäviin hakijan tulee täyttää koulutusta koskevat suomalaiset kelpoisuusvaatimukset. Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään voi olla tietyn tasoinen tutkinto, tietty tutkinto tai tietyt opinnot.


        Täyttääkseen kelpoisuusvaatimukset ulkomailla opiskellut tarvitsee yleensä Opetushallituksen päätöksen tutkinnon antamasta virkakelpoisuudesta. Opetushallitus päättää ulkomaisen tutkinnon antamasta kelpoisuudesta esimerkiksi opettajan ja sosiaalityöntekijän tehtäviin sekä oikeustieteellistä koulutusta edellyttäviin tehtäviin.


        Ammatinharjoittamisoikeuden tarvitsevat esimerkiksi terveydenhoidon ja merenkulun ammatinharjoittajat. Ammatinharjoittamisoikeuden myöntävät alakohtaiset viranomaiset, esimerkiksi terveydenhoitoalalla Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto.


        Yksityisen sektorin työpaikkoihin haettaessa päätöstä tutkinnon tunnustamisesta ei vaadita, mutta siitä saattaa olla apua työnhaussa.

        Akateeminen tunnustaminen

        Opintosuoritusten tai tutkintojen akateemisella tunnustamisella tarkoitetaan ulkomailla suoritettujen opintojen hyväksilukemista Suomessa suoritettavaan tutkintoon tai jatko-opinto-oikeuden saamista ulkomaisen tutkinnon perusteella.


        Tällainen tilanne voi tulla esimerkiksi silloin, kun haet jatko-opiskelupaikkaa jostakin muusta kuin siitä maasta, jossa olet opiskellut alemman tutkinnon. Akateemisesta tunnustamisesta korkeakoulut päättävät itse.


        Opetushallitus
        Opetushallitus - tutkintojen tunnustaminen

        ENIC-NARIC-verkosto
        ENIC-NARIC





        Eesti Instituut Työvoimatoimisto Maailmalle.net

        Anna palautetta Tietoa sivustosta

        Cimo Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO | PL 343, 00531 Helsinki | Käyntiosoite: Hakaniemenranta 6
        Poutapilvi web desig


    • hounorus causaa

      Ei ole mitään asiaa Tallinnaan, jos ei ole kirjoittanut matematiikkaa.. Teknisessä se on välttämättömyys johtuen matematiikan vahvasta painotuksesta.
      Opetus on pääsääntöisesti viroksi ja yleensä vaativat myös viron kielikokeen suorittamista. Joissakin ammattikorkeakouluissa on kansainvälinen linja. kuten
      businesscollegessa.
      Yleinen harhaluulo on että virossa selviäisi helpommalla. Ei onnistu koska
      viron kielen osaamista tarvitaan ja opetus on kaavamaisempaa ja tenttejä on paljon.

      • EBSTallinn

        Estonian Business School
        Kauppakorkeakouluun ilman pääsykokeita? Maisteriksi kansainvälisessä huippuyliopistossa? Englanninkielinen ekonomitutkinto?

        Tallinnan yksityinen ykkösyliopisto Estonian Business School (EBS) on Baltian maiden vanhin yksityinen yliopisto. EBS tarjoaa kansainvälistä korkeatasoista kauppatieteen koulutusta. Yhteistyökumppanina on mm. Helsingin Kauppakorkeakoulu. Tallinnassa on useita yliopistoja, valitse arvostettu ja alan vanhin yliopisto.



        Hakeminen Suomessa ja suomeksi

        Oletko ylioppilas? Osaatko kohtuullisesti englantia? Tervetuloa! Muita vaatimuksia ei ole. Huippuvalmennus ohjaa Sinut suoraan sisään yliopistoon. Kaikki alkukeskustelut, valmistelut ja pohdinnat voidaan käydä läpi suomeksi ja Suomessa. Hakeminen alkaa sillä, että otat yhteyttä Huippuvalmennuksen toimistoon ja sovimme tapaamisen, missä voidaan kartoittaa tilannettasi ja pohtia, onko opiskelu Tallinnassa juuri Sinulle paras vaihtoehto.

        Tapaamiset ovat yksilöllisiä ja keskittyvät juuri Sinun kysymyksiisi. Mikäli tapaamisen ja pohdinnan jälkeen olet kiinnostunut hakemaan, kutsumme Sinut alkuhaastatteluun, joka voi olla osittain englanninkielinen. Tässä yhteydessä Sinulla on mahdollisuus osoittaa myös tarvittava englannin taito. Jos Sinulla ei ole englannin ylioppilasarvosana vähintään Magna Cum Laude Approbatur (M), voit haastattelun yhteydessä tehdä kielitestin ja päästä sen perusteella hakemaan.


      • opiskelemaan ulkomai
        EBSTallinn kirjoitti:

        Estonian Business School
        Kauppakorkeakouluun ilman pääsykokeita? Maisteriksi kansainvälisessä huippuyliopistossa? Englanninkielinen ekonomitutkinto?

        Tallinnan yksityinen ykkösyliopisto Estonian Business School (EBS) on Baltian maiden vanhin yksityinen yliopisto. EBS tarjoaa kansainvälistä korkeatasoista kauppatieteen koulutusta. Yhteistyökumppanina on mm. Helsingin Kauppakorkeakoulu. Tallinnassa on useita yliopistoja, valitse arvostettu ja alan vanhin yliopisto.



        Hakeminen Suomessa ja suomeksi

        Oletko ylioppilas? Osaatko kohtuullisesti englantia? Tervetuloa! Muita vaatimuksia ei ole. Huippuvalmennus ohjaa Sinut suoraan sisään yliopistoon. Kaikki alkukeskustelut, valmistelut ja pohdinnat voidaan käydä läpi suomeksi ja Suomessa. Hakeminen alkaa sillä, että otat yhteyttä Huippuvalmennuksen toimistoon ja sovimme tapaamisen, missä voidaan kartoittaa tilannettasi ja pohtia, onko opiskelu Tallinnassa juuri Sinulle paras vaihtoehto.

        Tapaamiset ovat yksilöllisiä ja keskittyvät juuri Sinun kysymyksiisi. Mikäli tapaamisen ja pohdinnan jälkeen olet kiinnostunut hakemaan, kutsumme Sinut alkuhaastatteluun, joka voi olla osittain englanninkielinen. Tässä yhteydessä Sinulla on mahdollisuus osoittaa myös tarvittava englannin taito. Jos Sinulla ei ole englannin ylioppilasarvosana vähintään Magna Cum Laude Approbatur (M), voit haastattelun yhteydessä tehdä kielitestin ja päästä sen perusteella hakemaan.

        http://www.studentum.fi/FI/Studentum/Koulutusulkomailla.aspx


        http://www.opiskeleulkomailla.fi/yliopistot_ja_korkeakoulut_____46.html


      • kielitaito

        Kielitaitovaatimukset
        Korkeakouluun hakevan on tarvittaessa todistettava kielitaitonsa koulutusohjelman sisältöä vastaavalla kielellä. Opetuskieli Viron oppilaitoksissa on yleensä viro tai venäjä. Kansainvälisten tutkinto-ohjelmien opetuskieli on englanti.

        Vironkieliseen opetusohjelmaan hyväksytyt opiskelijat toimittavat todistuksen viron kielen taidostaan tai osallistuvat viron kielen intensiivikurssille ennen opetuksen alkamista. Hakijat, joilla on hyvä viron kielen taito, mutta joilta puuttuu kielitodistus, voivat suorittaa yliopiston kielikokeen opinto-oikeuden saamiseksi.

        Englanninkieliseen opetukseen hakevan täytyy osoittaa kielitaitonsa esimerkiksi suorittamalla jokin kansainvälisesti hyväksytty testi (IELTS, TOEFL). Lue testejä järjestävistä tahoista Suomessa Britannia-oppaan Kielitaitovaatimukset-sivulta.


    • Kas kun et Venäjälle

      Mistä luulet saavasi töitä virolaisella koulutuksella? Ääliö!

    • kas sa arvad

      Virosta

    • nennanen89

      En huomannutkaan katsoa kuinka keskusteluni on poikinut vastauksia!
      Olen edelleen aikalailla samojen kysymyksien edessä, enkä edes tiennyt Eesti Kunstiakadeemiassa olevan mahdollisuutta opiskella arkkitehtuuria.
      Ja onko tosiaan niin että 15.5 on viimeinen päivä Eurooppalaisille pyrkiä Tallinnan Teknilliseen, siihenhän ei ole kuin muutama päivä aikaa!

      Oletteko tehneet päätköisä jo kouluista? Olisi mielenkiintoista kuulla teistä pyrkijöistä enemmän!

    • arkkistyttö

      Onko kukaan nyt tänäkesänä pyrkimässä johonkin Viron kouluun opiskelemaan arkkitehruuria??? :) Kiinnostaisi kuulla!

    • sao_paolo

      Ootteko huomannut että Tallinnan Teknillisen yliopiston Kauppakorkeakoulu laajentaa myöskin Helsinkiin kuluvana syksynä? Niiden nettisivuilta vaikutti löytyvän lisää tietoa.

    • Tala_

      Itse olen hakemassa opiskelemaan tallinnaan teknilliseen. Olisin kiinnostunut kuulemaan minkälaista opiskelu on tallinnassa ja onko jossain sivustossa tilastoja sisäänpääsystä?

    • ihanaaihnaaa

      YESSS. Juuri tuli tieto että opinnot alkaa Tallinnassa syksyllä. Oikeustiedettä menen lukemaan.
      Ilmoitelkaa keitä muita on lähdössä!!!

    • guanatatata

      Poikakaveri hakemas tohon Teknillisen yliopiston kauppikseen, jonka opinnot alkamas syksyllä Helsingissä. "BBA, here we come!" sanoi hän.

    • yabadabadooo

      up!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5045
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe