Askartelua

?

Minkälaista askartelua voisi keksiä 3-vuotiaalle? Mikä ei olisi hänelle liian helppoa tai liian vaikeaa... Entä millaisia leikkejä? Kyselen, että keksisin jotain uusia juttuja :) Kiitos vastanneille!

3

852

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Askartelumamma

      Meillä siis 3,5 vee tyttö tykkää askarella ihan itse leikkamalla paperista/lehdistä ym kuvia ja liimaamalla niitä sitten vaikka isommalle paperille. Erilaisia glitteriliimoja ja tarroja on kiva liimata (löytyy myrkyttömiä) ja tehdä vaikka kortteja jo valmiiksi tai ihan vaan taideteoksiksi.

      Syksyllä kuivista lehdistä voi liimata vaikka millaisia koristetauluja. Meillä tyttö keksii ihan itse välillä vaikka mitä liimattavaa, vaikka langanpätkiä kartonkiin :)) Taikka styroks-palleroita lumihiutaleiksi, pumpulia lampaiksi, leikkaamalla vihreetä paperisilppua ruohoksi, ruttaamalla silkki- tai tavallista paperia pikkupalloiksi ja liimamalla niitä kartonkiin, ihan vaan piirtämistä ja maalaamista :)

      Erilaisia askarteluhelmiäkin löytyy erikokoisia, on lankaan punottavia kaulakoruteemaa, silittettäviä Hama-helmiä joita ei ole pakko silittää pysyviksi levyiksi vaan voi uudestaan ja uudestaan tehdä niihin piikkitauluihin. Nisstä voi pujottaa myös lankoihin.

      Maissisuikeroista (ihan syötäviä, löytyy esim k-kaupoista) voi askarrella vaikka mitä, tarttuvat vedellä kiinni toisiinsa :)

      Makarooneja löytyy erikokoisia ja mallisia, niitä on kiva maalata (raakoina!) pulloväreillä ym joita löytyy esim suomalasta kirjakaupasta. Meilä on tehty hauskoja makaroonikaulakoruja ja simpukoita vaikka Barbie-leikkeihin. Tai pujottaa kaulakoruiksi.

      Tyhjistä wc-paperihylsyistä saa maalaamalla ja niihin liimaamalla vaikka mitä. Netistä löytyy paljon ideoita jos ei itse keksi :)

      Lasisia pilttipurkkeja on kiva maalata pensselillä :) Värejä löytyy esim suomalaisesta.

      Kaikki ei vaadi mitään superkalliita tarvikkeita, kunnon liimat ja oikeat sakset kumminkin helpottavat kummasti ja tekee askartelusta mielekästä. Jos välineet on huonot niin menee koko innostus kyllä metikköön. Eihän sitä itekään halua leikata tylsillä saksilla tai liimata liimalla jolla mikään ei pysy :)) Kotoa kuitenkin löytää vaikka mitä askarteluun sopivaa :) Meillä äidille kuuluu lähinnä askartelusotkujen siivous kuin askartelemisen aloittaminen tai ideoiden keksiminen :))

      Onneksi netistä löytyy paljon ideaa, ja kyllä sitä itse huomaa mikä on sopivan helppoa tai liian vaikeaa 3-vuotiaalle. Päiväkodista ja kerhostakin voi udella ja kopioida joitakin juttuja mitä voi kotona sitten muunnella jos haluaa :) Kannattaa vaikka sieltäkin kysellä millasta 3-vuotiaat tykkää tehdä.

      Mielikuvitusta vaan peliin ja vapaat kädet :))

      • Mammara78

        Minkä ikäisenä olette antaneet askarrella? Tai esim. piirtää paperille? Meillä 1v8kk vanha poika enkä ole vielä uskaltanut antaa kyniä...


      • kynätaiteilija
        Mammara78 kirjoitti:

        Minkä ikäisenä olette antaneet askarrella? Tai esim. piirtää paperille? Meillä 1v8kk vanha poika enkä ole vielä uskaltanut antaa kyniä...

        Minä ostin myrkyttömiä värikyniä jo alle vuoden ikäisenä. Toki niitäkään ei ole tarkoitettu syötäviksi vaikka myrkyttömiä ovatkin ja alku menikin siihen että piti hokea koko ajan ei suuhun ei suuhun. Kummasti sitä suttua vaan paperille tuli ja lapsi oli iloinen kun sai jälkeä paperiin :)

        Saksi-askartelut nyt saa vielä tuon ikäisellä unohtaa,samoten liimaamiset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe