'Kurkku kuivaa'- kohtaukset???

jj8877

Mulle tulee semmosia kummia hengitysvaikeus kohtauksia.. missä kurkku ja nielu yhtäkkia vaan kuivaa.. ihan outoo.. ja meen paniikkiin sitten ja pelkään et tukehdun.. no mut sydän alkaa tykyttää ja vaikeeta saada happee... Mulla on särkeny lihaksia kauan aikaa ja voimaton olo. Kukaan ei usko.Sitten alkaa rintakehää myös puristamaan ja ahistamaan. Olen nuori 24v.

4

990

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yks vaan

      Paniikkihäiriö? Sydänvika?

    • raunikas

      Et kerro diagnoosiasi ja/tai lääkitystäsi.Oletan, että on ei-allerginen astma. Lääkkeet enimmäkseen suihkemuodossa. Niiden vaikutus limakalvoihin ja jonkin vaikutus sydämen sykenopeuteen. Jos henkeä ahdistaa, voi tulla lihaskipuja, paljonko on muuten "kauan aikaa" ja keitä "kukaan ei usko"? Milloin on "sitten"? Lääkkeenoton jälkeen vai särkykohtauksen? Paniikkihäiriö on taas eri juttu.

      24 v. ei ole kovin nuori astman kokemisesvuosissa, sitä voi sairastaa ihan vauva-ikäisestä.

      Oliskohan lääkityksessä tarkistuksen varaa ja käynnissä keuhkolääkärillä. Myös paniikkihäiriö huomioitava. Koeta jaksaa selvitystä - siihen tsemppiä sinulle!

      • fddffd

        Ainoan diagnoosin jonka olen saanut vuosia sitten on ahdistushäiriö. En usko että tuo voi olla syy kaikkiin oireisiin mitä minulla on.



        Lämpimillä ilmoilla heräilen yölla siihen kun en saa happea ja täytyy nousta istumaan ja yrittää ’tasoittaa’ omaa hengitystä. Kamala tunne tuo.



        Rintakehä on ollut kipeänä, aristaa kun painaa vasemmalta puolella ja välillä tuntuu että joku istuisi rintakehälla. Semmonen kumma paineen tunne. Silloin kun oikein sattuu niin hengitysahdistukset ja kurkun puristaminen pahenee. Lääkäri sanoi että revähtanyt rintalihas mutta on tuotakin vaivaa jo pari kk kestänyt.

        Minulla ei ole vielä astmaa todettu. Aikoinaan lääkkeenäni oli beetasalpaajaa, joka teki minulle astman kaltaisia oireita niin piti lopettaa. Vaikka siis käytin ihan pieninä annoksina.



        Lihaksiakin ja niveleitä särkee niin pirusti.


    • annukkaliisii

      Hei!!!!
      Olen 42-vuotias nainen ja minulla todettu astma 2009- keväällä. Itseasiassa Vapunaattona 2009 sain ekan astmakohtauksen. Minulla tulee usein samankaltaisia kohtauksia, kuin sinullakin jj8877.
      Silloin, niissä tilanteissa olen soittanut ambulanssin. No: Arvot on mitattu, siis hengityssaturaatiolla, niin lukema ollut 93. Siis kuulemma hyvä ja verenpaine ollut: 124/75, kuulemma ihan ihan teellinen.
      Siispä: Ambulanssimiehet ovat käskeneet vain "rauhoittua" ja katella, vaikkapa telkkaria. Tosin siinä tilanteessa ei tee mieli just telkkarii katella. Ja sydän lyö tuhatta ja sataa. Mut ei kuulemma ole ambulanssin vietävä sairaalaan, vaikka itse olisin siinä tilanteessa valmis lähteen sairaalaan valvontaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6429
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3749
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      189
      3629
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2824
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2529
    6. 290
      2278
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1613
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      110
      1502
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1449
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1230
    Aihe