Imetys ohjeita

teppe vv.

luin uutisista jotta nyky akoille ei oo paperille kirjotettuu ohjetta imetyksesta
voi halavattu sanon minä meijän akka imetti neljä pentuu ja sillä ihan luonnollisela äidinvaistolla se opetti imettämmään
ne tissit jotka naisella on ei oo pelekästään näyttämistä varten
jos, että ossoo imettee elekkee milukun perässä juokse

7

572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Irmeli S,

      luonto opettaa

      Irmeli 6 aikuista lasta, onko nykynaiset avuttomia kun kaikki pitää neuvoa, eikö äidit opeta ?

      • imetystuki kunniaan

        kanssa imetys voi olla haasteellista.. Minulla ainakin on ollut: tyttö syntyi hieman pienikokoisena (2650g) eikä alussa osannut imeä. Sitten lopulta kovan harjoittelun jälkeen vähän kasvettuaan oppi tissille (ensin vain rintakumin kanssa). Ja vielä nytkin kun tytsyllä on ikää on pian 3kk imetys on haasteellista:imetys onnistuu vain istualtaan ja toisesta tissistä on edelleenkin ote vähän hankalaa saada ja otetta joutuu tukemaan koko ajan.


      • Isä itsekin

        Ei, eivät nykynaiset ole sen avuttomampia kuin ennenkään... ihmisten geenistössä ei ole tapahtunut mitään mullistavaa muutosta viimeisen sadan vuoden aikana. Onko informaation määrä lisääntynyt tässä ajassa? Kyllä on... ja tämän lisääntyneen informaation mukana on tullut mm. kirjoitettuja ohjeita erilaisista asioista. Näitä ei ole kirjoitettu sen takia, että ihmiset olisivat avuttomampia, vaan siksi ettei kaikkien tarvitsisi mennä yrittämisen ja erehdyksen kautta. Onko nykyajan fyysikot avuttomia, kun on kirjoitettu niin paljon enemmän fysiikan kirjoja kuin esim. 60 vuotta sitten? Mietipä sitä.


    • 0909098998

      Niinpä, nykynaisille ei tarvitse kirjoittaa ohjeita imetyksestä, koska päivän trendi on lapsentahtinen imetys. Eli tissiä vauvan suuhun vaan joka välissä.

      Ohjeiden aika oli vielä joskus 15 vuotta sitten, jolloin "piti" imettää 3-4 tunnin välein ja jos vauva sillä välillä itki, "nälkä sillä ei ainakaan ollut".

      Niin että ihan oikein olet uutisia tulkinnut, teppe-hyvä!

    • ettiedämistäpuhut

      Nykyäidit tarvitsevat imetysohjeita koska vanha imetystietous on parin sukupolven aikana kadonnut. Äidiltä ei voi apua pyytää koska oma äiti ei 70-luvulla imettänyt, se ei ollut silloin tapana. Mummolta ei voi kysyä koska dementia on hänet vienyt. Niin että pitäisikö nykynaisen opetella itsekseen se imetys? Tuskinpa ennen vanhaankaan itse sitä opeteltiin, eiköhän joku suvun matriarkka tullut siinä apuun.

    • kovemmat vaatimukset

      Ennen oli helpompi imettää. Oli ihan ok antaa korviketta kun maito ei riittänyt ja aloittaa lisäruoat varhain. Nykyään ensimmäisten 6 kk aikana on *kielletty* kaikki muu kuin maito, siis mm. korvike, soseet, puurot ja vellit, jopa vesi. Ei auta itkeä ettei maito muka riitä, sen on pakko riittää, ja soseita, puuroja, vellejä tms. tosiaan *ei* saa antaa ennen kuin lapsi on 6 kk.

      Ennen kyllä riitti kun pari päivää tai viikkoa imetti minkä huvitti, sitten otettiin korvikkeet heti kehiin ja pian myös vellit. Ei siinä varmaan paljon ohjeita tarvittukaan. Nyt on ihan toiset ja paljon tiukemmat vaatimukset. Ei näistä olisi moni vanhan ajan äitikään selvinnyt etenkään jos oli kotitöitä tehtävänä. Imetykseen kun voi hyvin mennä se 6-8 tuntia päivässä kun korviketta ei saa antaa.

    • hazardoush

      Tuo nyt on aika kärjistetysti sanottu mitä "kovemmat vaatimukset" nimimerkki tuossa yllä esittää. Kyllähän nykyään kovasti puhutaan imetyksen puolesta ja kannustetaan pitkään imetykseen, suositushan on tosiaan se 6kk pelkällä imetyksellä. En kuitenkaan sanoisi ettei korviketta tai kiinteitä aikaisin yleisesti saisi antaa tai että sitä pidetään jotenkin "huonona" jos äiti siihen alkaa.
      Monta tapausta tiedän kenellä vauvaikäisiä lapsia nyt ja he ovat osittain imettäneet ja antaneet sitten korviketta kun oma maito ei riittänyt. Ja tämä ihan neuvolan suosituksesta. Varmaan jokainen äiti menee sen mukaan mikä sopii omaan tilanteeseen parhaiten.
      Itse olen onnistunut oman lapseni kanssa sen 6kk mennä täysimetyksellä, mutta en koe että siihen olisi neuvolan, suvun, tai muiden ihmisten taholta painostettu, ihan itse olen halunnut imettää sen ajan ja koska ongelmaa ei ollut imetyksen kanssa oli se luonnollinen valinta.
      Neuvolasta kyseltiin joka kerta imetänkö ja suorastaan hämmästyttiin kun sanoin että täysimetän. Sieltä ohjeistettiin hyvin ajoissa jo kiinteistä ja että voi aloittaa jo 4kk iässä jos haluaa, mutta koska vauva kasvoi hyvin en aloittanut vielä tuolloin.
      Monillahan on se ongelma ettei syystä tai toisesta pysty imettämään vaikka haluaisi. Eihän siinä silloin muu auta kun siirtyä korvikkeisiin ja sen myötä myös kiinteisiin ajoissa, ja hyvin ne vauvat niinkin kasvaa.
      Muotijuttuja tai ei, oma äitinikin kyllä käsittääkseni imetti lapsensa vaikka synnyin 70-luvulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2435
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      271
      2058
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2040
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1767
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1238
    Aihe