Tummennuskalvo / peilikalvo ?

Ujo asukas

Asun maatasolla ja ikkunoiden edessä kulkee vilkas tie ja kaikki aina katsovat asunnon sisään. Verhoilla tietenkin voi peittää näkyvyyden, mutta en oikein haluaisi olla kokoajan loistevalon vaarassa, bunkerissa.

Joten onko olemassa jotain ikkunoihin asennettavaa kalvoa, joka estäisi näkyvyyden sisään, muttei ulospäin?

Esim joku peilikalvo? Kirjastoissakin jossain ikkunoissa on joku kalvo, joka estää näkyvyyden toiseen suuntaan.

15

19602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eg eg 5r3g g5g

      Monenlaista, myydään mm. autotarvikeliikkeissä ja alan erikoisliikkeissä, vaikkapa Sesoma. Laittaminen helppoa, tosin ei välttämätä ensikertalaiselta.

      Tarkista ensiksi kuitenkin, saako sellaisia laittaa. Ikkunat periaatteessa taloyhtiön omaisuutta ja etenkin julkisivuasiat ovat ratkaisevia.

    • pimeällä

      Nuo peilikalvot ovat vain puoliläpäisevi peilejä ja homma toimii niin, että valoisammalta puolelta katsova näkee ainoastaan peilikuvansa, koska se on paljon kirkkaampi kuin kalvon läpi näkyvä tausta.

      Päivänvalossa, kun sisällä ei ole valoja päällä, ikkunat näyttävät ulkoa katsottuina peileiltä ts. sisään ei näe. Mutta pimeällä, kun sisällä on valot päällä, tilanne kääntyy päinvastoin eli ulkoa näkee esteettä sisään, mutta sisältäpäin katsottuina ikkunat näyttävät peileiltä.

      • ÖÖÖÖÖÖÖ????

        Onko sitten jotain parempaa ratkaisua tähän ongelmaan kuin peilikalvo?


      • Peilikalvo
        ÖÖÖÖÖÖÖ???? kirjoitti:

        Onko sitten jotain parempaa ratkaisua tähän ongelmaan kuin peilikalvo?

        ihan hyvä idea, edellämainitun läpinäkyvyysongelman pimeällä voi korjata helposti verhoilla tai sälekaihtimilla ja näkyy niistä kalvoista kesähämärissä ihan mukavasti uloskin. Ovat samalla lämpöeristeitä, huone pysyy viileämpänä vaikka aurinko ikkunaan porottaisikin.


      • valoverhot
        Peilikalvo kirjoitti:

        ihan hyvä idea, edellämainitun läpinäkyvyysongelman pimeällä voi korjata helposti verhoilla tai sälekaihtimilla ja näkyy niistä kalvoista kesähämärissä ihan mukavasti uloskin. Ovat samalla lämpöeristeitä, huone pysyy viileämpänä vaikka aurinko ikkunaan porottaisikin.

        Taas keksitään pyörää uudelleen.

        Homman hoitaa ihan perinteinen valoverho eli ohuesta ja läpikuultavasta kankaasta tehty verho. Tai sitten joku uudempi aurinkosuojakangas tms. viritys, missä on vaikka reijitetty kangas.

        Kun ulkona on kirkas päivänvalo, sisältä näkee varsin sujuvasti ulos. Mutta ulkoa näkeekin vain sen päivänvalon valaiseman kankaan.

        Kun sisällä on valo, kääntyy tilanne taas päinvastoin, mutta sehän korjaantuu sitten vetämällä tiiviit, valoa läpäisemättömät verhot kiinni.


    • varattunimimerkki

      Yksi mahdollisuus olisi asentaa kalvo pleksille(tai lasille) jonko voi asentaa ikkunan lasin päälle, näin ei vuokraisäntäkään varmaan suutu ja talveksi nämä kalvot voi ottaa pois niin auringonvalo antaa lämpöä ja kesäisin taas laittaa takaisin. Tietenkin parashan tämä kalvo olisi uloimmassa lasissa(lämpölasi), mutta harva sitä varmaan sinne viitti ähertää ja se voi jo herättää turhaa huomiota.
      Ps. Onko teillä muillakin KT:ssa asuvilla patteri jumitettu kylppärissä todella kuumalle? Minulla kun ei lähde edes lattialämmitys päälle ja se paikka missä ei ole yhtään ikkunaa on sitten tulisen kuuma muuten.

      • Mää ihte

        Jos se patteri ei olisi kuuma et saisi lämmintä vettä mistään hanasta, ja kyllähän sitä lämminä vettä tarvii vaikka onkin kesä ja kuuma.


      • Hjallis55
        Mää ihte kirjoitti:

        Jos se patteri ei olisi kuuma et saisi lämmintä vettä mistään hanasta, ja kyllähän sitä lämminä vettä tarvii vaikka onkin kesä ja kuuma.

        Patteriverkon lämpötila ei vaikuta käyttöveden lämpöön. Lämpö siirretään molempiin lämmönjohtimien kautta.


      • repetius61
        Hjallis55 kirjoitti:

        Patteriverkon lämpötila ei vaikuta käyttöveden lämpöön. Lämpö siirretään molempiin lämmönjohtimien kautta.

        vaan kun se onkin nimenomaan käyttövesipatteri jolla ei ole mitään tekemistä varsinaisten lämmityspattereiden kanssa


      • Ammatimiäs

        Ilmaa lämpimänkäyttöveden kierto (lkv) juoksuttamalla kuumaa vettä hanoista kun lämpimänkäyttöveden (lv) sulku on kiinni. Anna juosta hetken aikaa ja avaa lämmin takaisin. Jos ei lähden lämpeemään on sinulla on kierron pumppu sökö tai sulku kiinni


      • Anonyymi

        Kalvirullaverhot on paras ratkaisu, kun tarve lämmöltä suojaukseen niin verho pidetään alhaalla ja kun ei tarvetta niin se hissataan ylös.
        Kalvoverhot valmistetaan optisen kirkkaasta polyesteristä ja päivän valon aikana nöet ulos,ulkoa ei näe sisälle,lämmönkääntökyky on jopa 83 % ja uv suoja 99 %
        Sellaiset on minulla ja olen niihin tyytyväinen.Netistä löytyy googlaamalla kalvoverho.
        Rane


    • kalvoa
    • jalaat-maassa-asuva-myös

      Laita ohuet verhot. Niin ohuet että peittää näkyvyyden mutta ei valoa. Jos ostat jotain kalvoa et voi tietää lopputuloksesta ennenkuin kalvo on kiinnitetty lasiin. Kun verhoihin kyllästyy on helppo vaihtaa erilaiset verhot. Kalvot huonoja, joskus lasikkeessä työskennellessä niitä tuli asenneltua sinne ja tänne mutta lopputulos mielestäni usein vääräntyyppinen kalvo sopimattomaan paikkaan tilattu.

    • Anonyymi

      Ostapa apteekista muutamalla eurolla ensiapupakkauksissa käytetty lämpöpeitto. Ei näy koskaan, edes pimeällä, sisään, mutta ulos näkee. Hyvin suojaa auringon kuumuudelta kesällä (hopeapinta ulospäin, kultapinta sisäänpäin). Itse kiinnitin kevyesti teipillä uloimman ikkunan karmeihin, joten jälkiä ei jää.

    • Anonyymi

      Käyskentelet vain rohkeasti alastonna kotonasi, että on katselijoilla jotain katseltavaakin.

      Ikkunaan teksti: " Private-show, 100 €, katselemalla hyväksyt maksun".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3554
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3269
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2408
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe