Tenniskentän rakennus

JKJK

Onko kellään kokemusta tenniskentän rakentamisesta? Haluaisimme tehdä tontillemme massakentän. Osaako joku kertoa mitä sellaisen tekeminen kokonaisuudessaan (noin) kustantaa? Mistä sellaisen urakan voi tilata? Tarvitseeko kentän rakennus rakennusluvan? Kuinka massakenttä kannattaa suojata talvisin? Onko isokin työ kunnostaa pelikuntoon keväisin? Jos niin mitä kaikkea tarvitsee kunnostaa? Vai onko joku muu pinnoitemateriaali ehdottomasti parempi? Kuinka kenttä käyttäytyy roudan kanssa? halkeileeko helposti?
Kiitos vastauksista jo etukäteen!!!

13

5900

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kttius

   Joihin en osaa yhteenkään vastata. Kuitenkin tahdon kysyä, mitä luulet kuinka monta kertaa vuodessa käyttäisitte kenttäänne? Jostain syystä innostuneena tenniksen pelaajana olen noita yksityisiä pelikenttiä katsellut, enkä ole koskaan yhdessäkään kentässä nähnyt pelaajaa. En edes kentillä, jotka ovat firmojen pihalla, ja todennäköisesti koko henkilökunnan käytössä..

   Toki saat sellaisen rakentaa, tuli käyttöön tai ei. Tekisi mieli kysyä joltain tällaisen kentän tehneeltä ovatko olleet tähän sijoitukseen tyytyväisiä. Veikkaan etteivät ole. Vähän sama asia kuin uima-allas sisällä. Kuinka moni sitten loppujen lopuksi siinä ui..

  • hihasta nykäisty

   Mä oon katellu yhtä varmaan kymmenen vuotta käyttämättömänä ollutta massakenttää, et "uus verkko, haravointi ja lanaus jyräys ja eiku pelaamaan". veikkaisin että kestäisi pidempään pelikuntoisena kuin asfalttikenttä.

   En nyt oo mikään kenttäsuunnittelija, mut työvaiheineen;
   - pintamaat kaivurilla pois ja maankaatopaikalle
   - aitatolpat pystyyn
   - valumavesiasiat kuntoon ja tiemalliin jakava ja kantava kerros pintaan
   - ja massa päälle

   ja eiku pelaamaan.

   Hintaa en yritä nyt laskea, mutta kai siihen pitää aitoineen varata kymppitonni.. erkki peruserkkikin tollasen tekee ite sinänsä

  • tennis on mukavaa

   Massakentät tehdään perinteisesti esmes tiilimurskasta. Se murskan saaminen lienee jonkinlainen ongelma, kun tiiltä käytetään aiempaa vähemmän rakennuteollisuudessa.
   Kovapintainen, esmes joustava afalttimassa voisi olla vaihtoehto massakentälle.
   Suosittelisin kyselemään tennisklubeilta, mistä he hankkivat massansa peruskorjauksiin tai uusiin kenttiinsä jne. Uskoisin, että sieltä saat myös aivan tarkkoja perustamisohjeitakin parhaiten. Yleensä mielellään autellaan innostunutta lajitoveria.
   Kerro joskus, miten kenttäsi onnistui.

   • Ei asfalttikentille

    Asfalttipohja on suorastaan p e r s e e s t ä

    Tiilimurska on hiekkanurmikentän tapaan ainoa järkevä vaihtoehto mikä päästää myös veden läpi

    Olavi Lehto Tampere
    http://tennisvalmennusta.blogspot.com


  • Jussi Muurikainen

   Hei,

   Täältä löytyy tuoretta kokemusta tenniskentän rakentamisesta - pienenä lisähaasteena - rinnetontille.

   1. Maaperustan tasoittaminen ja mahdollisen savikerroksen poistaminen ja täyttäminen esim. hiekkapohjaisella täyttömaalla (sorastuksia ei kannata lähteä tekemään saven päälle

   2. Salaojasorakerros min 10 cm laidoille, joille tolpat tulevat

   3. Karkea sorakerros 0-50 mm -, joka jyrätään vaakaan esim. laserilla (tätä min. 30 cm) sille kohtaa, minne tolpat tulevat (laidat siis vasta tässä kohtaa)

   4. Tässä vaiheessa kannattaa tehdä alumiinitolpat laidoille ennen sorastuksen jatkamista: löysin valmiin kentän tarvikkeet sis. täysalumiiniverkot ja tolpat, 1 huolto-ovi ja 1 kulkuovi, kaikki täysalumiinia

   5. Teimme perustukseksi tolppavaluille (40-45 alumiinitolppaa) puusta (100 x 22 mm), jota kuluu n. kilometri (eli juoksee koko kentän ympäri, 40 cm leveä ja 20 cm valu kiertää siis koko kentän ympäri. sen alla on 10 cm styroksia tai 5 cm parempaa eristettä roudan varalle

   6. Seuraavana ko. valumuottiin (vastaa omakotitaloa, jonka kierto on yli 100 m (kokoluokka siis ISO) istutetaan tolpat tasaisin välein pystyyn ennen betonivalun tuontia (kuutioita 12-14, joten tätä massaa ei käsin myllytetä). huomattava tässä on se, että näiden tulee olla samanaikaisesti tasan tarkkaan pystyssä joka suuntaan (ei haritusta) ennen kuin valu tehdään. jokaiselle tolpalle tehdään siis oma teline ympärille ennen kuin valut tuodaan

   7. Valuauton voi tilata, kun tolpat ovat paikallaan ja suorassa ylälaidat samassa korossa koko linja on suorassa (säätämistä riittää)

   8. Sitten valun jälkeen jatketaan salaojasorastus (10 cm), jonka päälle suodatinkankaalla koko kentän alalle ja...

   7. Sorastus jatkuu: 0-50 mm n. 30 cm (kuten aiemmin laidoilla) jyrätään pohjaksi

   8. Tämän päälle hienosäätökerros 0-16 -tavarasta n. 10 cm

   9. Sitten ehkä tässä kohtaa kaivaa tenniskentän keskiverkon valumuoteille paikat ja valaa ne maahaan

   10. Päälle kivituhkakerros maun tai muuta pintaan oman maun mukaan

   Jos haluat kuulla lisää, apuja saa pientä korvausta vastaan jussi.muurikainen@gmail.com

   Sanottakoon, että jos kentän aikoo tehdä hyvin, se on paljon suurempi urakka kuin miltä ensi alkuun kuulostaa. Budjettia työnjohdon ulkoistamisesta riippuen kannattaa huoletta varata 20-30 000, itse sain sen tuohon 20 000 todellisella tinkaamisella ja säätämisellä.Haluttu laatutaso tietenkin vaikuttaa suoraan hintaan.

   t. Jussi

  • kokemuksella

   Jos asia on vielä ajankohtainen, niin monen kentän kokemuksella ota yhteyttä:
   rgu@jippii.fi

  • Kobelcomies

   Mikähän Mahtaa olla halvin Tapa Tehdä tenniskenttää??

   • henkilö yhtyvät city

    Käytä orjatyövoimaa, ainekset varasta naapurin kompostista. Tee siitä vielä tosi pieni. Varmaan kuudella dollarilla saat näillä neuvoilla.


  • Tennistä

   Kiitos hyvistä ohjeista, tämä olisi taas ajankohtaista!

   Hiukan kuitenkin todella ihmetyttää projektin/perustuksen laajuus! Saisikohan toimivan mökkikentän helpommallakin? Jussin ohje kuulostaa aika ammattimaiselta!

   Riittäisikö esim. vain paikalliset valut tolpille (4 kulmiin, 4 keskelle, 2 verkolle) joiden välille virittäisi verkosta aidat, max 40cm kaivut ja soratus tyyliin 20/10/10, jonka päälle tekonurmi? Jos kentän kokonaiskoko olisi noin 20x30m, hintaa tulisi aineksille näin ehkä <10000€ luokkaa? Sorat 4000€, tekonurmi 4000€, muut sitten 2000€?

   Mielipiteitä?

   Tässä muutama linkki jonka löysin:
   http://www.nomac.eu/tekonurmet2
   http://www.saltex.fi/index.php?side=2&p=5
   http://www.arturf.com/fi/tennis-court/

   Toinen keskustelu
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/5436890/tenniskentta-mokille

   • Anonyymi

    Kiinnostaisi tietää tuliko kenttä tehdyksi ja onnistuiko se suunnilleen tällä suunnitelmalla ja budjetilla:

    "Riittäisikö esim. vain paikalliset valut tolpille (4 kulmiin, 4 keskelle, 2 verkolle) joiden välille virittäisi verkosta aidat, max 40cm kaivut ja soratus tyyliin 20/10/10, jonka päälle tekonurmi? Jos kentän kokonaiskoko olisi noin 20x30m, hintaa tulisi aineksille näin ehkä <10000€ luokkaa? Sorat 4000€, tekonurmi 4000€, muut sitten 2000€? "


   • Anonyymi

    Perustuksissakin ei kannata säästää koskaan.


  • Anonyymi

   Joko on valmiina

   • Anonyymi

    Kyllä vain ja Williamssin siskokset jo vierailulla palloa hakkaamassa.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

   Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   9815
  2. Nyt se lipsahti, EU-elvytyspaketista pysyvä

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fd43a15-b005-4c03-a1cc-dc1f8ad1ff2c Nyt onkin huomisella EU-elvytyspakettiäänestyksellä ihan eri arvo. Jos hyv
   Maailman menoa
   681
   8404
  3. BB-suorasuu Aleksi Valavuori napakkana mies-nais -keskustelussa: "Eihän se ole meidän syy..."

   Big Brotherissa päästiin kipakkaan keskusteluyhteyteen jo heti aamusta. Aamupalapöydässä tasa-arvoasiat pistivät porukan kommentoimaan tunteella ja to
   Big Brother
   45
   4666
  4. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   54
   3920
  5. Vappubrunssi

   Vappubrunssin järjestäjät hävetkää! Tiesitte että näin tulee käymään,vaaransitte ihmisten terveyden muutaman euron takia. Mahtaa omatunto,ei teillä ta
   Kokkola
   174
   2426
  Aihe