50-vuotispäivien juhlimatta jättäminen?

ei juhlivaa sorttia

En ole juhlaihmisiä, asun yksin ja sukulaiset asuvat kaukana emmekä kyläile keskenämme. En aio viettää tulevia 50-vuotispäiviäni, pitääkö tuosta jotenkin ilmoittaa? En odota lahjoja, mutta mitä jos niitä jostakin tulee - riittääkö kiitos tai kiitoskortti vai pitääkö lahjoihin muulla tavoin reagoida? En oikeastaan edes voi järjestää mitään kahvikekkereitä kun asun pienessä asunnossa eikä rahaakaan tällaisiin ole.

15

5018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5+16

      Lehti-ilmoitus on yleisesti "hyväksytty" tapa ilmoittaa asiasta, tosin facebook varmaan syrjäyttää senkin.

      • mulle ei tuu hesaria

        Mikäköhän lehti se voisi olla, jos suku on hajallaan pitkin Suomea?


    • agsrsdg

      Kiitos riittää. Tuskin kovin moni sukulainen edes muistaa jos ette pahemmin yhteyttä pidä. Jos he vielä asuvat kaukana niin eivät varmasti lähde yllätysvierailullekaan! Mutta jos joku lähettää kortin tai lahjan niin kohteliasta on vaikka soittaa ja kiittää. Kiitoskortti lähetetään yleensä jos on ollut juhlat.

      • Ei-sukurakas

        Jos jostakin syystä tuntuu hankalalle soittaa niin varmaan voi myös laittaa kiitoksen postitse menemään, kiitos kuin kiitos?


      • asdgfasdg
        Ei-sukurakas kirjoitti:

        Jos jostakin syystä tuntuu hankalalle soittaa niin varmaan voi myös laittaa kiitoksen postitse menemään, kiitos kuin kiitos?

        Juu, tietysti käy myös postitse! Ihan yhtä pätevä kiitos se on kuin soittamallakin.


      • Mitä haluat?
        asdgfasdg kirjoitti:

        Juu, tietysti käy myös postitse! Ihan yhtä pätevä kiitos se on kuin soittamallakin.

        Multimediaviestissä vaan joku kuva ittestä kukkamerenkeskellä taikka omista elukoista, maisema, lapsuusmuisto, upea tarjoilupöytä,.. kiitos hoituu helposti!


    • ihme säännöt

      Koska tapojen mukaan viisikymppisille saa tulla kutsumatta naapurit ja kylänmiehet ja muut kynnelle kykenevät. Voi tulla yllätys jos alkaa väkeä tulemaan oven täydeltä, eikä ole varautunut mitenkään. Muihin juhliin ei mennä kutsumatta, mutta jostain syystä tämä on poikkeus.

    • yhtä juhlaa

      Ole ihan normaalisti.

      Kaikkein tyhmimpiä ovat mielestäni ilmoitukset: En juhli. Ja sitten lasketaan, että kuka kuitenkin lähetti onnittelun ja kuka ei. Kuka sitten kuitenkin tuli käymään puolen vuoden sisällä ja onnitteli, ja kuka ei.

      Vieraita tulee aina tai sitten ei.

      Ei sinun mitään ihmeitä tarvitse järjestää. Mutta jos joku nyt päivänäsi sattuu käymään tai siinä lähipäivinä, niin mikset voisi tarjota kaffetta kuten muulloinkin tai sitten et?

      • Anonyymi

        Vaikka aloittaja viettänee seuraavaksi 62 vuotispäivänsä, jos Jumala suo ja elämme, niin yhtenä vaihtoehtona on lähteä matkalle merkkipäiväänsä ”pakoon”. Tosin aloittajan kuvaamassa tilanteessa ainakin pidemmät matkat taitavat olla poissuljettuja? Itse menisin mukavaan pieneen seurakuntaan ja kertoisin tilaisuuden alussa pastorille kahden kesken merkkipäivästäni, niin saattaisin saada mukavaa huomiota vähän vieraammiltakin onnittelijoilta kirkkokahvien lomassa. Samalla sinkkustatuskin tulisi esille muiden uskovien sinkkujen suhteen ja … no hyvää syntymäpäivää itse kullekin!


    • kuka koputtaa..

      5-kymppisellä on helppo. Kymppi pari lisää niin jo seurakunnan pappikin ovella kolkuttaa! Kunnastakin saatettaan ja kyllä kiinnostutaan vihdoin sinusta, etenkin jos sinulla ei ole lähiomaisia perillisinä.'

      Näin raadollista se tosi elämä on.

      • elliivo

        Nyt tuntuu taas oikein mukavalta olla köyhä :)
        Ei tarvitse kiusaantua "muistajista". Kun itse täytin 50 v. en kutsunut kuin muutaman ihmisen ja vain muutama myös tuli. Heille riitti omatekemät leivonnaiset pienellä pudjetilla.
        Lehdessä ilmoittelijat ovat mielestäni olleet aina julkisuushakuisia hössöjä. Kuka nyt edes muistaa nykyään kenekään merkkipäiviä. Varsinkaan jos ihminen muuten pitää matalaa profiilia eikä rieku piireissä.


    • monia.

      Joku tuolla edellä kirjoitti:

      "...tapojen mukaan viisikymppisille saa tulla kutsumatta naapurit ja kylänmiehet ja muut kynnelle kykenevät."

      Ei tuollaista tapaa ole missään olemassa. Kutsumatta ja pyytämättä kotiin änkeävät, tarjoiluja kärkkyvät vieraat voi vastaanottaa aamutakissa, hiukset pystyssä ja linttanat aamutossut jalassa, kertoa heränneensä nokosilta ja ihmetellä tulijoille, mitä varten he tähän aikaan ovikelloa rämpyttävät.

      • käytöstapoja

        50-vuotispäivä on elämän virstapylväs, jota on totuttu juhlimaan tavallista laajemmin. Silloin tulevat niin tutut kuin sukulaisetkin sankoin joukoin onnittelemaan. Vieraisilla piipahtavat sekä työtoverit ja esimiehet että niiden yhteisöjen edustajat, joiden jäsen juhlittu on. Päivänsankaria tervehditään onnittelupuhein, joihin tämä lyhyesti vastaa. Monet juhlivat myöhempiäkin kymmeniä, joskin useilla on tapana ainakin vanhemmiten olla merkkipäiväänsä paossa matkoilla.

        Syntymäpäiville ei kutsuta, varsinkaan, jos siitä lehdessä ilmoitetaan. Salassa juhlaansa viettävä voi halutessaan myös kieltää tiedon julkistamisen. Juhlan kunniaksi tarjottavalle lounaalle, päivälliselle tai illalliselle postitetaan kuitenkin kutsukortit.


    • samassa tilanteessa

      Jos tiedät sukulaisissasi jonkun joka pitää muihin enemmän yhteyttä, niin kerro hänelle että et pidä juhlia, kyllä hän varmaan tiedottaa toisillekin. Itse tein niin jo hyvissä ajoin ja ilmoitin olevani muualla merkkipäivän aikaan.
      Minulla ei ollut varaa juhlia järjestää eikä tilaakaan, joten en halunnut sukulaisia ovelleni, kun eivät muutenkaan pidä yhteyttä.

    • En juhli minäkään

      Täytin 50 vuotta toukokuussa 10 vuotta sitten. Ei minulle tullut mieleenkään ilmoitella kenellekään mitään – miksi ihmeessä olisikaan?

      Lähdin vaimoni kanssa kahdestaan kauas mökille, korpikuusten katveeseen. Mukaan hyvää ruokaa ja juomaa.

      Oli oikein onnistunut juhlapäivä, keväisestä luonnosta, eväistä ja oman kullan läheisyydestä nauttien!

      Tiedossani ei ole, että kukaan olisi käynyt kaupunkiasunnolla soittelemassa ovikelloa.

      Sama juttu on edessäni nyt parin kuukauden päästä, täyttäessäni 60 vuotta. En juhli, en ilmoittele missään enkä minnekään, en varaa minkäänlaista vierasvaraa kotiin mahdollisten yllätysvieraiden johdosta enkä varsinkaan ota vastaan mitään kukkia saati lahjoja. Jos joku on tarpeeksi mäntti tullakseen yllättäen soittelemaan ovikelloa, saa varautua siihen, ettei ovi avaudukaan.

      Minulla on täysi oikeus viettää merkkipäiväni ihan omassa rauhassani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe