Merimiäspihvit maistus !

enkeliduo

hyvää... tämmöttis pakkaspäivänä :)
Mitäs teil syädään tänäpä ?

61

1476

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaunisleski ejk

      söin salaattia näin aamupäiväl...

      • enkeliduo

        köykäsempi ateria iltapäiväl.
        Vaiks sit tuhtiintuu taas iltapalal,eikä sais.


    • höystö ja höyrytettyä Kukkakaalia ja Parsakaalia.

      • enkeliduo

        kasvissyäjä.
        Nam,kuulostaa hyvält,vaiks mää teenki em. gratiinii :)
        Terveellisempää tommottis.


      • enkeliduo kirjoitti:

        kasvissyäjä.
        Nam,kuulostaa hyvält,vaiks mää teenki em. gratiinii :)
        Terveellisempää tommottis.

        Viikonlopuksi olen ajatellut Porsaankyljyksiä.
        Mutta sienistä pidän, kaapissa on kuivattuna mustaa torvista ja suppareita.
        Kanttiksiakin oli mutta loppui, nämä ovat kotimaisia, suolaveteen purkitettuja.
        Ja karpparina ovat perunat, riisi, makaroni, muut jauhotuotteet ei-tuotteita.
        Muinainen himoni oli Jauhelihakastikkeeseen muusattu peruna.
        Kokeilin Maa-artisokkaa mutta sitä makeaa liisteriä en pysty syömään.
        H.


      • hunksz kirjoitti:

        Viikonlopuksi olen ajatellut Porsaankyljyksiä.
        Mutta sienistä pidän, kaapissa on kuivattuna mustaa torvista ja suppareita.
        Kanttiksiakin oli mutta loppui, nämä ovat kotimaisia, suolaveteen purkitettuja.
        Ja karpparina ovat perunat, riisi, makaroni, muut jauhotuotteet ei-tuotteita.
        Muinainen himoni oli Jauhelihakastikkeeseen muusattu peruna.
        Kokeilin Maa-artisokkaa mutta sitä makeaa liisteriä en pysty syömään.
        H.

        ..olet pudottanut painoa tuolla dieetillä, olkoon nyt sitten heikkilää tai atkinsia, molemmat perustuvat
        vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Etenkin kaikki nopeat pois.

        Voitko paremmin? Eräs suvun henkilö on saanut sokeriarvot kuriin tuolla ruokavaliolla, ei tarvitse
        lääkitystä, ja hoikistuu koko ajan.


      • suvenkorento123 kirjoitti:

        ..olet pudottanut painoa tuolla dieetillä, olkoon nyt sitten heikkilää tai atkinsia, molemmat perustuvat
        vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Etenkin kaikki nopeat pois.

        Voitko paremmin? Eräs suvun henkilö on saanut sokeriarvot kuriin tuolla ruokavaliolla, ei tarvitse
        lääkitystä, ja hoikistuu koko ajan.

        nyt kyllä 11 kg. Minä en pääse kaljasta eroon.
        Taistelu jatkuu.
        Sokeritautilääkkeet (DB2) sain jättää pois (Diformiini).
        Olo on ihan erilainen, normaali nukkuminen riittää ei ole tarvetta torkutella.
        Kannattaa.
        H.


      • hunksz kirjoitti:

        nyt kyllä 11 kg. Minä en pääse kaljasta eroon.
        Taistelu jatkuu.
        Sokeritautilääkkeet (DB2) sain jättää pois (Diformiini).
        Olo on ihan erilainen, normaali nukkuminen riittää ei ole tarvetta torkutella.
        Kannattaa.
        H.

        ..samanlaisia kokemuksia muillakin.

        Oluessa on aika paljon hiilareita. Olisiko mitään hyvää vaihtoehtoa sille?


      • suvenkorento123 kirjoitti:

        ..samanlaisia kokemuksia muillakin.

        Oluessa on aika paljon hiilareita. Olisiko mitään hyvää vaihtoehtoa sille?

        viinit ja kirkkaat viinat, liköörit ei tietenkään.
        Ongelma vaan on siinä että känniin en halua tulla, mutta olla pienessä kylläkin.
        Viinit ja viina tuhoaa hyvät aikeet alta aikayksikön.
        Eikä minun ongelmani ole alkoholismi, kait, vaan se että oluen maku on ylivertainen.
        Ja seurustelujuomana paras kuten Englantilainen pubikulttuuri on osoittanut jo vuosituhansia.
        Mutta, energiasisältöä on kaikessa, olut on maidon tasolla, prosentit sisältävät kaloreita.
        H.


      • hunksz kirjoitti:

        viinit ja kirkkaat viinat, liköörit ei tietenkään.
        Ongelma vaan on siinä että känniin en halua tulla, mutta olla pienessä kylläkin.
        Viinit ja viina tuhoaa hyvät aikeet alta aikayksikön.
        Eikä minun ongelmani ole alkoholismi, kait, vaan se että oluen maku on ylivertainen.
        Ja seurustelujuomana paras kuten Englantilainen pubikulttuuri on osoittanut jo vuosituhansia.
        Mutta, energiasisältöä on kaikessa, olut on maidon tasolla, prosentit sisältävät kaloreita.
        H.

        ..oluella on vanhat perinteet. Monet miehet valitsevat mieluummin oluen ateriallakin, jos voivat valita viinin ja oluen välillä. He vaan pitävät niin sen mausta. Omanikin oli sellainen.

        Minä en tiedä viineistä mitään, en siis harrasta niitä, mutta toisessa kodissani, jossa voin ostaa pullon
        hyvää viiniä alle kolmen euron, tuntuisi suorastaan rikolliselta syödä ilman lasillista viiniä.

        Joskus kuumana päivänä rannalta tullessa pullollinen kylmää olutta maistuu taivaalliselta, mutta siihen se sitten jääkin.


      • ^^J^^duo
        suvenkorento123 kirjoitti:

        ..oluella on vanhat perinteet. Monet miehet valitsevat mieluummin oluen ateriallakin, jos voivat valita viinin ja oluen välillä. He vaan pitävät niin sen mausta. Omanikin oli sellainen.

        Minä en tiedä viineistä mitään, en siis harrasta niitä, mutta toisessa kodissani, jossa voin ostaa pullon
        hyvää viiniä alle kolmen euron, tuntuisi suorastaan rikolliselta syödä ilman lasillista viiniä.

        Joskus kuumana päivänä rannalta tullessa pullollinen kylmää olutta maistuu taivaalliselta, mutta siihen se sitten jääkin.

        olutta liämeks merimiäspihveihin.
        Me mukulat kauhisteltii.Pilsnerii se ,mut kummiski.Yäk.


      • suvenkorento*
        ^^J^^duo kirjoitti:

        olutta liämeks merimiäspihveihin.
        Me mukulat kauhisteltii.Pilsnerii se ,mut kummiski.Yäk.

        ainetta äiti laittoi, siihen kuuluu laittaa olutta, minäkin laitan.
        .


    • Wileena*

      pakko syödä? Ei maistu räkänokalle. :)

    • Pirre*

      tai no jottai kyllä - eileisen ja ed.päivän tähteitä, on ns. vapaapäiväni.

      P.s. pihvi kyllä maistuis mullekin..merimieskin :)

      • enkeliduo

        Tykkään tehdä kaikkii patoi ja laatikkoruakii.
        Olevanas helppoi :)
        Pst.ilman olutta.Fonduut vain nesteeks,nam.
        Pari päivää me sitäkin syödää.
        Sopatki on parempii,ku pamppantuu päivän/kaks.


      • enkeliduo kirjoitti:

        Tykkään tehdä kaikkii patoi ja laatikkoruakii.
        Olevanas helppoi :)
        Pst.ilman olutta.Fonduut vain nesteeks,nam.
        Pari päivää me sitäkin syödää.
        Sopatki on parempii,ku pamppantuu päivän/kaks.

        "pamppaantuu"?
        Aavistelen kyllä että pääsevät käymään välillä?
        H.


      • ^^J^^duo
        hunksz kirjoitti:

        "pamppaantuu"?
        Aavistelen kyllä että pääsevät käymään välillä?
        H.

        jos käymään pääsee,ni lentää vessanpyttyyn.
        Pamppaantuu...niinku olentuu,eiku paksuntuu,eiku jähmettyy,eiku makustuu.
        Joo,se makustuu ku lepää yän yli !


      • ^^J^^duo kirjoitti:

        jos käymään pääsee,ni lentää vessanpyttyyn.
        Pamppaantuu...niinku olentuu,eiku paksuntuu,eiku jähmettyy,eiku makustuu.
        Joo,se makustuu ku lepää yän yli !

        lentää jos vaan kotosalla on.
        No joo.. hautuminen irroittaa makuja lisää.
        Jos vatsassa hautuu liian pitkään, ei meinaa irrota ollenkaan.
        :)
        H.


    • ..ees kaurapuuroo sais....

      On minulla kyllä jääkaapissa palapaistia, broilerin fileitä kermakastikkeessa ja kylmäsavulohta.
      Nyt ei vaan maistu.

      • enkeliduo

        kurmee-ateria jääkaapis.
        Kannattaisko pistää osa pakkaseen,ettei men huanoks.
        Oletkos flunssane,ku ei ruaka maistu.
        Kyl noi em. paremmi luulis maistuva,ku kaurapuuro.


      • enkeliduo kirjoitti:

        kurmee-ateria jääkaapis.
        Kannattaisko pistää osa pakkaseen,ettei men huanoks.
        Oletkos flunssane,ku ei ruaka maistu.
        Kyl noi em. paremmi luulis maistuva,ku kaurapuuro.

        ..pakastintani pursuavat ruokaa. Jotkut syövät suruunsa, minulla käy päinvastoin.

        Odotan, että kevät käynnistää biokompostorini, nyt se on jäässä. Tyhjennän sitten sinne pakastimeni,
        ja aloitan uuden elämän. Onneksi kuivatut sienet eivät mene miksikään.


      • Pirre*

        kiva syödä, - vai oletko kipeä?

        P.s. mie olen flunssainen, mutta jämät kyllä maistuivat, eli ilm. en tarpeeksi kipeä kummiskaan :)


      • suvenkorento*
        Pirre* kirjoitti:

        kiva syödä, - vai oletko kipeä?

        P.s. mie olen flunssainen, mutta jämät kyllä maistuivat, eli ilm. en tarpeeksi kipeä kummiskaan :)

        ..on hauskinta mitä tiedän, (oikeastaan toiseksi hauskinta ;-), sunnuntaina oli ruokavieraita, ja oli mukavaa
        tehdä hyvää ruokaa. Yksin syödessä ruoka ei oikein maistu.

        Onneksi tyttären perhe, neljä henkeä, tulee tänne hiihtolomaviikoksi, saan laitettua pakastimestani paistit,
        karitsan fileet, marjoja, leivonnaisia. Lapset rakastavat murmiksen kanelipullia, itse en niitä syö, kun yritän syödä sen vähän, mikä maistuu, jotain terveellistä.


      • Pirre*
        suvenkorento* kirjoitti:

        ..on hauskinta mitä tiedän, (oikeastaan toiseksi hauskinta ;-), sunnuntaina oli ruokavieraita, ja oli mukavaa
        tehdä hyvää ruokaa. Yksin syödessä ruoka ei oikein maistu.

        Onneksi tyttären perhe, neljä henkeä, tulee tänne hiihtolomaviikoksi, saan laitettua pakastimestani paistit,
        karitsan fileet, marjoja, leivonnaisia. Lapset rakastavat murmiksen kanelipullia, itse en niitä syö, kun yritän syödä sen vähän, mikä maistuu, jotain terveellistä.

        laihtunutkin paljon?, - muistan kun appeni kuoli 45 vuotiaana aivan yllättäin sydäninfarktiin, ja anoppi odotti vielä nuorinta poikaansa, näytti että hän kuihtuu kertakaikiaan olemattomaksi, maha vain pullotti korkeana..ja entä se lapsen tekeminen kahden kuukauden päästä miehen kuoleman jälkeen...oli se kamalaa..tietysti sitten lapsi piti hänet pakosti elämässä kiinni.


      • Pirre* kirjoitti:

        laihtunutkin paljon?, - muistan kun appeni kuoli 45 vuotiaana aivan yllättäin sydäninfarktiin, ja anoppi odotti vielä nuorinta poikaansa, näytti että hän kuihtuu kertakaikiaan olemattomaksi, maha vain pullotti korkeana..ja entä se lapsen tekeminen kahden kuukauden päästä miehen kuoleman jälkeen...oli se kamalaa..tietysti sitten lapsi piti hänet pakosti elämässä kiinni.

        ..yli kuusi kiloa. Jouluna tuli jotain takaisin :-).


      • ^^J^^duo
        suvenkorento* kirjoitti:

        ..on hauskinta mitä tiedän, (oikeastaan toiseksi hauskinta ;-), sunnuntaina oli ruokavieraita, ja oli mukavaa
        tehdä hyvää ruokaa. Yksin syödessä ruoka ei oikein maistu.

        Onneksi tyttären perhe, neljä henkeä, tulee tänne hiihtolomaviikoksi, saan laitettua pakastimestani paistit,
        karitsan fileet, marjoja, leivonnaisia. Lapset rakastavat murmiksen kanelipullia, itse en niitä syö, kun yritän syödä sen vähän, mikä maistuu, jotain terveellistä.

        Se on munki lempipuuhaa.
        Meijän pojanpoika saa ain "evääks" sinappii.
        Kehuu ain "Mamman sinappi on maailman parast !"


      • suvenkorento*
        ^^J^^duo kirjoitti:

        Se on munki lempipuuhaa.
        Meijän pojanpoika saa ain "evääks" sinappii.
        Kehuu ain "Mamman sinappi on maailman parast !"

        ..joku special-resepti?

        Nyt pitää mennä katsomaan Sikkeä Liville, hän tekee niin herkullista ruokaa.


    • keittoruokaa

      sulamassa borssikeitto, viimoinen pakkasest. Sit vaan smetanaa, ja lämpimii juustoleipii.

      • Tase pappa

        Tänään on kalapäivä. Pakastimesta kuhafileitä ja silakoita. Vaimolle paistelin kuhafileet ja itselleni paistoin pannullisen silakoita. Niistä meikäpoika tykkää, kuin hullu säkkijärven polkasta. Totuuden nimessä mainittakoon, että söin minäkin yhden kuhafileen, kun oli tuo kumppani sen jättänyt lautaselle jäähtymään. Kala on parasta lämpimänä. Mitäpä sitä suotta jättää kylmenemään.
        Tällaisessa kerrostalossa on vaan tuon silakan paiston kanssa ongelmia. Ei tahdo tuulettua huusholli kunnolla. Keittiötuuletin on (muka) olemassa. Paskat se käryjä poistaisi muka. Käry pysyy pitkään asunnon sisällä, vaikka parvekkeen ovesta ja ikkunoistakin kuinka tuulettaisi. Ei siis mitään hyvää, mihin ei sisältyisi se kolikon toinenkin puoli. Mitäpä sitä ei hyvän ja oikein hyvän aterian vuoksi kärsisi.


      • Tase pappa kirjoitti:

        Tänään on kalapäivä. Pakastimesta kuhafileitä ja silakoita. Vaimolle paistelin kuhafileet ja itselleni paistoin pannullisen silakoita. Niistä meikäpoika tykkää, kuin hullu säkkijärven polkasta. Totuuden nimessä mainittakoon, että söin minäkin yhden kuhafileen, kun oli tuo kumppani sen jättänyt lautaselle jäähtymään. Kala on parasta lämpimänä. Mitäpä sitä suotta jättää kylmenemään.
        Tällaisessa kerrostalossa on vaan tuon silakan paiston kanssa ongelmia. Ei tahdo tuulettua huusholli kunnolla. Keittiötuuletin on (muka) olemassa. Paskat se käryjä poistaisi muka. Käry pysyy pitkään asunnon sisällä, vaikka parvekkeen ovesta ja ikkunoistakin kuinka tuulettaisi. Ei siis mitään hyvää, mihin ei sisältyisi se kolikon toinenkin puoli. Mitäpä sitä ei hyvän ja oikein hyvän aterian vuoksi kärsisi.

        pannua pienemmälle, minä olen siitä onnellinen että on kaasuliesi.
        Sen saa säädettyä niin tarkasti että Pontikkakin tippuisi ilman turhia sikunoita.
        Kyllä se Silakka ruskistuu, kestää vaan kauemmin se paistaminen mutta ei pahemmin käryä.
        H.


      • Pirre*
        Tase pappa kirjoitti:

        Tänään on kalapäivä. Pakastimesta kuhafileitä ja silakoita. Vaimolle paistelin kuhafileet ja itselleni paistoin pannullisen silakoita. Niistä meikäpoika tykkää, kuin hullu säkkijärven polkasta. Totuuden nimessä mainittakoon, että söin minäkin yhden kuhafileen, kun oli tuo kumppani sen jättänyt lautaselle jäähtymään. Kala on parasta lämpimänä. Mitäpä sitä suotta jättää kylmenemään.
        Tällaisessa kerrostalossa on vaan tuon silakan paiston kanssa ongelmia. Ei tahdo tuulettua huusholli kunnolla. Keittiötuuletin on (muka) olemassa. Paskat se käryjä poistaisi muka. Käry pysyy pitkään asunnon sisällä, vaikka parvekkeen ovesta ja ikkunoistakin kuinka tuulettaisi. Ei siis mitään hyvää, mihin ei sisältyisi se kolikon toinenkin puoli. Mitäpä sitä ei hyvän ja oikein hyvän aterian vuoksi kärsisi.

        fileen, tuhma:)

        Onko edes kissaa, jota voi syyttää :)


      • ^^J^^duo
        Tase pappa kirjoitti:

        Tänään on kalapäivä. Pakastimesta kuhafileitä ja silakoita. Vaimolle paistelin kuhafileet ja itselleni paistoin pannullisen silakoita. Niistä meikäpoika tykkää, kuin hullu säkkijärven polkasta. Totuuden nimessä mainittakoon, että söin minäkin yhden kuhafileen, kun oli tuo kumppani sen jättänyt lautaselle jäähtymään. Kala on parasta lämpimänä. Mitäpä sitä suotta jättää kylmenemään.
        Tällaisessa kerrostalossa on vaan tuon silakan paiston kanssa ongelmia. Ei tahdo tuulettua huusholli kunnolla. Keittiötuuletin on (muka) olemassa. Paskat se käryjä poistaisi muka. Käry pysyy pitkään asunnon sisällä, vaikka parvekkeen ovesta ja ikkunoistakin kuinka tuulettaisi. Ei siis mitään hyvää, mihin ei sisältyisi se kolikon toinenkin puoli. Mitäpä sitä ei hyvän ja oikein hyvän aterian vuoksi kärsisi.

        vääntää täysil,ni melkest mää lennän sinne.
        Valittaka taloyhtiöl,liian vanha tuuletin sitte.
        Kuuluu sen krääsät imasta taivaan tuuliin !


      • Tas pappa
        ^^J^^duo kirjoitti:

        vääntää täysil,ni melkest mää lennän sinne.
        Valittaka taloyhtiöl,liian vanha tuuletin sitte.
        Kuuluu sen krääsät imasta taivaan tuuliin !

        Siinäpä se. Liesituulettimessa ei säätömahdollisuutta. Pitäisi toimia tiettyinä kellonaikoina. PITÄISI. Ei kyllä lähde käryt pihalle. Isännöitsijän mielestä ei tuuletuksessa ole mitään vikaa. Tässä yhtiössä ei korjata mitään muuta kuin pihaistutuksia. Katsotaan nyt, kun Isännöitsijä vaihtuu, kilpailutuksen ansiosta.


    • lejanna

      paistijauheliha, nenän edessä jauhettu, odottaa jääkaapissa. Joko nakkelen sitä pihveinä uuniin, tai valmistan murekkeen. Sen keskelle kanan kevennyksiä, tai sitten sekavihanneksia.
      Jospa se maistuisi sitten vähän minullekin, kun en ole oikein viikkoon syönytkään.

      .

    • Mistä nimi merimiespihvi?.
      Me koskaa pihvei syäty, kuivi korpui vaan ja suolalihaa sitä pirun puhvelii kokki meil keitteli.

      • henrjii

        se tehdään vähempiarvoisesta ruhon osasta, että sitä joutuu paahtamaan uunissa tuntitolkulla, ja sitä pitää vielä madinoida oluella, että hammas pystyy


      • henrjii kirjoitti:

        se tehdään vähempiarvoisesta ruhon osasta, että sitä joutuu paahtamaan uunissa tuntitolkulla, ja sitä pitää vielä madinoida oluella, että hammas pystyy

        Ilma haisee rommille kajautti likan poika leikkipuistos,keneltä lienee oppinut.
        sulta se saa aina kunnon infon.


      • henrjii
        koti-kiusattu kirjoitti:

        Ilma haisee rommille kajautti likan poika leikkipuistos,keneltä lienee oppinut.
        sulta se saa aina kunnon infon.

        keitin pussin makaroonia, laitoi sekaan klöntin voita, kuivattua ruohosipulia, ja tilliä.
        Siitä jäi vielä puolet huomiselle


      • .lö-
        henrjii kirjoitti:

        se tehdään vähempiarvoisesta ruhon osasta, että sitä joutuu paahtamaan uunissa tuntitolkulla, ja sitä pitää vielä madinoida oluella, että hammas pystyy

        Mistähän se puhuu, ei ainakaan mesimiespihveistä. :


      • henrjii kirjoitti:

        keitin pussin makaroonia, laitoi sekaan klöntin voita, kuivattua ruohosipulia, ja tilliä.
        Siitä jäi vielä puolet huomiselle

        Mä maksoin 7,50 ja söin karseen annoksen nakkisoosia ja kumiperunoita.
        En takuulla eksy samaan paikkaan.


      • henrjii
        .lö- kirjoitti:

        Mistähän se puhuu, ei ainakaan mesimiespihveistä. :

        tehdä miten osaa
        Valmistusaika 3 tuntia


        Leikkaa liha pieniksi pihveiksi. Viipaloi perunat. Puolita ja viipaloi sipulit. Kuumenna lihaliemi ja voitele pata voilla. Asettele padan pohjalle kerros perunaviipaleita ja ripottele sipulia päälle. Paista pannullinen pikkupihvejä voissa ja nostele kauniin ruskeat pihvit pataan kerrokseksi. Jauha myllystä mustapippuria päälle ja lisää vähän suolaa. Täytä pata kerroksittain, laita päällimmäiseksi perunaviipaleita. Kaada lihaliemi ja olut pataan. Vuole muutama voinokare pinnalle. Nosta avonainen pata 225-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Pane sitten kansi päälle ja alenna uunin lämpö 150 asteeseen.
        Kahden tunnin kuluttua on syytä kurkistaa pataan ja katsoa, ettei liemi ole liiaksi haihtunut


      • .lö-
        henrjii kirjoitti:

        tehdä miten osaa
        Valmistusaika 3 tuntia


        Leikkaa liha pieniksi pihveiksi. Viipaloi perunat. Puolita ja viipaloi sipulit. Kuumenna lihaliemi ja voitele pata voilla. Asettele padan pohjalle kerros perunaviipaleita ja ripottele sipulia päälle. Paista pannullinen pikkupihvejä voissa ja nostele kauniin ruskeat pihvit pataan kerrokseksi. Jauha myllystä mustapippuria päälle ja lisää vähän suolaa. Täytä pata kerroksittain, laita päällimmäiseksi perunaviipaleita. Kaada lihaliemi ja olut pataan. Vuole muutama voinokare pinnalle. Nosta avonainen pata 225-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Pane sitten kansi päälle ja alenna uunin lämpö 150 asteeseen.
        Kahden tunnin kuluttua on syytä kurkistaa pataan ja katsoa, ettei liemi ole liiaksi haihtunut

        riippuu mistä kohtaa ruhoa liha on peräisin.


      • henrjii kirjoitti:

        se tehdään vähempiarvoisesta ruhon osasta, että sitä joutuu paahtamaan uunissa tuntitolkulla, ja sitä pitää vielä madinoida oluella, että hammas pystyy

        Kuten monet ovat lukeneet on 1917-sodan jäljiltä oleva miinalaivamme saattamassa kaapattua laivaa, vapauttivat Suomalaisten harjoituksiin koska varustamo meni konkkaan eikä lunnaita ollut odotettavissa.
        Jo menomatkalla ruosteläjästä hajosi kallistuksenvakaaja, kokematon Kapteeni unohti että alkumatkassa on enemmän jäitä, innokas kun oli. Oksentelivat sitten Tanskaan asti, nuo urheat merenkävijät.

        Mutta Merimiespihvi, se luotiin aikana jolloin seilorien peese kesti merivettä ja toimi vain kerran pari päivässä, ei vakaajia ollut ja niin heilui kabyysi siinä kuin miehetkin, kalakeitto ei oikein onnistunut.
        Joten ruskistettu liha- ja Perunaviipaleet, vähän nesteen kanssa uuniin, eipä läikkynyt yli.
        Pitää myös muistaa että ruohokasveja ja muuta Turnipsia oli miehille turha tarjota.
        Lihaan piti oppia, satamassa odotti lisää.

        :)
        H.


      • henrjii kirjoitti:

        tehdä miten osaa
        Valmistusaika 3 tuntia


        Leikkaa liha pieniksi pihveiksi. Viipaloi perunat. Puolita ja viipaloi sipulit. Kuumenna lihaliemi ja voitele pata voilla. Asettele padan pohjalle kerros perunaviipaleita ja ripottele sipulia päälle. Paista pannullinen pikkupihvejä voissa ja nostele kauniin ruskeat pihvit pataan kerrokseksi. Jauha myllystä mustapippuria päälle ja lisää vähän suolaa. Täytä pata kerroksittain, laita päällimmäiseksi perunaviipaleita. Kaada lihaliemi ja olut pataan. Vuole muutama voinokare pinnalle. Nosta avonainen pata 225-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Pane sitten kansi päälle ja alenna uunin lämpö 150 asteeseen.
        Kahden tunnin kuluttua on syytä kurkistaa pataan ja katsoa, ettei liemi ole liiaksi haihtunut

        käyttäisin kyllä pikkupihvin tilalla tasapaksuja lihaviipaleita, niinku nimityksenä.
        H.


      • ^^J^^duo

        sult kyssyy,mut mää keksisinki itte jo.
        Laivan kokin on vaikkia paistaa pihvei,siks hän siivutti paahtopaistin,paistoi ja
        nakkas ne pattaan
        perunitten ja sipuloitten kans.Kaljapullo oli kädes,jotenka lorautti sen
        olusen lopunki sinne.Mää laitan vaa fondii,taiks lihaliänt.
        Mustapippurei ja sualaa.Mää tein kyl ulkofileest.Nam.


      • ^^J^^duo
        .lö- kirjoitti:

        Mistähän se puhuu, ei ainakaan mesimiespihveistä. :

        Voi sen padan taiks vuuan uuniin laittaa.
        Mum miälest se ei ol paahtamist.Pannul paahdetaa.


      • ^^J^^duo
        henrjii kirjoitti:

        tehdä miten osaa
        Valmistusaika 3 tuntia


        Leikkaa liha pieniksi pihveiksi. Viipaloi perunat. Puolita ja viipaloi sipulit. Kuumenna lihaliemi ja voitele pata voilla. Asettele padan pohjalle kerros perunaviipaleita ja ripottele sipulia päälle. Paista pannullinen pikkupihvejä voissa ja nostele kauniin ruskeat pihvit pataan kerrokseksi. Jauha myllystä mustapippuria päälle ja lisää vähän suolaa. Täytä pata kerroksittain, laita päällimmäiseksi perunaviipaleita. Kaada lihaliemi ja olut pataan. Vuole muutama voinokare pinnalle. Nosta avonainen pata 225-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Pane sitten kansi päälle ja alenna uunin lämpö 150 asteeseen.
        Kahden tunnin kuluttua on syytä kurkistaa pataan ja katsoa, ettei liemi ole liiaksi haihtunut

        paitsi,nakkelin kokonaissii pippuroi joukkoon.
        Mul oli ulkofilet,joten leikkelin samanpaksussii siivui.
        Paistin ne ens.
        Kypsennysaika oli vain 1,5 tuntii.


      • ^^J^^
        koti-kiusattu kirjoitti:

        Mä maksoin 7,50 ja söin karseen annoksen nakkisoosia ja kumiperunoita.
        En takuulla eksy samaan paikkaan.

        saat merimiäspihvii.
        Jälkkäriks pullakaffeet.


      • suvenkorento*
        ^^J^^duo kirjoitti:

        sult kyssyy,mut mää keksisinki itte jo.
        Laivan kokin on vaikkia paistaa pihvei,siks hän siivutti paahtopaistin,paistoi ja
        nakkas ne pattaan
        perunitten ja sipuloitten kans.Kaljapullo oli kädes,jotenka lorautti sen
        olusen lopunki sinne.Mää laitan vaa fondii,taiks lihaliänt.
        Mustapippurei ja sualaa.Mää tein kyl ulkofileest.Nam.

        ..sihen kyllä aika hienoa lihaa, paistisiivuista sitä yleensä tehdään, mutta namia varmaan oli.
        Minäkin laitan siihen lihalientä, ja olutta tulee vain mausteeksi desin verran.

        Huomasin äsken Citymarketin ilmoituksesta, että naudan ulkofile on tarjouksessa, oliko teilläkin päin?


      • enkeliduo
        suvenkorento* kirjoitti:

        ..sihen kyllä aika hienoa lihaa, paistisiivuista sitä yleensä tehdään, mutta namia varmaan oli.
        Minäkin laitan siihen lihalientä, ja olutta tulee vain mausteeksi desin verran.

        Huomasin äsken Citymarketin ilmoituksesta, että naudan ulkofile on tarjouksessa, oliko teilläkin päin?

        mut tarjoukses oli,juups.Pakkases ollut,niin parasta pataan :)


    • reseptiä ja tarinaa että toinen enkelimme valvoo koko yön ja viipaloi lihaa...
      :)
      H.

      • 1.1947

        Ehtoota!
        Tämän päivän menuu oli eilisen jämiä pottumuusia ja hirvenlihapullia pakkasesta. Lisukkeena punajuuriviipaleita. Arkista, mutta ihan hyvää.
        Oli hyvä muistutus tarkistaa huomisellekin purtavaa pakkasesta. On syytä tyhjentää niitä, kun uusi satokausi lähestyy. Mistä lie johtuukaan, kun kaupan mehuja tulee ostettua. Kuitenkin on omia mehuja. On silti siinäkin hyvä puolensa, sukulaiset saavat osansa:)


      • demeter
        1.1947 kirjoitti:

        Ehtoota!
        Tämän päivän menuu oli eilisen jämiä pottumuusia ja hirvenlihapullia pakkasesta. Lisukkeena punajuuriviipaleita. Arkista, mutta ihan hyvää.
        Oli hyvä muistutus tarkistaa huomisellekin purtavaa pakkasesta. On syytä tyhjentää niitä, kun uusi satokausi lähestyy. Mistä lie johtuukaan, kun kaupan mehuja tulee ostettua. Kuitenkin on omia mehuja. On silti siinäkin hyvä puolensa, sukulaiset saavat osansa:)

        hernekeittoa, kasvispohjaista, lihan sijasta soijarouhetta. Lisäksi tietenkin sipulia ja porkkanoita, kasvisliemikuutioita ja meiramia. Papuska-merkkiset herneet vain olivat kovia, vaikka olivat haudutuskattilassa yhtä pitkään kuin aikaisemmin käyttämäni. Enpä osta enää niitä.
        Mulle on taas tullut sellainen vaihe, ettei liha maistu. Liekö nuo viimeaikaiset kirjoitukset
        tuotantoeläinten ahdingosta vaikuttaneet.


      • ^^J^^duo

        emmää ainaska,ku se syätiin jo.
        Huamen syädään loput.


      • äitemuori*
        demeter kirjoitti:

        hernekeittoa, kasvispohjaista, lihan sijasta soijarouhetta. Lisäksi tietenkin sipulia ja porkkanoita, kasvisliemikuutioita ja meiramia. Papuska-merkkiset herneet vain olivat kovia, vaikka olivat haudutuskattilassa yhtä pitkään kuin aikaisemmin käyttämäni. Enpä osta enää niitä.
        Mulle on taas tullut sellainen vaihe, ettei liha maistu. Liekö nuo viimeaikaiset kirjoitukset
        tuotantoeläinten ahdingosta vaikuttaneet.

        tähän aikaan vuodesta vaihe ettei liha maistu eikä tee mieli sikaa tai nautaa, kana ja kala käy. Tai sitten on kevennysvimma päällä. Kokeilin viime talvena pelkkiä kasvisruokia, maha turpos ja ruoka suli huonosti, kynnet alko lohkeilla. Soijaakin yritin, muttei ole mun ruuaks siitä.

        Hernesoppaa en ole syönyt sitten kansakoulun 3. luokan, enkä syö (siihen liittyy pitkä tarina koulusta).
        Torstai taitaa olla se rokkapäivä, mut mä laitoin koipireisiä eilen ja tänää sitte loput riisisekotuksen kans lämmitän uunis, sit ajattelin silakoita tai jotain kalaa viikonlopuks.
        Tota merimiespihviä olen kyl syöny, on niin täyttävää, jaksa kun pari suupalaa, aika hyvää.


    • 1943

      Pakastimesta löytyi peuranlihasta tehtyjä nakkeja, jääkaapista muutama peruna ja punajuuri. Sipuliakin minulla yleensä on ja nyt oli purkki esikeitettyjä papujakin. Eli keitin perunat ja muista aineksista tein pataa maustaen sen jalapenolla ja timjamilla. Juomaksi rasvatonta piimää. Niin tänään.

    • Marlyn.

      aamupäivällä eiliset uunilohen roippeet leivän päällä,sitten oli iltapäiväksi riisipedillä broiskun kinttuja,mausteena jotain intialaista maustetta,ja just otin iltapalaksi uuniohrapuuroa,loraus hunajaa,nam.

      Eiköhän tällä huomiseen selvitä.

    • Meillä syötiin, siis minä söin neljän syrjässä sardiinikiusausta. Oli hyvää kun ite kehun ja söihän sitä näläkäänsä.

    • ????...

      Mitä tänään syötäisiin... pakkasta ei ole ollut aikoihin...

    • Hyvää ja kaunista talvipäivää täältä :)
      Lueskelin ketjun "ruokalistaa" ja borssikeitto jäi päähäni muhimaan.
      Viimeksi syötiin systerillä sitä, ja sain hyviä vinkkejä sen tekoon.
      Nyt on pitkä vapaa tiedossa, ja ilma on kylmää. Kylmällä ilmalla keitot on parhaita, niinku muuten kuumallakin.
      Jos en vielä tänään niin huomenna viimeistään voisin mennä ostamaan borssikeiton aineksia.
      Tänää taidan tyytyä johonkin mitä jääkaapista löytyy, eli jääkaapin tyhjennys päivä.

      • Se unohtui vielä sanomani että merimiespihvi on mun herkkua kans.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kunpa minä tietäisin

      Olisipa minulla tietoa, siitä oletko sinä nainen kiinnostunut minusta, miehestä joka tätäkirjoittaa, vai olenko minä aiv
      Ikävä
      28
      2527
    2. paras asia kaivatussasi?

      ❤️‍🔥
      Ikävä
      114
      2116
    3. Syitä välttelyyn

      En ennen ole kokenut tällaista. Miksi vältellään jos on ihastunut vai onko se aina merkki siitä ettei kiinnosta?
      Ikävä
      97
      1803
    4. Vihaan sua todella paljon.

      Tiedoksi vaan 🙃
      Ikävä
      122
      1799
    5. Yksi päävastuullinen heitti lusikan nurkkaan.

      Toivottavasti omaisuuden hukkaamiskielto tulee välittömästi.
      Ähtäri
      9
      1547
    6. Purrasta tehty huoli-ilmoitus

      Näin lehti kertoo https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0f1cfaf0-d4e4-4a97-9568-c27b3199b016
      Maailman menoa
      138
      1128
    7. Miksi kaivattunne

      ei pystynyt koskaan kertomaan tunteistaan? Teitkö oikean valinnan kun lähdit etääntymään? Kuinka kauan olisi pitänyt odo
      Ikävä
      90
      1085
    8. Pelottaa kohdata hänet

      En tiedä jaksanko tai kykenenkö. Tuntuu jättimäiselle vuorelle kiipeämiseltä. Pitäisikö luovuttaa. Pitäisi. En jaksa nyt
      Ikävä
      89
      1031
    9. Tiedätkö ketään toista jolla on sama kaivattu

      Eli joka ikävöisi samaa henkilöä tällä palstalla? Tai muualla? Tiedätkö miten kaivattu suhtautuu tähän toiseen verrattu
      Ikävä
      20
      1002
    10. Olisin halunnu vaan tutustua

      Ja kevyttä olemista... Mutta ei sitten. Ehkä mies säikähti, että haluan heti kaiken. 😅 Kävisi ihan sellainen kevyt meno
      Ikävä
      35
      987
    Aihe