Whippet vai italianvinttikoira?

Kumpi vai kampi

HeI!

Olemme miettineet mikä rotu sopisi meille ja me sille. Whippet ja italianvinttikoira kuulostavat hyvältä, mutta olen löytänyt siitä varsin vähän tietoa. Mitkä ovat whippetin ja italianvinttikoiran erot? Koira tulisi kotikoiraksi perheeseen, jossa leikki-ikäisiä lapsia ja se saisi normaalien lenkkien lisäksi juosta koirapuistossa päivittäin ja agility tai rata/maastojuoksuakin voisimme alkaa harrastamaan. Tärkeintä kuitenkin olisi, että koira olisi rauhallinen sisätiloissa, hyvä lasten kanssa (ja totta kai opettaisimme lapset olemaan koiran kanssa) ja sille riittäisi liikunta, jota pystymme sille tarjoamaan (ei omaa pihaa). Emme myöskään ole ankaria kouluttajia, vaan enemminkin pehmeitä kasvattajia, joten koira ei saisi olla liian "kova". Meidän ei ole tarkoitus harrastaa tokoa ym, vain normaalit "tänne", "irti", "paikka" ym-käskyt yrittäisimme sille opettaa.

Kiitos, jos joku kyseisistä roduista tietävä viitsii vastata..

12

4029

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kumpi vai kampi

      Niin olemme kyllä whippetistä löytäneet tietoa, mutta italianvinttikoirasta aika niukasti.. Whippet vaikuttaa hyvältä, mutta millainen italianvinttikoira on?

      • siivooja x

        Italian vinttari kusee ja paskoo sisälle, vaikka pääsis 4t välein ulos, ja jos yli 10asteen pakkanen, ei edes kuse ulos, vain sisälle, ja haju on kuin sikalassa.

        et semmosii ihanuuksii....


    • hyviä valintoja <3

      Olen tavannut molepia. Ero näiden rotujen välillä on koon lisäksi ilmeisesti melkein vain se, että whippet on >>piikkiriikkisen>> säänkestävämpi (kestää hiukan paremmin kylmää ilmaa).

      • lkk

    • Molempia on ollut

      Whipet ehdottomasti (mielestäni) parempi.Italialainen ainakin meilllä oli aika "sähäkkä" liikkeissään,Whipetit rauhallisempia.Yksilöeroja voi toki olla,mutta Whippet on hieman "rotevampi" lastenkin leikkeihin.
      Muuten molemmat ovat vallan mainioita koti/harrastuskoiria.
      Itsellekin ottaisin uuden Whipetin äskettäin menehtyneen tilalle,mutta kasvattajilla on yleensä liian kovat
      vaatimukset koirien juoksu/näyttelytoimintaan.Itsellä alkaa olla jo ikää sen verran,etten tarvisi kuin mukavan
      kotikoiran ja lenkkikaverin.

      • Vinttifani

        Seurailehan koirapalstoja ja kasvattajien ilmoituksia.. Ota myös aktiivisesti yhteyttä kasvattajiin ja vilkuile ilmoittelua kodinvaihtajista. Kaikki kotia vaihtavat koirat eivät tod. ole ongelmatapauksia! Itse otin kolmevuotiaan, enkä ole katumaan joutunut.

        Kasvattajille syntyy myös pentuja jotka eivät ole näyttelykelpoisia, esim. kivesvikaisia urospentuja, hammaspuutoksia tms. Viat ovat yleensä pieniä "kauneusvirheitä" eivätkä vaikuta koiraan muuten mitenkään.. sellaisesta yksilöstä saa oikein mukavan kotikoiran kaverikseen. ne myös ovat oisinaan kasvattajille ongelmallisia, koska "viallista" pentua ei välttämättä halua kukaan. Rohkeasti siis vaan kyselemään, niin eiköhän se lenkkikaveri löydy!


    • Lolaojjslsdj

      Joo,itselläni oli ihan sama ongelma. Kriteerejä olivat vinttikoira,lyhyt karva,lenkkihalukkuus,metsästysvaisto ja aika pieni koko.No sitten aloin selailla neitistä tietoa ja löysin italianvinttikoiran.´Käväisin kennelissä katsomassa ja lähdin mahd.nopeasti pois. Koirat haukkuivat koko ajan ,piileskelivät sohvan alla ,uikuttivat kosketuksesta já kaiken lisäksi tämä oli suomen suosituin italianvinttikoirakennel.
      No aloin etsiskellä uusia rotuja ja löysin kuvankauniin koiran.Whippetin.
      ¨Kerran kävin kennelissä katsomassa ja seuraavalla kerralla oli minulla(Koirista mitään tajamattomalla)oli mukana kaksi kultaista narttu-pentua.
      Koirat opettivat minulle paljon ja koulutettavuus oli 1 laatua.
      Whippet jyrää ehdottomasti!!!!!!!!

      • weeh wuuh

        Ethän sinä voi tehdä tuollaisia johtopäätöksiä yhden italianvinttikoirakennelin perusteella. Mistä tiedät, millaisia luonnevikaisuuksien (geneettistä: periytyvää) kärkipäitä hänen jalostusyksilönsä ovat olleet. Surkea kasvattaja saa aikaiseksi surkeita koiria.


    • ippevaan

      Italiaanoja on sosiaalistettava aivan samalla kuin muitakin koiria pentuiässä, ettei niistä tule arkoja.
      Mitä sisäsiisteyteen tulee, ei itsku se helpoin ole, mutta vaivannäöllä se onnistuu (asia on yksilökohtainen tietenkin).
      Pakkasasia on myös sellainen, että italiaanojen kanssa monet tekevät virheen ,että pukevat niitä aivan liian aikaisin syksyllä takkeihin. Koirat kyllä karaistuvat viileämpiin ilmoihin ja tarkenevat yllättävän hyvin pakkasellakin ulkona. Ei pidä hyysätä ja pukea liika!

      Italiaanot ovat säpäkämpiä ja vikkelämpiä liikkeissään kuin whippetit, mutta kyllä italiaanot myös aikamoisia sohvaperunoita ovat.
      Lapsiperheeseen italiaanot sopivat kyllä, huomioitavaa on se että osaavatko LAPSET ottaa koirat oikein. Eivät nostele ilman lupaa ja valvontaa jne.
      Vaikka italiaano on siro se ei missään nimessä ole hauras ja heikko.

      Mielestäni kuulostaa pahalta, että whippet sopii paremmin lapsien leikkeihin. Ei koirilla leikitä ja whippet on kyllä kasvuiässään yhtälailla tapaturma altis kuin italiaanokin.

      • hjhjhjhj

        Tietenkään koira ei ole lasten leikkikalu, mutta eivät lapset suoraan synnyttyään kaikkea tajua. Ihmisvauva kehittyy ja älyyntyy aikanaa, samaten kuin eläintenkin pennut, eli ei heti ymmärrä rajoja, mutta oppii ne kyllä kasvaessaan. Minun mielestäni whippet ja italianvinttikoira ovat liian pieniä rotuja perheisiin, jonne on vasta tulossa lapsia. Mitä suurempi koira on, sitä heikommiksi se pienet lapset tuntee, jolloin sen on myös helpompi suhtautua niihin rauhaisasti ja leppoisasti. En kumminkaan tarkoita, että lasten saisi antaa retuuttaa koiria kuinka lystävät, mutta lapsi on lapsi, varsinkin vauvoista puheen ollen. Pieni vauva on pieni pentu, eli kokematon ja tyhmä.


    • tzughjbnm

      Mulla unkarinvinttikoira, vähän isompi noista. Mutta ihana luonne, ei kova, ei arka, kotona superrauhallinen. Ei ole ollut aggressiivista käytöstä. Sisäsiistiksi oppi 5kk ikäisenä(kesäpentu). Päivittäisen parin liikuntalenkin lisäksi ei muuta juuri kaipaa, kun luun järsittäväkseen. Meillä ei ole lapsia, mutta suhtautuminen kaikkiin, niin isoihin kuin pieniin ihmisiin on ollut vain ystävällistä.

    • höbölöbö

      "Käväisin kennelissä katsomassa ja lähdin mahd.nopeasti pois. Koirat haukkuivat koko ajan ,piileskelivät sohvan alla ,uikuttivat kosketuksesta já kaiken lisäksi tämä oli suomen suosituin italianvinttikoirakennel."

      Höpö höpö. Jos et ole saanut haluamaasi koiraa kasvattajalta niin älä tule tänne valheita levittelemään. Tekstistäsi näkee heti että valehtelet tahallaan tai sitten olet vain todella tietämätön.
      Suomessa italiaanopiirit ovat todella todella pienet, eikä mitään suomen suosituista italianvinttikoiakenneliä edes ole, koska koiria on niin vähän ja kaikki koirat viedään käsistä.

      Suosittelisin aloittajalle myös wipukkaa, koska valitettava subjektiivinen kokemukseni/statistiikkani on, että monet italiaanot, jotka ovat lapsiperheissä katkovat useammin jalkansa kuin ne italiaanot jotka ovat perheissä joissa ei ole lapsia. En väitä mitään, mutta..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5385
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3337
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1840
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe