kultismalja

hieno21

haluaisin kultakalamaljan koska saan sellaisen yhdestä liikkeestä tosi halvalla. pistäisin sinne kultakala luonnonmuodon. kysymyksiä. käyttäisin sitä sisustuselementtinä.

14

360

  Vastaukset

  • vastatkaa jo

  • mitäs tohon sitten vastataan kun ei ole kysymysmerkkiä.. :D

  • Ei missään nimessä.
   KULTAKALAN PITÄMINEN PYÖREÄSSÄ KULTAKALAMALJASSA ON ELÄINKIDUTUSTA.
   Vaikka niitä tehdään niihin ei nykyään ole tarkoitus panna kultakalaa.
   Sitten se kala siellä kituu ja elää alle vuoden joka on vähän sillä kultsit voivat elää 20 vuotta.

   Se joutuu vaan pyörimään koko elämänsä siellä.

   Ja muuten ne eivät ole helppoja lemmikkejä.Oikeanlainen vesi pitää olla.
   Kultakalan pitäminen on sama asia kuin pitäisi jotain eksoottisata eläintä.

   ET MIETI VÄHÄN MITÄ AIJOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • kultakalat yleistä käsitystä ja luuloa vastaan kuuluvat juuri niihin kaloihin jotka tarvitsevat ihan oikeasti jättiläismäisen akvaarion, oliko se parin yksilön parvelle nyt jotain 300-400 litrainen. se, että ne viihtyisivät parin litran maljassa, on peräisin leffoista ja sarjakuvista, jotka on luultavasti niiltä ajoilta jolloin akvaariokaloista ei tiedetty mitään eikä niistä välitetty.


  • Kultakala?? Hommaa toki kalamalja, mutta uskon, että saat siitä kalamaljasta paljon hienomman näköisen ja helppohoitoisemman sisustuselementin kun istutat sinne jonkin kasvin.. itse ajattelisin, että pohjalle kukkamultaa rahkasammal, siihen sitten istutetaan jokin kiva kasvi joka ei kasva kovin isoksi ja voihan toki kasvia leikata. Säästyt näin veden kanssa läträämiseltä, kun laitat jonkun tavallisen kasvin ja suihkuttelet sillointällöin suihkepullolla!

  • Ei missään nimessä Kultakalamaljaa! Kultakala tarttee vähintään 120 litran akvaarion. Meillä on 240 litran akvaario jossa on neljä Kultakalaa. Kultakaloille täytyy olla uintitilaa. Mitä suurempi akvaario sitä onnellisempiä Kultakalat ovat. Meiän Kultakalat ovat pärjänneet tuossa 240 litran akvaariossa ja ovat hyvin onnellisia. Jos Kultakala joutuisi elämään koko elämänsä Kultakalamaljassa olisi sama kuin joutuisit itse asustamaan koko ikäsi vaatekaapissa. Joten jos haluat Kultakaloja tai muita kaloja hanki akvaario. Ala ekaksi ottaan kirjoista selvää mitä kaloja voi laittaa yhteen ja mitä taasen ei. Mutta muista 120 litran akvaario on kyllä minimi mihin Kultakaloja voi laittaa. Mutta älä missään nimessä laita Kultakaloja Kultakalamaljaan! Hanki sinne vaikka muutama taskurapu jos välttämättä Kultakalamaljan haluat mutta älä missään nimessä laita sinne Kultakaloja. Kultakalan poikaset saattavat näyttää hellyttäviltä ja pieniltä mutta näistä pienistä simpuista voipi kasvaa jopa 15kg jättejä!!!

  • Eläin rääkkäystäkö meinasit? kultakalan minimi akva koko on 250-300 l kultakala kirja on vieressä.

   • Jos viestisi oli tarkoitettu minulle niin minun kirjassani kyllä lukee että 120 litraa. Mut ihan sama. Sanoinpahan vain oman mielipiteeni asiasta, ja sen miten minun Huntupyrstöni ovat pärjänneet.


  • Heeranjestas .. haluatko rääkätä kultakalaa? Eikö niitä ole kiduteetu jo tarpeeksi?

   Ensinnäkin: Minkään kalan pitäminen pysyvästi alle 40-litraisessa akvaariossa on LAINVASTAISTA.

   Toisekseen, kultakala tarvitsee HUOMATTAVASTI suuremman akvaarion kuin tuo 40 litraa. Yhdelle yksilölle vähintään 100-200 litraa.

   Kolmanneksi, kultakala on parvikala. Ja parven minimikoko noin 5-6 kalaa, tosin voi viihtyä hyvin myös pienemmässä porukassa.

   Neljänneksi, 5-6 kultakalan parvi tarvitsee VÄHINTÄÄN 400-500 litraa vettä.

   Toivottavasti siinä oli tarpeeksi syitä miksi ei kannattaisi ostaa kultakalamaljaa yhdestä liikkeestä tosi halvalla.

  • Kultakala vaatii 300-litraisen akvaarion!USKOKAA JO!

   • En kyllä alle 500 litraan laittaisi, on meinaan aika kakkakone.

    Nämä tällaiset viestit on kyllä yleensä ihan provoja, ei kannata turhaan verenpainettaan nostaa.


  • Jepjep... EI kultakaloja alle 500l alvaarioihin! Päivittäkää kirjanne 2010 luvulle kiitos! Luette varmaan jonkun isoäidinne vanhaa koulukirjaa... Ja kultakala on PARVI kala eli 1kpl= 500l, 2kpl = 600l, 3kpl=700l jne. Mutta muistakaa... kultis vain viidestä ylöspäin parvissa!!!

  • Kultakalan minimitila on 300 litraa mutta vain yhdelle. Sitten täytyy laskea melkeinpä 100 litraa lisää yhtä kultakalaa kohden. Ja kuten on sanottukin kultakala on parvikala ja parhaiten kultakalan elintilat saavuttaa kun on iso lampi missä voi polskia.

  • Oletko tahallasi tänne tuollaisen viestin laittanut, niin kamalaa luettavaa oli. Eli ei KOSKAAN kultakalaa alle 150l akvaarioon, vaatii ainakin 500l VIIHTYÄKSEEN.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisahan sen aloitti - pettämisen

   Tässä se nähtiin. Maisa petti Jaria JO viikko kihlajaisten jälkeen. Ai ai mikä tytsy. https://www.is.fi/ralli/art-2000006654320.html Ota ja lue totuus
   224
   5209
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   548
   4039
  3. Linnan juhlat on peruttu!

   Ne järjestetään toisella tavalla: https://yle.fi/uutiset/3-11568594
   Maailman menoa
   377
   1702