Koirien määritelty liikunnantarve on YLIAMPUVAA!

bc87

"Koira tarvitsee liikuntaa ainakin 20km päivässä. Ja tämä rotu on niin ja niin vaativa, ellet vie sitä ulos joka päivä ainakin 5 tuntia, niin se tulee hulluksi".

Näitä kuulee...
Pitäisi kuitenkin muistaa, että koira on sopeutuva eläin.
Ja että koirat ovat YKSILÖITÄ. Pelkkä rotu ei välttämättä kerro tulevasta liikunnan tarpeesta, mutta joillekkin sen rodun yksilöille liikunnan tarve on suurempi (huom. pentueen aktiivisimmat?)
Siis TYHMÄKIN tietää, että koiran on saatava liikuntaa ja tekemistä, koska kaikki elävät ja järjelliset olennot voivat tylsistyä.
KUITENKIN, jotkut rodut jotka luetaan aktiivisiksi, ovat myös "erilaisiin tilanteisiin" sopeutuvia.

Esim. itse omistan Bordercollien. (HAA se se NIIN aktiivinen rotu?)
Meidän tyttö käy YLEENSÄ 2-6km lenkillä päivittäin ja vapaana juoksua on viikonloppuisin metsässä.
Asumme kaiken lisäksi kerrostalossa. (hui kamala?)
Koira on yli 2v. eikä ole koskaan agilityä/tokoa harrastanut (on radalla käyty ehkä kerran kokeilemassa).
Pentuna kerran söi yhden kengän rikki, mutta siihenpä on jäänyt.
Nykyään se on sellainen sohvaperuna ja kellii lattialla. On kuitenkin aina iloisesti lähdössä ulos, kun mennään.
Kesällä ollaan vähän enemmän ulkona, kun on niin kuumakin sisällä.

Tämän keksustelun pointti on siis se, että eivät kaikki koirat vaadi ihan älyttömiä 20km lenkkejä vain rodun vuoksi. KYSE ON TOTTUMISESTA. Koira TOTTUU tarjoamaasi liikunta määrään. Se joko passaa tai vaatii ihan pikkuisen enemmän. Meidän Bordercollie ainakin osaa olla valpas ja samoin laiska. Ei rotu määritelmä (ja liikunnantarve määritelmä) ajanut sitä tuhoamaan kämppäämme. Eipä ole rikkonut mitään, kun se tietää, ettei saa. Liikuntaa ja leikkejä on sille ihan tarpeeksi ja koiramme on tyytyväinen elämäänsä.

Onko muitakin, jotka ovat huomanneet, miten ihmeellisesti koira osaakin sopeutua elämäänsä?
Ei kannata pelätä ottaa jotain rotua vain sen vuoksi, että pelkää aktiviteettien puutetta. Hyvä koulutus ja riittävä liikunnan tarve löytyy varmasti. Pentuna mennään ihan iisisti, eikä totuta siis heti hullun pitkiin maraton lenkkeihin :)

30

5159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ................

      Mutta tekeekö se sitten sen helposti, on eriasia. On luonne-erojakin rodun sisällä, on toki. Tietty määrä liikuntaa on kuitenkin koirille(kin) tarjottava ihan sen fyysisen terveydenkin vuoksi. Se, miten sen tekee on koiranomistajalla pohdittavanaan. On koiria, joita ei remmilenkein saa väsymään, mutta kun ne saavat sitä luontaista työtään tehdä, niin energiaa purkautuu. Aktiivinenkaan koira ei välttämättä tarvitse varsinaisia ohjattuja ryhmiä, kuten agilityä, jos ne saavat purkaa tarmoaan muuten. Meillä koira selvästikin haluaa olla korkeilla paikoilla, se kiipeää metsässäkin jokaiselle isommalle kivelle, ja oikein hauskaa sillä on, jos satutaan lohkareisille taikka haastaville paikoille kulkemaan. Tai löytyy joku ihana suo, tai oja, jossa voi piehtaroida, jos ei satu uimapaikkaa muuten olemaan.

      Toinen koiramme taas rakastaa oikein vauhdikasta menoa, ei uskoisi miten lujaa joku niin pieni menee. Se hullaantuu, kun huomaa, että fillarilenkkiä on luvassa, ja se todellakin juoksee tosi lujaa, ja 10 kilometriä on sille alkuverryttelyä vaan. Mutta ei aina, vaan silloin tällöin, ehkä kerran viikossa.

      Molemmat koiramme sopeutuvat ajoittaisiin vähemmän liikunnan määriin, mutta vain maksimissaan muutaman päivän mittaisiin. En halua pakottaa niitä sen pidempiin, koska selkeästi niiden henkinen hyvinvointi tarvitsee touhua.

      Mutta jatkuva vähäinen toiminta kyllä syö koiran hyvinvointia, jos kyseessä on yleisesti enemmän toimintaa vaativa rotu, ja sen terve yksilö. Jos taas koira ei ole saanut kasvattaa yleiskuntoaan ja lihaskuntoaan, on aika selkeää ettei se nauti liikunnasta ja toiminnasta. Ihmisen vastuulla on kuitenkin myös se, että näin ei pääse käymään. En siis sano, että aloittajan tapauksessa olisi tällaisesta kyse, mutta liian paljon on koiria, joilla ei ole edellytyksiä nauttia toiminnasta, ja tottakai ne silloin muuttuvat helposti ruokaa kerjääviksi sohvaperunoiksi. Se näkyy kyllä sitten ennenpitkää, ehkäpä sairaampina vanhuusvuosina.

      • 1+1

        Vaikka koira sopeutuu ei se silti ole oikein ettei sille tarjota niin paljon kuin se tarvitsisi . Lisäksi BC:tä yleisesti pidetään haastavana rotuna joten noilla liikuntamäärillä sitä ei pitäisi ottaa KOSKA ei voi tietää millainen siitä pennusta kasvaa joten täytyy olla valmis tarjoamaan se mitä rodusta yleisesti puhutaan.


    • ei ole totta

      En ole samaa mieltä. Eivät kaikki totu. Ne kestävät sitä jonkin aikaa, käyvät samalla "lievemmillä" kierroksilla, kunnes räjähtää ja koiraparka laitetaan kiertoon.

      Älkää viitsikö paasata tuollaisia omia "totuuksianne", että koira aina tottuu, kun sitten joku idiootti lukee tämänkin ketjun ja uskoo lukemansa.

      • kikkelitonttu

        ja sinappia kainaloon .hihihihihihih


      • vipinätossu
        kikkelitonttu kirjoitti:

        ja sinappia kainaloon .hihihihihihih

        Olen aloittajan kanssa tismalleen samaa mieltä. Monet ajattelevat, että koira pitää fyysisesti väsyttää runsaalla touhuamisella, jotta se käyttäytyisi kunnolla. Runsaasti aktivoimalla voidaan myös tehdä koira levottomaksi. Se ei osaa rauhoittua. Kertomasi lenkkeilymäärät ovat ihan järkeviä, en käsitä miksi koiranomistajan pitäisi kaikki vapaa-aikansa lenkillä koluta. Eri asia, jos sitä itse niin rakastaa, yleensä koirat mielellään lenkkeilevät. On päivänselvää että 2-vuotias koirasi on elämäänsä täysin tyytyväinen. Yksilöllisyys kunniaan! Eri asia silloin jos ongelmia on, voi tarkistaa, tuleeko koiran tarpeet riittävästi huomioiduksi.


    • aivotoimintaa!

      Meillä on 2 suomenpystykorvaa, jotka saavat keväisin ja kesäisin noin 20 kilometriä lenkkeilyä päivässä (pyöräillen). Talvisin vain noin 3 km. Syksyisin koirat juoksevat metsällä niin paljon, etteivät kotona jaksa muuta kuin syödä ja nukkua. Toinen koirista käy lisäksi kerran viikossa agilityssä ja välillä erilaisilla kursseilla. Ainakin omat koiramme väsyvät enemmän aivotoimintaa vaativissa, kuin fyysisesti raskaissa tehtävissä. Mökeillä koirat saavat olla vapaina ja niillä on kotipihassakin koiratarha, jossa ne ovat lähes koko päivän.

      • ............

        Jeps. Mutta koiran hyvinvoinnissa ei ole kyse vain aktivoinnista, vaan myöskin siitä, että koirakin tarvitsee liikuntaa myös terveytensä vuoksi. Tämäkin on omistajan vastuulla. Että huolehtii koiran tarpeelisesta lihaskunnosta, eikä kestävyyskään ole haitaksi. Monipuolisen liikunnan ohella tulee sitä aktivointiakin sitten kuin varkain.


      • Tanoniino
        ............ kirjoitti:

        Jeps. Mutta koiran hyvinvoinnissa ei ole kyse vain aktivoinnista, vaan myöskin siitä, että koirakin tarvitsee liikuntaa myös terveytensä vuoksi. Tämäkin on omistajan vastuulla. Että huolehtii koiran tarpeelisesta lihaskunnosta, eikä kestävyyskään ole haitaksi. Monipuolisen liikunnan ohella tulee sitä aktivointiakin sitten kuin varkain.

        Meidän koira syö danoninoa,tuloo hyvät luut!


    • gfdgert435435

      Aloittajan kanssa samoilla linjoilla. Meidän kahdesta sekarotuisesta koirasta isompi, eli se jonka geneetttisen perimänsä mukaan pitäisi olla aktiivinen, haluaakin pitkiltä lenkeiltä äkkiä kotiin. Jos vien sen juoksulenkille niin se alkaa muutaman kilsan jälkeen jättäytyä taakse kunnes joudun lähestulkoon kiskomaan sitä perässäni. Pienempi koira taas, jonka ei pitäisi olla mikään kestävyysjuoksija, jolkottelee iloisena kanssani lenkillä kilsasta toiseen.

    • rdszgg

      Tottuuhan sitä ihminenkin syömään paskaa, jos on pakko.

      Eikö kyse ole siitä, että lemmikkiä hankittaessa pitäisi miettiä omat kykynsä? KoiRA Tarvii liikuntaa vaikka tottuukin pakosta vähempää.

      • veijo45

        Samaa mieltä rotu otetaan olosuhteisiin ja jos laiska ulkoilija niin sitten vähäenergisempi. En ymmärrä miksi otetaa se energisin ja sitten vain löhötään sohvalla kun taas on rotuja jotka mieluusti liittyy sinne sohva legioonaan makoilemaan.

        Esim.pekingeesi menee elämästä nautiskelijalle ja irlanninsetteri aktiiviselle urheilevalle.


    • näin se vaan on.

      Yks hailee mitä väität !
      Kylläkait koiran on PAKKO sopeutua, ellei saa aktiviteettjä tai liikuntaa tarpeeksi, ne se on vaan alistuttava siihen.
      Loppu sitten kostautuukin myöhemmin.
      Aivan samoin koiralla vanhemmiten, kuten ihmisilläkin: mikäli et harrasta liikuntaa - edes normaalisti - niin se vaikuttaa sydämen toimintaan ja sitä kautta lihasten ja sisäelinten hapen- ja verenkiertoihin. Valitettavasti.
      Ja kun joudut viemään oudosti oireilevan koiran eläinlääkärille, niin ell totaa, että ei ole mitään tehtävissä, veri virtaa, mutta sydänläpät eivät toimi, eikä ole enää lääkkeillä autettavissa;((. Eikä koiralla ole enää lihaksia siinä vaiheessa, kun surkastuneet liikunnan puutteesta ;((
      Mielummin minä kävelytän ja harrastelen koirieni kanssa ihan mitä vaan, ettei tarvitse luopua niistä jo 10-vuotiaina .
      Tiedän ja tunnen nämä diagnoosit - erittäin läheltä seuranneena, valitettavasti.
      Ja kannattaa tosiaan harkita millaisen koiran hankkii, mitä sen kanssa HARRASTAA, ettei koira joudu kärsimään, vaikka se vähempään ALISTUUKIN !!!
      MIKSI hankkia eloisa paimenkoira, mikäli tahtoo sohvaperunan, MIKSI hankkia metsästyskoira, jos tahtoo sohvaperunan.
      MIKSI ei osta suoraa CM:stä tai Anttilan leluosastolta suoraa sitä koiraa mikä on valmiiksi sohvaperuna ????????????????????
      Se tavaratalosta hankittu sohvaperuna tulee PAAAALJON halvemmaksikin.

    • Riiseninen

      "Onko muitakin, jotka ovat huomanneet, miten ihmeellisesti koira osaakin sopeutua elämäänsä?"

      Juu, ihmeellisesti sitä moni koira joutuu sopeutumaan esim. elämään pihakoirana juoksulangan päässä. En vaan kerta kaikkiaan tajua, että mikä pakko sitten on hankkia aktiivinen rotu, jos ei ole valmis harrastamaan sen koiran kanssa? "Kun se oli niin söpö pienenä"?

      • blu blu blu

        Minkään rotuiset koirat eivät sovellu elämään pihakoirina juoksulangan päässä, eikä minkään rotuinen koira sovellu laiskalle ihmiselle.


      • seurakoiralainen

        Ai vähäiseen liikuntamäärään tyytyvät rodut sopeutuvat hihnan päähän pihakoiriksi parhaiten, kuten englanninbulldogit ja kiinanpalatsikoirat ? Minun mielestä sellaiset soveltuvat hihnan päässä ulkona elämiseen juuri kaikista huonoiten. Yleensä mitä pienempään liikuntamäärään koira tyytyy, sitä enemmän se tarvitsee ihmisten seuraa, eli ei viihdy yksikseen.


      • Riiseninen
        blu blu blu kirjoitti:

        Minkään rotuiset koirat eivät sovellu elämään pihakoirina juoksulangan päässä, eikä minkään rotuinen koira sovellu laiskalle ihmiselle.

        Nimenomaan. Moni koira joutuu valitettavasti sopeutumaan oloihin, joihin se ei oikeasti sovellu.


      • Riiseninen
        seurakoiralainen kirjoitti:

        Ai vähäiseen liikuntamäärään tyytyvät rodut sopeutuvat hihnan päähän pihakoiriksi parhaiten, kuten englanninbulldogit ja kiinanpalatsikoirat ? Minun mielestä sellaiset soveltuvat hihnan päässä ulkona elämiseen juuri kaikista huonoiten. Yleensä mitä pienempään liikuntamäärään koira tyytyy, sitä enemmän se tarvitsee ihmisten seuraa, eli ei viihdy yksikseen.

        Mikään koira ei ns. sovellu elämään elämäänsä juoksulangassa, jotkut joutuvat siihen sopeutumaan.


      • blu blu blu
        Riiseninen kirjoitti:

        Nimenomaan. Moni koira joutuu valitettavasti sopeutumaan oloihin, joihin se ei oikeasti sovellu.

        >>Moni koira joutuu valitettavasti sopeutumaan oloihin, joihin se ei oikeasti sovellu.>>

        -Minä kirjoittaisin näin: >>Moni koira joutuu valitettavasti kärsimään oloissa, joissa se pakotetaan elämään.>>


      • Riiseninen
        blu blu blu kirjoitti:

        >>Moni koira joutuu valitettavasti sopeutumaan oloihin, joihin se ei oikeasti sovellu.>>

        -Minä kirjoittaisin näin: >>Moni koira joutuu valitettavasti kärsimään oloissa, joissa se pakotetaan elämään.>>

        Juu, mutta lähtökohtanani tuossa lauseessa oli ap:n kirjoittama "Onko muitakin, jotka ovat huomanneet, miten ihmeellisesti koira osaakin sopeutua elämäänsä?", jota sitten vähän sarkastiseen säävyyn yritin vääntää oikeampaan muotoon.

        Mutta luulenpa (tai ainakin toivon) että ap olikin ylläpidon luoma provo.


    • 9+13

      Kyllähän koira sopeutuu, mutta onko järkevää ottaa vilkasta koiraa jota ei viitti lenkittää ja aktivoida, ajatuksella että kyllä se siitä sopeutuu?!
      Toimit koiraa kohtaan erittäin väärin, enkä ymmärrä ajatustasi lainkaan.
      Mikä sinua risoo koiran ulkoiluttamisessa niin paljon että siitä pitää
      tänne tulla julistamaan?

      Koiran pito ei ole mitään rakettitiedettä, mutta kyllä suositukset jostakin tulevat.
      Eivät ne ole tuulesta temmattuja!

      Omistan saksanpaimenkoiraan vahvasti painottuvan sekarotuisen koiran.
      Sen kanssa teen vähintään 3km aamulenkin ja illalla vielä suunnilleen 30 min reippaan pyrähdyksen. Päivän mittaan aktivointia ja pissalenkit päälle.

      Minulle tulee huono omatunto jos minulla ei ole ole ollut aikaa koiralle jonakin päivänä niinkuin tavallisesti minulla on.
      Ei koira mene yhdestä kerrasta rikki, mutta siitä on huolehdittava jos sellaisen ottaa eikä missään nimessä saa ajatella että kyllä se sopeutuu!

      Jos koira ei saa toteuttaa luontaisia taipumuksiaan onko se silloin onnellinen?
      Voihan se makoilla "tyytyväisenä" sohvalla mutta onko se oikeasti sitä?
      "Tyytyväisenä" loikoilu on usein merkki totaalisesta turhautumisesta.
      Samoin kuin kissoilla. Ei ole todellakaan normaalia että kissa nukkuu 23/7
      Koirat niinkuin kissatkin tarvitsevat aktivointia ja muunlaista toimintaa ollakseen onnellisia ja hyvinvoivia!

      En ymmärrä minkälainen koiranomistaja oikein olet kun ajattelet noin...

    • niinpä niin

      Minä olen sitä mieltä, että se riippuu itse koirasta (yksilöstä), millaiseen liikunta- ja aktivointimäärään se tyytyy. Koira itse tekee päätöksensä siitä mikä riittää. Toki se on myös tottumisasia, mutta se riippuu koirasta itsestään, missä menee tottumisenkin raja. Koirat ovat yksilöitä ja omistajan on tutustuttava koiraansa tarkasti, eikä vain luettava rotukirjoja.

    • gn123

      Myönnän kyllä,etten itsekään joka päivä koiran kanssa sitä tunnin lenkkiä käy,vaikka aktiivinen rotu kyseessä.. enkä koe silti olevani huono koiran omistaja. Aktiviteetin määrä riippuu hyvin paljon työvuoroista (epäsäännöllinen kolmivuorotyö) ja vuoden ajasta.
      Joku päivä käydään kahden tunnin lenkillä pissa/kakkalenkit,jonain päivänä 1/2 tunnin lenkki pissa/kakkalenkit. Joku päivä käydään metsässä ja pellolla jossa koira saa juosta vapaana ja välillä leikkiä koirakavereiden kanssa. Täytyy todeta,että pelkkä hihnalenkki (vaikka peri tuntia kävelisikin) ei meidän koiralta mehuja vie. Eikä pitkäksiaikaa tuo ulkona touhuaminenkaan.. paremmin siltä saa mehut pois jos se joutuu käyttämään päätään.
      Kisaamaan tähdätään,joten tottistellaan useamman kerran viikossa,joskus käydään myös näyttelyissä.. samoin leikitään ja järjestetään aktiviteettteja myös sisätiloissa.. talvella on yleensä hiljaisempaa,mutta kesällä tulee kuvioihin uimiset,jälkitreenit,mökkeily ym.

    • em_

      Mikä tämän keskustelun pointti oli? Todistella itsellesi ettet ole laiska, itsekeskeinen idiootti?

      Varmasti saisin koirani sopeutettua siihen että ne tekisivät tarpeensa laatikkoon ja ainoa aktiviteetti olisi ruokailu hetki. Pitkällä tähtäimellä ne muuttuisivat elämänilottomiksi sohvaperunoiksi.Mutta miksi helvetissä haluaisin? Millä tavalla se on hyvä asia?

      Koirat sopeutuvat lähes kaikkeen.Ne ovat lojaaleita jopa sellaisille omistajille, jotka ovat niitä pahoinpidelleet.
      Tuo teoriasi on kaikessa älyttömyydessään vastemielinen.
      Miksi pitää ottaa "harrastuskoira", jos pointti on tukahduttaa sen vietit.Rotuja on kuitenkin vaikka millä mitalla?

    • Propagandaa.

      Meillä ei 8-vuotias pumi tyydy 2-6 km lenkkeihin. Ensimmäisen tunnin aikana vaikeaa pitää hallinnassa, sen jälkeen se on kyllä ihanaa lenkkiseuraa.

      Ei meidänkään yksilö ole mitään ikinä tuhonnut, mutta pitää kyllä ääntä senkin edestä; jonnekihan se ylimääräinen energia on purettava, jos ei ulkoilemaan pääse.

      Mielestäni menee eläinrääkkäyksen puolelle jo se, että koiralle ei tarjota riittävästi liikuntaa ja virikkeitä. Mutta liikunnansuhteen ei pidä ylikään ampua; kannattaa opetella lukemaan koiraansa ja tuntemaan sen signaalit. Kyllä siitä näkee, mikä on liikaa ja mikä liian vähän.

    • 20

      Sain eläinsuojelun kautta pienen koiran. Koira ei ollut ollut juuri lainkaan ulkona ja viettänyt siis lähes viisi vuotta elämässään sisällä muiden koirien kanssa lian ja saastan keskellä -huostaanotettaessa oli painanut puolet nyt olevasta painosta, mikä on koiralle sopiva. Lihakset olivat todella heikot. Koira on uros ja ollut meillä noin puoli vuotta. Koira ei osannut tai jaksanut edes nostaa jalkaa ulkona virtsatessaan. Nyt on ruvennut nostamaan jalkaansa ja lihakset ovat vahvistumaan päin. Olemme ulkona noin runsas kolme tuntia päivässä, mutta koiran ehdoilla - saa nuuskuttaa ulkona erilaisia tuoksuja. Välillä käymme koiratarhassa muita koiria tervehtimässä - koirani ei kuitenkaan vielä jaksa juosta ja leikkiä kovin kauaa muiden koirien kanssa. Koira ei ole enää mikään pentu vaan iältään lähemmäs kuusi vuotta, jotkut rotunsa edustajat elävät jopa kahdeksantoista vuotiaaksi.
      Meillä on tämän puolen vuoden aikana kertynyt aika monta lääkärireissua, mutta onneksi sisäelimissä ei ole löytynyt mitään vikaa - takajalat erityisesti olivat alkuun kovin heikot. Kyllä koira tarvitsee liikuntaa joka päivä. Minun koirani ei ole mitään aktiivista rotua, mutta kävely on kyllä tehnyt ihmeitä aikaan ja koira on todella tyytyväisen oloinen ja rakastaa ulkona olemista. Tosiaankin nämä ulkoilut tehdään koiran ehdoilla ja mennään eteenpäin sitä mukaa kun koiralla riittää voimia. On alkanut virikkeistämään koiraani piilottamalla erilaisia makupaloja eri paikkoihin ja hankkimalla aktiovoimisleluja. Kaikki asiat olen joutunut opettamaan koiralleni - ei osaa vieläkään oikein leikkiä leluillaan, vaan sitäkin olen joutunut opettamaan. Kyllä ulkoilma on koiralle tärkeä elinehto.

    • kovakunto

      Mää vedän autonperässä mettäautoteitä 30km päivässä eikä mee aikaa tuntiakaan. Kyllä koira onkin sitten laiha ja hyvinvoiva.

    • .,.,

      ...On eri asia että koira tyyty ja se että saako se tarpeeksi liikuntaa, on iloinen ja terve. Tosin...noin -5% Koirista vain tarvitsee yli 15 km liikuntaa.

    • Anonyymi

      😂 20 km no joo jos on pentu vintti koira Itella lapinkoira ei ees vitsi tietty nyt jo vanha mutta sanotaan et pentu -ikantymis vaiheen. Aikana on tarvinnut 1-3 h päivässa nykyään 1.5-2 mutta. Nuorempana 2.5-3h

    • Anonyymi

      Käytännössä. Sanottanko 4-5 vuotiaana sai 8-12 km kävelyy päivässä nykyän enää 5-8 koska ikaakin 12 v

    • Anonyymi

      Ketjussa oikein jättiläishuumoria koirien ulkoilutuksesta.

      Asun asuntoalueella jossa monella kaksikin koiraa mutta suurimalla osalla vain yksi.

      Ei yksikään koira saa päivittäin edes 1 km. ulkoilumatkaa. Suuri osa n. 90% saa sentään n. 50m, kun käy kusella toisella puolella katua ja päästää kovempaa tai löysempää läjän. Keväällä 10 cm välein läjä.

      Tämä tapahtuu maalaiskunnan alueella.

      Jos koira saa liikuntaa 20 km päivittäin niin omistaja on jo valtakunnan tason urheilija.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      303
      2266
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2095
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1802
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1713
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1675
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1566
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1384
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      118
      1354
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1349
    Aihe