Huoltoyhtiöt keski-uudenmaan alueella (Järvenpää)?

team-u

Onko kehuttavaa tai moitittavaa joistain huoltoyhtiöistä? (Esim. kapon huolto, reilax, pestok, daimex tai joku muu)

Haukkuja nykyisestä RTK palvelusta:
Olemme taloyhtiössä kilpailuttamassa huoltoyhtiön palvelut, koska nykyinen RTK palvelun hinta-laatutaso on huono. Ennen oli paikallinen huoltoyhtiö, joka sulautui RTK palveluun ja tästä alkoi kyllä huonompi taso, mutta hinta on vain noussut. Lumien auraus sujuu miten sattuu ja välillä ovat rikkoneet paikkojakin ja eivät poista lumia yleisten tilojen ovien edestä kuten roskiskatoksen ovelta tai varastojen ovilta. Eivät suorita kaikkia sopimukseen sisältyviä töitä, soitella saa perään eikä aina siltikään hoidu. Ainoa asia mikä taitaa olla sujunut oikein, on liputus.

Kun näistä puutteista ja huonosta työstä on reklamoitu ja tehty ylimääräinen katselmus RTK palvelun edustajan kanssa, ei muutosta parempaan tapahtunut, pikemmin huononi entisestään, meniköhän herne nenään. Noilla isoilla yhtiöillä taitaa olla ongelma, ettei pienemmät taloyhtiöt kiinnosta ja aivan yhdentekevää miten asiat hoituu. Ja vuodenvaihteessa RTK palvelu toimi taloyhtiötä kohtaan hyvän liiketoiminnan vastaisesti, joka katkaisi kamelin selän.

6

1716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reilaxiin kyllästyny

      En suosittele, sillä heillä on hyvin käsittämöttämät lumirajat (kannattaa lukea heidän omilta sivuilta) Tämän takia meidän piha oli suurta perunapeltoa kun satanut lumi tamppaantui epätasaisesti. Puhdistelee noita rappujen edustoja ihan ok:sta kaikki muu sitten unohtuukin. Ovat kyllä halukkaita tekemään noita tuntivelotteisia töitä, yllättäen.

    • Rosvoveirahat

      Huoltohommiin mennään nykyään kun luullaan ettei tarvitse mitään osata. Talosyke kaikista pahin. Eivät auraa, liputa,kerää pihoilta roskia yms. Eivät tee mitään.
      Pestokki menettelee mutta sekin nykyään iso ketju ja ... ei hyvä

      • Jaahas111

        Ei taida olla ongelma siinä ettei osattaisi menee vaan osaavat kaverit mielummin PKS kun palkkataso korkeampi...


    • HaravaEle

      Mitä huoltoyhtiötä suosittelette käytettävän Järvenpäässä?

    • Anonyymi

      Ei ole tilanne tuosta muuttunut. Kolmea ollaan kokeiltu. Yhtä huonoja kaikki. Oltaisiin valmiita maksamaan enempi jos saataisiin palvelua.
      Mikä on että kiinteistöhuolto ei kiinnosta?

      Saman liksan saa kai makaamalla sohvalla.

      • Anonyymi

        Tässä vähän faktaa ja mietittävää näistä kiinteistöhuolto yhtiöistä. Ajatellaan asiaa näin, että kyseessä olisi vaikka 10 vuotta vanha kerrostalo 4 rapulla ja noin 60 huoneistolla. Ja sanotaan että sopimukseen ei kuulu tässä tapauksessa porrassiivous. (Jätän sen ulkopuolella koska monessa voi olla siivous eri yhtiön hoidossa) Mutta kiinteistöhuollolle kohteessa kuuluu perus työt. Eli nurmikko, lehti, lumi, hiekanpoisto + siihen roskisten tyhjennys jos pihalla on, ja piha alueiden siisteys, leikkialueiden ja yleisten tilojen tarkastus huolto ja valvonta + pienet huolto työt. Ja nyt se tärkein, tälläisen kohteen sopimushinta voi olla jopa vain 2500 - 3500 e/kk. (monessa kohteessa pienemmissä jopa vain 800 - 1500 e/kk Mutta ajatelkaa asiaa näin, kiinteistöhoitajan palkka, työkoneiden kulut, eli traktori lumenauraukseen, työ välineet, auto millä huolto kulkee kohteeseen, lomitus ja sairaus tuuraaja yms kulut vakuutukset, toimipiste vuokrat yms yms. Nii miettikääpä monta tuon kokoista ja hintaista yhtiötä pitää yhdellä kiinteistönhoitajalla olla jotta se kattaa kiinteistöhoito yritykselle edes +/- 0 kulut, tai saisi edes voittoa. Ainoa tapa tuottaa edes vähän voittoa on saada myytyä taloyhtiöille lisä keikkaa joka ei kuulu kiinteään huolto sopimukseen, eli laskutettavaa erillistyötä. Sillä teidän 1 kiinteistönhoitajalla on helposti 10 - 20 kohdetta hoidossa, hän ei todellakaan yleensä kerkiä aina joka paikkaan ensimmäisenä. Varsinkaan talvikaudella kun hänelle saattaa vielä noiden kohteiden lisäksi kuulua muitakin aurauskohteita kun oman alueen. Ja huoltomies on nykyään enemmän tarkistaja, ja tilaaja. Nyky lakien mukaan kun pitää putkitöihin olla eri lupia, sähkötöihin eri lupia yms. Nykyään maailman lupaviidakossa se huoltomies ei vaan juuri saa tehdä ihmeitä. Sitten tilataan alihankkijoilta se palvelu tarvittaessa. Se että jos joku 5 - 10 vuotta vanha rivitaloyhtiö missä on noin 20 - 25 huoneistoa on valmis maksamaan vaikka 5000 - 8000 e/kk saattaa saada jo erillaista palvelua koska silloin voidaa kohdentaa niin että kyseisen kohteen kiinteistöhoitajalla on vähemmän paikkoja kun tuo yksi kohde pystyy tuottamaan enemmän ja siihen voidaan sillon keskittää enemmän. Tälläisiä kohteita on. Ja sitten muistakaa että huoltomies joutuu paljon pyytää lupia isännöitsijältä saako työn teettää, ja näiden vastaukset voi joskus venyä. Siis tutustukaa aiheeseen, ennen kuin pohditte mikä on hyvä, mikä huono ja paljon pystytte laittamaan rahaa. Ja ymmärtäkää se jo sopimusta tehdessä että esim piharoskiksen tyhjennys voi kuulua sopimukseen vain 1 kerran viikossa, joissakin jopa joka toinen viikko. Ja tutustukaa ja käykää läpi onko heillä käsilumityöntekijöitä vai tekeekö kohteen huoltomies sen aurauksien hiekotuksien jälkeen 2-3 päivää sateiden jälkeen. On paljon asioita mitä kannattaa miettiä ja tutustua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      109
      2155
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      119
      1666
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1530
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1266
    6. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1175
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1167
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      942
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe