suunnaton sähkönkulutus

järkytys

Elikkäs tuli tänään aivan järjetön sähkölasku, 731e (kulutus 7640kWh) ja ajattelin ettei näin korkea lasku voi olla. Lasku on siis 1,5kk ajalta, mutta joulukuun lasku oli vain 226e ja kulutus reilu 2500kWh. Asun 3 henkilön kanssa 227m2 täysin sähkölämmitteisessä asunnossa. Emme ole säätäneet mitenkään merkittävästi pattereita, ehkä 2c suuremmalle ja siksi tämä lasku tuli täytenä yllätyksenä, mutta sähkölaitoksesta sanotaan että ihan normaali kulutus on?? olisiko kenelläkään mitään mielipidettä tästä asiasta ? talo ja sen elektroniikka on ~vuoden vanhoja ettei nyt niistäkään oikeastaan olla kyse. Kiitos!

23

1659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmmm...

      2500 kWh kuluutus perstuu marraskuun ja osan joulukuunkulutuksesta ja silloin eskilämpötila ei ollut niin kylmä kuin tämän vuoden puolella joulun aika. Alkuvuodesta tulee yleensä sähkölaitoksilta edelisen vuoden tasauslasku joka saattaa olla aika korkea mikäli sähköä on pitkin vuotta kuluttanut enemmän kuin normaalisti. Teill toisaalta niin uusi talo että luulisi toimivan reaali laskutuksessa. Sähö kuten myös öljy lämmitys saa talvisin yleensä aikamoisia kulutuspiikkejä ja ttaen huomioon tuo liki kaksi kertaa normaalin perheen neliömääräänne niin siinä löytyy lämmitettävääkin. Ja kuten sanoitniin nostitte lämpötilaa 2 asteella joka jopa saattoi lisätä kuluja 200 eurolla viime laskussa. Jos n vilukissa ja 20-22 asteen sijasta haluaa pitää yllä 24 tai enemmän niin energiaa menee kovassa pakasessa helposti tuplasti. Tämän takia monet tlon yhtiöt ovat päättäneet mikä on kaikille se yksi ja sama vielä mielyttäv lämpötila millä savutetaan paras kustannustehokkuus. Lämpötilan laskeminen yhdellä asteella säästää parhaimillaan10-15% kustannuksissa. Mutta voi vika olla talossane tai laitteisakin. Kannattaajos niin epäilee kutsua sähkömies mittaamaan onko jossain sähkövuotoja. Niitä ilmenee yleensä vanhoissa laitteissa kuten jääkaapit pakastimet etc..

      • HALKO JA MAAKAASU

        PALJON ,JOSSAKIN ON VIKAA.
        VUODEN SÄHKÖKULUTUS VAIKKA KUINKA ÖKYSTI ELELISI EI VOI OLLA SUUREMPI KUIN 3000€/VUODESSA.
        JOS TALOSSA ON MLP TAI ILMAPUMPPU VOI OLLA ETTÄ LÄMMITYS JA JÄÄHDYTYS ON YHTÄAIKAA PÄÄLLÄ.
        IHAN PASKOJA LAITTEITA SANEERAUKSIA ON JO VUOSIKSI ETEENPÄIN PUMPUT POIS.


    • Kaasupullo lämmittää

      Et kai luullut, että ökytalo pysyy asukkaiden hengityksestä lämpimänä? Totta kai lämmitykseen menee talvella sähköä ihan eri tavalla kuin syksyllä. Nyt on vieläpä ollut pitkään tavallista kylmempää ja onhan tuossa rutkasti pinta-alaakin. Se kahden asteen nosto lisää vielä osaltaan kulutusta.

      Eikä tuo "iso lasku" sittenkään tee lämmityskuluiksi kuin reilut 2 euroa kuussa neliölle. Meillä on kaukolämpökerrostalossa koko vuodelta laskettu kuukausikustannus noin 1 euro. Varmasti tammikuussa menee reilusti tätä keskiarvoa enemmän. Kyllä se sitten kesällä helpottaa.

    • fundamentalist

      "...(kulutus 7640kWh) ja ajattelin ettei näin korkea lasku voi olla. Lasku on siis 1,5kk ajalta..."

      1.5 kuukaudessa on n. 1100 tuntia jolloin 7640 kWh:n energia tarkoittaa keskitehoa n. 7kW.
      Ei ollenkaan paha 227m2 lämmittämisessä talvella joten sähkölaitos on ihan oikeassa, ihan
      mahtuu normaalikulutuksen puitteisiin, monet saavat paljon enemmänkin menemään.

      • KOTTARAINEN..,

        EI MIKÄÄN 70 LUVULLA TEHTY HARAKAN PESÄ


    • elämä on kallista

      sillä noin iso talo kuluttaa ilman apuja n. 25-35.000 kwh vuodessa. Tietenkin piikki on juuri ta-huhtikuusssa ja miksi ette laittaneet ilampumppua tai kunnon varaavaa takkaa. Näillä saisi kulutuskesta 20% pois ja helposti. Lattialämpö on muuten petollinen...liian lämmin on jos tuntuu lämpimältä ja vie älyttömästi sähköä. Jos on noin uusi talo niin eikö ollut mitään puhetta kun sen rakensitte että mitä mahtaa mennä sähköä? aika outoa jos ei? Työkaverilla menee näillä keleillä öljyä 1000 litraa kuukaudessa ja toisella on maalämpö niin koko vuonna 1000 euroa lämmitykseen ja siinä on samassa myös viilennys.

      • julaukinen

        Lämmittäkää vaan sähköllä. Oottakaas kun sähkönhinta vielä nousee. Laske se ei ainakaan.


    • ahdas

      Asuntosi on kyllä älyttömän suuri 3 hengelle ja puolet pienemmässä asunnossa pärjäisitte ihan hyvin.
      Vai onko teillä harrastuksia, jotka tarvii paljon tilaa ?
      Jos asuisitte puolta pienemmässsä talossa, niin sähkölasku olis puolta pienempi.
      Meillä 3 henkeä asuu n.120 neliön omakotitalossa, jossa on kaukolämpö.
      Tuo neliömäärä sisältää autotallin ja varasto.
      Välillä meinaa olla tilanpuutetta, kun itselläni on useita harrastuksia ja osa sellaisia, ettei niitä voi oikein harrastaa asuintiloissa eli lasitöiden tekoa, josta tulee lasinsiruja, joten joutuu pienessä varastossa leikkaamaan ja hiomaan lasit.
      Oma huoneenikin on niin pieni, että on vaan muutama neliö tilaa liikkua, kun on sänky ja huone lähes täynnä harratus tarvikkeita.

      Asumiskustannukset on nousseet ja asumiseen menee yhä enemmän rahaa.
      Kylmän talven piikkiin voi laittaa suuret lämmityskustannukset.
      Pari kuukautta on ollut niin kylmää, että nyt kuluu rahaa yhtä paljon lämmitys kustannuksiin, kuin vuoden muina kuukausina yhteensä.
      Ei öljylämmityskään ole tänä päivänä yhtään edullisempaa.
      Tilattiin maalla sijaitsevaan kiinteistöön 1500 litraa talvilaadun lämmitysöljyä ja maksoi 1500 euroa.
      Joudutaan pitämään asunto lämpimänä muutama muutama aste, ettei jäädy, mutta tänä talvena lämpötilaa joutuu varmaan nostamaan, koska on ollut normaalia kylmempää.

      • Järkytys

        täytynee ensi talvena pienentää sulkapallo kenttä huoneen lämmitystä, kiitos vastauksista


      • 21000kw/vuosi

        Kiittäkää Kokoomusta näistä suurentuneista sähkölaskuista! Kokoomuksen kuningas-ajatushan on että alennetaan tuloveroja vain nimellisesti ja suurennetaan kaikkia muita veroja,esim. energiaveroa joka nostaa sähkön hinnan nykyisin aivan järjettömäksi.


    • kallista

      kuulostaa hurjalta,mutta onhan teillä iso kämppä joten siinä suhteessa sen ymmärtää.Meillä menee talvikuukausina jolloin on kovia pakkasia ehkä noin 1300 kilowattia,noh talo on kyllä vaan 80neliöö ja meillä on uuneja...Jos jaksais ja viitsisi niin puilla sais tuon kulutuksen varmaan alle tonniin.

    • jkskskssss

      Saippas taas fiksuun kysymykseen muutaman typerän vastauksen... No, siihen saa tällä palstalla tottua.

      Toi on aivan normaalin kokoinen. Outoa siinä on tuo 1,5 kk lasku. Jos teillä on vuoden vanha talo, niin siinä on varmasti etäleuttava älymittari jonka mukaan s-laitos laskuttaa tarkan kulutuksen mukaan kuukauden kerrallaan. Meillä Joulukuun lasku on reilum 600 euroa. Talo 185 neliöö ja talli n. 50. Tammikuussa kulutus putosi n 2000 KWh, koska oli lauhkeampi keli kuin Joulukuussa. Helmikuusta taas paukahtaa kunnon lasku :-( Vattenfallilla on hyvä systeemi, pystyy netistä katsomaan kulutuksen parin päivän viiveellä. Sieltä voi kaivaa muutaman vuoden takaiset lukemat ja näin ollen verrata edellisten vuosien kulutusta. Talvethan ei tietty ole samanmoisia, mutta 10 vuoden periodilla voisi vuosia verrata. Sattuu kylmiä ja lauhkeita talvia.
      Talon koko muuten ei suoranaisesti kerro kulutusta, vaan kuutiot. Toisaalta neliöt antaa suunnan, mutta esim yksitasoon rakennetun talon lämmityskustannukset ovat lähes tuplat kaksitasoiseen verrattuna, vaihka asuin neliöt olisikin samaa luokkaa.

    • wool

      ....ja kyllä se siitä! Asuin pari vuotta takaperin vastavalmistuneessa 150 neliön talossa, jossa sähkölämpö(ja lämpöpumppu) ja lattialämmitys joka huoneessa. Kulut olivat loppusyksy-talviakselilla n. 300e kuussa, ihan normisettiä noilla lämmitysvalinnoilla. Nykyään vanhempi versio noin 70 neliötä, jossa sähkö varaavat takat. Patterit kiinni tai säädetty mahd. alas ja puulla lämmitetään näillä keleillä joka päivä. Kulutus 1300kWHn(euroissa alle puolet edellisen talon laskuista) luokkaa kuussa. Villasukat ja crocksit jalassa, sekä paksua villatakkia/fleeceä. Hyvin pärjää, kroppa tottuu kaikenlaiseen

    • Suora sähkö on halpa

      Suora sähkölämmitys ja 133 m2 --> sähköä menee 0,1875 €/h.
      Lämmitykseen menee n. 0,1042 €/h.

      Yhtään ei ole viilennetty huoneita, vaan 23 astetta on aina.

      Mutta meidän talo onkin tehty hyvin ilman kikkailuja muutama vuosi sitten. Nuo aloitusviestin lukemat viittaavat rakennus- tai säätövirheeseen tai sitten talo on 70-luvun hulluilta vuosilta.

    • Yualle

      tammikuun sähköt 125 egee..., 127m2. Ja siirto tietty toisen saman.

    • joooph

      olen myös ihmetellyt isoja laskuja, ja sähkölaitoksen mukaan ne selittyvät kuukausikohtaisilla kulutukäyrillä, jotka on laskettu koko maan keskiarvosta, ja niissä on joku ihme % joka on talvikuukausina 9-11% ja muulloin 4-5% tämä siis kaukolämmitteisessä asunnossa, jossa ei ole saunaa eikä tiskikonetta

      • Metsämaan kuningas

        Meillä on 150m2 vanha rintamamiestalo, ja vuodessa kuluu 17500kwh sähköä. Tosin puuta menee vastaavasti 25m3 vuodessa. Lisänä kämpässä on 3-huoneessa lattialämmitys, ja ilmalämpöpumppu löytyy myös.

        Kaikki on suhteellista, varsinkin se mikä on kohtuullista... ;) ;) ;) :D


      • b
        Metsämaan kuningas kirjoitti:

        Meillä on 150m2 vanha rintamamiestalo, ja vuodessa kuluu 17500kwh sähköä. Tosin puuta menee vastaavasti 25m3 vuodessa. Lisänä kämpässä on 3-huoneessa lattialämmitys, ja ilmalämpöpumppu löytyy myös.

        Kaikki on suhteellista, varsinkin se mikä on kohtuullista... ;) ;) ;) :D

        jos kerran on varaa ostaa ja asua noinkin iso talo, niin en jaksa ymmärtää turhaa nillittämistä kalliista sähkölaskusta ---> jos haluaa ns. "luxusta" kait sen nyt vähän tyhmempikin ymmärtää että kulut on sitten sen mukaan. mutta kyllä se on itse kenenkin kohdalla väistämätön tosiasia ja tulevaisuus että nykyisillä etäluettavilla mittareilla sekä nordpoolin myötävaikutuksella sähkö maksaa ja tulee maksamaan ihan saakelisti. noh, paskajuttuja sattuu . . . .


      • jp
        Metsämaan kuningas kirjoitti:

        Meillä on 150m2 vanha rintamamiestalo, ja vuodessa kuluu 17500kwh sähköä. Tosin puuta menee vastaavasti 25m3 vuodessa. Lisänä kämpässä on 3-huoneessa lattialämmitys, ja ilmalämpöpumppu löytyy myös.

        Kaikki on suhteellista, varsinkin se mikä on kohtuullista... ;) ;) ;) :D

        moikka kaikki mä kans asun vanhassa rintamatalossa 100m2 normilämmitys on sähkölämmitys mut varalla on takka ja keittiössä puuhella aivan totta on et puilla lämmitys säästää sähkölaskussa satoja euroja vuodessa.mut se vaatii paljon töitä kesällä haalitakseen puumäärän talven varalle.etenkään jos ei ole omaa metsää mistä hakea puuta.ja on omakohtasia kokemuksia kun on pitkiä saäkökatkoja niin meinaa äitiä tulla ikävä jos ei olis toisena puulämmitystä varalla aina pärjää ilman sähkö jonkun aikaa mut mitäs sit kun ulkona on yli 30 astetta pakkasta ja eikä muuta lämmitystä niin no onhan aina hyppynaru keksitty
        omakohtasesta kokemuksesta kannatan puulämmitystä toiseksi lämmitys muodoksi omakotitaloihin ja muihinkin. meinaan sähkönhinta ja öljy ei halpene enään tästä mitä se on ollu.ai niin tosta sähkönkulutuksesta unohtu mainita kulutus noin 25000 kw vuodessa tänä vuonna tosin ootan tasauslaskua kauhulla.


    • > Asun 3 henkilön kanssa 227m2 täysin sähkölämmitteisessä asunnossa.

      vähempään tilaan ette mahdu? Asun yksin 50-luvun talossa jossa on kahdessa kerroksessa noin sata asuinneliötä. Täyttä 20,5 asteen lämpöä pidän kahdessa huoneessa (30 m2), keittiö aula kylppäri alle 20 asteen ja yläkerta länsipää runsaat 10 astetta, kellarikerros alle 10 astetta. Tiistaista 8.12. tähän hetkeen, siis 2,5 kylmää kuukautta, lämmitys (öljy sähkö) 450 euroa. Jos olisin käyttänyt pelkkää sähköä, vastaisi tuo 4500 kilowattituntia

      ("turhat" huoneet ovat tavaravarastona, talossa oli kuolinpesän tavarat ja sitten toin oman muuttokuormani)

      • Silti maksamista

        2001 valmistuneessa talossa. Talon neliöt 179 ja autotallissa 60 neliötä (lämpöä 12 astetta). vuosikulutus 18000 KWH.
        Olokkarissa pieni takka ja puita menee talvessa kolmisen mottia.


      • p
        Silti maksamista kirjoitti:

        2001 valmistuneessa talossa. Talon neliöt 179 ja autotallissa 60 neliötä (lämpöä 12 astetta). vuosikulutus 18000 KWH.
        Olokkarissa pieni takka ja puita menee talvessa kolmisen mottia.

        Sähkölämmitys on halpa perustaa ja näin siinä sitten käy... Kallista käyttää ja aina vain kallistuu...

        Meillä maalämpöpumput useissa kohteissa jotka oli kohtuu esulisia perustaa suhteista.johtuen.
        Uusi 140neliöinen talo, sähköä maalämpöpumppu käyttää pääsääntöisesti pumpun päällä pitämiseen ja joskus lisänä lämmityksen tukemiseen ja lämpöisen veteen ja kulut näistä on n. 7e/kk.
        Mukavan edullista.


    • Ezze22

      Meillä oli juuri kuten joku kirjoitti, että lattialämmitys lämmitti liikaa, jota katon rajassa oleva ilmalämpöpumppu yritti viilentää. Sähköä kului :)

      Ootteko muuten miten kokeilleet seurata sähkönkulutusta? Luette mittaria kerran viikossa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1678
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1295
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1202
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      87
      1110
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      912
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      855
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      90
      813
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      758
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      692
    Aihe