Minun akvaarioni.

Kalahullu-81

Minun akvaarioni on 450 litrainen. Kaloina siellä on 3 helmirihmakalaa (1 uros 2 naarasta), 10 miekkapyrstöä (2 ursta, 8 naarasta), 30 platya (5 urosta, 25 naarasta), 50 miljoonakalaa (10 urosta, 40 naarasta), paljon miljoonakalojen, platyjen ja miekkapyrstöjen poikasia, 16 neontetraa, 8 rubiinitetraa, 1 pusukala, 10 seeprakalaa, palettikalapariskunta, 3 keltabarbia, 20 täplämonnista, 2 kuparimonnista, 4 jotain tuntematonta monnista, 1 partamonni, 1 levänuoliainen, 2 nuolimonnia, 3 kääpiökynsisammakkoa, paljon omenakotiloita, 4 taistelukalaa (1 uros, 3 naarasta), 20 mustaneontetraa, 4 leväbarbia ja 6 sinineontetraa. Lisäksi minulla on 250 litran akvaario, jossa on 4 sinirihmakalaa (1 uros, 3 naarasta), 3 keltarihmakalaa (1 uros, 2 naarasta), 1 helmirihmakala, 2 seeprarihmakalaa (1 uros, 1 naaras), 20 tiikeribarbia, 8 keltabarbia, 2 palettikalapariskuntaa, 5 lehtikalaa (2 urosta, 3 naarasta), 12 kirsikkabarbia (4 urosta, 8 naarasta), 1 juovaokamonni, 6 platya (2 urosta, 4 naarasta), 6 miljoonakalaa (2 urosta, 4 naarasta), 12 piikkisilmää, 1 levänuoliainen ja 5 partamonnia (2 urosta, 3 naarasta). Minulla on myös 63 litran akvaario, jossa on 4 taistelukalaa (1 uros, 4 naarasta), 8 kardinaalitetraa, 8 rubiinitetraa, 8 mustaneontetraa, 3 keltabarbia, 10 miljoonakalaa (3 urosta, 7 naarasta), 10 platya (3 urosta, 7 naarasta), mustamollipariskunta, 3 piikkisilmää, 4 kuparimonnista, 1 albiinomonni, 1 partamonni ja 7 perhoskirjoahventa (4 urosta, 3 naarasta). Luultavasti hankin pian noin 1500 litran akvaarion, johon laitan kaikki 3 akvaarioni kalat ja niiden lisäksi hankin 8 kiekkokalaa, 6 riikinkukkokirjoahventa, 3 haimonnia, 6 haibarbia ja erillaisia kirjoahvenia, kuten punakirjoahvenia, seeprakirjoahvenia ja sateenkaarikirjoahvenia.

12

919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fhbv

      aika paljon

    • (akva)

      tuossa on kyllä aika paljon...
      tuli ihan vaan huvin vuoksi laskettuu toi sun fisulauma :D noi vaikuttaa kyl aika täysiltä; mikään akvaario tuskin on tarpeeksi suuri kaloihin verrattuna :C 1500 litrainen on kai sopiva, mutta silloin sinulla olisi AINAKIN:

      28x mustaneontetra
      16x neontetra
      16x rubiinitetra
      8x kardinaalitetra
      6x sinineontetra

      10x seeprakala
      20x tiikeribarbi
      14x keltabarbi
      12x kirsikkabarbi (4u, 8n)
      4x leväbarbi
      6x haibarbi

      8-9x taistelukala (2u(ros), 6-7n(aaras))
      4x sinirihmakala (1u, 3n)
      3x helmirihmakala (1u, 2n)
      3x keltarihmakala (1u, 2n)
      1x helmirihmakala
      2x seeprarihmakala (1u, 1n)
      1x pusukala

      2x levänuoliainen
      15x piikkisilmä

      3x haimonni
      1x juovaokamonni
      2x nuolimonni
      7x partamonni (2u, 3n, 2?)
      20x täplämonninen
      6x kuparimonninen
      1 albiinomonni
      4x ? monninen

      10x miekkapyrstö (2u, 8n p(oikaset))
      66x miljoonakala (15u, 51n p)
      46x platy (10u, 36n p)
      2x mustamolli (1u, 1n)

      6x palettikala (3u, 3n)
      5x lehtikala (2u, 3n)
      8x kiekkokala
      6x riikinkukkokirjoahven
      7x perhoskirjoahven (4u, 3n)
      ?x punakirjoahven
      ?x seeprakirjoahven
      ?x sateenkaarikirjoahven

      3x kääpiökynsisammakko
      ?x omenakotilo

      aika paljon... turhankin paljon lajeja! : C
      teeppä kuule testi! valitset ne akvakalalajit, jotka muistat tuosta äsköisestä listasta! sitten näitä kaljoa oikein kunnolla, niin paljon kuin akvaan menee, mutta ENSIN kerrot meille täällä, mitkä lajit muistit! sitten me kerromme niille kaikki tärkeät jutut, jne. jne.

      ihan tosi, akva näyttää sekavalta, jos siellä on miljoona eri kalalajia!

      muuten... minkäs värisiä noi sun taisteluakalat on? tuleeko poikasia? missäs asut? entäs piikkisilmät, tuleeko poikasia? täällä meinaan olisi uksi innokas ostaja, piikkiksille ja taistopojille, meinaan :D tietoja minusta otsikon "UUSI HARRASTUS" alta.

      kiitos, anteeksi, ole hyvä, jne...

    • kaikkea sitä

      Tarkoitus ei ole nyt pahoittaa kenenkään mieltä, mutta onko tämä joku vitsi?
      Siltä varalta ettei ollut, niin muutama asia.

      Tuollainen kirjo kaloja altaissa saa akvaarion näyttämään sekaiselta. Nyt kannattaisi miettiä että onko mitään järkeä pitää noin paljon eri lajeja.
      Silmään pisti tuosta ainakin kuparimonniset. Miksi niitä on 450 litran purkissa 2 ja 63 litraisessa 4? Kuparimonninen, niin kuin kaikki muutkin monniset ovat parvikaloja ja ne kannattaisi pitää samassa altaassa. Ne tarvitsevat paljon tilaa ja 63 litrainen on niille ehdottomasti liian pieni.
      Partamonneja kannattaisi pitää enintään 1 kpl 100 litraa kohti. Ja jos partikset ovat eri sukupuolta ne lisääntyvät helposti ja pian on allas täynnä lapsosia ja niistä on vaikea päästä eroon.
      Muutenkin 63 litraisessa on ihan liikaa asukkaita

      Jos nyt ihan tosissasi mietit tuota 1500 liran altaan hankkimista niin onko tullut mieleen, että kaikilla kaloilla on omat vaatimuksensa vesiarvojen ja allasseuran suhteen.
      Jos nyt menet ostamaan vaikka nuo riikinkukkoahvenet niin uskoisin, että pikkukaloja on sen jälkeen hyvinkin vähän. Suurin osa viileää vettä vaativista kaloista kärsii jos lämmität altaan kiekkokalojen vaatimaan lämpötilaan.

      Ota nyt hyvä ihminen vaikka Markku Varjon akvaariokalat kirja käteen ja opettele sieltä minkälaisia vaatimuksia kaloillasi on. Sen jälkeen mieti mistä haluat luopua vai ostatko monta monta allasta lisää.

      • silppu

        Eiköhän tääkin ollut ihan vaan porvoosta päivää, ja näitähän täällä riittää...


    • Peacock

      Järkyttävää!!!

      Oletko yhtään tutustunut kalojen vaatimuksiin? Onhan se hienoa että on suuri allas ja että kaloja on paljon mutta eläviä olentoja nekin ovat!
      Ensinnäkin: platy ja miekkapyrstö vaativat kovaa ja emäksistä vettä, jossa esimerkiksi rihmakalat kärsivät! Muutenkin tuo on täysin ylikansoitettu ja kaloilla tuskin on tilaa liikkua siellä! Jos yhtään välität kaloistasi, kannattaisi tehdä esim. näin:

      Millikset, platyt, miekkapyrstöt ehdottomasti pois. Niillä on erilaiset vesivaatimukset kuin muilla ja lisääntyvät paljon ja pian sinulla ei ole enää montaa kalaa kun kuolevat siihen että eivät pysty uimaan tungoksessa. Sen lisäksi jätä vain yksi parvi monnisia pohjalle! Sinuna laittaisin kupari- ja tuntemattomat monniset pois, ne viihtyvät vain parvessa! Sen lisäksi säästä vain 1 tai 2 tetraparvea, ja kasvata parven kokoa vähän isommaksi, tulis varmaan hienoa jälkeä ;)
      Seeprakalat ja keltabarbit myös pois ... Ja helmirihmakala ei viihdy kauhean hyvin yksin, voisit siirtää sen pienemmästä suurempaan kun siellä olis sille kamuja ;)
      HUOM. Noin montaa tiikeribarbia EI VOI LAITTAA 250-LITRAISEEN! Tohon ei mene kuin 1-3 kpl tikruja. Kamalaa.
      Kun ostat sen 1500-litraisen, siitä tulee varmasti todella hieno! Mutta mä ainakin kauhistuisin jos näkisin noi kaikki kalat siellä muut jotka aiot vielä ostaa. Joten kannattais karsia kovalla kädellä kaloja pois. Akvaario on paljon paremman näköinen kun siellä ei asusta 40 eri kalalajia. Yksi tai kaksi suurta parvea pieniä kaloja ja sitten jotain isompia ja näyttävämpiä kohtuulla. Sitten ok ;)
      Muista noi tiikerit! Mua huolestuttaa niiden terveys ja varsinkin mielenterveys ..

    • Mistelihh

      Hirveää. Ilmeisesti tykkäät eläinrääkkäyksestä.

    • Kalat on söpöjä

      Minä ostin noin 20 kalaa akvaariooni.Kaikki ovat helppo hoitoisia,mutta onko mahdollista että syntyy aivan uusi väri kun ne tekee seksiä.Kaksi eri kalalajia tekee sitä.Onko se normaalia?

      • Taistelukala1

        On normaalia.Minullakin on on kaloja noin 40 kalaa.Minunkin kalat tekee sitä.On syntynyt oikei erikoisia kaloja.


      • Kalat on söpöjä
        Taistelukala1 kirjoitti:

        On normaalia.Minullakin on on kaloja noin 40 kalaa.Minunkin kalat tekee sitä.On syntynyt oikei erikoisia kaloja.

        Kiitos.


    • Kyzymyzaqwaario

      Mulla on noin 15 kalaa. Tuo määrä on ehkä hieman liikaa, eikä jotkin kaloista sovi yhteen! Jos akvaariosi on silti hyvin iso, voit harkita ja etsiä tietoa siitä mitä kaloja EI kannata laittaa samaan.
      Vastaattehan myös omaan kysymykseeni: Täplämonnin taapero / partamonnin poikanen. ?

    • Qwertyyuu

      Eikö toi 63 litrane oo vähäliia täynnä? ;o

    • kalasoppaa

      tän pitää olla vitsi kalasopasta huh..mutta jos olet ostanut 1500 litran altaan ja laittanut kaikki kalat sinne niin tällähetkellä siellä elelee riikinkukkokirjoahvenet tyytyväisenä meinaa noi kaikki pienet kalat on ainakin jo syöty....

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    3. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      783
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      727
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      682
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      610
    Aihe