Parabeeniallergia???

Murjukka

Laitan uuden ketjun kun tuo vanha näyttää olevan parin vuoden takaa...
Olen hajusteallergikko atoopikko ja toistakymmentä vuotta lätrännyt kortisonin ja apteekin perusvoiteiden kanssa. Olen jo vuosia miettinyt saattaako niissäkin olla jotain allergiaa aiheuttavaa, mutta kun korvaavia tuotteita ei ole löytynyt (myöskään "luonnonmukaiset hajusteet/tuoksut" eivät sovi joten about kaikki luontaiskauppojen tuotteet ovat myös pannassa, kyllä -kokeiltu on) olen jatkanut samalla linjalla.
Merkkejä olen vaihdellut, joten varmaankin tästä syystä tilanne välillä huonompi, välillä parempi. Eli selvyyttä sopivuudesta ei ole tullu. Nyt muutaman vkn reissulla iski tolkuton aurinko-/aurinkorasvaihottuma. Koko kroppa ruvella ja karmea kutka, ainoastaan naama säilyi suht ok. Hoidoksi sisäistä kortisonia ja antibioottikuuri. Ahdistavaa.
Asiaa tutkittuani huomasin, että nassussa käytin eri merkkistä hajutonta aurinkorasvaa kun kropassa ja kropparasvassa oli parabeeneja, naamarasvassa ei. Lähdin apteekkiin tutkailemaan asiaa ja kas, esim. about KAIKISSA Orionin perusvoiteissa oli parabeeneja??? Löysin ehkä 2 kpl parabeenittomia rasvoja mm. EssexPlus. (Physiogel-merkkinen rasva oli myös ok ja miellyttävän tuntuista, mutta n. hammastahnatuubin kokoinen purtilo maksaa n.20 egee ja se kuluu parissa päivässä =melko kallista. Samoin Dermosilin Extra toimii.)
Olen aiemmin kysynyt lekurilta uutta lähetettä allergiatesteihin, mutta vastaus on ollut että: "ei ne siitä mihinkään muutu". Mielestäni parabeeneja ei ole minulla edes testattu...ööö ehkä...ikinä...ja nyt on varmaan tullut aika testata. Pitäisi ensin selvittää minkälainen testipatteristo olisi järkevin. Tietoa??? (Ja tsekata korvaako vakuutus...?) Hinta ilm. on hirveä, mutta jos jotain selvyyttä/varmuutta tulisi, niin maksan pois. (Onko kellään alustavaa hajua hinnoista?)
Koko tämä parabeenijuttu tuli mulle aika uutena, enkä oo tod. tajunnu miten monessa tuotteessa niitä on. Saippuoissa, meikeissä jne. Ilm. jopa jossain leivissä?!?
Kiitollisena otetaan vastaan vinkkejä parabeenittomista ja hajuttomista tuotteista, tää selvitystyö on aika hankalaa. Enhän siis ole lopullisesti varma onko syynä parabeenit, mutta jotenkinnyt tuntuu että se voisi selittää monta tuskaisaa hetkeä.

3

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • astma+atopia+allerg.

      kait sinulla on perusvoiteisiin resepti? Atoopikko kun olet. Itselläni ainakin ollut viimeiset 35 v resepti.

      Ja allergiatesteihin pääset ilman mitään lähetteitä, mene yksityiselle.

      Toivon mukaan asia selviää.

      ps. kerrot käyttäneesi kortisonia, entäs esim. PROTOPIC, onko auttanut? Itse olen heivannut kortisonit mäkeen ja käytän vain Protopic-voidetta

      http://www.yliopistonapteekki.fi
      (hintoja ym.)

      • ed.

        huolimattomasti.....

        Onko sinulla vakuutuksessasi mitään rajoituksia? Kun sinulla on kuitenkin atopiaa ja allergiaa niin luulisi että sinulla on rajoitus. Oletko ottanut vakuutuksen ennen kuin olet sairastunut atopiaan ja allergiaan?

        Voit tiedustella sähköpostitse lääk.asemilta noita hintoja.

        Oletko allergologin hoidossa?


      • Murjukka
        ed. kirjoitti:

        huolimattomasti.....

        Onko sinulla vakuutuksessasi mitään rajoituksia? Kun sinulla on kuitenkin atopiaa ja allergiaa niin luulisi että sinulla on rajoitus. Oletko ottanut vakuutuksen ennen kuin olet sairastunut atopiaan ja allergiaan?

        Voit tiedustella sähköpostitse lääk.asemilta noita hintoja.

        Oletko allergologin hoidossa?

        Ei pitäis olla rajoituksia vakuutuksen suhteen, tai ainakaan en muistaakseni ole maininnut atopiaa missään, tarvii selvittää.
        Ja siis juuri tuohon ainoaan sopivaan PARABEENITTTOMAAN Essex plus-perusvoiteeseen sain reseptin.
        Protopicia en ole vielä kokeillut, koska tärkeintä olisi tietää MIKÄ aiheuttaa ihottuman pahenemisen aina välillä? Tyhmintähän olisi jos olen itse esim. parabeenivoiteiden kanssa pelatessa ITSE pitänyt ihottumaa yllä jo vuosikausia...
        Joo toki googlaamalla ja sähköpostitse saan asian selville, ajattelin vaan kysäistä osaako joku sanoa puhutaanko testien hinnoissa about kuinka monista sadoista euroista...200-300-400-500€ vai vielä enemmän?? Jatkan selvitystä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe