Tarkoitukseni tehdä häränhäntäkeittoa,jota tehnyt monesti,mutta nyt iski pulma ei ollut nimellisiä häränhäntä paloja joihin olen tottunut ossobuccoa löytyi ja sitä ostin .
Se on halkaisijaltaan leveämpi mutta vähemmän rasvainen,ja kysymys kuuluu onko sama asia..teen tämän huomenna kuitenkin, joten ei tämän hetken juttu ,kuitenkin jäi vaivaamaan homma.
Olenhan minä karjan parissa toiminut mutta en silloin keskittynyt häntiin ,vaan mehevämpiin paloihin.
Joten onko häränhäntä sama kuin ossobucco olis tosi mukavaa jos alan fakiirit tietäisivät, kun lihatiskin takana olivat yhtä epävarmoja kuin minäkin.,kertokaa se minulle kuinka on =)
häränhäntä
31
6104
Vastaukset
- k-ukko
ossopucco on tuollaista lehmän etu -koipee siivutettuna ja häntä on taasen , niin se on häntää, ossopucosta tai jalkakiekosta tehdään virallisesti jotakin pataruokaa , mutta kai siitä salaa kotona voisi myös soppaaa ....
- tee pataa
soppaa ossobucco kiekoista koska siinä on luuydin mukana. Häränhäntä taas on rustoa.
- kaksi alansa
"asiantuntijaa" eläinten anatomiasta.
- iloinen mummu
kaksi alansa kirjoitti:
"asiantuntijaa" eläinten anatomiasta.
Luultavasti olette oikeilla jäljillä kun oikein aloin miettiä, se liha mitä ossobucoon on myynnissä siinä on tosiaan luu ja sisällä pieni ydin;kävin jääkaapilla katsomas ja otin hellallevalmistumaan. Ja ei tarvinnut miettiä kauankaan kun oivalsin että hitsivie,häränhännän on pakko olla rustoa koska eihän lehmän häntäkään lypsettäessä otsan alle taipunut jos olisi luu ei tosiankaan taipuisi..
No kuitenkin laitoin nämä"buccohännät" ensin perus keittomausteineen hellalle miedolle lämmölle porisemaan 2-4 tuntia,sitten kuutioin,suikaloin ja pilkon.
porkkanaa,sipulia,selleriä,lanttua palsternakkaa, pari pussia keittojuureksia,suikalevihanneksia pussi ja pari suurta bataattia,valkosip.,ja muita ryytejä,yrttejä ja häränlihafondia lisään en kuutioita.
sitten koko "julmetun" painava pata uunin muutamaksi tunniksi muhimaan lämpöä en uskalla sanoa kun elän näppituntumalla,voihan sitä tietty välis katsoa ja hilata likemmäksi suuluukkua.
Mutta maanantaina painelen kyseiseen kauppaan,ja pyydän selvittämään mikä on osson ja häntien ero jos joku sattuu kysymään , osaisivat vastata..Palstan kautta minä sen "oivalsin".
Kiitos teille =)) - tee pataa
iloinen mummu kirjoitti:
Luultavasti olette oikeilla jäljillä kun oikein aloin miettiä, se liha mitä ossobucoon on myynnissä siinä on tosiaan luu ja sisällä pieni ydin;kävin jääkaapilla katsomas ja otin hellallevalmistumaan. Ja ei tarvinnut miettiä kauankaan kun oivalsin että hitsivie,häränhännän on pakko olla rustoa koska eihän lehmän häntäkään lypsettäessä otsan alle taipunut jos olisi luu ei tosiankaan taipuisi..
No kuitenkin laitoin nämä"buccohännät" ensin perus keittomausteineen hellalle miedolle lämmölle porisemaan 2-4 tuntia,sitten kuutioin,suikaloin ja pilkon.
porkkanaa,sipulia,selleriä,lanttua palsternakkaa, pari pussia keittojuureksia,suikalevihanneksia pussi ja pari suurta bataattia,valkosip.,ja muita ryytejä,yrttejä ja häränlihafondia lisään en kuutioita.
sitten koko "julmetun" painava pata uunin muutamaksi tunniksi muhimaan lämpöä en uskalla sanoa kun elän näppituntumalla,voihan sitä tietty välis katsoa ja hilata likemmäksi suuluukkua.
Mutta maanantaina painelen kyseiseen kauppaan,ja pyydän selvittämään mikä on osson ja häntien ero jos joku sattuu kysymään , osaisivat vastata..Palstan kautta minä sen "oivalsin".
Kiitos teille =))ei tiedetä häränhännän ja ossobuccon eroa? Aika uskomatonta, mutta tähän on sitten tultu kun lihatiskit on vaihtuneet suojakaasu pakattuihin lihatuotteisiin.
Sinänsä ihme juttu kun telkkaria on vaikea avata joutumatta ensimmäiseksi näkemään jotain kokki- tai soppa-ohjelmaa, kanavasta riippumatta. Ei taida trendit kuitenkaan kantaa niin paljoa että kaupan alalla työskentelevät tietäisivät mitä myyvät, ikävä kyllä. - iloinen mummu
tee pataa kirjoitti:
ei tiedetä häränhännän ja ossobuccon eroa? Aika uskomatonta, mutta tähän on sitten tultu kun lihatiskit on vaihtuneet suojakaasu pakattuihin lihatuotteisiin.
Sinänsä ihme juttu kun telkkaria on vaikea avata joutumatta ensimmäiseksi näkemään jotain kokki- tai soppa-ohjelmaa, kanavasta riippumatta. Ei taida trendit kuitenkaan kantaa niin paljoa että kaupan alalla työskentelevät tietäisivät mitä myyvät, ikävä kyllä.Tosi, telkkarista tulee tuutin täydeltä, lihatiskit on ..tosi pitkiä jononumeroineen mutta siihen se jää.
Se osaaminen, ok keittelin noita ossoja useamman tunnin ei kystä vai renkaat kelluu pinnalla, laiton leivinuuniin ,värkkien kans mitä mainitsin ja puolestani olkoot aamuun..ok ilta kymmeneen, mutta ei koskaan enään kiekkoja. ei tosiaan niin hienoista lihassyytä kuin hännässä,kun ei haarukka pysty..voi kukka..=) - Jaska K.
iloinen mummu kirjoitti:
Luultavasti olette oikeilla jäljillä kun oikein aloin miettiä, se liha mitä ossobucoon on myynnissä siinä on tosiaan luu ja sisällä pieni ydin;kävin jääkaapilla katsomas ja otin hellallevalmistumaan. Ja ei tarvinnut miettiä kauankaan kun oivalsin että hitsivie,häränhännän on pakko olla rustoa koska eihän lehmän häntäkään lypsettäessä otsan alle taipunut jos olisi luu ei tosiankaan taipuisi..
No kuitenkin laitoin nämä"buccohännät" ensin perus keittomausteineen hellalle miedolle lämmölle porisemaan 2-4 tuntia,sitten kuutioin,suikaloin ja pilkon.
porkkanaa,sipulia,selleriä,lanttua palsternakkaa, pari pussia keittojuureksia,suikalevihanneksia pussi ja pari suurta bataattia,valkosip.,ja muita ryytejä,yrttejä ja häränlihafondia lisään en kuutioita.
sitten koko "julmetun" painava pata uunin muutamaksi tunniksi muhimaan lämpöä en uskalla sanoa kun elän näppituntumalla,voihan sitä tietty välis katsoa ja hilata likemmäksi suuluukkua.
Mutta maanantaina painelen kyseiseen kauppaan,ja pyydän selvittämään mikä on osson ja häntien ero jos joku sattuu kysymään , osaisivat vastata..Palstan kautta minä sen "oivalsin".
Kiitos teille =))Hiukan niinkuin Tepon pili, sekin on varsin notkea, jos mittaa riittäis niin sen vois kääräistä pikkusormen ymäri, mutta kun ei! Härän hännässä ja härän koivessa on kuitenkin nivelet, ihan kuin kirahvin kaulassa, jopa Teponkin kaulassa on niveliä, vaikka sälli on muuten rustosta rakennettu pehmytversio ihmisestä!
Nivelien vuoksi se lehmän ja härän häntä taipuu, karhun siitinluu ei taivu kun siinä ei ole niveliä.
Härän hännästä ei tehä ossopukkoa mutta poikki sahatuista kintuista kylläkin, älä Teppo sotke noita asioita, olethan huippukokki olevinasi. Jätä tuo mummuttelu ja kirjoittele vain rehdisti omalla nikilläsi! - unkka-setä
iloinen mummu kirjoitti:
Luultavasti olette oikeilla jäljillä kun oikein aloin miettiä, se liha mitä ossobucoon on myynnissä siinä on tosiaan luu ja sisällä pieni ydin;kävin jääkaapilla katsomas ja otin hellallevalmistumaan. Ja ei tarvinnut miettiä kauankaan kun oivalsin että hitsivie,häränhännän on pakko olla rustoa koska eihän lehmän häntäkään lypsettäessä otsan alle taipunut jos olisi luu ei tosiankaan taipuisi..
No kuitenkin laitoin nämä"buccohännät" ensin perus keittomausteineen hellalle miedolle lämmölle porisemaan 2-4 tuntia,sitten kuutioin,suikaloin ja pilkon.
porkkanaa,sipulia,selleriä,lanttua palsternakkaa, pari pussia keittojuureksia,suikalevihanneksia pussi ja pari suurta bataattia,valkosip.,ja muita ryytejä,yrttejä ja häränlihafondia lisään en kuutioita.
sitten koko "julmetun" painava pata uunin muutamaksi tunniksi muhimaan lämpöä en uskalla sanoa kun elän näppituntumalla,voihan sitä tietty välis katsoa ja hilata likemmäksi suuluukkua.
Mutta maanantaina painelen kyseiseen kauppaan,ja pyydän selvittämään mikä on osson ja häntien ero jos joku sattuu kysymään , osaisivat vastata..Palstan kautta minä sen "oivalsin".
Kiitos teille =))tere!
onpa kumma kun kaupassa ei tiedeta tälläisia asioita, itse olen 60-luvun lihamestari ja -kauppias. "häränhäntä" on nautaeläimen häntä, jota saa HYVIN varustetuista kaupoista, yleensä niitä ostetaan koirille, mutta olis parempi syöttää niille sisäfilettä ja itse syödä häntäpaistosta. maku on aivan taivaallinen.
osso bucco taas tedään naudan potkasta leikkaamalla sen lihaiset osat n. 1.5-2.5 cm viipaleiksi . valmistusaika on suunnilleen sama, mutta ruoka eri. kumpikin tosi hyvää.valmistusaika vähintäin 6 tuntiä, mutta kyllä kannattaa. - Suomenmieli
Lähdetään nyt kuitenkin siitä, että osso buco on ruokalajin-, ei ruhon osan nimi. Potkakiekkoja myydään osso bucona, koska ne on juuri ko. ruokalajiin tarkoitettu, muussa tapauksessa ne on järkevämpää leikata luuttomaksi ja luusta "makuluukiekkoja" keittoon. Naudalla on myös takapäässä jalat, eli on takapotkatkin. Ja se "härän"häntä on kyllä ihan oikeaa luuta, eli selkänikamia, eikä mitään häntäruotia.
- Anonyymi
iloinen mummu kirjoitti:
Luultavasti olette oikeilla jäljillä kun oikein aloin miettiä, se liha mitä ossobucoon on myynnissä siinä on tosiaan luu ja sisällä pieni ydin;kävin jääkaapilla katsomas ja otin hellallevalmistumaan. Ja ei tarvinnut miettiä kauankaan kun oivalsin että hitsivie,häränhännän on pakko olla rustoa koska eihän lehmän häntäkään lypsettäessä otsan alle taipunut jos olisi luu ei tosiankaan taipuisi..
No kuitenkin laitoin nämä"buccohännät" ensin perus keittomausteineen hellalle miedolle lämmölle porisemaan 2-4 tuntia,sitten kuutioin,suikaloin ja pilkon.
porkkanaa,sipulia,selleriä,lanttua palsternakkaa, pari pussia keittojuureksia,suikalevihanneksia pussi ja pari suurta bataattia,valkosip.,ja muita ryytejä,yrttejä ja häränlihafondia lisään en kuutioita.
sitten koko "julmetun" painava pata uunin muutamaksi tunniksi muhimaan lämpöä en uskalla sanoa kun elän näppituntumalla,voihan sitä tietty välis katsoa ja hilata likemmäksi suuluukkua.
Mutta maanantaina painelen kyseiseen kauppaan,ja pyydän selvittämään mikä on osson ja häntien ero jos joku sattuu kysymään , osaisivat vastata..Palstan kautta minä sen "oivalsin".
Kiitos teille =))Häränhännän pätkiä sai noin 30v sitten hyvin hyvin halvalla. Tein niistä pataa, 5 tuntia kattilassa ja hyvää tuli. Ei pikaruokalaisen eines. Mutta ei sinänsä työläs. Häränhännät taitaa mennä ulkomaille fine dining- käyttöön.
- Anonyymi
Hännässä tosiaan on rustoa, mutta yllättävän paljon lihaa.
Itse olen tehnyt häntäpaloista uunissa hitaasti kypsyttäen juuresten, sipulin, valkosipulin, pippurin, laakerilehden ja punaviinin kera yön yli kypsyttäen aivan loistavan makuista pataruokaa,
Jos mukana on vielä perunaa ja runsaasti lientä on keiton maku aivan uskomattoman herkullinen.
Salaisuus on pitkä kypsytys jolloin rustot liukenevat, lihat irtoavat.
Jos hankit kokonaisia häntiä ne pilkotaan nivelkohdista.
Epäilenpä että myynnissä saattaa olla myös muunsukupuolisia häntiä (naudan häntä)
- 73sid
Onhan se lihaisempaa ja ihana maku.siitä saa monenlaista herkkua.Käy myös karjalan paistiin.ent liha kauppias .
- Pitokokki Juva
Näkkyy soppiivan minkä elikon lihhaa tahhaan, mikä ikkään on neljällä kontilla tallustannu. Parraita veännöksii karjalan paestista luvin turun sanomista hilijattaen, sinne olj sotkettu lantut ja naariit, porkkanat ja loakerriilehetki, herra parakkoo mikkee siitä tekköö karjalan paestin kertokkee työ viissaammat, ku ei tämmöne entinen pitoemäntä tiijä vaekka ihe oun ossiin karjalaesta syntyperrää joskiin enämmmin savolaesii!
Se tunttuupi jotta nuot nykyaekaset kokinplantut vaen tuunaavat noeta perinteissii herkkuja! Ei tarvihe, tehkee niille ihan ikioma nimikii, nii ettei tuu sekkausta vanahojen immeisten kansa jokka luulottelloo ostaneensa karjalanpaestia, mutta saevakkii ihan tuiki tuntematonta särvintä! - koko_konkkaronkka
häränhäntäpata viikonlopuksi
http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-1443796841779.html
tshuvassit teki perinnekeittoa sisäelimistä
http://areena.yle.fi/1-3118791
- 25v lihanleikkaajana
Ei ne oo häränhäntiä.....Ne on LEHEMÄN HÄNTIÄ ..Minä oon teurastamossa töissä ja en oo nähäny vielä yhtään härkää,
- Reiska!
Minäkin olen teurastaja. Salvettu sonni on nimenomaa härkä!
- Yoken
Reiska! kirjoitti:
Minäkin olen teurastaja. Salvettu sonni on nimenomaa härkä!
Hintavertailu halvasta ja "ökyporukan" lihanosista
Häränhäntä 7.95e kilo
pakastattettu grillihärän sisäfile 14.95e kilo - sattuessa
Yoken kirjoitti:
Hintavertailu halvasta ja "ökyporukan" lihanosista
Häränhäntä 7.95e kilo
pakastattettu grillihärän sisäfile 14.95e kilokyllä hännälle hintaa tulee
- Sirap
Hädän hännästä
Tulee loistavaa alatoopia, ihan vain omassa nesteessään hyytyy,. Nam
- NIIN TULEEKIN
se hännällä tehty nautinto maksaa maltaita osamaksuaika 16v muistaakseni
- am-muuuu
Hyh, se on kyllä pahaa. Mutta kaupasta tuskin löydät, etsi lähin teurastamo ja kysele sieltä. Joskus koitin keitellä häränhäntälientä, joka päätyi sitten koiran kuppiin. Se vaahtoaa tosi paljon, lihat jää häntäpalasta sitkeiksi ja niillä luilla et tee mitään. Ihan yliarvostettu sapuska, varmaan joku ranskalaisten keksintö. En tee toista kertaa itelle mutta koiralle kelpasi. Ossobuccoa mielummin mutta sitähän ei keitetä.
- Suomenmieli
Taisit keittää hännän karvoineen. Semmonen ei voi olla ruokakauppa ollenkaan, jossa ei naudan persluuta myydä. Eikö vesi uunissa kiehu, vai miksi se ei ole keittämistä ja voi sen osso bucon tehdä liedelläkin. Lopputulos käytännössä aivan sama. Lihakeiton tekoon ei kannata ruvetakaan, jos ei ole persluuta.
- oxtail soup
häränhäntä -nimellä saa kauppahallista. Se nk lihaliemen perusaines.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/31737/Häränhäntiä punaviinissä/
Lihapiiras tehtiin ennen häränhännistä -ei mitään nötköttiä
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/117580/LEVY-LIHAPIIRAKKA/
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Lihapiirakka/1135244636721
http://www.ruokala.net/reseptit/selaa/789
samoin lihahyytelö
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/34681/lihahyytelö (alatoopi)/
rustoista kun tulee sitä tytinää
http://www.kolumbus.fi/juomanlaskija/arkisto/2005-1/19-sukula.html
http://siskotkokkaa.blogspot.com/2010/03/braised-glazed-haranhantia-eli-ihanaa.html
braising (engl.= hidas kypsennystapa lihalle, linnulle ja riistalle.
bramble ( engl. ...... viinissä haudutettua häränhäntää tomaattien ja sellerin kera
Tässä siskojen mukaelmassasattu silmään lihaliemi/kanaliemikuutio. Kiitos ei glutamaattia.
http://homecooking.about.com/library/archive/blbeef54.htm - näköjää on tullut
uusitapa tehdä lihapiirakka voi taikinaan minun mielestä ne ovat pasteijoita jotka tehdään voi taikinaan,Aidot lihapiirakat pehdään vehnätaikinaan ja paistetaan öljyssä.
- lounasaatelia
pellillä tehty lihapiirakka levy rahka-voitaikinassa
kera lihaliemen
http://www.baxters.com/product/beef-consomme-with-cask-aged-sherry
http://www.campbellfoodservice.com/details.aspx?code=697
- ahvenen onkija
Häränhäntäpaisti ala´` Pielinen
Muutama häränhäntä kiekko
Rasvaista possun etuselkää
Sipulia maun mukaan
Muutama pippuri (mauste tai mustapippuri)
Suolaa
Kypsennetään n.4-5 h miedolla lämmöllä uunissa,
vettä vain sen verran että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Peruna,leipä ja punaviini lisukkeina - Sopasta miestä
Ei ole häränhäntä ja osso buco sama asia. Osso buco tehdään potkakiekoista ja häränhännät ovat nimensä mukaisesti nikamavälejä naudan hännästä. Yhteistä molemmille ruhonosille on se, että ne vaativat pitkän kypsytyksen, jotta ne ovat mureita ja kypsiä. Häränhäntiä haudutetaan useimmiten punaviinissä, potkakiekkoja taas valkoviinissä ja italialaisten mausteiden kera.
Molemmat ovat maukkaita kunhan ne saavat muhia tunteja matalassa lämmössä esim. uunissa.- Suomenmieli
Luitko aloituksen?
- ORVOKKI15
ONKO KELLÄÄN OIKEAN OSSOBUKON OHJETTA
- Suomenmieli
Huoneenlämpöiset potkakiekot(nauta) kuivataan paperilla,tehdään viillot kahta puolta(että ei kuperru).Jauhotetaan ja ruskistetaan kuumassa voissa paistinpannulla.Laitetaan uuniastiaan ja kuumennetaan pannulla pari desiä vettä(vain tilkka jos käytät valkoviiniä nesteenä).Tomaattisosetta n.rkl./kiekko tai tuoretta tomaattia,sipulia,valkosipulia(miel.tuoretta),porkkanaa,mukulaselleriä.Mausteeksi suolaa,valkopippuria(jauhettu),pari laakerinlehteä.Nestettä varovasti (ei aivan edes lihan yli,siis lihat päällimmäisiksi).Laitetaan valmiiksi kuumaan(kork.120) asteiseen uuniin väh.2tunniksi.Tarvittaessa lisää nestettä.Jos käytät nesteenä pelkkää vettä,mausta loppuvaiheessa 1-2rkl sitruunamehua.Niin,ja uuniastiassa tietenkin kansi! PS.Sipulia saa olla reilustikin,porkkana ja selleri vapaavalintaisia.Luuytimet eivät ehdi aivan kokonaan sulaa kun liha on jo kypsää,mutta (liika) kypsennys ei haittaa mitään. (unohdinko jotain?)
- Egokätkijä
Suomenmieli kirjoitti:
Huoneenlämpöiset potkakiekot(nauta) kuivataan paperilla,tehdään viillot kahta puolta(että ei kuperru).Jauhotetaan ja ruskistetaan kuumassa voissa paistinpannulla.Laitetaan uuniastiaan ja kuumennetaan pannulla pari desiä vettä(vain tilkka jos käytät valkoviiniä nesteenä).Tomaattisosetta n.rkl./kiekko tai tuoretta tomaattia,sipulia,valkosipulia(miel.tuoretta),porkkanaa,mukulaselleriä.Mausteeksi suolaa,valkopippuria(jauhettu),pari laakerinlehteä.Nestettä varovasti (ei aivan edes lihan yli,siis lihat päällimmäisiksi).Laitetaan valmiiksi kuumaan(kork.120) asteiseen uuniin väh.2tunniksi.Tarvittaessa lisää nestettä.Jos käytät nesteenä pelkkää vettä,mausta loppuvaiheessa 1-2rkl sitruunamehua.Niin,ja uuniastiassa tietenkin kansi! PS.Sipulia saa olla reilustikin,porkkana ja selleri vapaavalintaisia.Luuytimet eivät ehdi aivan kokonaan sulaa kun liha on jo kypsää,mutta (liika) kypsennys ei haittaa mitään. (unohdinko jotain?)
Mahtavaa , hyvä ,
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi942410Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap212300Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191898Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663771532- 1061497
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1611258Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571062- 70981
- 78929
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903