Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ethän käytä väsynyttä ADSL modeemia?

IT-Dudeh

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/02/monesta_suomalaiskodista_loytyy_vasahtanyt_modeemi_2377971.html

On tärkeää vaihtaa modeemi säännöllisesti uuteen ja tyhjentää puskurit.

11

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eka PC vuonna -87

      Tuo artikkeli sisältää pääosin silkkaa puutaheinää ja vieläpä Soneran erään pikkupomon suulla joka ei ilmiselvästi ymmärrä mitään tietotekniikasta.

      Älkää missään tapauksessa menkö resetoimaan mitään mistä ette ymmärrä mitään. Paljon fiksumpi henkilö haastattelussa oli se joka sanoi hitauden olevan eräänlainen illuusio. Johtuu siitä että nettisivustot ja palvelut tulevat entistä raskaammiksi jne.

      Nyt kaikki seniorit ja muut ei-niin tietotekniikkaan perehtyneet, ÄLKÄÄ tehkö mitään mistä ette ymmärrä vain siksi että joku Soneran asioista yhtä vähän tietävä neuvoo.

      • ∞ eli ääretön

        Resetointi tuhoaa mm. salasana-asetukset ja oletusarvot tulee voimaan, eli kun uutta modeemia tai palomuuria ottaa käyttöön, on tärkeää muuttaa oletussalasanat, mutta resetointi nollaa ne omat asetukset ja omat salasanat, sekä palomuurisäännöt ym. turva-asetukset.

        Olen samaa mieltä edelllisen kirjoittajan kanssa. Resetointia kannattaa käyttää vasta VIIMEISENÄ HÄTÄKEINONA jos kaikki muu on jo kokeiltu eikä toimi! Siksi ei mitään ylimääräisiä resetointeja.
        Olen samaa mieltä myös siinä että nuo ns. Soneran "asiantuntijat" ei ole mitään asiantuntijoita vaan puhuvat täyttä potaskaa (siksi tuo asiantuntija-sana olikin lainausmerkeissä).


    • Kaikkea YLE päästää

      "Jos modeemin läpi menee jatkuvasti liikennevirtaa, niin sen sisällä oleva puskuri voi täyttyä. Silloin se täytyy joko vaihtaa uuteen tai reset-nappulasta tyhjentää se puskuri"

      Tuo on täyttä potaskaa! Sama kun menisi pihalle tanssimaan sadetanssin jos nettiyhteys lagaa tai vaihtaisi eriväriset verhot huoneeseen.

      Puskureiden KUULUU olla täysiä, se on niiden tehtävä. Ei hyvää päivää. Ei sinne jää mitään bittejä "happanemaan"!

      Älkää menkö ostamaan mitään uusia modeemeja siksi että nettiyhteys on hidastunut. Käytännössä modeemi lakkaa toimimasta kun se on rikki, ei se ole vähän rikki että se hidastaisi.

      • jallun pitko

        - Jos modeemin läpi menee jatkuvasti liikennevirtaa, niin sen sisällä oleva puskuri voi täyttyä. Silloin se täytyy joko vaihtaa uuteen tai reset-nappulasta tyhjentää se puskuri, sanoo Soneran viestintäjohtaja Ahti Martikainen.

        Soneran (Suomen johtava tietoliikenneyhtiö) viestintäjohtaja väläyttelee teknistä tietämystään.


    • 12

      Joo, meinas mennä aamukahvit väärään kurkkuun. Miten tuommoisella tietotaidolla pääsee viestintäjohtajaksi.

    • ∞ eli ääretön

      on sinnepäin totta, on se että huonolaatuiset komponentit voi alkaa oireilla ja siksi yhteys voi alkaa hidastella. Mutta tuo puskureiden tyhjennys ja resetointi on kyllä NIIN TÄYTTÄ PASKANJAUHAMISTA Kuin olla ja voi!

      Minä en kyllä kehtaisi enää näyttää naamaani kodin ulkopuolella jos olisin tuollaisen aivopierun tv:ssä suustani päästänyt. Ilmeisesti Ahti Martikaisella on kuitenkin sen verran hyvä itsetunto että kestää moisen häpeän, jos nyt yleensä tajuaa edes hävetä!

      Se Dnan tyyppi tuntui paljon asiantuntevammalta, oli eri mieltä tuossa modeemin resetoinnista ym.

      Ja se on itsestään selvää muutenkin että jos hommaa 20-24 megaisen yhteyden niin vuosia vanha ADSL-purkki on vaihdettava uuteen koska vanhat ADSL-purkit (=ADSL1-purkit) ei tue noita uusia nopeuksia vaan niissä on tuki vain 8 megaiseen asti.

    • fundamentalist

      että meinasi mennä aamukahvit kurkkuun uutista kuunnellessa.
      Kyllä minäkin niitä pitkään ryin pois kun peräti *Viestintäjohtaja"
      lasketteli moista soopaa.
      Ihan taatusti vastoin parempaa tietoaan, yritti raukka varmaan
      kansanomaistaa asiaa.
      Mutta hyvässä valheessa on aina ripaus totta, uusien nopeiden adsl-linjojen
      nopeus on jo niin suuri että vanhemmat modemit eivät aina perässä tahdo
      pysyä.

      • g h j

        Joo eikä ne ADSL-modeemit välttämättä aina oletusarvoisesti laukea parissa vuodessa. Mulla on Telewell 200 vuodelta 2004 ja hyvin potkii. Toimi jo aikoinaan ihan hyvin Fullrate 8Mbps, enempää ei tarvitakaan koska tälle alueelle ei voi toimittaa nopeampaa (operaattorin laitteet niin kaukana).

        Se nyt on ihan puppua tuo tyhjentely, en ole tuollaista tullut ajatelleeksikaan, joskus ukkosella nykinyt johdot seinästä.


      • Martsun Ahti
        g h j kirjoitti:

        Joo eikä ne ADSL-modeemit välttämättä aina oletusarvoisesti laukea parissa vuodessa. Mulla on Telewell 200 vuodelta 2004 ja hyvin potkii. Toimi jo aikoinaan ihan hyvin Fullrate 8Mbps, enempää ei tarvitakaan koska tälle alueelle ei voi toimittaa nopeampaa (operaattorin laitteet niin kaukana).

        Se nyt on ihan puppua tuo tyhjentely, en ole tuollaista tullut ajatelleeksikaan, joskus ukkosella nykinyt johdot seinästä.

        http://media.riemurasia.net/albumit/m10225/789370703.jpg


    • Ahti aivopieru

      Itse tulin IT alalle reilu vuosi sitten pystymetsästä, mitä enemmän on oppinut asioista niin sitä enemmän huomaa joka asiassa että Elisan ja Soneran henkilöstö ymmärtää tekniikasta ja ratkasuista kaikkein vähiten tällä alalla. Rahan tekemisestä ja hintakikkailusta ne kyllä tietää kaiken.

      • sisältäkin seurannut

        Pitää muistaa tehdä ero eri työntekijäryhmien välillä. Nykyisenlaisessa telekommunikaatiojätissä on markkinointipuoli joka haalii asiakkaita, se on saanut sen yhtymän johdolta tehtäväkseen ja sehän lupaa ihan mitä tahansa potentiaaliselle asiakkaalle, vaikka kuun taivaalta. Sillä ei ole väliä kuinka poskettomia luvataan, se ei tekniikkaa tunne, eikä sen tarvitsekaan. Mainosväki ei välitä hevon kukkua. Verkkopuolen miehet suunnittelee tai yrittää parhaansa mukaan todennäköisesti ihan vilpittömästi toteuttaa toimivan televerkon. Monesti erittäin pätevää sakkia joka tuntee alan kuin oman taskunsa ja tekniikan mahdollisuudet ja rajoitukset. Parhaaseen varmaan pyrkivät. Sitten on verkon konkreettiset rakentajat, jonkun ulkopuolisen firman miehet jotka vetävät kuitua muoviputkeen tuolla pakkasessa tai asentavat mastoissa. Ne miehet ei tiedä mitä joku löysähuulinen pikkusuttura on lupaillut puhelimessa tyrkyttäessään laajakaistaliittymää asiakkaalle. Mutta sitten on joku viestintäjohtaja joka menee ja töräyttää julkisuudessa että asiakkaan kuuluu nollata modeeminsa puskurit silloin tällöin ja jos ei muuta niin otappa tavaksesi painaa resettiä välillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe