Aihe

Jackmanii heräsi

jakke_elää!

Syksyllä ostin 2 eurolla reppanan jalokärhön. Ensimmäiseni! Ei se hirveästi ehtinyt kasvaa, ennen talven tuloa. Vein sen sitten kellariin talvehtimaan, ja muutaman kerran olen lorauttanut ruukkuun vettä.

Kuukausi sitten muistin Esko Jalkasen aatoksen siitä, että lumessa (ja jäässä) on korkea bioenergia, ja kasasin kärhön ruukkuun lunta.
Noh, lähinnä ajatus oli, että sulaa siellä pikkuhiljaa ja kostuttaa rutikuivaa juuripaakkua.
Nyt oli Jakke pukannut puolimetrisen verson - vitivalkoisen. Tietenkin, kun kellarissa on pimeä.

Mitä teen? Tuonko sen jo valoon, mikä tarkoittaa huoneenlämpöä. Vai toivonko, että pysyy pimeässä hengissä vielä ainakin 2 kuukautta.

3

254

  Vastaukset

  • Kyllä se hengissä kellarissa pysyy, saattaa kyllä joutua aloittamaan kasvun alusta. Jotkut ovat tuoneet huoneenlämpöönkin. Sitten pitää vaan totuttaa varovasti ulos. Viileä ja valoisa olisi paras, mutta mistäs sen taikoo??
   Minä toin viileään valoisaan paikkaan, jossa ei välillä ole kuin muutama plusaste, eikä ole pahastunut ollenkaan.

  • Tuo sisälle valoisaan paikkaan, mahdollisimman viileään. Alat kastella vähän kerrassaan. Jahka selvästi herää kasvuun, niin annat reilummin vettä ja alat lannottaa. Se on oikea aika, kun pimeässäkin tekee mieli kasvaa, kyllä kukka tietää:)

   Mun sininen jakke viettää talvet ikkunallisessa huoneessa, jossa n. 10 astetta lämmintä. Nyt se yritti jo nuppua työntää, mutta nappasin pois ja kehotin keskittymään perusasioihin.
   Viime kesänä aloitti kukinnan maaliskuussa sisällä, jatkoi koko kesän ulkona ja työnsi nuppuja vielä joulukuussa talviteloille nostettuna. Ja niitä kukkia oli koko ajan paljon, ällistyttävä kasvi!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1760