Sopivaa syödä samalta lautaselta?

Hyvää hygieniaa?

Minua on alkanut ällöttämään TV:n kokkiohjelmat, etenkin ne kilpailut. Hirveellä kiireellä tehdään ruokaa ja hosuen saadaan yksi annos valmiiksi. Tuomarit sitä sitten maisetelevat siis sorkkivat ja syövät samalta lautaselta. Miksei tehdä jokaiselle tuomarille omaa annosta? Ei pitäisi olla liikaa vaadittu. Ei ravintoloissakaan yhtä annosta kerralla kyhätä!

Mitenkä se viimeinen tuomari muka voi arvostella lautasta ja ruokaa, kun edelliset ovat jo annoksen sorkkineet ympärilautasta kuolaisilla aterimillaan?

13

549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfgr+írg03rgrgergerg

      Olen ehdottomasti samaa mieltä.

      Vaadinkin että ruvetaan asiaa tutkimaan ja perustetaan jokin virasto säätelemään kokkiohjelmia. Myös YK:n, NATO:n ja Itä-Nilsiän postimerkkiseuran tulisi puuttua asiaan.

      Ratkaisuhan ei ole se että et katso ohjelmia joista et tykkää.

    • omat lautaset

      Mitenkä voivat asettaa itsensä muita ylemmäs ja arvostella muita, kun itse toimivat täysin moukkamaisesti?

    • Panhandle

      Ette ilmeisesti ole koskaan käyneet Kreikassa. Siellä on yleinen tapa tilata koko seurueelle vaikkapa lajitelma "meze" -annoksia, joista jokainen sorkkii omalla haarukallaan, tai vaikkapa kahdelle yhteinen salaatti, josta molemmat syövät.

      Mitenkä nuo nyt ehtisivät joka maistajalle omaa annosta tehdä, kun yhdenkin tekemisessä tulee kiire?

      Minua ärsyttää esimerkiksi Sokkokokissa lähinnä se, että pääkokki valitsee niin outoja aineksia tai hankalia työtapoja, ettei kukaan varmaan ole kotona sellaisia käyttänyt, koska muutenhan ei saataisi hauskaa ohjelmaa, jos kaikki olisi kilpailijoille selvää. Silti tuollainen hienostelu erikoisuuksilla ottaa päähän.

      • yhtä pataa

        Ei tule tiskiä! Ekologista! Ja ah, niin läheistä!


    • -

      Onhan niissä ohjelmissa tehtäviä, joissa kokataan isommallekin joukolle. Yksittäisiä annoksia tehdessä mitataan kokin kykyä käyttää raaka-aineita, hallita valmistustekniikka ja taitoa asetella. Kaikki tuomarit kyllä näkevät annoksen valmiina, ja syövät sitä niin että olennaisen pystyy muutkin maistamaan. Jos sinulle on ylipäänsä kauhistus se, että enemmän kuin yksi henkilö maistaa samalta lautaselta, sille en voi mitään, se ei kuitenkaan ole TV:n kokkiohjelmissa käytännöllistä aina teettää useampaa annosta, ellei tehtävässä varsinaisesti haeta myös sitä aspektia.

      Ja vaikka aikarajat on laitettu myös sen vuoksi, että kilpailijat joutuvat paineen alla työskentelemään (kyse on kuitenkin viihdeohjelmasta), yhtälailla se kiire on ravintolankin keittiössä.

      • vsvsdssds

        hyvä vastaus ja lisään vielä tähän senkin, että näissä top chefeissä yms, niin mitä järkeä olisi alkaa tekemään jokaiselle tuomarille oma annos? miettikäänpä nyt, suuri kasa ruokaa menee hukkaan, koska ei ne tuomarit nyt jokaista annosta kokonaan syö, vai söisitkö itse 12annosta putkeen ruokaa? vai monta niitä kilpailijoita nyt on, myútta se on pelkkää ruuan haaskausta tehdä jokaiselle tuomarille oma annoksensa jokaisesta ruuasta, kyse on kuitenkin sen ruoka-annoksen arvioimisesta, ulkonäkö ja maku yms


      • + 5 min
        vsvsdssds kirjoitti:

        hyvä vastaus ja lisään vielä tähän senkin, että näissä top chefeissä yms, niin mitä järkeä olisi alkaa tekemään jokaiselle tuomarille oma annos? miettikäänpä nyt, suuri kasa ruokaa menee hukkaan, koska ei ne tuomarit nyt jokaista annosta kokonaan syö, vai söisitkö itse 12annosta putkeen ruokaa? vai monta niitä kilpailijoita nyt on, myútta se on pelkkää ruuan haaskausta tehdä jokaiselle tuomarille oma annoksensa jokaisesta ruuasta, kyse on kuitenkin sen ruoka-annoksen arvioimisesta, ulkonäkö ja maku yms

        Kokit kai yrittävät kerätä itselleen meriittiä ja sitä kautta asiakkaita ja mammonaa?

        Ei paljoa vakuuta kokki, joka ei pysty kiireessä tekemään kuin yhden annoksen ja hädintuskin senkin!

        Annetaan kuvauksissa 5 minuuttia lisäaikaa, niin saavat lautaset kaikille valmiiksi! Paljon miellyttävämpää katsella. Ja vakuuttaa katsojankin paremmin kokin osaamisesta!


    • lautasella

      ruotsissa masterchefissä valmistetaan jokaiselle tuomarille oma annos joten ei näin täällä meillä.

    • täti

      Samaa olemme yökötellen ihmetelleet. Samapa se, miten monta annosta valmistetaan, mutta se oksettaa, että jo suussa olleella haarukalla sössitään ja levitellään ruokaa. On ihan eri asia vaihtaa makupaloja rakkaansa kanssa (kun pöpökantaa on jo vaihdettu antaumuksella muutenkin), kuin syödä ventovieraiden sylkeä.

      Muuten kiinnostavat ohjelmat päättyvät yökötykseen, jota ei kuitenkaan viitsi väliinkään jättää, koska silloin ei kuulisi kommentteja.

      • tehdäänkö tilasto?

        Mietin samaa itsekkin kun rupesin kokkiohjelmia enemmän seuraamaan. Useimmiten on kuitenkin niin, että maistajat "sorkkivat" annosta ensin ja maistavat sitten, harvemmin ottavat toista haarukallista. Ehkä aina ei käy näin, mutta kun asiaa tarkemmin katsoo niin usein kuitenkin


    • Tosi fiksua!

      'Tätähän voisi syödä enemmänkin,..' ja sitten sinne sekaan vaan samalla välineellä! Yöks!

    • tuhdisti tantta

      Oliskohan ongelmana sekin, että tilaa on vähän studiossa ja aikakin ohjeman teossa raksuttaa? Saadaan samaan aikaan arvostelut yhteen nippuun? Noh, eihän se tietenkään tapakulttuuria edistä, mutta sitähän saa, mitä tilataan. Harva tuskin miettii, että kyseessä on oikeasti ateria, vaan kuka putoaa ja kuka pääsee jatkoon. Sellaista suomalaista tehokkuusajattelua....

    • vanhaa safkaa

      Viime ohjelmassa ne 'pöntöt' vaihtoivat keskenään lautasia ravintolassa!

      Kyllä on maku mennyt ravintola syömiseen!

      Muka hienoa, vanhoja lämmiteitä kaikki, ihan kastikkeista lähtien!

      Vainko kotona saa oikeasti uutta ja tuoretta ruokaa? Minä en mene enää ikuna ravintolaa, jos ja kun hienoimmissakin paikoissa näemmä tarjoillaan rutiinisti eilisen lämmitteitä.

      Mitenkähän homma menee vähän vähemmän fiineissä paikoissa, missä ollaan tarkkoja euroista, eikä mitään heitetä roskiin? Pelottavaa, eikö?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1145
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      53
      840
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      741
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe