Tradenomista KTM:ksi? Mahiksia?

johannab

Heippa,

Olen toisen vuoden liiketalouden opiskelija, pääaineena laskentatoimi. Olisin todella kiinnostunut hakemaan tradenomien erillishaussa laskentatoimen ja rahoituksen maisteritutkintoon. Isommat yliopistot eivät niinkään kiinnosta, koska niihin on myös varmasti vaikeampi päästä (Helsinki, Turku ja Tampere). Sen sijaan pienemmät yliopistot vaikuttavat paremmilta mulle (esim. Vaasa, Turun Porin yksikkö, Oulu).

Ongelmana on kuitenkin, että riittääkö keskiarvo millään sisäänpääsyyn. Tällä hetkellä se on 3,6 (laskettu normaalisti, ei opistopisteiden suhteessa), ja toki voin saada sitä vielä nostettua kun aikaa on vielä. Ainakin tuolla Porin yksikössä liiketalouden opintojen keskiarvo lasketaan ja pyöristetään lähimpään kokonaislukuun, eli mulla se olisi 4. Tärkeämpää sitten ilmeisesti lopputyön arvosana ja opintojen määrä. Mutta toki eri yliopistoissa pisteet lasketaan eri tavoin...

Osaisiko joku ystävällisesti neuvoa ja kertoa kannattaako mun edes hakea ja onko mitään mahdollisuuksia päästä? Ja mihin yliopistoon mahtaa olla helpointa päästä tuon erillisvalinnan kautta?

Kiitos vastauksista jo etukäteen!!

7

4969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohta-trade

      Oletko jo valmistunut? Itse haen Aaltoon (valmistun tradeksi nyt keväällä) ja ainakaan tuonne ei voi hakea keskeneräisellä suorituksella maisterivalinnassa. Lisäksi vaaditaan monipuolista osaamista (esim. useammasta aineesta useita opintopisteitä ja niiden arvosanat). Pisteitä saa myös mm. työkokemuksesta, hakukirjeestä... (pisteytys vaihtelee pääaineen mukaan).

      Itse lähden ainakin hyvillä mielen hakemaan! Keskiarvoni on korkea (4,5) ja olen olen suorittanut kaksi ulkomaan jaksoa sekä suorittanut paljon ylimääräisiä kursseja (252/210, selittyy varsinkin useilla liike-elämän kieliopinnoilla sekä ulkomaisilla opinnoilla). Olen myös voittanut erään arvostetun opintoihin liittyvän kilpailun huipputuloksilla.

      Kannattaa paneutua noihin hakijatilastoihin. Ainakin Aallon sivuilta löytyy tarkat tiedot siitä, millä pisteillä pääsi mihinkin pääaineeseen ja millä vähimmäispisteillä (ja on myös listattu max. pisteet esim. työkokemuksesta, todistuksesta yms.)

      • kohta-trade

        No tulipa lukaistua hätäisesti sinun viestisi, en tainnut vastata oikein mihinkään :D

        Mutta tosiaan, ainakin tuonne Aaltoon on hyvin tarkkaan mainittu että mitkä kaikki asiat vaikuttavat. Esim. varsinaista keskiarvoa ei tarkastella, vaan lähinnä tiettyjen aineiden arvosanoja sekä opintopistemääriä. Joissain hyvästä opinnäytetyöstä saa jotain lisäpisteitä, toisissa paikoissa taas sitä ei lasketa ollenkaan.

        En usko että Porin yliopistokeskukseen on kovin suurta määrää hakijoita, joten tuo nelosen keskiarvo on varmasti riittävä (jos siis katsotaan noin kokonaislukuina, eli 3,6:n keskiarvo on periaatteessa sama kuin 4,4:n ka) ja sinne kannattaa varmasti hakea, jos pelkäät, ettei pisteitä oikein irtoa. Tosin uskon kyllä, että tuonne katsotaan muitakin asioita hyväksi kuin vain kaikkien aineiden keskiarvo (esim. saako työkokemuksesta pisteitä), joten näihin asioihin on hyvä perehtyä, sillä ne vaikuttavat varmasti paljolti myös omaan valintaasi.


    • johannab

      Kiitos vastauksesta!!

      En kyllä siltikään saanut vastausta siihen, että mihin olisi helpointa päästä erillisvalinnan kautta. Aalto-yliopisto ei minua kiinnosta, koska sinne tuskin tulen ikinä pääsemään sisään. Ymmärsin, että Oulun yliopiston maisteritutkintoon voisi hakea myös normaalin pääsykokeen kautta, eli se on myös yksi vaihtoehto jos keskiarvo ei tule riittämään.

      Olisko jollakin siis omakohtaisia kokemuksia millaisella keskiarvolla on päässyt tuohon maisteritutkintoon?

    • Heka69

      Ihan vain tiedoksi, keskeneräisellä tutkinnolla pystyi hakemaan. Kunhan tutkinto on valmis kesäkuun 2011 loppuun mennessä, kaikki on OK. Tradenomista maisteriksi -opintopolkua käyttävällä tulee tapauksesta riippuen olemaan suhteelllienn etu "kandista maisteriksi" -linjaan aikaisempien opintojen käytännönläheisyyden vuoksi. AMK:ssa samat tieteelliset viitekehykset sidotaan käytännön työelämään huomattavan paljon yliopistoa tehokkaamin, joka ensinnäkin lisää työllistymisen mahdollisuutta koulutusta vastaaviin tehtäviin merkittävästi. Kuten yleensä opintoputkesta työelämään siirtyvällä, myös kandi-maisteri joutuu yleensä aloittamaan työelämässä tyvestä, ja sitten kipuamaan pikkuhiljaa koulutustaan paremmin vastaaviin tehtäviin. Oman kokemukseni mukaan AMK->maisterit ovat kohtuullisten palkkavaatimusten ja käytännönläheisen koulutuksen paremmin korreloidessa tarjottaviiin tehtäviin kandi-maisterin edellä työhaastatteluissakin. Nöyryys ja realismi saattaa päästä kandi-maisterilta hukkumaan, mutta onnkesi tradenomista maisteriksi menneet tättävät tämänkin "vajeen".

      Onnea kaikille hakuun, toivottavasti näen teistä mahdollisimman monia Kauppiksessa syksyllä!

      -H

      • Heka69

        Ja tämä siis koski HSEn maisterivalintaa. Kaikkiin ei pysty hakemaan keskeneräisellä tutkinnolla. HSEllä otetaan huomioon vain opinnot, jotka on saatu loppuun todisteellisesti hakuajan loppuun mennessä. Opinnäytetyötä eikä harjoitteluja oteta huomioon suorituksia arvioitaessa.

        -H


      • kohta-trade
        Heka69 kirjoitti:

        Ja tämä siis koski HSEn maisterivalintaa. Kaikkiin ei pysty hakemaan keskeneräisellä tutkinnolla. HSEllä otetaan huomioon vain opinnot, jotka on saatu loppuun todisteellisesti hakuajan loppuun mennessä. Opinnäytetyötä eikä harjoitteluja oteta huomioon suorituksia arvioitaessa.

        -H

        Huomasin, että sanavalintani olivat ehkä vähän huonot... Mutta tosiaan kun vastasin tuolle aloittajalle, joka on toisen vuoden opiskelija, niin ajattelin lähinnä tuota tradenomin "normaalia" valmistumistahtia eli 3,5v ja näin ollen siis tällaisella tutkinnolla, jossa on esim. 150/210 suoritettuna, niin ei voi tuossa haussa hakea :) Mutta HSE:lle tosiaan itsekin hain ja valmistumispaprut lähetin hakuajan päätyttyä, eli jos tutkinto ei ole valmis siinä helmikuussa, niin on aikaa kerätä nopat kasaan vielä sinne kesään asti ja lähettää jälkijunassa todistus :P Moniin muihin yliopistoihin/maisterikohteisiin täytyi lähettää kaikki liitteet (mukaanlukien tutkintotodistus) hakuajan sisällä.


    • Heka69

      Jep, ja Heka69 meni Aaltoon sisään niin että heilahti;=) Tulin lukeneeksi hakuoppaan holellisesti, jossa nimenomaan mainitaan, että keskeneräisellä tutkinnolla voi hakea, mutta ainoastaan hakuajan loppuun mennessä saadut arvosanat voidaan hyväksyä lasketaavaksi mukaan opinto-ohjelmiin hauissa. Tein siis itse näin:

      1. katsoin vaadittavien opintojen määrät ja aihealueet
      2. luin näisä aineista kaiken mahdollisen erinomaisella painotetulla keskiarvolla
      3. tulin valituksi
      4. kevään aikana suoritin kaikki mahdolliset rästiopinnot (siis tutkinnostani puuttuvat opinnot). Jälleen kerran: ainoastaan haun loppumispäivään valmiina olleet opinnot vaikuttavat hakuvaiheessa, joten loppukurssien arvosanoilla ei ollut väliä.
      5. paperit kourassa AMK:sta, ja ekonomiopinnot alkavat syyskuun alussa.

      Suosittelen kaikille mahdollisille samaa, tällä metodillani valmistut helposti 4 vuodessa maisteriksi (kaksi vuotta AMK:ta ja kaksi kauppakorkeakoulua).

      Terveisin,
      "lukekaa niitä valintaoppaita"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe