Maaliskuu São Miguelilla

Maaliskuun tapahtumia São Miguelilla hallitsevat karnevaalit 4.-8.3.2011 ja sitä seuraava paastonaika eli pääsiäiseen valmistautuminen.

Karnevaaliajan merkittävimmät tapahtumat Ponta Delgadassa ovat teatteri Coliseu Micaelensessa pidettävät neljät karnevaalitanssiaiset, värikäs lasten karnevaalikulkue Ponta Delgadan keskustassa perjantaina 4.3. klo 10-12 ja Batalha das Limas eli vesipussitaistelu varsinaisena karnevaalipäivänä, tiistaina 8.3., klo 15 alkaen Ponta Delgadan rantakadulla (Avenida Infante Dom Henrique). Sotaa käyvät taistoon ilmoittautuneet joukkueet kuorma-autojen lavoilta aseinaan pienet vedellä täytetyt muovipussit.

Ponta Delgadan karnevaaliviihteeseen tuovat uutta säväystä nyt toista vuotta perinteiset tanssi- ja lauluryhmien esitykset Portas do Marin satamakeskuksessa karnevaalisunnuntaina 6.3. klo 15.30 alkaen

Karnevaalipäivä, tiistai 8.3., on Portugalissa kansallinen juhlapyhä, jolloin Ponta Delgadan keskustan pikkukaupat ovat kiinni. Ravintolat ja kahvila ovat avoinna vaihtelevasti. Keskustan supermarket Solmar on avoinna, hypermarketti Solmar (lähellä VIP Executive -hotellia) ja hypermarketti Modelo, samoin kuin kauppakeskus Parque Atlántico, jossa Modelo sijaitsee, ovat avoinna normaalisti.

Teatteri Coliseu Micaelensessa tanssitaan 4., 5., 6. ja 7. maaliskuuta. Perjantain ja maanantain tanssiaisiin vaaditaan smokki, lauantain tanssiaisiin puetaan päälle naamiaisasu. Sunnuntain iltapäivän tanssiaiset ovat lasten ikioma karnevaalijuhla. (http://www.coliseumicaelense.pt/).

Paastonaikaan kuuluu São Miguelilla kotikutoinen pyhiinvaellusperinne, romarias, joka käynnistyy lauantaina 12.3. ja päättyy pääsiäislauantaina 23.4. Kuuden viikon aikana vaeltaa São Miguelin saaren ympäri runsaat pari tuhatta miestä ja poikaa noin 100 hengen ryhmissä. Ryhmiä lähtee vaellukselle joka lauantai. Reitti kulkee rannikkoa myötäileviä teitä pitkin myötä päivään. Ryhmät ovat liikkeellä aamuvarhaisesta iltamyöhään.

São Miguelin pyhiinvaeltajaryhmän tunnistaa pukeutumisesta: miehillä on hartioillaan tumman shaali, jonka alla he kantavat selässään repuntapaista pussia. Kaulassaan pyhiinvaeltajilla on värikäs liina. Autolla São Miguelilla 12.3.-20.4. välillä liikkuvien on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta, sillä pimeässä tiellä liikkuvat miehet saattavat olla vaaraksi liikenteelle, siitä huolimatta, että heidän sauvoissaan on heijastin.
http://www.youtube.com/watch?v=76eXJEuuvJE. Aiheesta on kerrottu enemmän vuonna 2009 artikkelissa ”Romeiro – São Miguelin pyhiinvaeltaja”.

Maaliskuun 18. päivänä järjestetään Coliseu Micaelense -teatterissa Ponta Delgadassa Açor Talentos -laulukilpailun ensimmäinen semifinaali. Kilpailu jatkuu toisella semifinaalilla 1. huhtikuuta.

Muukin maaliskuun ohjelma Coliseu Micaelensessa on musiikkia: 19. maaliskuuta on Ponta Delgadan kirkkokuorojen tapaaminen. 2. huhtikuuta Coliseun lavalle nousevat puolestaan Ponta Delgadan konservatorion kuorot ja orkesterit.

25. ja 26. maaliskuuta raikuvat Coliseun näyttämöllä reippaat tunaksi kutsutun ylioppilasmuusikin sävelmät. Tämä jokavuotinen tapahtuma, El Açor, tuo Ponta Delgadan kaduille eri puolilta Portugalia tummiin asuihin ja viittoihin pukeutuneita nuoria instrumenttien kanssa. Tunamusiikista kerrotaan vuonna 2009 julkaistussa artikkelissa ”Tuna – portugalilainen ylioppilasmusiikkiperinne”.

Iltatilaisuudet Azoreilla alkavat yleensä kello 21.30.

Coliseu Micaelense sijaitsee Rua Lisboan ja Avenida Roberto Ivensin kulmassa. Teatterin lippukassa on avoinna ti-pe klo 13-20, la klo 15-20.

Maaliskuun keskimääräinen maksimilämpötila Ponta Delgadassa on 17.3 C, vastaava yön minimi 11,6 C. Sadetta maaliskuussa saadaan noin 100 mm, sadepäiviä (sataa 0,1 mm tai enemmän) kertyy keskimäärin 18. Tuulen nopeudet ovat luokkaa, 10-40 km/t. Meriveden lämpötila alkaa vähitellen nousta keskimääräisestä minimilukemastaan 16 C huhtikuussa.

Visuaalisia taidenautintoja Ponta Delgadassa on tarjolla pääasiallisesti kolmessa paikassa: kaupungin kulttuurikeskuksessa (Centro Municipal de Cultura de Ponta Delgada, Rua Comandante Jaime de Sousa), Galleria Fonseca Macedossa (http://www.fonsecamacedo.com/paginainicial.php?ling=en) ja taideakatemiassa (Academia das Artes, Largo de Camões, lähellä hotelleja Açores Atlântico ja Marina Atlântico, http://academiadasartesdosacores.blogspot.com/). Osa Maakuntamuseo Carlos Machadon pysyvästä taidekokoelmasta on esillä museota vastapäätä sijaitsevassa entisessä Santa Barbaran luostarissa (Núcleo de Santa Barbara), jossa pidetään myös vaihtuvia näyttelyitä. Museon kirkkotaiteen (arte sacra) kokoelmia on esillä Largo do Colégio -aukion laidalla sijaitsevassa entisessä jesuiittakoulussa (Núcleo de Arte Sacra, http://museucarlosmachado.azores.gov.pt/), jossa myös järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Museon päärakennus on yhä suljettuna uudelleen järjestelyjen ja esineiden luokittelun vuoksi.

Muita merkittäviä museoita Ponta Delgadassa on São Brásin linnoituksessa sijaitseva sotamuseo (Museu Militar).

1

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pidempi versio otsikon aiheesta on nyt luettavissa/tulostettavissa kotisivuiltani osastosta Minun Azorini/Azorit/São Miguel kuukausittain.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe