Miksi ihmiset kirjoittaa nimettömänä??

Arvokas arvoton

SRK:n johtohenkilöt ovat aina painottamassa että siionissa voi vapaasti kysyä ja keskustella ja että nimettömänä käyty keskustelu on arvotonta.
No, nyt se on nähty Joensuussa. Mitä tapahtuu jos käyttää tuota kristityn vapautta ja keskustelee avoimesti? Sen voi tarkistaa vaikkapa Joensuun kristityiltä. Houkuttelu omalla nimellään keskusteluun liittyy ainoastaan siihen että tiedetään ketä aletaan "hoitamaan". Jos siinä on se arvo niin moni osallistuu mieluummin siihen "arvottomaan keskusteluun".

19 kommenttia

Vastaukset

 • Vaatimattomuus, nöyryys, itsensä viimeiseksi asettaminen ja arvottomuus ovat kristityn hyveitä.
  Miksi meidän pitäisi hakea arvostusta omalle nimellemme?

 • Miksi pittää keskustella? Eikö voi uskoa lapsen tavoin, kyseenalaistamatta?

  • Ei Raamatun vastaista opetusta pidä lapsen lailla uskoa. Koetelkaa henget, sanotaan Sanassa.


  • Ostettaan se telvissio vasta sitte kun SRK Päevämiehessä kertoo sen muuttuneen synnittömäks!


  • Kaikki aikuiset eivät pysty naiivisti uskomaan kaikkea mitä (vallanhaluiset) auktoriteetit sanovat. Kuuluu normaaliin aikuisuuteen miettiä asioiden taustoja.

   Jotkut ovat maksaneet liian kovan hinnan aivojen naulaan laittamisesta vl-tapaan.


  • 5+6 kirjoitti:

   Kaikki aikuiset eivät pysty naiivisti uskomaan kaikkea mitä (vallanhaluiset) auktoriteetit sanovat. Kuuluu normaaliin aikuisuuteen miettiä asioiden taustoja.

   Jotkut ovat maksaneet liian kovan hinnan aivojen naulaan laittamisesta vl-tapaan.

   Lobotomia ehkä auttaisi saavuttamaan sen lapsen uskon. Ei ole uskovaiselle sopivaa kyseensalaistaa puhvelien linjauksia.


 • SRK:hon on pesiytynyt joukkio, joka itse haluaa omaa nimeään (jopa kuvaansa) jatkuvasti esille. Esitetyn asianhan tulisi olla tärkein, esittäjä jääköön taka-alalle.

 • Jos keskustelet nimettömänä, olet SRK:n tuomitsema "arvoton", mutta jos erehdyt keskustelemaan omalla nimelläsi, joudut SRK:n, Ry:n ja kanssauskovaisten halveksimaksi ja syrjimäksi. Saattaa olla saatanalle heittäminenkin edessä!

  Toisin sanoen: KESKUSTELU KIELLETTY!

 • Jokin aika sitten palstalta sai lukea harva se päivä hoitokokouksiin ja -tilaisuuksiin liittyen, että tulkaa ry:lle selvittämään asianne tai että teidän pitää mennä kertomaan sille, joka on teitä loukannut, koska loukkaaja ei tiedä asiasta mitään ts. ei tiedä loukanneensa. Tiedän yhden puhujan, joka on saanut postitse kaksi selvityspyyntöä väkivallastaan. Hän ei ole vastannut. Hänelle on myös viety selvityspyyntö "paikan päälle" ja hän on puolustellut vastaamattomuuttaan sillä, että SRK olisi antanut ohjeen, etteivät he ryhdy yksittäisten henkilöiden juttuja hoitamaan. Kierous rehottaa - onkohan äijä käsittänyt väärin ja luulee itseään SRK:ksi. Asia on edelleen hoitamatta.

  • että jos sitä oikeesti lähtis sinne ry.lle ja alkais asiaansa esittään niin että kaikki kuulee niin ulos sut heitettäs ei varasti onnistuisi vääryyksien korjaaminen julkisesti vaikka ne aikanaa julkisesti tapahtui.
   Siksi kieroja ovat, pakko tosin sanoa et nykyään en heiltä edes halua anteeksi pyyntöä sen verran syvissä vesissä uivat...


  • Toistakymmentä vuotta kestänyttä katkeamatonta "yksittäistapausta"!

   Mitäpä näistä muutamista tuhansista "yksittäistapauksista" jauhamaan?


  • vl= saastanen lahko kirjoitti:

   että jos sitä oikeesti lähtis sinne ry.lle ja alkais asiaansa esittään niin että kaikki kuulee niin ulos sut heitettäs ei varasti onnistuisi vääryyksien korjaaminen julkisesti vaikka ne aikanaa julkisesti tapahtui.
   Siksi kieroja ovat, pakko tosin sanoa et nykyään en heiltä edes halua anteeksi pyyntöä sen verran syvissä vesissä uivat...

   Tämä tullaan ihan oikeasti selvittämään.

   Hoitajalla on epärehellisyyden traumatiosoimana puheongelmainen. Ongelmana on tilannemykkyys.


  • juuri noin mainitsemallasi tavalla! Asialle tuskin lienee mitään tehtävissä. Itse olen kokenut myöskin samanlaista välinpitämättömyyttä ja tunteettomuutta tällaisilta, nk. uskovaisina esiintyviltä ihmisiltä. Kieroja, tunneköyhiä helvettiin matkaajia psykopaatteja kaikki hoitomiehet/naiset!


  • käyttäytyy kirjoitti:

   juuri noin mainitsemallasi tavalla! Asialle tuskin lienee mitään tehtävissä. Itse olen kokenut myöskin samanlaista välinpitämättömyyttä ja tunteettomuutta tällaisilta, nk. uskovaisina esiintyviltä ihmisiltä. Kieroja, tunneköyhiä helvettiin matkaajia psykopaatteja kaikki hoitomiehet/naiset!

   olleiden kanssa tästä 13- ja 14-vuotiaiden saatanalle heittämisestä. Vaikka nämä muut ovat edellleen vl:iä, he muistavat kauhulla sitä tilaisuutta. Mutta SRK:n vaientaminen toimii niin hyvin, ettei kukaan uskalla suutaan avata!

   SRK on tuhansien juonien mestari.


  • käyttäytyy kirjoitti:

   juuri noin mainitsemallasi tavalla! Asialle tuskin lienee mitään tehtävissä. Itse olen kokenut myöskin samanlaista välinpitämättömyyttä ja tunteettomuutta tällaisilta, nk. uskovaisina esiintyviltä ihmisiltä. Kieroja, tunneköyhiä helvettiin matkaajia psykopaatteja kaikki hoitomiehet/naiset!

   ...samanlaisia kokemuksia. Vaikka tosi asiassa en haluaisi kenenkään joutuvan psykopaatin uhriksi. Tunnen pari todella sairasta "hoitajaa" - heillä on hirvittävä kohtalo.


 • Jos tuota yrittäisi rehellisesti pohtia, että miksi ei tule julkisuuteen omalla nimellään keskustelemaan.

  Oikeastaan ainoa syy on, että haluan suojella lähipiiriäni. Tulee keskusteltua omista elämänkokemuksista vanhoillislestadiolaisuuden piirissä (olen ns. entinen/ex-/etninen vl) täällä, ja ikävää, jos siinä sivussa paljastaisi jonkun läheisensä asioita julkisuuteen. Ja mitä tarkemmin pystyy kirjoittamaan ja vetoamaan muistikuviinsa asioista, sitä rehellisempää on teksti.

  Luin juuri Omat polut-palstalta: "Topi Linjama näkee internetin isona haasteena van-hoillislestadiolaisuudelle. Nettikirjoittelun kontrollointi ei SRK:lta enää onnistu, hän arvioi Kotimaan haastattelussa. Hän on oikeassa. Maailmalta löytyy esimerkkejä siitä, että Wikileaksin, Facebookin ja Twitterin maailmassa pelolla johtaminen ja ihmisten vaientaminen on tuomittu lopulta epäonnistumaan."

  Eli eläköön Internet ja anonyymi/e-anonyymi keskustelu! Tarvitaan niitä, jotka kirjoittavat nimellään, mutta jotenkin älytöntä väittää, että mielipiteen arvoa sinänsä vähentäisi pelkästään se, että käyttää nimimerkkiä.

  On tietysti kaikenlaisia kirjoittajia ja täällä netissähän voi periaatteessa väittää mitä vaan. Mutta jostakin luin tutkimuksen, että ihmiset kirjoittavat yllättävän rehellisesti netissä. Asioiden luotettavuutta voi arvioida esim. siten, että miten hyvin asia sopii muuhun yhteyteen. Esim. jos joku väittää kärsineensä hoitokokousväkivaltaa, se voi olla uskottava kertomus sen perustella, että lähihistoriassa on todella tapahtunut hoitokokousväkivaltaa. Yleensä kertomuksen tarkkuus ja yksityiskohdat lisäävät luotettavuutta. Lisäksi täytyy muistaa, että kun on kysymys ihmisen kokemuksesta, se on sille ihmiselle totta, vaikka ulkoinen totuus voisi olla toisenlaisen. Koemme asioita eri tavoin. Ja myös samalla tavalla, ja uskonkin, että tällaisilla palstoilla voi olla suuri merkitys vertaistukena, kun me "etniset" vanhoillislestadiolaiset käymme läpi omaa historiaamme ja taustaamme, haluamme ymmärtää sitä ja saada vastauksia kipeisiin kysymyksiin.

  Uskon, että keskustelu, olipa se nimetöntä tai nimien kera, saattaa antaa tukea ja näkökulmia niille, jotka vanhoillislestadiolaisuuden sisällä painivat kipeiden asioiden kanssa.

  Tuo Hautamäen ym. mitätöinti, että nimetön keskustelu on arvotonta, palvelee tietysti vain heidän omia tarpeitaan. Täällä on vähän vanhoillislestadiolaisuuden puolustajia, mutta johtuuko se lopulta siitä, että puolustukset ovat vähissä? Että ei ole mitään vastattavaa? Jos he pystyisivät puolustautumaan, eivätkö he olisi jo tehneet niin - sekä nimettömään että nimelliseen kritiikkiin? Näyttää siltä, että SRK:n ainoa puolustus on nyt erottaa kriittisiä äänenpainoja esittäneet kirjoittajat tehtävissään rauhanyhdistyksissä ja mitätöidä nimettömät mielipiteiden esittäjät.

  Mitä pohjaa on väitteellä: "Nimetön nettikirjoittelu on arvotonta?". Itse pystyn edellä mainitusti näkemään siinä paljonkin arvokasta.

  • Siksi Hautamäki pilkkaa nimettömänä kirjoittavia. SRK on pitkävihainen ja kostonhimoinen. Kuten se "Jumala", johon minut vl-perheessä kasvatettiin uskomaan.

   Onhan se nähty, mitä SRK tekee arvostelijoilleen. Mutta mihin heidän vihansa kohdistuu, jos alamaiset alkavat nimettöminä arvostelemaan?


 • "Yhteisön maineen" nimissä. Kaikkien muiden nimet pitäisi olla julkisia, paitsi SRK:n arvostamien vl-pedofiilien!

  Herra varjelkoon.

 • Mikä on sinun nimesi? Kerro!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.