Tyttökissalla rupi päässä

kizu86

Meidän 6-v tyttökissalla on ollut jo melkein puoli vuotta rupi päässä korvan takana, välillä se on lähes parantunut mutta sitten kisu raapii ruven uudelleen auki. Nyt se on taas verinen sentin alue, eikä siinä ole kasvanut karvaakaan pitkään aikaan. Mistä johtuu, että tässä kohdin on rupi, ja miksi kissa jatkuvasti raapii sen uudelleen auki? Onko olemassa jotain lääkettä mikä auttaisi, luulen että kun alkaa paranemaan niin rupi alkaa kutittamaan ja kisu raapii sen uudelleen verille. Voisiko kissalle tehdä jonkun "pannan" tai "pipon" päähän, jottei se pääsisi raapimaan tuota kohtaa, onko ideoita? Tai leikkauksen jälkeen käytettävä kaulus, onko sellaisia myynnissä vai pystyykö itse tekemään, auttaisikohan se tuohon raapimiseen?

10

474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergiaa?

      Kuulostaa allergiaoireilta. Suuri osa kissoista on allergisia esimerkiksi vehnälle, jota laitetaan täyteaineeksi marketin ruokiin. Syödäänkö teillä vehnäpitoisia ruokia?

      Kannattaa noin pitkään jatkuneissa vaivoissa kääntyä aina eläinlääkärin puoleen. Mieti, jos itselläsi olisi vuoden ajan kutiseva rupi päässä :( Ei auta, vaikka saisi kissan lopettamaan raapimisen, perimmäinen syy tulisi nyt selvittää ja hoitaa.

      • kizu86

        Syötetään kyllä kaupan ruokiakin, voihan se niistäkin johtua. Välillä meni pitkäänkin ettei ollut rupea, sitten se ilmestyi taas. Välillä siis on parantunut mutta sit tulee samaan kohtaan välillä uudelleen. :( Oon yrittänyt ostaa parempiakin ruokia välillä mut en ole huomannut eroa. Annan myös kalaa ja lihaa sellaisenaan sekä maitoa välillä. Vehnäkö se tuollai oirehtii, vai voiko olla allerginen jollekin muulle esim. maidolle? Täytyy kysyä eläinlääkäriltä.


    • J-L.K

      Jos se on päässyt pihalle yksin,se on luultavasti tappelusta.Kannattaa katsoa ettei sinne pääse kirppuja tai pöpöjä.

      • kizu86

        Kissa on sisäkissa, käytän sitä valjaissa ulkona silloin tällöin. Ei ole koskaan päässyt yksin ulos. Kynsiä se ei anna leikata, eikä se tunnu rapsuttelevan juurikaan muita kohtia kuin päätään. Välillä on myös toisen korvan takana on pieni rupi, ei tällä hetkellä.


    • Mursu-x

      Voi olla punkkeja, ne viihtyvät hyvin juuri korvien takana.

    • kizu86

      Ei mielestäni ole punkki, ja nyt se on taas paranemaan päin, rupi on väistynyt ja karvat alkaneet vähän kasvaa. Toivottavasti kisu ei raavi sitä enää. Itselläni on ollut parikin punkkia jalassa, inhottavia on. Onko vinkkiä millä sitä voisi jatkossa puhdistella? Pesu on ainakin meidän kisulle ihan kamalaa, n. kahdesti vuodessa ollaan silti se pesty. Muutenkin kisu on kova panikoimaan ja arkajalka, joutuu aika kauan houkuttelemaan, että saa silittää sitä, sitä on kuulemma pentuna ajettu takaa niin jäänyt traumoja. Eli onko esim. jotain sumutettavaa ainetta millä voisi putsata haavaa jos jatkossakin repii sen auki ja onko jotain hoitavaa voidetta? Kynsiä se ei ole ikinä antanut leikata, tuskinpa se haittaa jos ei leikkaa? Harjaamisesta se nauttii ihan älytömästi, se on sen lempipuuhaa.

      • Pilkku_on_mun_kissa

        No suihkuttele ruven kohtaan vaikka vettä vesi pullosta


    • vehnää?

      Vehnäallergia reagoi yleisesti iho-oireilla ja ihottumalla. Toki syynä voi olla jokin muukin ruoka-aine, mutta vehnä on kissoilla yleisimmästä päästä. Jotkut ovat allergisia myös väriaineille, eli etenkin "iloisen" värisiksi keinotekoisesti värjätyt markettiraksut voivat allergisoida. Tosin niissä on aina myös sitä vehnääkin.

      Marketissakin on tarjolla ruokia, joissa vehnää ei ole. Kannattanee testata vaikka muutama viikko vehnätöntä ruokavaliota, ja katsoa auttaako se. (Vehnä ei kyllä muutenkaan ole terveellistä kissalle, ja aiheuttaa useille myös virtsavaivoja.)

    • kizu86

      Ok, kiitos vastauksista! Koska rupi alkoi taas paranemaan, eikä kissa sitä enää raavi, kokeilen aluksi vehnätöntä ruokavaliota ja jos ei auta, soitan eläinlääkärille aikaa. Kissa on myös kovin hilseinen aina, siihenkin pitäisi jotain apua saada, ehkä öljykuuri olisi paikallaan myös.

    • sisä

      Hilseily voi johtua myös kuivasta huoneilmasta. Talvikaudella sisäilma kuivuu helposti liikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe