Opiskelija-asunnot

Kämppää hakeva

Onko opiskelija-asunnot yleensä sellasia äänekkäitä bailupaikkoja, joissa elämä jatkuu pitkälle yöhön asti, seinät on pahvia eikä herkkäkorvaisella ole toivoakaan kunnon yöunista? Tietysti eroja löytyy asuntojen kesken, mutta miten on yleisellä tasolla?

5

2578

  Vastaukset

  • Hyvin pitkälti ovat kuvauksesi kaltaisia.

  • Kohta on vuoden päivät opiskelija-yksiössä tullut asuttua ja rauhallista on ollut. Suosittelen.

  • Rauhallisiakin taloja on, kuten ne, joissa asuu perheitä. Tällöin tietysti on mahdollisuus päästä nauttimaan naapurin lasten itkusta, mutta sen takia tuskin tarvitsee yöunia kokonaan menettää verrattuna vaikkapa toistuviin bileisiin.

   Minulla oli ensimmäiset neljä vuotta tuuria, mutta sitten se loppui kertarysäyksellä eli pahimpaan aikaan oli kaksikin naapurihuoneistoa, joista toisessa huudatettiin stereoita päivät ja toisessa pelattiin tietokonepelejä yöt, äänitehosteet sen mukaiset. Silloin tällöin kävimme sanomassa asiasta, mutta hiljaisuutta kesti päivän tai sitten hämmästeltiin, miten musiikki voi kuulua meille asti (seinä tärisi). Lopulta heitin hyvästit koko paskalle ja muutin oikeiden ihmisten taloon, mikä oli elämäni viisain päätös siihen asti.

   Opintojaan aloittaville suosittelisin silti opiskelijasolua; monet ovat kertoneet, että se oli toisaalta kamalaa, mutta parempaa tilaisuutta päästä uusiin "piireihin" tuskin tulee ikinä vastaan.

  • Olen asunut neljässä eri opiskelija-asunnossa ja ainoastaan yksi on ollut kuvailemasi kaltainen mölyäjien kansoittama bilepaikka. Loput kolme ovat olleet kuin mitä tahansa "normaaleja" asuintaloja, ei ole tarvinnut kärsiä meluhaitoista tms. Kohteissa on paljonkin eroja rauhallisuuden suhteen, mutta lukuvuoden aikana on suht helppoa vaihtaa kämppää jos käy huono tuuri ja naapureiksi sattuu lauma väsymättömiä bilehileitä.

  • Riippuu varmaan paljon siitä, minkä ikäsiä talossa olevat muut opiskelijat ovat. Siis tokihan semmoset, jotka ensi kerran muuttavat pois kotoa kokeilevat rajojaan :)

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   196
   7601
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   274
   6098
  3. 71
   1339
  4. Terroristien kanssa yhteistyötä?

   Tekikö suomen viranomaiset yhteistyötä terroristien kanssa? Auttoiko Isis naiset pakoon? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006530615.html
   Maailman menoa
   27
   1314
  5. Kirjaimelle, kerro se

   Kirjaimelle! Mitä haluaisit sanoa yhdelle kirjaimelle? A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P. Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö? Kirjoit
   Ikävä
   98
   925