Yksinäinen nainen Aasian maissa

aasianmatkaaja89

Olisi tarkoitus lähteä kiertelemään Aasian maita, kuten Thaimaa, Myanmar, Laos yms. Siis ihan reppumatkalle niin sanotusti, ei pelkästään jäämään turistien suosimille alueille. SIksipä tulikin mieleeni, että miten turvallista sielläpäin on yksinäisen naisen matkustella yksin, kun ei paikallisia kieliäkään osaa? Haluaisin dokumentoida matkan videokameralla, mutta sitä tuskin on turvallista ottaa matkaan? Varastellaanko hotellihuoneista rahaa ja tavaroida? Ryöstetäänkö kaduilla?

Mieluiten toki ystävän tai tutun kanssa lähtisin, mutta kun kukaan ei ole lähdössä. Itse olen vähän tällainen villi sielu, kun taas muut tuttuni jo kiinnittyneet töihinsä, koteihinsa yms. elämään täällä Suomessa. Itse kaipaan elämänkokemusta.

65

2461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maisa_mark2

      Elämänkokemusta saat, kun katsot matkaopas-sarjaa. On suhteellisen turvallista nojatuolimatkalua.
      Jos päätät lähteä sohvaltasi, ei ole mitenkään turvallista yksinäisen naisen matkustella yksin,
      Olisi hyvä osata paikallisia kieliä.
      Unohda dokumentointi, voisit jälkeenpäin muistaa jotain matkastasi.
      Videokamera pöllitään takuuvarmasti.
      Hotellihuoneista varastellaan rahaa ja tavaroida.
      Kaduilla ryöstetään.
      Työ, koti, elämä kuntoon, sitten matkalle. Toivottavasti tämä auttoi matkasi suunnittelussa.

      • ripo49

        Budhalaisissa maissa yleensä turvallista,kunhan ottaa tavat huomioon.


    • Voit huoletta mennä. Ei haittaa vaikka et osaisi kieliä. Pysyttele backbaggers trackillä, niin kaikki hoituu. Tarkoitan, et kun majoitut retkeilymajoihin, saat sieltä kaiken mahdollisen tiedon, ostat liput seuraaviin paikkoihin ja useimmissa maissa onnistuu varaamaan seuraavan majoituksenkin. Sitten kun tiedot ja taidot karttuvat, voit aoitttaa hiljalleen vähän omatoimisemmankin matkailun.
      Hotellihuoneista ei varasteta mitään kun sinne ei jätetä mitään kun ei olla paikalla. Retkeilymajat ilmaisevat kyllä selkeästi etteivät ota vastuuta huoneisiin jätetyistä tavaroista ja niillä useinmiten onkin jokin paikka jonne voit säilöä arvotavarasi.
      Itse kuljetan mukanani läppäriä, järjestelmäkameraa vaihtolinsseineen ja videokameraa yms elektroniikka sälää mukana. Thaimaassa kerrab varastettiin videokamera kun jätin sen hotellihuoneeseen. Muuten ei ole ollut mitään vaaraa. Toki tavaroistaan pitää pitää huolta ja laukusta pitää aina kiinni kun liikutaan vilkkaassa julkisessa paikassa.
      Kuten tuossa tuli jo mainittua, niin buddhalaiset maat ovat melko turvallisa matkustaa. Missä tahansa länsi-euroopan ulkopuolella on vaarallisempaa. Kusetuksiin kannattaa kyllä varautua.
      Matkustaminen on helppoa. Myanmar saattaa tuottaa kokemattomalle tipan linssiin jos ei perse ole tarpeeksi turtunut. Siellä bussi ja junaliikenne ei välttämättä ole ihan samalla tasolla kuin muissa maissa (nimim 24h helvetin läpikäynyt). Lentämällä sielläkin pääsee helpolla.

    • MannaMinna##

      oon matkustellut Aasiassa pääasiassa yksin, eikä mulle ole sattunut mitään, mitään ei oo pöllitty. maalaisjärjellä pääsee tosi pitkälle. en oo varovaisimmasta päästä, mutta en myöskään tykkää ottaa turhia riskejä.

      kuten tuossa onkin jo neuvottu, pysyttele 'bagpacker-reitillä'. on eri asia pysyä poissa 'hotelli hotellin perään' turistialueilta, kuin ylipäänsä länsimaalaisten suosimilta reiteiltä. kysymyksestäsi päätellen et ole aiemmin käynyt noilla alueilla? tutustu siis rauhassa reitteihin ja paikkoihin, joita muutkin reppureissaajat ovat kolunneet. näissä näkee kulttuuria vähän eri vinkkelistä ja tutustuu helposti paikallisiin, mutta ne ovat myös helppojen kulkuyhteyksien varrella. Aasiassa ei ole ihan niin helppoa vaan valita paikkaa kartalta ja suunnistaa sinne. todennäköisesti tällaisissa paikoissa ei ole edes mitään nähtävää, eivätkä ihmiset osaa englantia, joten suattaapi tulla aika tylsää tai vaihtoehtoisesti paniikki ja koti-ikävä.

      pidä arvotavarat mukanasi aina (älä jätä hotelli-/hostellihuoneeseen!!). ota rinkka kulkuvälineissä matkustamoon, tai älä ainakaan säilytä siellä mitään arvokasta. pidä rahat vaatteiden alla rahavyössä. älä liiku pimeällä ulkona, äläkä ainakaan poikkea sivukaduille. älä luota kehenkään.

      tuon viimeisen ohjeen toteaminen tuntuu musta tosi pahalta, koska parasta mulle matkustelussa on ihmisiin tutustuminen. kuitenkin kestää jonkin aikaa, ennen kuin tietää kehen voi luottaa, joten ole aina pikkuisen varpaillasi. älä kuitenkaan vainoharhaiseksi ala, kyllä apua saa ja pitää ottaa vastaan. pääsääntöisesti ihmiset on todella ystävällisiä :)

    • Pari linkiä avuksi.

      http://www.seat61.com/
      Todella hyvä saitti matkustamiisen suunnitteluun. Juna-aikataulut, hinnat ja muuta informaatiota muun muassa rajanylityksistä. Kokemukseni mukaan varsin ajankohtaista informaatiota.

      http://www.lonelyplanet.com/thorntree/index.jspa
      Hyvä keskustelupalsta. Ehkä liian nopeasti päivittyvä yleiseen seurantaan, mutta hakutoiminnalla löytyy todella hyvää informaatiota
      Jos haluat esim mennä Myanmariin, niin laitetaan tosta koe haulla "Myanmar visa in Bangkok"
      http://www.lonelyplanet.com/thorntreeSearch?q=myanmar visa in bangkok
      Unohda suomi24.fi.

      Jos haluat tutustua helposti paikalliseen väestöön, niin suosittelen Kiinaa. Toisin kuin alueen muiden maiden nuorilla, kiinalaisilla on varaa matkustaa ja heitä on paljon retkeilymajoissa. Kiinassa on myös nähtävää ihan eri mittaluokassa kuin naapurimaissa. Tosin, Kiina vaatii kyllä vähän enemmän aikaa ja kielikysymys konkretisoituu siellä vielä enemmän.

      http://www.chinatravelguide.com/ctgwiki/Special:CNTrainSearch?method=1
      Juna-aikataulut ja hinnat Kiinassa.

      http://www.airasia.com/th/en/home.html
      Kattavin kokoelma kohteita Aasiassa halpaan hintaan. Maan sisäiset lennot ihan kunnon yhtiöilläkin ovat monessa maassa todella halpoja

      No siin nyt muutama alkuun

      • Udon Thani

        Myös Markus Lehtipuun matkaopaskirjat ovat hyviä.


    • yksin naisena aasias

      "pidä arvotavarat mukanasi aina (älä jätä hotelli-/hostellihuoneeseen!!"

      - Siis meinaat että kuljettelisin rannoilla ja kylillä läppäriä, puhelinta, kameraa, visakorttia ja rahoja mukanani???

      Tottahelvetissä jätät ne just sinne hotelliin!!! Mitäs sitten kun meet uimaan tai kylällä joku repäisee kassisi mukaan?

      Itse säilytän kaiken paitsi sillä hetkellä tarpeellisen huoneessa. Kuljen vain pieni kukkaro mukana, johon ei mahdu edes kännykkää. Menossa mukana vain muutama seteli ja tupakat. Jos Visa on mukana, on koko ajan paniikki päällä, ettei hukkaa kukkaroaan.

    • Unelmasta Arjeksi

      Olen parhaillaan Kambodzassa jo kuudetta kuukautta itsekseni reissaamassa. Täällä ainakin on helppo olla, kun ei hölmöile. Mitään ei ole yritetty varastaa. Laosissa kävin lyhyesti ryhmämatkalla n. 1,5 vuotta sitten ja pidän Laosia hyvin samantapaisena kohteena kuin Kambodzaa, ehkä jopa peruskulttuuriltaan rauhallisempana.

      Mulla on blogi www.rantapallo.fi/virpij, Unelmasta Arjeksi ja juuri tänään on tulossa postaus, jossa pohdiskelen yksinmatkustamista. Olen kirjoittanut blogiini paljon käytännön matkavinkkejä; miten liikkua maan sisällä, hotelli- ja ravintolasuosituksia yhteystietoineen, kuvia kaikista käymistäni paikoista, yms.

      Viisumeista en ole ehtinyt vielä kirjoittaa, mutta täällä on helppo viisumikäytäntö. Hae lentokentällä tultuasi bisnes-viisumia - mitään todistuksia työstä tms ei tarvita (ainakaan minä en tarvinnut). Saat viisumin ensin kuukaudeksi ja sen jälkeen mikä tahansa matkatoimisto hoitaa viisumin jatkamisen puolestasi - sinun ei tarvitse poistua maasta välillä. Voit hakea viisumille jatkoa 1-12 kk:ksi. Sen jälkeen ei ole mitään kiirettä minnekään, vaan voit rauhassa katsella paikkoja ja tutustua kulttuuriin pintaa syvemmältä.

    • Aasia

      Anna palaa huoletta! Aasiassa tullut käytyä yli 10 kertaa omatoimisesti siellä sun täällä ja varsinainen Aasian kierros tullut tehtyä 2 kertaa. Kummallakin kerralla sisältyi 5-6 maata, no reservation tyyliin. Liikuttu yöllä ja päivällä kamerat ja rensselit näkyvillä. Myanmarista en sano mitään, en ole käynyt. Aasialaiset voi yrittää hämätä / kusettaa ja käy salaa tasku/laukkuvarkaisilla. Todella harvoin tulevat ryöstämään edes yksinäistä naista "silmätysten". Useissa Aasian maissa on siviilipoliiseja, joista ei edes paikalliset tiedä ja apu voi olla koko ajan lähellä. Hotellihuoneeseen on riskaapelia jättää ikinä missään, edes suomessa mitään lojumaan. Terve järki mukaan, vähän tavaraa (noista maista saa kaikkea yleensä halvalla paitsi Laos), passinkopio sähköpostiin, varaa viisumeihin valokuvia mukaan, lähetä matkareittisi etapeittain jollekin tutulle Suomeen, zekkaa rokotukset kuntoon (rokote.fi), älä käytä huumeita, varo ettei sinua huumata. Varo länsimaisia rahansa tuhlanneita huijareita, niistä ei hyvä seuraa, voivat viedä tuhkatkin pesästä tai järjestää niin, että näyttää ettei heillä ole mitään osallisuutta, kun tavarasi lähti...Matkaan vaan, kaikki selviää kyllä perillä kohteessa...

      • Alibaug

        Joo toi oli hyvä bointti: "Varo länsimaisia rahansa tuhlanneita huijareita, niistä ei hyvä seuraa..." He voivat todellakin viedä tuhkatkin pesästä, liikuit sitten missä päin maailmaa. Joka maailman kolkassa notkuu tuota sakkia, joihin aina joku sinisilmäinen luottaa ja sitten pettyy karvaasti.
        Rohkeasti kuitenkin realiteetit huomioiden matkaan!


      • kielitoimisto
        Alibaug kirjoitti:

        Joo toi oli hyvä bointti: "Varo länsimaisia rahansa tuhlanneita huijareita, niistä ei hyvä seuraa..." He voivat todellakin viedä tuhkatkin pesästä, liikuit sitten missä päin maailmaa. Joka maailman kolkassa notkuu tuota sakkia, joihin aina joku sinisilmäinen luottaa ja sitten pettyy karvaasti.
        Rohkeasti kuitenkin realiteetit huomioiden matkaan!

        Bointti? Tarkoitatko pointtia?


      • Hengissä edelleen

        Säilytys-/talletuslokerot on keksitty monissa hotelleissa ja usein myös henkilökuntaan voi luottaa ihan matkailu- retkeilymajoissakin. Pidä tärkeät asiat passipussissa vaatteiden alla ja jätä kamppeet siis majapaikkaan valvontaan.

        Tärkeintä on sisäinen varmuus omasta pärjäämisestä, realiteetit ja järki päässä. Sitten voi olla rennosti.

        Ei ole pakko tonkia sivukujia öiseen aikaan jne


    • martti.kotka

      Järki kannattaa aina pitää matkassa!

      • haloooooootaaa

        Eikö se nyt ole sanomattakin selvää?

        Tottakai kamat jätetään hotelliin, eikä kuljeteta kaikkia mukana. Visat, läppärit, kamerat, puhelimet yms. on hyvä jättää hotelliin mieluummin kuin raahata rannalle ja diskoihin.


    • matkust

      Sanotaan viela kerran kaikille, etta hotellihuoneeseen ei voi jattaa mitaan

      • yksin matkustava

        Syystäkö että? En ikinä koskaan kantele lompakkoani (sis. luottokortit ja rahat), kännykkääni, läppäriäni tai edes kameraa mukanani koko ajan. Mihin ne rannallakin jättäisi uimisen ajaksi? Hotellissa ne on turvassa paljon paremmin kuin mukanasi rannalla, kauppakujilla, retkillä tai baareissa.

        Huomatan, että matkustan lähes aina yksin, enkä yövy retkeilymajojen tasoa olevissa hostelleissa.


      • Hyvä 'matkust'

        Komppaan täysin 'yksin matkustavan' kirjoitusta. Reissaan itsekin samalla periaatteella, yksin enkä yövy kaikista kämäisemmissä hotelleissa/hostelleissa.

        Jos tarjolla on tallelokeroa, niin jätän mielelläni sinne passin, luottokortit ja osan käteisestä. Jos sitä ei ole tai koen sen 'puutteelliseksi', on minulla aina pitkillä reissuilla mukanani pari erilaista lukkoviritelmää, joilla saan omaisuuteni tavalla tai toisella turvatuksi hotellihuoneessani. Onpa noista lukoista ollut hyötyä etenkin Aasiassa liikuttaessa, siellä kun ei huoneen ovessakaan aina ole lukkoa. Tarkoitus on, että jokaisella asiakkaalla on oma lukkonsa ja avain on näin ollen ainoastaan huonetta käyttävän ihmisen halussa.

        Mutta että roudaisin kaiken reissussa mukanani olevan maallisen omaisuuteni (läppärin yms) mukanani esim. biitsille!!! Hyvä 'matkust', esim. juuri siellä pyörivät luottavaisten turistien omaisuutta himoitsevat haukat. Jos et sitä tiedä, niin suosittelen hankkimaan HUOMATTAVASTI lisää matkustuskokemuksia - tulet sitten sen jälkeen tänne jakamaan kokemuksiasi neuvojasi.

        Kaikella ystävällisyydellä, turvallisia matkoja kaikille!


    • matkust

      Hyvat keskustelijat, jotta paasisitte mukaan keskustelun kontekstiin, suosittelen lukemaan uudelleen alkuperaisen viestin, jossa puhuttiin reppumatkailijoista. Kokemuksenne Hilton hotellista saattaa olla hyvinkin osuva, mutta silla ei ole mitaan relevanssia taman keskustelun kanssa. Useita kuukausia matkustavalla reppumatkailijalla harvoin on varaa yopya edes keskihintaisissa majoituksissa, ainakaan pidemman paalle. Toistan edelleenkin, etta reppumatkailijoiden suosimissa hostelleissa ei voi jattaa tavaroita huoneeseen ja se ilmoitetaan hyvin selkeasti naissa majoituspaikoissa. Mikali joutuu menemaan paikkoihin, joissa ei voi ottaa arvotavaroitaan mukaan, ne taytyy jattaa vartioituun sailytykseen, jollainen loytyy jokaisesta majoituspaikasta (jos ei loydy vaihda paikkaa). En ymmarra mika tassa on niin vaikea ymmartaa.
      Tosiaan olen ollut tassa parin vuoden sisalla kiertamassa Aasiaa yhteensa n. 10 kuukauden ajan, mutta biitsille olen eksynyt vain kaksi kertaa. Kummatkin kerrat Hoi Anissa. Ehkapa kokemuksessani on suuri aukko, mutta en ymmarra vielakaan mita silla on tekemista taman keskustelun kanssa. Itse asiassa en ymmarra miksi lahtea ylipaataan Aasian jos haluaa biitsille, sellainen loytyy Hietalahdestakin. Sita paitsi nama mainitsemasi haukat viihtyvat juurikin biitsilla sita varten, etta kaikkein otollisimmat kohteet liikkuvat siella. Kasittaakseni auringossa makaamisen ja alykkyysosamaaran valilla on vahva negatiivinen korrelaatio. Mita enemman aurinkoa sita vahemman...

      • reissussa biitsillä

        Vaikka viljelet tekstissäsi sivistyssanoja (konteksti, relevanssi, tarkoittaen relevanttia ;) ja korrelaatio), tuskin sulla on varaa arvostella meneekö (reppu)matkailija biitsille vai museoita kiertelemään. Jokainen tavallaan. Ero Aasian ja Hietalahden biitseissä on lämpötila. Itse en ainakaan viitsi maata Hietsussa -4 asteen pakkasessa maaliskuussa. Biitsillä makaaminen on ihan rentouttavaa puuhaa, suosittelen joskus sullekin, ei pipo ehkä kiristä niin paljoa sen jälkeen....


      • Edelleenkin,

        hyvä matkust, meitä reppuinemme reissaavia on monenlaisia. Samoin hotelleja. Niitä kun löytyy hiltoneiden ja niiden kämäisimpien välimaastostakin.

        Itse olen reissaillut Aasiassa useampaan otteeseen ns pitkillä reissuilla, ja minä ainakin eksyn myös biitseille aina sopivan osuessa kohdalle. Tsekkaan myös yöpymispaikkani aina mahdollisuuksien mukaan siten, että ne eivät ole aivan sieltä heikoimmasta päästä. Väliin ei ole juurikaan valinnan varaa, ainakaan syrjäisimmillä seuduilla. Jos ei sopivaa löydy, viivyn yhden yön ja jatkan matkaani. En kiertele liiemmälti reppumatkailijoiden mekkoina tunnetuissa paikoissa, joten siinä mielessä myös heidän suosimansa hostellit on kokematta.


      • matkust
        reissussa biitsillä kirjoitti:

        Vaikka viljelet tekstissäsi sivistyssanoja (konteksti, relevanssi, tarkoittaen relevanttia ;) ja korrelaatio), tuskin sulla on varaa arvostella meneekö (reppu)matkailija biitsille vai museoita kiertelemään. Jokainen tavallaan. Ero Aasian ja Hietalahden biitseissä on lämpötila. Itse en ainakaan viitsi maata Hietsussa -4 asteen pakkasessa maaliskuussa. Biitsillä makaaminen on ihan rentouttavaa puuhaa, suosittelen joskus sullekin, ei pipo ehkä kiristä niin paljoa sen jälkeen....

        kouluttamattomille ihmisille on niin helppo vetää herne nenään. Toki asioilla voi olla relevanssia ja jotkin asiat ovat relevantteja. Vähän samaan tapaan kuin joillakin asioilla voi olla näkyvyttä kun taas toiset asiat ovat näkyviä.


      • matkust
        Edelleenkin, kirjoitti:

        hyvä matkust, meitä reppuinemme reissaavia on monenlaisia. Samoin hotelleja. Niitä kun löytyy hiltoneiden ja niiden kämäisimpien välimaastostakin.

        Itse olen reissaillut Aasiassa useampaan otteeseen ns pitkillä reissuilla, ja minä ainakin eksyn myös biitseille aina sopivan osuessa kohdalle. Tsekkaan myös yöpymispaikkani aina mahdollisuuksien mukaan siten, että ne eivät ole aivan sieltä heikoimmasta päästä. Väliin ei ole juurikaan valinnan varaa, ainakaan syrjäisimmillä seuduilla. Jos ei sopivaa löydy, viivyn yhden yön ja jatkan matkaani. En kiertele liiemmälti reppumatkailijoiden mekkoina tunnetuissa paikoissa, joten siinä mielessä myös heidän suosimansa hostellit on kokematta.

        Joillakin on vahva taipumus puuttua aina epäolennaiseen.


      • matkust
        Edelleenkin, kirjoitti:

        hyvä matkust, meitä reppuinemme reissaavia on monenlaisia. Samoin hotelleja. Niitä kun löytyy hiltoneiden ja niiden kämäisimpien välimaastostakin.

        Itse olen reissaillut Aasiassa useampaan otteeseen ns pitkillä reissuilla, ja minä ainakin eksyn myös biitseille aina sopivan osuessa kohdalle. Tsekkaan myös yöpymispaikkani aina mahdollisuuksien mukaan siten, että ne eivät ole aivan sieltä heikoimmasta päästä. Väliin ei ole juurikaan valinnan varaa, ainakaan syrjäisimmillä seuduilla. Jos ei sopivaa löydy, viivyn yhden yön ja jatkan matkaani. En kiertele liiemmälti reppumatkailijoiden mekkoina tunnetuissa paikoissa, joten siinä mielessä myös heidän suosimansa hostellit on kokematta.

        ja toistan, luepa ihan rauhassa koko viestiketju uudelleen. Kyseessä ei ole promatkailija kuten sinä


      • matkust
        matkust kirjoitti:

        ja toistan, luepa ihan rauhassa koko viestiketju uudelleen. Kyseessä ei ole promatkailija kuten sinä

        ja pistän vielä kolmannen viestin, että teillä on ainakin vähän vaivaa peukuttaa mua alaspäin ;-)


      • Jos itse
        matkust kirjoitti:

        ja toistan, luepa ihan rauhassa koko viestiketju uudelleen. Kyseessä ei ole promatkailija kuten sinä

        luet ap:n kirjoituksen uudestaan, niin siitä ei käy mistään kohtaa ilmi, että kysymyksessä olisi persauinen reppureissaaja. Hän ei myöskään kysy hostelleista, vaan hotellihuoneesta...


      • Typerä kommentti,
        matkust kirjoitti:

        kouluttamattomille ihmisille on niin helppo vetää herne nenään. Toki asioilla voi olla relevanssia ja jotkin asiat ovat relevantteja. Vähän samaan tapaan kuin joillakin asioilla voi olla näkyvyttä kun taas toiset asiat ovat näkyviä.

        etenkin jos pidät itseäsi jotenkin 'kouluttamattomia' ylempänä - sydämen sivitystä näyttää ainakin puuttuvan roppakaupalla!

        Pakosti tulee mieleen eräs muutamia vuosia sitten Pallontallaajien sivuilla vastaavaan tyyliin vääntänyt besserwisser, joka loppupeleissä jäi yleensä aina yksin mielipiteinensä.


    • matkust

      Ok, voitko muuten kertoa minkä hintaluokan hotelleissa voi jättää tavarat hotellihuoneeseen ilman vaaraa. Saadaan joku tolkku tähän keskusteluun. Sillä tiedolla on ainakin merkitystä siinä mielessä, että osaa valita hotellit oikein. Hostel tai hotelli. Aasiassa pikku hotellit on ihan hostelliin verrattavia paikkoja ja samat asiat pätevät niihin. Mutta jos tosiaan voit tuon turvallisuus rajan määritellä jotenkin, niin siitä vosii olla apua paljonkin usealle lukijalle.

      • ei ihan ymmärrä

        Kertoisko joku mulle miksi ihmiset haluaa reppumatkalle ilman sen parempaa tietoa mihin ovat edes ylipäätään menossa?


      • Tämä nyt
        ei ihan ymmärrä kirjoitti:

        Kertoisko joku mulle miksi ihmiset haluaa reppumatkalle ilman sen parempaa tietoa mihin ovat edes ylipäätään menossa?

        on vaan mielipide yhdeltä repun kera reissaavalta:

        Silloin kun on aikaa (ja sopivasti rahaa), niin on aivan järjettömän mahtavaa lähteä matkaan ilman mitään erityisiä suunnitelmia. Parhainta on yksin reissaaminen. Et ole kiinni missään aikatauluissa tai riippuvainen toisen toiveista nähdä sitä tai tätä tai tuota.

        Ei ehkä sovellu kaikille, mutta itse ainakin koukahdin pahemman kerran sen kuuluisan ekan kerran jälkeen.


      • ei ihan ymmärrä
        Tämä nyt kirjoitti:

        on vaan mielipide yhdeltä repun kera reissaavalta:

        Silloin kun on aikaa (ja sopivasti rahaa), niin on aivan järjettömän mahtavaa lähteä matkaan ilman mitään erityisiä suunnitelmia. Parhainta on yksin reissaaminen. Et ole kiinni missään aikatauluissa tai riippuvainen toisen toiveista nähdä sitä tai tätä tai tuota.

        Ei ehkä sovellu kaikille, mutta itse ainakin koukahdin pahemman kerran sen kuuluisan ekan kerran jälkeen.

        Saako reppumatkasta irti saman kuin hyvin opastetusta pakettimatkasta? Joku perusteli joskus innostustustaan sillä että haluaa olla tekemisissä paikallisten kanssa ja vähätteli valmismatkoja elitistisenä pinnallisten ihmisten humputuksena. Itse voisin lähteä reppumatkalle maahan jossa on kaikki yleisimmät nähtävyydet jo nähty, muuten olen kokenut opastetut kiertomatkat antoisina kokemuksina. Asiantuntevaa, joutuisaa sekä turvallista. Ainut huonopuoli on hinta.


      • yksin minkäkin
        Tämä nyt kirjoitti:

        on vaan mielipide yhdeltä repun kera reissaavalta:

        Silloin kun on aikaa (ja sopivasti rahaa), niin on aivan järjettömän mahtavaa lähteä matkaan ilman mitään erityisiä suunnitelmia. Parhainta on yksin reissaaminen. Et ole kiinni missään aikatauluissa tai riippuvainen toisen toiveista nähdä sitä tai tätä tai tuota.

        Ei ehkä sovellu kaikille, mutta itse ainakin koukahdin pahemman kerran sen kuuluisan ekan kerran jälkeen.

        Juuri näin! Matkalla aina oppii enemmän kuin kotona, joten kun on lomaa ja rahaa, reppu selkään ja lennolle. Paikanpäällä selviää sitten minnepäin suunnataan. Suosittelen joskus kokeilemaan! Matkasta saa tajuttoman paljon irti, kun ei ole tarkkaa tuntisuunnitelmaa, vaan voi vapaasti kierrellä ja pysähtyä niin moneksi yöksi kuin haluaa.


      • Omatoimisesta
        ei ihan ymmärrä kirjoitti:

        Saako reppumatkasta irti saman kuin hyvin opastetusta pakettimatkasta? Joku perusteli joskus innostustustaan sillä että haluaa olla tekemisissä paikallisten kanssa ja vähätteli valmismatkoja elitistisenä pinnallisten ihmisten humputuksena. Itse voisin lähteä reppumatkalle maahan jossa on kaikki yleisimmät nähtävyydet jo nähty, muuten olen kokenut opastetut kiertomatkat antoisina kokemuksina. Asiantuntevaa, joutuisaa sekä turvallista. Ainut huonopuoli on hinta.

        repureissusta saa irti monen, monta kertaa enemmän kuin hyvin(kin) opastetusta pakettimatkasta - tai ainakin mä olen saanut!

        En halua dissata pakettimatkoja, mutta ne eivät ole ollenkaan mun juttu. Itse en koe pakettimatkailua mitenkään elitistisenä, ne sopivat erittäin hyvin sellaisille joilta ehkä uupuu kielitaitoa, uskallusta yms.

        Kyllähän sitä omatoimimatkoillakin voi hankkia maksettua opastusta. Mä ainakin turvaudun paikallisten apuun ja tietämykseen ihan mielelläni. Esim. Useista historiallista kohteista löytyy sikäläisiä oppaita, monesti vaikkapa historian opiskelijoita, jotka hankkivat pientä lisätienestiä opastamalla niin ulko- kuin kotimaisiakin matkailijoita.

        Omilla reissuillani olen yleisen reissaamisen lisäksi päätynyt esim.kokkauskursseille ja tanssitunneille.Yksi lämminhenkisin tapaus oli, kun intialaisperheen kyökin lattialla opettelin chaptien leipomista. Ei taida onnistua normipakettimatkalla!


      • Kai nyt

        tiedät itsekin 'matkust', että ei voi taakudella rajata mitään hotellia, tai jos niikseen tulee, niin mitään muutakaan paikkaa täysin turvalliseksi. Ei se ole myöskään suoraan hintaan verrannolinen asia, kuten varmaan myöskin tiedät.

        Kysymyksesi on vähän samaa luokkaa kuin näkeekö jonkun naamasta, että sillä on hiv. Ihan vaan pikkasen kärjistäen.

        Joten, jotta tästä asiasta ei nyt sen enempää tarvitsisi vängätä, niin ehkä voidaan sopia, että 'matkust' raahaa kaiken mukaansa ottamansa maallisen omaisuutensa, menee sitten matkakohteessaan/kohteissaan minne meneekin (paitsi ei tietenkään biitsille, ettei hän ÄO:nsa vain laskisi - sitähän me emme missään nimessä toivo!). Me muut sitten jätämme tavaramme vastuuntunnottomasti hotelliin, joko huoneeseen tai tallelokeroon, ja ap kysyjä navigoi näiden asiaan liittyvien/liittymättömien kommenttien mukaan kuten parhaakseen näkee.


      • matkust
        Kai nyt kirjoitti:

        tiedät itsekin 'matkust', että ei voi taakudella rajata mitään hotellia, tai jos niikseen tulee, niin mitään muutakaan paikkaa täysin turvalliseksi. Ei se ole myöskään suoraan hintaan verrannolinen asia, kuten varmaan myöskin tiedät.

        Kysymyksesi on vähän samaa luokkaa kuin näkeekö jonkun naamasta, että sillä on hiv. Ihan vaan pikkasen kärjistäen.

        Joten, jotta tästä asiasta ei nyt sen enempää tarvitsisi vängätä, niin ehkä voidaan sopia, että 'matkust' raahaa kaiken mukaansa ottamansa maallisen omaisuutensa, menee sitten matkakohteessaan/kohteissaan minne meneekin (paitsi ei tietenkään biitsille, ettei hän ÄO:nsa vain laskisi - sitähän me emme missään nimessä toivo!). Me muut sitten jätämme tavaramme vastuuntunnottomasti hotelliin, joko huoneeseen tai tallelokeroon, ja ap kysyjä navigoi näiden asiaan liittyvien/liittymättömien kommenttien mukaan kuten parhaakseen näkee.

        matkusthan oli sita mielta, etta tavarat pitaa jattaa tallelokeroon, ei huoneeseen. Sisalukutaito olisi avuksi palstakirjoittelussa


      • Hmm!
        matkust kirjoitti:

        matkusthan oli sita mielta, etta tavarat pitaa jattaa tallelokeroon, ei huoneeseen. Sisalukutaito olisi avuksi palstakirjoittelussa

        Ja tässä kohtaa 'matkust' mainitsee ensimmäistä kertaa sanan 'tallelokero', jota näköjään on kyllä muissa kirjoituksissa viljelty pitkin matkaa ...


      • Alibaug
        ei ihan ymmärrä kirjoitti:

        Saako reppumatkasta irti saman kuin hyvin opastetusta pakettimatkasta? Joku perusteli joskus innostustustaan sillä että haluaa olla tekemisissä paikallisten kanssa ja vähätteli valmismatkoja elitistisenä pinnallisten ihmisten humputuksena. Itse voisin lähteä reppumatkalle maahan jossa on kaikki yleisimmät nähtävyydet jo nähty, muuten olen kokenut opastetut kiertomatkat antoisina kokemuksina. Asiantuntevaa, joutuisaa sekä turvallista. Ainut huonopuoli on hinta.

        Varmasti saa omatoimimatkasta enempi irti, mitä valmismatkasta!


      • kustmas
        Hmm! kirjoitti:

        Ja tässä kohtaa 'matkust' mainitsee ensimmäistä kertaa sanan 'tallelokero', jota näköjään on kyllä muissa kirjoituksissa viljelty pitkin matkaa ...

        Joo luin viestiketjun ja matkust käytti aikaisemmin selkeästi sanaa vartioitu säilytys, joka on eri asia kuin tallelokero. Hyvä että ihmiset kiinnittävät huomiota tällaisiin. Muuten kskustelu menisi ihan holtittomaksi.
        Taitaa matkust viedä teitä kuusnolla ;-)


    • eräs kirjoittaja

      Kato, nimimerkki matkust on löytänyt koneestaan ä- ja ö-kirjaimet! Hienoa! :)

      Turvallisen hotellin rajan vedän itse näkemäni ja kokemani perusteella, se on kuin veteen piirretty viiva; HIltonistakin voidaan varastaa, kuten hostelleista. Maalaisjärki ja sen käyttö on sallittua.

      • Olinkin itse

        palaamassa vastaamaan nimimerkille 'matkust' lähes samoin sanoin kuin sinä.

        Tuo vanha, kuuluisa maalaisjärki tosiaankin kannattaa mobilisoida käyttöön. Ja kaipa siinä enemmän reissatessa se pelisilmäkin kehittyy!


      • Perdone
        Olinkin itse kirjoitti:

        palaamassa vastaamaan nimimerkille 'matkust' lähes samoin sanoin kuin sinä.

        Tuo vanha, kuuluisa maalaisjärki tosiaankin kannattaa mobilisoida käyttöön. Ja kaipa siinä enemmän reissatessa se pelisilmäkin kehittyy!

        Kyllä kai tuo "matkust" on vähän nähnyt muuta kuin rahan kanssa reissaamista? Näytti monessa kirjoituksessa olevan tärkeänä käsittelyn kohteena se, että varastetaanko rahat, passit ja kamerat. Mielestäni tosiaankaan majoituksen hinnalla ei ole paljonkaan tekemistä asian kanssa. Mutta sillä on missä maassa ja millä alueella. Tietenkin se on totta, että jos maksat huoneesta "maltaita", siellä tuskin on henkilökunnallakaan kiinnostusta köyhän matkailijan romppeisiin! Olen jättänyt moniksi tunneiksi kamani lukitsemattomaan telttaankin menettämättä mitään. Hostelleissa ja pienissä perhemajoituksissa/perhehotelleissa on aina ollut turvallista ja edullista. He eivät halua menettää mainettaan ja sitä tietä leipäänsä! Kameraa voi kuljetella mukana, kunhan se on senverran pieni, että mahtuu vaikka shortsien taskuun; nykyään niitä kortillisia videokameroita on yllättävän pieniä. Harkiten kuvaten tuollaiselle 16-gb:lle saa mahtumaan kuukauden-kahden otokset. Ja muuta tavaraahan on niin vähän tarvis akntaa, että kamerapeli mahtuu hyvin. Hauskaa ja harkittua turvallista rentoakin matkaa!


      • matkust
        Perdone kirjoitti:

        Kyllä kai tuo "matkust" on vähän nähnyt muuta kuin rahan kanssa reissaamista? Näytti monessa kirjoituksessa olevan tärkeänä käsittelyn kohteena se, että varastetaanko rahat, passit ja kamerat. Mielestäni tosiaankaan majoituksen hinnalla ei ole paljonkaan tekemistä asian kanssa. Mutta sillä on missä maassa ja millä alueella. Tietenkin se on totta, että jos maksat huoneesta "maltaita", siellä tuskin on henkilökunnallakaan kiinnostusta köyhän matkailijan romppeisiin! Olen jättänyt moniksi tunneiksi kamani lukitsemattomaan telttaankin menettämättä mitään. Hostelleissa ja pienissä perhemajoituksissa/perhehotelleissa on aina ollut turvallista ja edullista. He eivät halua menettää mainettaan ja sitä tietä leipäänsä! Kameraa voi kuljetella mukana, kunhan se on senverran pieni, että mahtuu vaikka shortsien taskuun; nykyään niitä kortillisia videokameroita on yllättävän pieniä. Harkiten kuvaten tuollaiselle 16-gb:lle saa mahtumaan kuukauden-kahden otokset. Ja muuta tavaraahan on niin vähän tarvis akntaa, että kamerapeli mahtuu hyvin. Hauskaa ja harkittua turvallista rentoakin matkaa!

        Kysehan tassa on siita, etta turvallisin yleisohje on antaa, etta ei jata tavaroita huoneeseen vaan kuljettaa mukana tai jattaa vartioituun sailytykseen, jollainen loytyy varmasti jokaisesta hotellista. Tietysti voi kayttaa omaa jarkeaan myos, ei tuo ohje sita poissulje. Mita tulee tavaroiden mukana kantoon, niin myonnan, etta rannalla on epamukava pitaa tavaroita mukana, mutta rantailu on vain pieni osa matkustelua, paitsi tietty pakettimatkoissa. Sitapaitsi mita sita kameraa ottaa mukaan ollenkaan jos sita sailyttaa hotellihuoneessa. Ei sita voi paattaa koska hyva kuvaushetki tulee. Samoin suosittelisin kantamaan maksuvalineita itsella, silla se on turvallisin paikka. Aasiassa kylla huijataan ja varastetaan, mutta ruumiillisen ryoston kohteeksi joutuu harvoin. Lapparikaan ei paljon paina repussa ainakaan oma minilapparini, joka on ostettu juuri matkailua varten. Se on aina mukava avata jossain kahvilassa ja katsella vaikka sahkoposteja. Tavaroiden kanto ei ole iso ongelma ja mielestani siita on tehty harkanen. En myos ymmarra mika vaikeus on jattaa tavaroita hotellin vartioituun sailytykseen. Se ei juurikaan vaikeuta elamaa, eika ainakaan vaaranna lisaa tavaroiden turvallisuutta.
        Retkeilymajoituksesta viela sen verran, etta se on reppumatklailijalle oiva majoitusmuoto, koska siella liikkuu samanhenkisia ihmisia. Niissa on rakennettu yhteistilat siten, etta ihmiset viihtyvat niissa ja siella on helppo tutustua ihmisiin. Useat retkeilymajat jarjestavat myos aktiviteetteja kuten retkeilya lahiymparistoon. Itse olen vuosien varrella saanut monta hyvaa ystavaa juuri retkeilymajoista. Yksinmatkustavina olemme joskus muodostaneet parin ja matkustaneet yhdessa vahan aikaa. Kaksi viikkoa sitten kavin Thaimaassa yhdessa kiinalaisen retkeilymajatyontekijan kanssa, johon tutustuin vuosi sitten. Vaikea kuvitella, etta olisin kokenut mitaan vastaavaa liikkuessani normaaleissa hotelleissa.
        Joku tuossa ylempana pahoitti mielensa kun minulta puuttuvat skandinaaviset aakkoset. Valitettavasti skandinaaviset aakkoset eivat ole kaytossa monessa paikassa maailmalla. Joskus matkaillessa sita paatyy paikkoihin, joissa ei yksinkertaisesti paase wifi-yhteyteen. Silloin pitaa kayttaa paikallisia tietokoneita. Tassakin kylassa on yksi ainoa rupuinen internetpaikka, jossa kolme tietokonetta. Olen ihan tyytyvainen kun nappis toimii edes jotenkuten, skandinaavisista nappaimista en osaa uneksiakaan. Tallaisia ongelmia ei tietysti synny Fritidsresorin matkoilla, koska matkatoimisto on huolehtinut asiasta. Jaapahan monta muutakin asiaa nakematta.


      • matkust:lle vastaus
        matkust kirjoitti:

        Kysehan tassa on siita, etta turvallisin yleisohje on antaa, etta ei jata tavaroita huoneeseen vaan kuljettaa mukana tai jattaa vartioituun sailytykseen, jollainen loytyy varmasti jokaisesta hotellista. Tietysti voi kayttaa omaa jarkeaan myos, ei tuo ohje sita poissulje. Mita tulee tavaroiden mukana kantoon, niin myonnan, etta rannalla on epamukava pitaa tavaroita mukana, mutta rantailu on vain pieni osa matkustelua, paitsi tietty pakettimatkoissa. Sitapaitsi mita sita kameraa ottaa mukaan ollenkaan jos sita sailyttaa hotellihuoneessa. Ei sita voi paattaa koska hyva kuvaushetki tulee. Samoin suosittelisin kantamaan maksuvalineita itsella, silla se on turvallisin paikka. Aasiassa kylla huijataan ja varastetaan, mutta ruumiillisen ryoston kohteeksi joutuu harvoin. Lapparikaan ei paljon paina repussa ainakaan oma minilapparini, joka on ostettu juuri matkailua varten. Se on aina mukava avata jossain kahvilassa ja katsella vaikka sahkoposteja. Tavaroiden kanto ei ole iso ongelma ja mielestani siita on tehty harkanen. En myos ymmarra mika vaikeus on jattaa tavaroita hotellin vartioituun sailytykseen. Se ei juurikaan vaikeuta elamaa, eika ainakaan vaaranna lisaa tavaroiden turvallisuutta.
        Retkeilymajoituksesta viela sen verran, etta se on reppumatklailijalle oiva majoitusmuoto, koska siella liikkuu samanhenkisia ihmisia. Niissa on rakennettu yhteistilat siten, etta ihmiset viihtyvat niissa ja siella on helppo tutustua ihmisiin. Useat retkeilymajat jarjestavat myos aktiviteetteja kuten retkeilya lahiymparistoon. Itse olen vuosien varrella saanut monta hyvaa ystavaa juuri retkeilymajoista. Yksinmatkustavina olemme joskus muodostaneet parin ja matkustaneet yhdessa vahan aikaa. Kaksi viikkoa sitten kavin Thaimaassa yhdessa kiinalaisen retkeilymajatyontekijan kanssa, johon tutustuin vuosi sitten. Vaikea kuvitella, etta olisin kokenut mitaan vastaavaa liikkuessani normaaleissa hotelleissa.
        Joku tuossa ylempana pahoitti mielensa kun minulta puuttuvat skandinaaviset aakkoset. Valitettavasti skandinaaviset aakkoset eivat ole kaytossa monessa paikassa maailmalla. Joskus matkaillessa sita paatyy paikkoihin, joissa ei yksinkertaisesti paase wifi-yhteyteen. Silloin pitaa kayttaa paikallisia tietokoneita. Tassakin kylassa on yksi ainoa rupuinen internetpaikka, jossa kolme tietokonetta. Olen ihan tyytyvainen kun nappis toimii edes jotenkuten, skandinaavisista nappaimista en osaa uneksiakaan. Tallaisia ongelmia ei tietysti synny Fritidsresorin matkoilla, koska matkatoimisto on huolehtinut asiasta. Jaapahan monta muutakin asiaa nakematta.

        Hyvä matkust: Kamera kulkee matkassa sillon, kun on tarkoitus ottaa kuvia, ei esim. rannalla tai diskossa. Jätän sen siis hotelliini useimmiten. Retkille ja muille tutustumiskäynneille otan toki sen mukaan.

        Reppua en kantele koskaan matkalla, sellaista minulla ei ole. Eikä ole miniläppäriäkään, koska siinä ei ole tarvitsemiani oheistoimintoja, kuten mahdollisuutta maksaa laskuja ja mahdollisuutta katsoa elokuvia.

        Jos tarve tulee sähköpostin katseluille, menen kahvilan omaan nettiin, joko iPhonella tai heidän omalla koneellaan. Tai sitten menen internetkahvilaan kahville.

        Mutta mukavaa, että jaksat sieltä matkoiltasi aina etsiä tietokoneen rupusimmastakin kohteesta ja kirjoitella tänne palstalle älyttömyksiä! Kiitos siitä!


      • Tää nyt
        matkust:lle vastaus kirjoitti:

        Hyvä matkust: Kamera kulkee matkassa sillon, kun on tarkoitus ottaa kuvia, ei esim. rannalla tai diskossa. Jätän sen siis hotelliini useimmiten. Retkille ja muille tutustumiskäynneille otan toki sen mukaan.

        Reppua en kantele koskaan matkalla, sellaista minulla ei ole. Eikä ole miniläppäriäkään, koska siinä ei ole tarvitsemiani oheistoimintoja, kuten mahdollisuutta maksaa laskuja ja mahdollisuutta katsoa elokuvia.

        Jos tarve tulee sähköpostin katseluille, menen kahvilan omaan nettiin, joko iPhonella tai heidän omalla koneellaan. Tai sitten menen internetkahvilaan kahville.

        Mutta mukavaa, että jaksat sieltä matkoiltasi aina etsiä tietokoneen rupusimmastakin kohteesta ja kirjoitella tänne palstalle älyttömyksiä! Kiitos siitä!

        oli vähän aiheeton kirjoitus, sillä nythän 'matkust' kirjoitti aivan, tai ainakin lähes tulkoon, asiallisesti.

        Vaikka itse en olekaan pakettimatkailija, niin sen verran tiedän aiheesta, että eivät tosiaakaan kaikki pakettimatkat ole rannalla löhöilylomia. Tehdäänhän niitä kaupunkikohteisiinkin, joissa ei ole biitsejä lähimaillakaan. Ja muutenkin on aika köyhää niputtaa kaikki pakettimatkailijat rannallamakaajiksi. Siellä on aivan yhtä monta mieltä kuin miestäkin, kuin myös meissä reppureissaajissa. Emmehän mekään ole mikään homogeeninen ryhmä, joka asuu retkeilymajoissa ja nauttii muiden reppureissaajien seurasta. Itse en yövy retkeilymajoissa, ja vaikka ihan sosiaalinen tapaus olenkin, en kaipaa ympärilleni mitenkään ihmeemmin 'samanhenkisiä' lajitovereita. Tutustun reissuillani erilaisiin ihmisiin, joitakin tapaan kenties joskus myöhemmin elämässä uudestaan, joitakin taas en. Ja yhden kanssa menin naimisiin.


      • matkust
        matkust:lle vastaus kirjoitti:

        Hyvä matkust: Kamera kulkee matkassa sillon, kun on tarkoitus ottaa kuvia, ei esim. rannalla tai diskossa. Jätän sen siis hotelliini useimmiten. Retkille ja muille tutustumiskäynneille otan toki sen mukaan.

        Reppua en kantele koskaan matkalla, sellaista minulla ei ole. Eikä ole miniläppäriäkään, koska siinä ei ole tarvitsemiani oheistoimintoja, kuten mahdollisuutta maksaa laskuja ja mahdollisuutta katsoa elokuvia.

        Jos tarve tulee sähköpostin katseluille, menen kahvilan omaan nettiin, joko iPhonella tai heidän omalla koneellaan. Tai sitten menen internetkahvilaan kahville.

        Mutta mukavaa, että jaksat sieltä matkoiltasi aina etsiä tietokoneen rupusimmastakin kohteesta ja kirjoitella tänne palstalle älyttömyksiä! Kiitos siitä!

        Kiva kuulla mita tekisit jos joskut paasisit matkalle. Kiva kuulla myos mita sinulla ei ole. Omassa lapparissani toimii internet vallan mainiosti ja maksan silla kaikki maksuni. Myos elokuvien katsominen onnistuu mainiosti silla kovalevyllani on paljon elokuvia. Tosin niita ei tule matkalla paljon kateltua kun on muutakin teklemista.
        Kiitos myos kontribuutiostasi* talle keskustelulle, varmaan tassa kaikki informaatio tulikin.
        *http://sivistyssanakirja.com/kontribuutio


      • matkust:lle
        matkust kirjoitti:

        Kiva kuulla mita tekisit jos joskut paasisit matkalle. Kiva kuulla myos mita sinulla ei ole. Omassa lapparissani toimii internet vallan mainiosti ja maksan silla kaikki maksuni. Myos elokuvien katsominen onnistuu mainiosti silla kovalevyllani on paljon elokuvia. Tosin niita ei tule matkalla paljon kateltua kun on muutakin teklemista.
        Kiitos myos kontribuutiostasi* talle keskustelulle, varmaan tassa kaikki informaatio tulikin.
        *http://sivistyssanakirja.com/kontribuutio

        Älä muuta sano, voi kumpa pääsisinkin matkalle!!! Viime matkasta, joka suuntautui kolmeksi kuukaudeksi Australiaan ja Aasiaan onkin jo 6 viikkoa. No, onneksi kahden viikon kuluttua pääsen taas kesäksi reissun päälle. Luulen, etten silloin ehdi täällä notkua, joten toivotan matkust:lle mukavaa kesää! Älä sinäkään täällä turhaan notku, nauti niistä riennoista, joita siellä maailmalla on mahdollisuus kokea! :)


    • Wen

      Thaimaassa kannattaa olla varovainen,jos likkuu yksin.Yksittäistapauksia on ,joissa taksi-kuski esim.ryöstää matkailijan.Myös miehiä on tapettu.
      Saarilla vuosia vuosia sitten varoittivat likkumasta yksin pimeän aikaan.
      Maaseudulla vieläkin kuvitellaan,että länsimaalainen on tosi rikas ja voi joutua ryöstön uhriksi.
      Lensin aikoinaan Thaimaahan LOT yhtiön koneella Varsovan kautta Bangkokiin.Siellä oli pitkä odotus ja aina löytyi suomalaisia kavereita,joiden kanssa tuli matkustettua yhdessä.
      Itse en ensimmäiselle reissulle ottaisi videokameraa tai läppäriä mukaan.
      Ainakin Thaimaahan jää useimmilla sydän ja sinne palataan uudestaan.Ne videopätkät kerkiää ottaa sitten myöhemminkin!
      Itse suosittelen vielä,että saisit jonkun kaverisi mukaan.Tosiaan moni "länkkäri" voi olla se pahin huijaaja,rahaa pitää saada jostain.Haluavat jatkaa reissua ,vaikka rahat ovat loppu!

    • pinokkio55

      Hei !Minä tulen mukaan,sopiiko? 55v mies.(Omatoimimatkailija).Tarkoitus jatkaa Peruun tai Brasiliaan.

    • Omatoimimatkaaja

      Heippa! Lähden heti kaveriksesi jos saisi sähköpostiosoitteesi. Aasianmatkaaja 89. Olen mies 54v

    • Vasco da Gama

      aasianmatkaaja89, Onko sinulla sähköpostiosoitetta,että voisi kirjoittaa,myös matkalle omatoimisesti aikova?

      • Kaikille iloa kiitos

        Hei, ottakaa meitä köyhiäkin suomalaisia joskus mukaan te, joilla on enemmän rahaa !!! Toisitte paljon iloa tähän synkkään maahan, kun heittäisitte varattomalle muutaman tonnin, että tossa on sullekin, matkusta jonnekin vähäksi aikaa rentoutumaan !!!

        Kiitos jo etukäteen :)


    • Köyhän

      kannattaa tietysti ensin miettiä syitä köyhyyteensä, ja sen jälkeen ruveta parantamaan olotilaansa - tökeröä tulla tänne edes ehdottelemaan, että jonkun muun pitäisi kustantaa toistenkin reissut! Toisekseen, ei kaikilla reppureissaajilla todellakaan ole ylimääräisiä tonneja viskellä ympäriinsä, hyvä kun saa raavittua kasaan omaan reissuunsa tarvittavan summan.Osittain on kysymys myös valinnoista, sillä matkustusta voi harrastaa tänä päivänä pienelläkin budjetilla - ja silloinkin esim. opiskelija joutuu usein miettimään että ostanko tämän tai lähdenkö ulos kavereiden kanssa, vai pistänkö nekin rahat matkakassaan.

      Jos köyhyyden syy on työttömyys, niin siihen syyhyn en usko. Suomessa on tekemätöntä työtä vaikka kuinka paljon, mutta työ ei vaan tunnu maistuvan kaikille! Erilaisilta luukuilta jaetaan meidän veronmaksajien rahoja aivan liian löysin perustein kaikenkarvaisille sohvaperunoille. Ja jos ei löydä mieleistään työtä, niin ainahan voi hiukan kuluttaa aivonystyröitään ja polkaista käytiin vaikkapa oman yrityksen.

      Nimerkillä 'Kokemusta on niin opiskelujen aikaisesta kengännauhabudjetilla reissaamisesta, työttömyydestä kuin yrittäjyydestäkin'. Ainoastaan niiden 2½kk:n aikana jolloin olin työttömänä viime laman aikaan, en reissannut, sillä piti sen verran kiirettä järjestää elämä taas mallilleen, ettei tarvitse sossun luukulla asioida tai pummia rahaa tutuilta ja sukulaisilta.

    • elämä on valintoja

      Elämä on valintoja! Ne, jotka eivät ole huipputuloissa, säästävät matkaan, jos haluavat matkustaa. Mutta sitten on näitä, jotka eivät syystä tai toisesta matkustele (vaikka ehkä haluaisivat) ja tuhlaavat kahvitteluihin, baareihin, kosmetiikkaan, vaatteisiin, ulkona syömiseen, iltapäivälehtiin, tupakkaan jne.

      Esim. Parjattuun Turkkiin pääsee viikoksi lomalle alle 300 euron äkkilähtöjä seuraamalla. Matkalla pärjää hyvin 300 eurolla, ellei dokaile ja shoppaile koko aikaa, joten matka tulee maksamaan 600 euroa. Jos säästät joka kuukausi 50 euroa, vuoden päästä voit lähteä reissuun. Kokeile vaikka ensi alkuun euro/pvässä. Tai ota lainaa!

    • pherrman

      Minulla oli Euroopassa tosi hauskaa reppumatkalla :-)

      • adjgccv

        Niin, miksi ei voisi tehdä "reppumatkaa" Euroopan alueella? Automatkaa minäkin olen kauan sitten tehnyt Etelä-Eurooppaan, mutta ne reppuhommat on aina olleet merten taakse. Muuten toiseen asiaan; ihmettelin myös sitä, että mistä asemapaikasta jotkut kirjoittaa, kun voi olla väitteenä skandinaavisten aakkosten puuttuminen, mutta ilman niitä on ensin kirjoitettu pari päivää, sitten niiden kanssa pari päivää, ja lopuksi palattu ilman skandiaakkosia -tyyliin! Nojatuolimatkat ovat helpoimpia.


    • 15

      no,ni ,täytyy muistaa yksi tärkeä asia! jos liikut yksin,älä ikinä luota KEHENKÄÄN täysin!!aika pm. 11-03 maaseudulla on AINA pimeää touhua!! VOIT LUOTTAA VAIN ITSEESI!! mutta kun munkit taapertaa ,voit sinäkin aloittaa upean matkasi! laos on hyvin köyhä maa,ei voi verrata thaikkuihin mitenkään! ja burmaan ei kannata mennä vielä!! sen sijaan ota kivat tossut ja kävele maaaseutua alas (ei liian paljon) kam.bod. ja ota vene ,nauti matkasta namiin!!!
      saigonista (ho chi minh) otat lentsikan ja lennät bkk!hyvä ja varmasti reissu jää muistiin.

    • marbello

      Tulin pari viikkoa sitten Egyptistä. Yksin menin ja vuokrasin Luxorista asunnon paikallisen avustuksella. Pari koneen vaihtoa oli välillä mennen tullen. Hyvin sujui matka ja pääsin paikallisiin tutustumaan ja paikkoihin, joihin turistit eivät normaalisti pääse. Matka oli ensimmäiseni yksin. Lähden varmasti toistekin. Kukaan ei sanonut, milloin pitää herätä ja milloin tehdä mitäkin, joten olo oli varsin mukava ja rauhallinen! Suosittelen!

    • Merengue

      Olen 36-v nainen, reissannut kymmenissä maissa 16-vuotiaasta lähtien, ja pääosin yksin.
      Mitään kauheuksia ei minulle ole tapahtunut. Varastelut (kamera, vyölaukku, lompsa eri reissuissa) ovat olleet osin omaa huolimattomuutta... Ja ihan nuorena olin kauhistuttavan naivi - esim. Budapestissa menin yksikseni istuskelemaan ja lukemaan kauniiseen puistoon, ja kun nostin katseen kirjasta, niin edessä seisoi mies runkkaamassa. Älä siis hakeudu puistojen tapaisiin yksinäisiin paikkoihin, ainakaan kaupungeissa, vaikka ne houkuttelisivatkin! Kuuntele vaistoasi!

      Järki käteen ja noudata normaaleja turvallisuusohjeita, mutta ole hiukan tavallista varovaisempi, huolellisempi ja kyynisempi! Jos otat torkut junassa tms. julkisella paikalla ja suljet silmäsi, niin varmista, ettei sinulla ole mitään pientä irrallista kassia tms. jonka joku pystyisi helposti huomaamattasi nappaamaan mukaasi. Rahoja ja arvopapereita ei missään tapauksessa saa pitää yhdessä ja samassa paikassa!!

      Liian luottavainen vieraita ihmisiä kohtaan ei saa olla! Tarvittaessa mieluummin jyrkkä kuin naivi. Pieni kyynisyys esim. kadulla seuraan lyöttäytyviä ihmisiä kohtaan on paikallaan - myös lapsia! Älä anna kenenkään tarttua vaatteisiisi tai päästä fyysisesti kosketuksiin - koskee siis myös lapsia: pienet kädet käyvät helposti kassissa tai taskussa (kokemusta on). Jos jonkun seura tuntuu epämiellyttävältä, niin ilmaise kohteliaasti, mutta lujasti, että haluat olla rauhassa. Jos alkaa ahdistaa, niin poliisin mainitseminen on usein tehokasta.

      Laosissa minulla oli hyvin rauhallinen ja turvallinen olo. Thaimaassa ainakin Bangkokissa turvattomampi. Myanmarissa en ole käynyt. Lonely Planet on kohtuullinen lähde myös näissä asioissa.

      • järki mukana

        Ihan normisettiä, en ymmärrä ihmisiä, jotka jäävät lässyttämään JOKAISELLE vastaantulijalle, kun ovat yksin reissussa. Tokikin tuttavuuksia voi hieroa, mutta pitääkö sitä jokaisen vastaantulijan juttusille antautua??? Todella harvoin kannattaa muutenkaan kaduilla alkaa juttusille vieraiden kanssa, jos on seuraa vailla, sen voinee tehdä baarissa, kahvilassa, ravintolassa tai vaikka museossa.

        Bangkokissa olen ollut yli 10 kertaa, ainoastaan 2 kertaa ystäväni kanssa, muuten yksin ja koskaan, ei koskaan siellä ole ollut turvaton olo. Ei myöskään Jakartassa, Indonesiassa, ei Malesiassa, ei Turkissa. Turvattomuutta olen kokenut vain Helsingissä, jossa asun.


    • nainen--

      Minä otan reppureissuun mukaan vain pienen digikameran ja kännyn, jotka sopii vyölaukkuun. Läppärit jää kotiin. Aina jossain saa rahalla ostaa nettiaikaa ja ellei löydy tänään eikä huomenna niin onko tuo nyt niin paha.

      Otan siis mukaan vain n. 6-7 kg repullisen tavaraa, eli kaikki kulkee aina mukana. Vyölaukussa on luottokortit ja rahat, passi, kamera, känny. Helposti saatavilla ja turvassa, ei tarvi reppua ottaa selästä. Rannalle en ole mennyt kertaakaan aurinkoa ottamaan enkä diskoon, eipä ole tehnyt mieli. Yöllä laitan makuupussiin jalkatilaan tuon vyölaukun. Jos reppuni vietäisiinkin, voisin muutamalla kymmenellä eurolla korvata sen sisällön. Siellä ei ole mitään arvokasta.

    • paluumuuttaja72

      Moi,
      mä oon kans rinkan kans ollu Aasiassa muutaman kerran. en tiiä mainitsiko muut (en lukenut kaikkien vastauksia), mut jos mahollista, niin yritä päästä kohteeseen päivällä. Itse suosin esim. lentoja, jotka saapuu maahan päivällä niin ei sit tarvi ihmetellä kiireessä yöpymistä. Jos on aivan pakko saapua maahan yöllä, olen sitten ottanu ekan yön jostain hostellista ja kysyny tosi tarkkaan miten sinne saavutaan tai sit tilannu jopa kuljetuksen hostellin kautta.
      Toinen vinkki, mitä itse teen on, että eksyessänikin yritän näyttää tasantarkkaan siltä, että tiiän mihin meen, vaikka kävelisin sit korttelin ympäri. Tai kysyn naiselta tietä.

    • Mä voin kyllä lähteä mukaan turvaksi. :D Rakastan matkustelua.

    • werf3wd32d2d

      Nainen tai mies, nainen toki on suuremmassa vaarassa mutta eroa
      ei välttämättä ole. Pahoinpideltiinhän aikoinaan Toni halmekkin,
      en muista missä maassa olivat mutta vaimonsa kanssa liikkeellä
      kun jotkut kävi kimppuun, halme sai puukostakin siinä mutta
      kyllä sai rosvotkin selkään niin että varmasti muistaa.

      Suuri riski on, pysy siellä missä on paljon muitakin turisteja eikä
      mene minnekkään syrjäsille paikoille varsinkaan yksin, riski on todella suuri
      että käy huonosti. Vähällä pääsee jos menettää vain omaisuuttaan,
      jos laitat hanttiin niin voi käydä tosi onnettomasti.

      Tuurista se on kiinni, eihän kaikki rosvoja ole siellä eikä täällä.
      Sama se vaikka menet viroon niin kyllä siellä katurikollisuus on
      potenssiin 10 x enemmän kuin suomessa. Virossa on taskuvarasliikoja
      vaikka kuinka paljon joihin poliisi jaksa edes puuttua koska ei voi
      asialle oikeasti mitään.

      Aasianmaat on isojen kaupunkien ulkopuolella ihan kehitysmaita ja
      meno sen mukaista myös.


      Vaikka tää aihe on jo vanha mutta voihan näitä up takaisin välillä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe