Asumaan erilleen - Stressaavaa

Omaankotiinasumaan

Moi...


Olis tällanen tilanne. En taju yhtään mistään enkä tiedä enään mistä ettiä nevuoa.

Pitäisi muuttaa noin 1 kuukauden päästä omilleen ensimmäistä kertaa.
Vanhemmat painostavat joten ollaan tässä pakon edessä. Tarkotus olisi muuttaa tyttöystäväni kanssa yhteen. Aluksi oltii samaa mieltä, mutta kun keskustelut ja suunnitelmat alkoivat käydä toteen tyttöystäväni ahdistui ja pelästyi. Nyt tyttöystäväni syyttää, että kaikki on minun vika ja haluaisi odottaa vielä yli kesän. Nyt tuntuu, että hän muuttaa ainoastaan, koska tuntee syyllisyyttä, koska pistää minut tekemään ''ns: tämän suuren askeleen elämässä'' yksin vaikka aluksi oli tarkoitus tehdä se yhdessä. Itseäni henkilökohtaisesti jännittää, mutta haluaisin muuttaa jo omilleni. Kuitenkin tyttöystäväni kanssa en yksin. Vuokramaksut ymv ''yksin'' pelottaa.

Voisiko joku selittää mistä on kyse? Miksi ahdistui? Ja jos nyt muutetaan niin voiko henkilö sopeutua tilanteeseen nopeasti?.. Ovatko hänen reaktionsa luonnollisia pelkoja / jännityksiä?


Muita kysymyksiä.
Jos on kaksio noin 55m2 ja tekee noin 1200-1400e / kk. Paljonko olisi kaupunkiasunnossa asumistukea ? (vain yksi henkilö kirjautuneena asuntoon)


Paljonko muutossa tarvitaan rahaa?... Kuten kalusteet, ruokailuvälineet ja ymv... Sais näin aluksi sohvan, telkun, sängyn, mikroaalto uunin, kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen.


Muita neuvoja?.. Esim rahankayttö yms.

4

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -

      Näytäpä kirjoittamasi viesti vanhemmilesi ja kysy oletko todella heidän mielestään valmis asumaan omillasi. Tuon tekstin perustella nimittäin sinulle tulee todella paljon ongelmia, etkä ole alkuunkaan valmis. Pelkästään jo tuo vuokra on ihan utopistinen. Ei kukaan normaalilla järjellä varustettu ihminen maksa noin helvetin paljon noin pienestä kämpästä.

      Siksi toisekseen tämä ei ole oikea paikka kysyä, mikä tyttöystävääsi ahdistaa. Kysy häneltä itseltään. Miten ihmeessä voisitte asua avoliitossa, jos et tuollaista asiaa osaa selvittää hänen kanssaan?

      Aika pelottavaa tekstiä kirjoitit. Tai ymmärrän kyllä, jos olet 15-vuotias. Todennäköisesti et kuitenkaan ehkä enää ole niin nuori, hyvin kypsymätön vain.

    • Olisiko pelästynyt rakentamaasi pilvilinnaa?

      Suurin hyväksytty vuokrameno Helsingissä on noilla spekseillä 459,17 e/kk, ja tuon määrän voit saada ellei sinulla ole mitään tuloja, jo 1.000 e/kk tulot kutakuinkin puolittavat asumistuen määrän. Opiskelijalla on vielä heikompi asema.

      Ja ihan oikeasti, tuollainen vuokra edellyttää kahta kohtuullisen hyvin palkatussa työssä olevaa aikuista vuokralaista. Eli kannattaa suunnata katse yksiöön jossain lähiössä, kuitenkin hyvien julkisten yhteyksien varrella. Vantaan ja Espoon puolelta löytyy veilä alle 600 e/kk yksiöitä, ovat yleensä lisäksi varsin tilavia, eli 25-30 m2. Opiskelijalle toinen varteen otettava vaihtoehto on sitten soluasunto, saatta jäädä jopa rahaa ruokaankin.

      Rahankäyttöneuvona sanon, että opettele ensin peruskäsitteet, ja muuta sen jälkeen. Vuokran lisäksi joudut (yleensä) maksamaan sähköstä (20-30 e/kk kerrostalossa, ellei kylpyhuoneessa ole lattialämmitystä), puhelinlaskut (pienellä puhepaketilla 10-20 e/kk), nettimaksut (halvimmillaan 10 e/kk, järkevä laajakaista 20 e->), ruuasta (ainakin 10 e/vrk ellet dyykkaa roskiksia tai vedä pelkkää tarjousmakaroonia) vaatteet matkakulut pesuaineet jne. Eli 1.200 e/kk vuokra edellyttää lähemmäs 2.000 e nettotuloja, jotka vastaavat lähemmäs 3.000 e bruttotuloja.

    • 123456784fgf

      Sori kirjoitin epämääräisesti.
      Käyn töissä keikkaduunilaisena ja saan noin 1200-1400e / kk. (lukio käyty)
      Mietin nytten jatko-opintoja.
      Vuokra olisi noin 630e

      • keski ikäinen...

        No joo, tuo 630 euroa kuullostaa jo paremmalta. Toki jos opiskelemaan meinaat niin kannattaa käyttää aikaa myös halvempien etsimiseen. 100 euron säästö asumisessa on iso raha opiskelijalle.
        Sitten toinen asia jonka sanon kokeneena keski ikäisenä miehenä. Älä muuta naisen kanssa yhteen ennen kuin olet asunut tarpeeksi kauan yksin ja itsenäistynyt. Oppinut huolehtimaan itse päivittäisistä askareista sekä taloudenpidosta. Ja ruuanlaittoa myöten. Tämä kehoitus koskee myös tyttöystävääsi. Seurustella voi toki vaikka olisi omat taloudet ensivuodet. Mikäli suhde jatkuu niin voi sitten harkita yhteenmuuttoa ja yhteistä taloutta.
        Ymmärän hyvin että tyttöystävääsi peloittaa noin suuri harppaus elämässään. Hänellä kuten sinulla ei ole yhtään kokemusta taikka näyttöä itsenäisestä elämästä. Ehkä hän pelkää ettet tule hallitsemaan sitä vastuunkantoa mitä yhteis elo vaatii. Itse olin asunnut 4 vuotta yksin kun vedin tyttöystäväni äidin helmoistaan luokseni asumaan kun hän valmistui opinnoistaan. Vaikka olimme suerustelleet 5 vuotta niin jo puolen vuoden kuluttua jouduin toteamaan ettei hänm ollut kypsä yhteisasumiseen. Eikä näyttänyt merkkiäkään että halusi oppia kun tottui että minä huolehdin kaikesta siivousta ja pyykkäämistä mukaanlukien. Käytti totuttuun tapaansa kaikki rahansa muuhun kuin yhteiseen talouteen. Kotona kun mikään ei ollut koskaan maksanut hänelle mitään ja pyykitkin pestiin hänelle. Heh, vaikka silloin vitutti niin jälkeenpäin naurattaa meidän ruokaillut viikonloppuisin. Kun oli minun vuoro söimme kahtena päivänä kunnon kotiruokaa ja hänen vuoroillaan pitsoja ja hampurilaisia taikka muita ruokia ravintoloissa.
        No tiivistettynä. Muuta pois kotoa ja opiskele, Itsenäisty ja kun koet olevasi tarpeeksi kypsä niin muuta vasta sitten naisen kanssa yhteen jolla mieluiten sama prosessi läpikäytynä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      93
      1788
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1367
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1178
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1147
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      1007
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      964
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      67
      901
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe