Alanya vai Side???

Liliann111

Olen ensimmäistä kertaa menossa mieheni kanssa turkkiin. Alanya ja Side kiinnostaisi, kumpi olisi parempi vaihtoehto meille, kun odotamme matkalta:

-hyviä shoppailumahdollisuuksia
-jonkinverran rauhallisuuttakin
-lähellä olevia palveluita ja jokin kiva ranta
-jonkinverran historiaa

Olen vaalea tyttö ja huolestuttaa vähän turkkilaiset miehet, että saako siellä olla rauhassa,esim vaatekaupoissa yms? vaikka poikaystäväni on mukana, kumpi tässä suhteessa rauhallisempi???

14

5459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allualmari

      Jaa-a vaikea valinta sillä kummastakin löytyy näitä kaikkia:

      -hyviä shoppailumahdollisuuksia
      Alanyassa paremmat ostosmahdollisuudet, myös kiinteähintaisia putiikkeja joissa saa katsella ihan rauhassa ja ei tarvitse tinkiä. Mutta :) Siden vieressä sijaitsee Manavgatin kaupunki jossa myös paljon ostosmahdollisuuksia. Sanoisin kuitenkin että Alanya vetää tässä pidemmän korren. (Kummastakin kuitenkin saa laukuntäytettä.)

      -jonkinverran rauhallisuuttakin
      Tässä asiassa Side, riippuen toki myös ajankohdasta jolloin menette. Suurimpana sesonkiaikana pieni side on pullollaan turisteja mutta meno siellä mielestäni silloinkin rauhallisempaa. Myös alanyassa on alkukaudesta "kylän" tuntua.

      -lähellä olevia palveluita ja jokin kiva ranta
      Yleisiä uimarantoja jos ajatellaan niin Alanyassa ehdottomasti paremmat rannat, hienoa hiekkaa ja matalasti syvenevä vesi. Monilla hotelleilla on omat yksityiset rannat ja niistä en toki osaa sanoa. Palveluita löytyy kummastakin kohteesta.

      -jonkinverran historiaa
      Side = historia :) siden keskusta on rakennettu raunioihin ja sen ympäriltä löytyy vanhoja raunioita kuten teatteri,apollontemppeli jne. Alanyan kaupungin taas jakaa vanha linna (linnoitus) josta käsin näkee koko kaupungin upeudessaan.

      -olen vaalea tyttö...rauhallisempi??
      vaikea kysymys, itse olen saanut tehdä ostoksia rauhassa kummassakin paikassa. tuohon "häirintään" pystyy vaikuttamaan paljon omalla käyttäytymisellä ja eleillään. Jos "basaareihin" lähtee minimekossa ja bikinin yläosassa saa varmasti kuulla kommenttia.Turkissa kaupustelukulttuuri on rauhoittunut vuosien takaa jo siksikin että poliisi on tarttunut huuteluun ja liikkeisiin "repimisiin" jota kaupanteko oli vielä vuosia sitten.

      Päädytte kumpaan kaupunkiin tahansa teille tulee varmasti ihana loma. Jos haluat vielä kysyä jotain niin vastaan mielelläni, kumpikin paikka on minulle hyvin tuttu.

    • Liliann111

      Kiitos allualmari :) mielelläni kysyn lisää.


      Side voisi olla romanttisempi paikka, sillä haetaan myös tietyllä tavalla rauhallisuutta, mutta silti palveluiden piirissä olevaa hotellialuetta. Missä hotellissa olet ollut sidessä?ja millasta siellä oli.

      Pääseekö sinne siden lähimpään kaupunkiin helposti?

      Onko sidessä halpaa, entä siellä manavgatissa???

    • allualmari2

      Side on kyllä romanttinen, siellä saa hienoja kuvia iltavalaistuksessa apollon temppelin runioilla ja satamassa on ihana istua syömässä tai siemailemassa jotain mukavaa drinkkiä sen oman kullan kanssa samalla katsellen kun ihmisiä kävelee sataman/keskustan alueella :).

      Sideä itseään en sanoisi shoppailijan paratiisiksi, toki vaatemyymälöitä sieltäkin löytyy mutta suurin osa "basaarityyppisiä" putiikkeja joissa ei siis kiinteitä hintoja. Lähikaupunki Manavgat on noin 15 minuutin dolmuskyydin päässä ja dolmuksella kulkeminen on todella edullista. Tuolta manavgatin pääkadulta löytyy paljon kiinteähintaisia vaateliikkeitä joista saa edullisia vaatteita. Manavgatissa myös suuren markkinat 2kertaa viikossa. Ja jos vielä haluatte Alanyaan katsomaan sen liikkeitä ja menoa niin paikallisbusseilla pääsette sinnekkin (noin 1,5h ) ja busseja menee aamusta iltaan ja maksaa noin 4e/suunta jos en ihan väärin muista.

      Minun henkilökohtainen mielipiteeni on että menkää sideen, se on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen minuun. Jos haluaa enemmän iltamenoja, suuria diskoja ja mc donaldsin silloin valitsisin Alanyan, mutta minusta tuntuu että te voisitte pitää sidestä koska ymmärsin että etsitte enemmän romantiikkaa kuin diskojen basson pauketta :D.

      Muutoin kummastakin paikasta saa kyllä ostettua ne tuliaiset, kummassakin pääsee kärventämään nahkansa ja ravintoloita ja palveluita löytyy.

      Siden hotellialue levittäytyy laajalle rantaviivaa seuraten, sidessä on hotellialueilta hyvät dolmubussiyhteydet keskustaan. Dolmukset kulkevat aamuvarhaisesta puoleenyöhön (korkeasesonkina ja vkonloppuisin jopa pidempään) toki myös takseilla pääsee. Noista hotelleista en sen enempää osaa sanoa koska olen asunut sidessä sekä alanyassa työnipuolesta "omassa kodissa".

      Sidessä ja Alanyassa on mielestäni aika sama hintataso, toki alanyasta löytyy enemmän esimerkiksi ravintoloita laidasta laitaan hintoihin. Mutta yleisesti ottaen ravintolat ovat edullisempia kuin suomessa. Manavgatista saa edullisempia vaatteita kuin Sidestä ainakin jos on yhtä huono tinkimään kuin minä itse.

      Jos jotain tulee vielä mieleen niin kysäise :) !

    • gold-kauppa

      Oltiin viime kesänä Alanyassa ja muutaman kerran käytiin myös Sidessä.

      Sideä suosittelen tämän kokemuksen perusteella aika selkeästi.

      Alanya on melko iso kaupunki ja monenlaista nähtävää.
      Mutta kyllä niistä kauppiasta (ainakin Alanyassa) oli selkeesti vaivaa.Ei pääkaduilla kävellessä paljoa viitsinyt pysähtyä rätti-/hajuvesiliikkeiden eteen katselemaan.Muutamassa paikassa oli ankaraa pakkomyyntiä.Teini-ikäinen poikani kävi kauppareissulla,jolloin hajuvesikauppias näki tilaisuutensa tulleen ja yritti kaiken keinoin taivutella pojan ostamaan 100 EUROLLA kopio-dödöjä!!! Pojalla ei ollut kuin limurahat mukana,mutta kauppias "ystävällisesti" tarjoutui antamaan kopio-tuotteensa luotolla ja olisi hakenut rahat myöhemmin hotellista.

      Sanottakoon myös,että mukaviakin kauppiaita löytyi,joiden kanssa tuli myös puhuttua tästä agressiivisesta myyntitekniikasta.Ymmärrän suunnilleen idean ja tiedän taustat,että miksi Turkissa myyntihomma on semmoista kun on,mutta silti se on rasittavaa näin turistin näkökulmasta.Turkki on kuitenkin hieno maa ja paikallisten kanssa on helpompi puhua,kuin monissa muissa maissa.Ehkä Sideen vielä menen...

    • Liliann111

      Inhoan sellaisa liikkeitä, missä pitää tinkiä ja sitä,että agressiolla yritetää tyrkyttää?

      Haluaisin rauhassa katella, ja jossa on kiinteät hinnat. Eli madavkatissa on näin? onko sidessä yhtään kiinteähintaista kauppaa?

      Mistä niitä busseja menee madavkatiin? ja paljon maksaa? maksetaanko siellä kuljettajalle vai mikä on julkisten matkustamisen systeemi?

      • ,.,.,

        madavkat = manavgat


    • allualmari3

      Sidessä on muutama kiinteähintainen kauppa, suurimmaksi osaksi tinkipaikkoja, mutta kyllä niissäkin saa katsella..toki yrittävät myyntiä enemmän kuin noissa kiinteähintaisissa. Manavgatissa sitten on liikkeitä jotka ovat kuin meidän liikkeemme. Paikallisia vaatemerkkejä ja myös elektroniikkakauppoja. Manavgatissa myös paljon ravintoloita. Mukava kaupunki mielestäni, hyvin paikallinen noin 80 000 asukasta.

      Manavgattiin pääsette dolmuksella, se maksaa muutaman euron riippuen siitä missä päin sideä asutte ja meneekö dolmus suoraan manavgatiin vai joudutteko vaihtamaan siden päädolmusasemalla. Dolmuksilla ajaminen on erittäin helppoa, ja niitä menee aamusta iltaan kokoajan. Siden dolmus maksetaan kuljettajalle kyytiin noustessa. Jos taas menette dolmuksella manavgatista alanyaan dolmus maksetaan vasta poisnoustaessa.

    • Liliann111

      ollaan menossa Sea World Resort and Spa nimiseen hotelliin. Siitä pitäs olla joku 10km sideen ja samanverran muistaakseni Manavgatiinkin. Et toivotaa et siitä lähistöltä sit kulkis hyvin niitä busseja.
      Onko muuten kellään mielipiteitä tosta hotellista? kaikki hienoudet näytti olevan kyllä et innolla odotetaan reissua :)

    • tikru6

      Haluaisin kuulla kokemuksia Finnmatkojen uudesta Sea World Resort & Spa hotellista. Ajatuksena olisi lähteä syyskuussa ensimmäistä kertaa Turkkiin lomamatkalle.

    • Side kick!

      Sidessä on hienoja ravintoloita ja kulttuuria keskellä pientä keskustaa/vanhaa kaupunkia. Ja upea ranta romanttisinta auringon laskiessa.

    • Side Ways

      Ehdottomasti Side.
      Alanya on hieman persoonaton paikka koostaankin johtuen ja kammottavine suomibaareineen, jossa suomalaiset puliukot ja akat ja eläkeläiset vetävät nakit ja muusiruokaa ja laulavat suomalaista humppakaraokea.
      Onhan Alanyassakin mukavaa kuten yleensäkin Turkissa. Kunhan pysyttelee suomituritien junteimmista suosikkipaikoista erossa.
      Side on pieni kaunis paikka, vanhan kulttuurin ympäröimä. Paras ja halvin ruoka löytyy pienistä paikallisten pitämistä ravintoloista. Turkissa kun on maailman yksi parhaista ruokakullttuureista.
      Meren äärellä olevat ravintolat ovat kivoja istua illalla, mutta ruoka on niissä mitäänsanomatonta ja kallista.
      Sidessä on myös aivan mahtava ranta. Suosittelen hotellia kävelymatkan päästa vanhasta kaupungista rannan läheisyydestä. Rantaa pitkin on kiva kävellä illalla syömään vanhan kauungin pikkuruokapaikkoihin.

      • Alanyasta Sideen

        Alanya parempi. Rannat, Kale-kukkula illalla! Mahtavat näkymät. Side niin pieni, etten uskoisi saavani aikaa siellä kulumaan. Alanyaan matka ja sieltä Sideen retkeilemään.


      • Tesekkyler

        Ollaan just nyt Sidessä. Rannathan on ihan mahtavat - miten ne voisi missään olla paremmat? Meri, vuoret, historia ja turkkilaiset lihapullat!


    • ai_mahtava

      "Ollaan just nyt Sidessä. Rannathan on ihan mahtavat"
      -Mitä mahtavaa on siinä, että saa kahlata 100 metriä, että vettä on kainaloon asti?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      100
      1899
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1430
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1317
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      92
      1313
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1124
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      463
      997
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      918
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      852
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      836
    Aihe