malesia vs. thaimaa

jenni_

löytyyköhän linjoilta sekä' malesiassa että thaimaassa matkailleita? ensimmäinen aasian reissu suunnitteilla ja arvon noiden kahden välillä.

bangkok - kuala lumpur? kummassa pärjää paremmin englannilla, kumpi siistimpi kaupunki, kumpi kaaoottisempi liikeenteen yms. suhteen?

rantakohteista olisi hakusessa kirkasta vettä, valkosta hiekkaa, mahd. vähän kulkukoiria, mahd. vähän biletystä..kaivataan siis rauhallista menoa :) suosituksia?

liikkeellä siis vain euroopassa matkaillut kolmekymppinne pariskunta, joka ei etsi extreme-kokemuksia tyyliin yövytään viidakossa.

22

4668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zatzat

      Kyllähän tämä kahden naapurimaan vertailu on sellainen iäisyyskysymys, johon ei ole oikeaa vastausta - tai sitten kaikki vastaukset ovat oikeita. Se kun riippuu niin vastaajan omien toiveiden toteutumisesta.
      Okay. Thaimaa on edullisempi ja paikallinen elintaso on alhaisempi kuin Malesiassa. Se tuo mukanaan sen pakonomaisen kaupankäynnin ja tyrkyttämisen sekä seksikaupan, koska rahat on jostain revittävä. kaikenlaista tyrkytyskauppaa siis pidänkin Thaimaan negatiivisimpana puolena. Yhteiskuntana Thaimaa on myös tunnetun epävakaa lukuisine vallankaappauksineen etc.
      Malesian pääuskonto on islam - ei mitenkään häiritsevästi vaikuttavana - ja se tuntuisi tuovan yhteiskuntaan enemmän vakautta. Elintaso on myös hieman korkeampi eli ihmisten ei väkisin tarvitse myydä ihan mitä tahansa, mutta toisaalta tämä vaikuttaa myös yleiseen hintatasoon, joka on hieman, siis hieman, korkeampi kuin naapurissa. Suurkaupungit ovat kaikkialla omanlaisiaan, niissä on suurkaupunkien ilot ja surut, joten vertailu on vähintäänkin epäkiitollista. Turistin näkökulmasta suurin ero lienee kuitenkin alkoholin saatavuudessa, joka Malesiassa on hieman rajoitetumpaa. Aivan riittämiin sitä kuitenkin on joka puolella tarjolla, joten sen suurempaa merkitystä sillä ei ole.
      Ilmasto on kummassakin samanlainen, molemmista saa erinomaista ruokaa ja palvelua erinomaiseen hintaan. Rantoja ja kirkkaita vesiäkin löytyy yhtälailla, kun etsii oikeat paikat samoin kuin rauhaa tai säpinääkin. Henkilökohtaisesti viihdyin paremmin Kuala Lumpurissa kuin Bangkokissa, mutta mielipide on puhtaan subjektiivinen.
      Jos itse pitäisi nyt valita, lähtisin Malesiaan. Tuo eurooppalainen seksiturismi Thaimaahan kun saa ainakin tietyillä alueilla liian vastenmielisiä muotoja.
      Kokonaisuudessaan kuitenkin molempi parempi, joten ei tainnut paljoa auttaa.

    • dkjfkdjhfkdjhfjdhfd

      Thaimaassa olen käynyt jo useamman kerran ja vain kerran Malesiassa, Kuala Lumpurissa, Penangissa ja Georgetownissa. Kuala Lumpur on aivan ihastuttava siisti ja jopa kauniskin kaupunki. Langkawi jäi valitettavasti ainakin vielä näkemättä mutta ehkä joskus. Kuala Lumpur on on siistimpi kuin Bangkok, mutta Bangkok on omalla tavallaan kiinnostava. Se on tosi, että Malesiassa ei islamia, ainakaan minun silmiin, nähnyt erityisesti. Ellei ota huomioon niitä miehiä, jotka esim uima-altailla uivat usean hunnutetun vaimon kera. Ken siitä tykkää, ken ei, sillä ei ollut suurempaa merkitystä.
      Mutta kyllä sitä ns tyrkytyskauppaa on Malesiassakin. Oikeastaan ihan samanlaista kuin Thaimaassakin.
      Molemmissa hyvät puolet ja molempiin lähtisin jos mahdollista.

    • Reconquista1

      Malesia on iloton muslimiversio Thaimaasta. Malesiassa ei ole juuri mitään nähtävää ja yöelämä puuttuu. Jos on allerginen seksiturismille ja roskat kadulla häiritsevät niin sitten ilman muuta Malesiaan mutta useimmille ihmisille Thaimaa on kivempi. Siam on vanha itsenäinen itsetietoinen kuningaskunta ja Malesia käyttää siirtomaaherrojen lipusta mukailtua lippua ja on olevinaan hampaatirvessä-moderni.

      • Malayfan

        Malesia iloton muslimiversio Thaimaasta????
        Malesiassa on rento ja miellyttävä tunnelma. Ihmiset ystävällisiä ja muslimien lisäksi hyvin paljon kiinalaisia ja intialaisia. Vyölaukkuturistit tyyliin Phuket ja äijäporukat tyyliin Pattaya tosin puutuvat


    • reppuilija

      Thaikut tekee parempaa sapuskaa.

      Rauhallisia "paratiisisaaria" löytyy (vielä) molemmista.

      • asdfd15

        Malesiasta löytyy, sekä kiinalainen, thaimaalainen, että intialainen ruokakulttuuri, joten eiköhän siellä aivan hyvää ruokaa ole? Löytyi jopa meksikolainen ravintola...


    • jkddjdkjdksjdlksa

      Malesiassa puhutaan enemmän englantia. Ei tietysti merkitystä, jos liikkuu vain turistialueilla. Pidän Malesiaa vähän "likaisempana".

      Islamilaisuus ei häiritse ja puketuminen on länsimaalaista ja huivi vain pään ympärillä. Alkoholia saa tietysti vain Kinkkien pitäistä paikoista ja sen hintataso on korkeahko. Prostituutiota ei ole samalla tavalla kuin Taikuissa islamin uskosta johtuen.

      Molemmat maat pitää nähdä ja en kumpaakaan moiti.

    • S´pore

      Kuala Lumpur vs. Bangkok: Bangkok on suurempi, likaisempi ja kaoottisempi, mutta kuitenkin kiehtova suurkaupunki. Molemmista kaupungeista pidän todella paljon ja hintatasossakaan en näe suurta eroa. Sekä Bangkokista, että Kuala Lumpurista saa hyvätasoisia hotelleja todella kohtuuhintaan. Taksilla ajaminen edullista ja molemmissa hyvä julkinen liikenne.

      • masamatkaaja

        En keksi Bangkokista enään mitään kiehtovaa.Oisko suositella jotain aasian kaupunkia jos Kuala Lumpur ei oo hyvä?Oon kolunnut Bangkokin läpikotoisin.


      • zatzat
        masamatkaaja kirjoitti:

        En keksi Bangkokista enään mitään kiehtovaa.Oisko suositella jotain aasian kaupunkia jos Kuala Lumpur ei oo hyvä?Oon kolunnut Bangkokin läpikotoisin.

        Päivitetäänpä vähän kokemuksia, kun tuli vietettyä muutama viikko Thaimaan Hua hinissä. Me kun rakennamme matkamme sen mukaan, että pääsemme kulkemaan sen pienen valkoisen pallon perässä niin se muuttaa tietenkin arvostusperusteita jonkin verran, mutta jos olisimme rauhaa etsiviä rantalomailijoita niin kyllä Malesia eli esim Langkawi kulkisi Thaimaan edellä ainakin siisteydessä, englannin kielen taidossa ja rauhallisuudessa. Ruoka on molemmissa hyvää ja tuontialkoholi (myös viinit) suhteessa kalliita. Liikenne tuntui myös huomattavasti rauhallisemmalta Langkawilla kuin esim. Hua hinissä, ja rannat parempia. Langkawilla tosin täytyy varoa meduusoita, mutta kyllä niiden ilmestyessä myös varoituskilvet tulevat äkkiä näkyviin. Nuo suurkaupungit ovat tietty juttu sinänsä. Kukin niistä on oma persoonansa.
        Masamatkaajalle sanoisin, että kyllä Kuala Lumpur on kokemisen arvoinen kaupunki ja sen lisäksi ehdottomasti Hongkong (ja vieressä pienen laivamatkan päässä Macao) sekä Singapore ovat tutustumisen arvoisia.


    • BKBKbk

      Bangkok vs Kuala Lumpur

      Molemmissa pääkaupungeissa vierailleena voisin sanoa, että KL on ehdottomasti siistimpi kaupunki, mutta BK kiinnostavampi.

      KL halvat taxit/hotellit- alkoholia ei saatavissa joka paikassa.

      BK-kaikkea kaiken hintaisena

      Masamatkaajalle suosittelisin Singaporea, jos kaupunkikohdetta Aasiasta hakee..

    • mazalle

      Phnom Penh (same same but..) Saigon, Japanin kaupungit..Honkkarista moni tykkää, itse en syttynyt. Koluttavaahan Aasiassa riittää..

      • eeeedqdf

        Kyllä se Thaimaa on mielestäni tässä se tylsempi paikka, ns. massapaikka. Malesiassa on paljon muutakin nähtävää, kuin joku tylsä kaupunki ja hinnatkaan eivät hirvitä. Malesiassa on erittäin siistiä, eikä siellä juuri KUKAAN tyrkytä mitään. Englantia varmaan osaavat hyvin, mutta puhuvat hieman epäselvästi. Ovat erittäin ystävällisiä ja liikenne on rauhallista, sekä taksilla matkustus aika halpaa. Langawi on pieni ja rauhallinen, mutta siellä on myös erittäin paljon nähtävää. Ja ruokakulttuuri on tosiaankin sekoitus kolmea eri maata; intiaa, thaimaata ja kiinaa, eli ruoka on PAREMPAA, kuin pekässä Thaimaassa. Malesia on rauhallinen paikka ja yöelämä vähäistä, hienot hiekkarannat, mutta meressä paljon meduusoita, joista kyllä varoitetaan nopeasti. Malesia on erittän hieno maa,

        mutta jos tykkäät löhöillä koko loman jossain rannalla, niin ehkä kaukomaitkailu ei ole se sun juttu? Rannalla voi maata euroopassakin, nuo idän maat ovat sen verran eksoottisia, että ei sinne kannata mennä makaamaan rannalle...

        Tuossa siis kaikki tiivistetysti.


    • ajoin siiliksi eilen

      Sanon suoraan että kannattaa käydä singaporessa ja jättää malesia ja thaimaa välistä. Kokemusta on kaikista kolmesta ja itse nostan singaporen ykköseksi. on tietenkin kallein maa näistä mutta eihän köyhän kannata alepaa kauemmaksi lähteä.

      Omista valinnoistakin riippuu mutta Singapore kustantaa ehkäpä 20 prossaa enemmän kuin thaimaa majoitustensa ja ruokiensa puolesta. kaupoista saa hyvää ruokaa siinä missä suomessakin. ei kannata syödä singaporessa ravintolassa päivittäin. Ilma on puhtaampaa singaporessa ja itse arvostan sitä.

    • Jos haluat puhua englantia ulkomailla aasian alueella. Mene Filippiineille. Siellä on kaikki koulut esikoulusta yliopistoon englannin kielellä opiskeltava.
      Eli 95 % alle 35 vuotiasta osaa englantia.

      Vihjeeksi. Ei kaupunkiin, koska ruuhkat ja saaste vaivaa.
      Ei turistikeskuksiin, vaan vuokratkaa talo läheltä kaupunkia, mutta ei kaupungista.
      Kysykää vuokra-emännältä siivous, ruuanlaitto apua, kun 50 eurolla saa päivittäisen taloudenhoitajan palkattua.

      Muistakaa, että palkkataso on yleensä naisella 100 - 200 pesoa / päivä. Miehellä 100 - 500 pesoa päiväpalkka.
      Jos joku pyytää palkkaa oppaana toimisesta 3000 pesoa, niin se on teidän päätettävissä haluatteko maksaa "hyvän mielen turistilisää"...

    • Freeminder

      Kyll Singapore on ykkönen. Paratiisi ilma ,hienot hotellit ,luksus sademetsän ja modernikaupungin yhdistelmä ,siiteys ,nähtävyydet ja ym...,mutta Malesia kaan ei ole sen huonompi. Hinta taso Singaporessa ei ole niin kallista kuin väitetään ,varsinkin taksilla ajelu on tosi edullista ja muut elinkustannukset samoin ..,mutta hotellit ovat erittäin erittäin kalliita ,varsinkin tasokkaat hotellit ,ja toisaaltaan se on ymmärrettävä koska se on pikku maa ja tilaa ei ole ihan riittävästi. Tärkein asia mitä on otettva huomioon on se ,et Thaimaata ei voi missään nimessä verrata edellä mainittuihin maihin. Thaimaassa ei ole mitään muuta kuin haisevia katuja ,slummi meininki ,kuivuneita maisemia ,eikä niin vihreetä kuin väitetään ja paljon muuta negatiivista mitä nyt ei tuu mieleen. Monella on Thaimaasta hyviä muistoja varmaan sen takia ,et ne on olleet liian sekaisin ja seksi maailma on viihdyttänyt heitä (yli 60%transuja) ...,tai niillä on todella suuria vaikeuksia vertailun suhteen. En yhtään pystyy käsittämään sitä kun moni lähtee vertailemaan Thaimaata singaporeen. Jos Moskvitch olisi hienompi ja parempi kuin Porsche ,niin sit kannttaa suunnata Thaimaaseen!!!

    • Maailmanmatkaaja123

      Täällä ei ole kokemusta kuin Thaimaasta, mutta tuo mitä alkuperäinen kirjoittaja hakee löytyy varmasti Koh Lantalta. Tämän vuoden maaliskuussa olimme Koh Lantalla ja aivan ihana paikka, ei (ainakaan vielä) mikään turistirysä eikä ollenkaan seksikauppaa. Todella halpa hintataso ja rauhallinen, mutta silti nähtävää ja kauniit rannat. Koh Lantalta tehdään myös paljon retkiä, jotka on paikallisten tekeminä kivoja kokemuksia ja edullisia. Kävimme mm. Phi Phillä ja sen vieressä pienillä saarilla ja siellä oli juuri valkoista hiekkaa ja uskomattoman turkoosia vettä, sellaista en ole missään koskaan nähnyt! maaliskuussa oli todella kuuma, aurinko paistoi joka päivä ja sadetta ei kertaakaan meidän loman aikana. Ihmisetkin todella ystävällisiä ja suosittelen vuokraamaan skootterit ainakin päiväksi, rauhallinen liikenne. Voin vain suositella Koh Lantaa :) Ensi vuonna meillä määränpäänä Koh Lipe ja siitä Malesiaan Langkawille!

    • phuket2

      Olen asunut 8 vuotta Thaimaassa (Bangkok 2 vuotta ja Phuket 6 vuotta), sekä 4 vuotta Singaporessa aiemmin.

      Palasin juuri eilen kolmannelta reissulta Malesian Penangista. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että Penang on yksi mukavimpia kohteita Aasiassa. Ihmiset ovat hyvin, hyvin vieraanvaraisia, hymyileviä ja ystävällisiä.

      Tässä hieman turinaa edelliseltä reissulta.

      https://oilinki.com/blog/enjoyment-traveling-penang

      Viimeisellä reissullani pääsin osallistumaan nälkäisen kummituksen juhlallisuuksiin. Ilmaista ruokaa ja olutta. Kaikki Malesiankiinalaiset, jotka olivat juhlissa olivat päissään, tanssivat ja pitivät hauskaa.

      Yleensäkin Penangin asukkaat ovat älykkään uteliaita. Koulutus Malesiassa on huomattavasti parempi, kuin Thaimaassa ja sen huomaa, kun keskustelee ihmisten kanssa.

      Reissulta tuli tunne "miksi asun Phuketissa, enkä Penangissa".

      Laitan enemmän kertomusta ja kuvia blogiini jonkin ajan kuluttua.

    • 654767567657

      Mutta Hua Hinissä ihanimmat leidarit

    • Aasianexpert

      Unohda Thaimaan reissu. Lähe Mlesiaan. Kualalumpur ,tai rauhallisemmalle ja eksoottisemmalle Penangille. Singapore kin ois täydellinen ,mut köyhän kukkarolla ei ihan siellä pärjää ,varsinkin kun on kyse yöpymisestä 4-5 tähden hotelleissa! ...,muuten ei Singapore loppujen lopuksi oo niin kallis mesta kuten huhutaan!
      Mut Singapore täydellinen ykkönen ..,sen jälkeeen pitkä matka ja Malesia kakkonen..,ja sit Thaimaa slummien ,roskahajun ,köyhyyden ,pedofiilien ,reppureissaaijen ja rumien leidari paratiisi...,mutta sekin edellyttää et niitä kokis umpikännissä ,koska todellisuudessa se on sitäkin pahempi mesta ja täysin turhaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

    • JussiSakari

      Itse reissannut jonkin verran Aasiassa.Kohteina olleet Singapore kahdesti,Malesiassa Langkawi,Vietnamissa Saigon ja Muine,Indonesiassa Bali ja Thaimaassa Bangkok,Phuket,Ko Samui ja Chiang Mai.Matkat olleet ns.perhematkoja(tyttö 1,5-4v matkoilla) jossa pysähdytty ensin surkaupunkiin ja jatkettu rantapaikaan/paikkoihin ja kaupungin kautta takaisin suomeen.Itse en pahemmin ole pitänyt Thaimaasta,vaikkakin Bangkok oli positiivinen yllätys.Tosin kaikki tekeminen ja näkeminen sijaitsi poissa kaupungista.
      Nytkin on lennot varattu Singaporeen,matkan kesto 44päivää,ja tutkailen Malesian paikkoja.Tällä hetkellä näyttää että matka mennään reitillä Spore-Penang-Borneo(kota kinabalu)-Spore.Eli itse valitsen Aasiasta Malesian.

    • Freeminder

      Hyvä Aasian expertti! Juuri niin ! Oon täysin samaa mieltä kanssasi. Toivottavasti sunlaisia järkeviä ihmisiä löytyisi lisää ,jotka osaisivat erottaa edes valon ..,pimeydestä ,ja osaisivat tietää miltä näyttää mitäkin! Peukkua sulle! ..,ja jatka kirjoittamista kun kerkeeet ....,aina järkeviä tekstejä on todella kivaa lukea järkeviltä ihmisiltä!
      T. Freeminder

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      276
      2974
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1538
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1270
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe