Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

onko tää keuhkokuume vai mikä

labraan seur.

voiko olla keukokuume jos keuhkojen äänet ok, pika CRP 30, kuumetta alle 38C (väliillä kuumeeton) yskittää kyllä mutta rintaan ei satu. käsketiin lepäilllä muutam päivä.

6

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • odottaa pahinta

      kysyn vielä että oliko tuo keuhkojen kuuntelu ratkaisevaa nyt, koska keuhkoja ei kuvattu edes...

      • oikea hoito

        Lääkäri ei aina kuule tai osaa kuulla keuhkokuumeen merkkejä, olen sen itse todennut kaksi kertaa omalla kohdalla. Toinen lääkäri kuuli, toinen ei ja molemmissa tapauksissa dg varmistui keuhkortg:ssa.

        Nyt saa olla varuillaan, kun hiljattain uutisoitiin sitkeästä mykoplasmabakteerista joka aiheuttaa pitkittynyttä flunssaa, alkuun muuttuu usein keuhkokuumeeksi, kuume voi alhainenkin jne... Hoidoksi pitää olla jämäkkä antibiootti.
        Mykoplasmaa ei voi diagnosoida ennen kuin tauti on ollut pitkään päällä ja on muodostunut vasta-aineita vereen. Tuoreessa ko bakteerin aih. taudissa vielä löydetä vasta-aineita.


    • ----

      Tuossa tilanteessa lääkäri on varmaan keuhkojen kuuntelun perusteella päätellyt, ettei kyseessä ole keuhkokuume. Suoranaisesti oireetkaan eivät puolla keuhkokuumetta. CRP on melko alhainen, jotta kyseessä olisi bakteeritulehdus, jos rintatuntemuksia ei ole, kunto on hyvä, eikä kuumettakaan juuri ole, niin en näe juurikaan syytä epäillä keuhkokuumetta.

      Ehkä kyseessä on vähän sitkeämpi flunssa. Joka toisaan menee ohi levolla ja riittävällä juomisella. Jos olo kuitenkin pahenee, niin hakeudu uudelleen lääkärille.

    • aloitt..

      niin käskettiin tulla jos kuumetta 2-4 seruv päivän aikana, ihmettelin vain koska keuhkokuume voi olla kuumeeton. tuo rohina ei juuri silloin kuunneltaessa kuulunut mutta kyllä sitä vielä rohisee ajoittain.

      eli CRP laskee sitten levolla itsestään alle 10 sain tälläisen käsityksen koska siis kuumeen takia käskettiin tulla uudestaan.

    • Sama tauti

      Bronkiitti saattaisi olla kyseessä. Eli keuhkoputkentulehdus. Samaa sairastan täällä minäkin.

      Tietoa
      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00617
      :
      Yskää voi lievittää riittävä juominen, joka pitää limakalvot kosteina ja joka voi auttaa sitkeän liman yskimisessä pois keuhkoputkista. Yskänlääkkeiden teho on vähäinen. Niistä voi olla apua erityisesti jos yskänärsytys vaikeuttaa nukahtamista. Reseptillä saatavat yskänlääkkeet eivät ole tehokkaampia kuin käsikauppalääkkeet. Tupakoinnin lopettaminen jouduttaa viruksen aiheuttaman keuhkoputkitulehduksen paranemista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe