Luonnon arvo?

nihilistihedonisti

Olen miettinyt, että olisiko sillä minun mielestäni merkitystä, jos vaikka 200 vuoden kuluttua maapallolla ei olisi enää lainkaan elämää. Näillä näkymin en ole varma, mitä ajatella.

Joku kokee planeettamme arvokkaaksi, joku toinen elää itsekkään hedonistisesti ja aikanaan kumpikin kuolee. Mitä sillä oli merkitystä, miten he ajattelivat? Merkitystä oli tuleville sukupolville, mutta entä jos hedonisti ei hankkinut lapsia, eikä piitannut tulevista sukupolvista? Hedonisti koki elämänsä sisällöksi nautinnot ja tahtoi elää elämänsä mahdollisimman miellyttävänä ITSELLEEN. Hän epäilemättä nautti paljon enemmän kuin luonnon huomioonottava ihminen.

Osaatteko jotenkin perustella, miksi meidän tulisi huolehtia elämän säilymisestä maapallolla? Vai onko suhtautumisemme vain omista tuntemuksistamme kiinni?

19

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • e-konen

      Minusta se lähtee kaiken elämän kunnioittamisesta yleensäkin. Ethän sinä tapa muita ihmisiäkään, miksi sitten tuhoasit tietoisesti elämää maapallolla? Maapallon elämän köyhtyminen ihmisen aiheuttamana vie lajeja isosti sukupuuttoon ...mahdollisesti myös ihmislajin siinä samassa pyörteessä.

      • nihilistihedonisti

        En puhunut mitään elämän tietoisesta tuhoamisesta.

        Mutta ei minua kiinnosta maapallon tulevaisuus, joten en tee mitään sen hyväksi, en tee mitään ylimääräistä rasittavaa, enkä aseta itselleni kieltäyksiä ja rajoituksia.


    • Tullaan ja mennään

      Ei luonto kuulu sen enempää meille kuin tuleville sukupolvillekaan Ei luontoa omisteta.
      Ihmisellä on kyky arvottaa luonnon olemassaolo ja säilyminen. Siitä seuraa väistämättä jako "meihin" ja "muihin" Minua kauhistuttaa eniten ääliöiden mahti luonnon kohtalonkysymyksissä (engl. sananlasku jotenkin että any fool can destroy a tree).
      Jo 70- luvulla alettiin puhua luonnon säilyttämisestä tuleville sukupolville. Lieneekö mikään muuttunut ahneuden, tietämättömyyden ja vastuuttomuuden suhteen?

      • lässyt kumoon

        Aivan lässynläätä teidän pohdinnat, yksi elämä on ihmisellä.


      • e-konen
        lässyt kumoon kirjoitti:

        Aivan lässynläätä teidän pohdinnat, yksi elämä on ihmisellä.

        Sinulla, lässyt kumoon, on yksi elämä niinkuin muillakin eläväisillä.

        MUTTA elämäsi jatkuu jälkeläisissäsi. Haluat varmaan, että pienellä tytölläsi tai pojallasi olisi elämässään pituutta normaalisti, ja heidän elinympäristönsä olisi inhimillisessä kunnossa?

        Jollei sinulla ole jälkeläisiä, niin kuvittele heidät.


      • nihilistihedonisti
        e-konen kirjoitti:

        Sinulla, lässyt kumoon, on yksi elämä niinkuin muillakin eläväisillä.

        MUTTA elämäsi jatkuu jälkeläisissäsi. Haluat varmaan, että pienellä tytölläsi tai pojallasi olisi elämässään pituutta normaalisti, ja heidän elinympäristönsä olisi inhimillisessä kunnossa?

        Jollei sinulla ole jälkeläisiä, niin kuvittele heidät.

        Minulle on kyllä merkitystä läheisteni hyvinvoinnilla, koska heidän hyvinvointinsa liittyy minunkin hyvinvointiini. Mutta jollen tee lapsia, niin miksi heitä kuvittelisin. Ei koske enää minua. Otan ilon irti elämästä. Antaa niiden, joita asia kiinnostaa, sen kanssa kamppailla.


      • lässyt kumoon
        e-konen kirjoitti:

        Sinulla, lässyt kumoon, on yksi elämä niinkuin muillakin eläväisillä.

        MUTTA elämäsi jatkuu jälkeläisissäsi. Haluat varmaan, että pienellä tytölläsi tai pojallasi olisi elämässään pituutta normaalisti, ja heidän elinympäristönsä olisi inhimillisessä kunnossa?

        Jollei sinulla ole jälkeläisiä, niin kuvittele heidät.

        Se on niin jotta jälkikasvu selvitelköön ihan ite, me eletään nyt ja hoitakoon tulevat sukupolvet jos pystyvät.


      • Tullaan ja mennään
        lässyt kumoon kirjoitti:

        Aivan lässynläätä teidän pohdinnat, yksi elämä on ihmisellä.

        Jos lässyt kumoon niin ketkä sitten valtaan? Voisihan ympäristöliike olla todella radikaaliakin. Nythän keskustelua yritetään käydä korrektisti ja vetoomuksin vaatimusten sijaan.


    • lootin tytär

      Sodoma ja Gomorra.

    • e-konen

      Eikö sinua, "lässyt kumoon", olis käyny vituuttammaan, jos esivanhempasi olisivat polttaneet vaikka kaiken pensan elinaikanaan, ja sinä joutuisit vaan kävelemään kaikkialle. Ja sitten jos he olisivat vaikka saastuttaneet joka paikan, että joutuisit juomaan saastaista vettä, syömään syöpäkasvaimia omaavia eläimiä ja hengittämään rikinhajuista ilmaa ja asustamaan paahtavassa ilmastossa?

      • lässyt kumoon

        No se olisi ollut heidän oikeutensa, ja siihen minu olisi tyytyminen. Jos näin olisi käynyt ei se olisi vituttanut, koska muustakaan ei olisi ollut tietoa.
        Jokainen sukupolvi hoitakoon asiat niinkuin haluavat, sairasta on hissutelle, jotta lapset ja heidän lapset muka nauttisivat enemmän.


    • Onpas täällä tekstiä..
      Ei voi elää nykyelämässä ajattelemalla että voi tehdä mitä tahansa ja tekemällä mitä tahansa ja ettei mikään muille kuulu. Vaikeuksia tulisi jo syntyessään jos äitiä ei huvittaisikaan ruokkia, vaikeata olisi jos ei olisi kouluvelvoitetta, vaikeaa olisi jos joutuisi itse ruokansa hankkimaan suoraan luonnosta, vaikeata olisi jos sairastuisi tai joutuisi itse rakentamaan sen talonsakin jne.... vaatteensakin,,.. mutta onhan se mukavaa ajatuksena että mitä vaan tahtoo ja milloin vain tahtoo... näinkin valmiissa katetussa "tarjoilussa" joka pohjaa vuorovaikutukseen ihmisten kesken.

    • Onko meillä toivoa

      Asiaa voi tarkastella useasta näkäkulmasta, joista tarkastelen nyt vain yhtä.

      John Donne joskus 1600-luvulla saarnassaan:

      ....No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee.

      Renessanssin jälkimainingeissa ihmiset saattoivat kokea ykseyttä pimeän keskiajan jumalan yksityisen tuomion jälkeen. Onko ihmiskunta hedonismissaan vaipumassa takaisin pimeyteen?

      Jumala lienee tässä sivuseikka, kysymys on nähdäkseni toivosta. Me emme voi olla onnellisia ilman toivoa (tiedän tämän todeksi mutta en nyt osaa todistaa, joku voisi auttaa...). Toivo sisältää käsityksen tulevaisuudesta ja tulevaisuutta voi olla vain elävillä ihmisillä. MOT

    • Paljon hedonisteja jotka eivät tee lapsia, kiitos :) Viitteenä voisi sanoa että et sinäkään siinä kirjoittaisi nettiin ellei joku olisi tehnyt vähemmän miellyttävää työtä sen eteen,et kankaitasi itse tee, et ruokaasi itse pyydystä, et astioitasi savesta väännä etkä taloasikaan rakentanut, et itse lukemaan oppinut, et itse lääkitä itseäsi osannut. Listaa ei jaksa vääntää enempää. Olisiko vastuullisuutta hakevan takaraivossa ajatus että elämä ei lopu kuolemaan sittenkään, se jatkuu jotenkin, joku sisällä (omatunto) koputtelee ohjaten ja soimaten ja se ei voi olla turhaan siellä, se ei ole itse luotu. Ei sinun mainitsemasi hedoinisti siis voisi nauttia enemmän koska hän on riippuvainen muista. Eli siihen ei voi vastata muulla tavalla kuin että ei nauttisi ollenkaan,kuolisi pois.Elämän säilymisestä taas voin sanoa että sen tekee terveesti ja vaistonvarasesti sen säilymisen, kuten sinäkin teet, syöt ettet kuolisi.Tätä kautta ajatellen siis me kaikki haluamme säilyä, tuntemuksemme on sellainen.

    • se ja sama

      höpö höpö, kun aivosähkökäyrä hyytyy, niin ihmisestä ei mitään tietoisuutta jää, se on siinä ja sen jälkeen on ihan sama mitä täällä tapahtuu.
      Mutta näin elämän aikana olisi hyvä jos jokaisen naapurina olisi oma Vantis, koska voisi nakata roskat ikkunasta pihalle, kyllä vantis siivoaisi ne roskapönttöön.

      • Et sinä tiedä mitä tapahtuu, höpö höpö, et vaikka kuinka niin väittäisit, ei tiedä kukaan. Niinpä niin, tuosta roskien heitosta ja niiden keruusta ja toivosta ettei niitä pitkin maita ja mantuja lojuisi, siitä on tullut meille molemmille sellainen tärkeä juttu ja minulla on taas käynyt niin hassusti että kun siivoilin tuossa lähimetsikköä ja oikopolkuakin ja muuta niin kas, on kuules roskaaminen vähentynyt ja siitä olen iloinen, loppunut se ei ole mutta tosiaan vähentynyt. Ikävää että nakkaisit roskia sitä enemmän mitä siistimpää olisi jonkin toimesta, onneksi emme ole liki.


    • järjen ääni

      Jokainen olilla aivoilla ajatteleva tietää että kuoleman jälkeen ihmisen taival loppuu siihen.
      Kaikki puhe tietoisuuden jatkumisesta kuoleman jälkeen on vain kuoleman pelosta johtuvaa hömppää. ihminen joka ei halua hyväksyä elämän loppumista, uskottelee lapsellisesti itselleen, jonkun sielun tai muun tietoisuuden jatkumisella, kai se helpottaa hölmöjä jotenkin.
      Viisas tietää ja hyväksyy elämän täydellisen loppumisen, kun kuolema korjaa aikanaan.

      • onko meillä toivoa

        Niin se on, että kerran vaan täällä pallolla elellään. Ymmärsin kuitenkin alkuperäisen kirjoittajan ajatuksen niin, että hedonisti voisi nauttia elämästään täysin välittämättä ympäristön tuhoutumisesta. Perustin aiemmin väitteeni toivon katoamiseen ympäristön tuhoutuessa ja pidän kyllä tästä väitteestä kiinni. Me ihmiset eläinlajina nautimme todella olostamme totettaessamme lajinmukaista käyttäytymistä: lisääntyä, hankkia resursseja, toteuttaa laumassa asioita jne. Tästä on toki poikkeuksia ja nautintoja voi olla toisenlaisia, mutta kyllä lisääntyminen kuuluu valtaosan (kuinka suuren osan?) elämään.

        Hedonisti ei varmaan jälkeläisiä tee, mutta lajinmukaiset käyttäytymismallit hänelläkin toimivat ja nauru loppuu ympäristön tuhoutuessa.


    • hipapatihei!

      Mutta siihen asti nauretaan makeasti, sellainen on hienoa elämää.
      Kerta kerran vain eletään, niin tyhmä käyttää sen ajan murehtimiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1738
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1103
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      145
      1089
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      910
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      905
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      881
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      850
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      764
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      759
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe