Multasormi pakottaa

O-mukulakiurunkannus

Joko teillä muilla on multasormi pakottanut niin pahasti, että on ollut pakko laittaa ensimmäiset kylvökset ja sipulit multaan?

Minulla on jo sormustinkukat ja punahatut taimella. Gladiolukset kasvavat, irikset on mullassa, begonianmukulat samoin. Myös punatähkän möykyt laitoin jo maitopurkkeihin multaan.

Ostin partsille Honkkarista pienoiskasvihuoneen ja tällä hetkellä siellä on sormustinkukan ja punahatun taimet aurinkoa ottamassa. Laitoin sinne uhkarohkeasti myös leikatun ja lehdettömän kiinanruusun. Sillä on aikomus alkaa tehdä lehtiä, toivottavasti suora paiste auttaa aikomuksen toteuttamisessa.

Hirveät määrät on siemeniä, mukuloita ja sipuleita odottamassa multaan pääsyä. ;-)

5

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18:15

      Olen kylvänyt kesäbegoniat, pelargonit ja vaahtera-auliot 2.3. eivät ne vielä ole itäneet.

      Huhtikuun alussa kylvän leijonankitaa, kesäpäivänhattua, orvokkia, tsinniaa, tupakkakukkaa, samettikukkaa ja kehäkukkaa. Kaikki ovat matalia lajikkeita, että pysyvät hyvin pystyssä ilman tukemista.

      En kiirehdi kylvämisen kanssa, ettei taimista tulisi pitkiä ja honteloita.
      Huoneenlämmössä taimista on vaikeaa saada tanakoita ja tuuheita, eikä maaliskuussa niitä vielä voi kasvihuoneeseen tai taimilavaan viedä kun on liian kylmä.

    • hätähoppuilija

      Minäkin olen kylvänyt mm. punahattua - tosin omista siemenistä. Miten pitkään sinulla kesti niiden itäminen?

      Kylmäkäsittelyyn olen kokeillut laittaa vähän yhtä ja toista; kiinankärhöä, pensaskärhöä, pihaesikkoa, saksankurjenmiekkaa, levisiaa ym.

      Lisäksi olen kylvänyt keijunkukkia, punapäivänkakkaraa, punatähkää ja nepalinhanhikkia. Kaikkia omista siemenistä - ja ihan kokeilumielessä.

      Kaupan siemenistä olen multiin laittanut vasta keijunmekon, kelloköynnöksen ja orvokin. Monta muuta seuraa myöhemmin perässä.

      Todellakin; yleensä sitä tulee aloitettua liian aikaisin - ja sitten on hukassa niiden aneemisten taimien kanssa, kun kasvarissakin on vielä ihan liian kylmää.

      • O-mukulakiurunkannus

        Minulla oli kaupungin puistosta nyysittyjä punahatun siemeniä. Ne nousivat ihan muutamassa päivässä.

        Partsin pöydällä on tällä hetkellä punatähkää ja hollanninkurjenmiekkaa maitopurkeissa. Laitan yöksi päälle fleecehuovan, kun on vielä niin pakkasia. Partsikasvihuoneeni on ollut käytössä kokonaisen päivän. ;-) Nyt se kököttää olohuonetta kaunistamassa. Ensi viikolla on luvattu parvekekasvihuonesäitä.

        Laitoin nuo punatähkät ja hollanninkurjenmiekat partsille sen vuoksi, että ne ovat ulkona talvehtivia ja ehkä tarvitsevat viileyttä lähteäkseen kunnolla kasvuun. Viime kesänä ainakin ne kurjenmiekat olivat aika surkeita esityksiä.

        Sormustinkukan ja punahatun taimet ovat kyllä tällä hetkellä vaaravyöhykkeessä, kun olen taas tavannut harsosääskiä siinä ympärillä pyörimässä, ei onneksi monta. Niiden toukat ovat monena vuonna tuhonneet kylvökseni totaalisesti.

        Paljon olet jo laittanut sinäkin kasvamaan. Näinhän se menee. Ja sitten on todella helisemässä niiden taimien kanssa ennen kuin ne saa ulos. Eikä kukkamaissakaan varmaan kaikille paikkaa löydy, joten uutta on taas tehtävä.

        Jos harsosääsken toukat eivät syö taimiani, minulla on varmaankin noin tuhat sormustinkukan tainta. Onneksi mökkinaapuri varmaan huolii osan, muuten ei parin hehtaarin tonttimme enää riitä... ;-)

        Kevättä odotellessa sitä katsastelee taimien hyvinvointia monta kertaa päivässä.


    • lusiina3

      Kyllähän sitä keväällä heti ensimmäisten auringonsäteiden pilkahtaessa pitää alkaa suunnitella ja hankkia ensimmäisiä siemenpusseja ja kylvöpurkkeja esikasvatukseen. Pitää vaan koittaa malttaa mielensä ja olla kylvämättä liian aikaisin, jottei tosiaan tule niitä honteloita versoja. Tänä vuonnna en EHKÄ laita mitään uusia taimia. Viime kesänä leikkasimme vanhan unkarin syreeniaidan poikki juuresta. Se lähti hyvin uuteen kavuun, kunnes lehdet yhtäkkiä menivät iha rusehtaviksi, mikähän tuli? Mielenkiintoista katsoa, miten sen käy tänä kesänä.
      Lisäksi pihallamme on vanhan ison terijoensalvan kanto, joka olisi tarkoitus kaivattaa pois, onnistuneekohan ja jos niin miten. Harmi kun kevät-syksy-kausi Suomessa on niin lyhyt :-).

    • tipihii..

      laitoinpa minäkin!

      eilen iskin multaan kelloköynnökset (eikun tänään, liotin yön yli vahingossa), luumutomaattia laitoin, paprikaa, petuniat ja koristetupakat. jotain punahattua tais olla kans, viime vuonna joku söi minunkin punahatun taimet eikä yksikään selvinnyt penkkiin saakka :(

      koitan tässä hillitä itseäni vielä tovin. perennoja pitäis olla kukkapenkki täys, sikäli kun talvesta selviytyvät. nyt olisi 3. vuosi niiden kanssa, joten ehkä jonkunlaista kukkaloistoa on odotettavissa? meidän takapiha on paahteinen ja etupihalle ei juuri aurinko paista, joten tarkkaan on mietittävä, että mitä sitä minnekin laittais..

      keittiömmekin on niin kovin pieni, ettei sinne suuret kylvökset mahdu. ja nuo niin ihanat kakarat pitää huolen, ettei taimilaatikoita kannata juuri muualle sieltä keittiöstä siirtää. saattaa muuten olla pitkin lattioita minun minikasvihuoneet nääs :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe