Apuaaa!! :/

Tsinsu--

Moi

Mulla on ongelmia kun mun chinchilla on ostettu eläinkaupasta 7-kuukautisena ja se on nytte 9kk. Se ei oo tottunu käsittelyy ja se on siis tyttö. Silloin ku sil on kiima ni se on tosi äkänen mutta miten saisin sen opetettuu olemaan sylissä? Se säksättää ja ruikkii mun päälle ku yritän ottaa sitä syliin. Mä osaan ottaa ja pitää sitä niinku pitää mutta se hyppää ja rimpuilee aina pois sylistä. Olis kiva joskus pitää sitä yhdellä kädellä ja rapsutella toisella mutta se on toivotonta. Se tykkää kyllä kun rapsuttaa. Yleensä en välitä vaikka se ruikkii vaan otan sen sylii ja kun se on ollu nätisti sylissä palkitsen sen rusinalla (jota se rakastaa).. Oisko kellää ideoita?? ://

14

1135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • accd

      Tämä on melko yleistä eläinkauppaeläimillä. Niitä ei käsitellä silloin, kun kesyyntyminen tapahtuisi helpommin ja tässä on lopputulos.

      Älä pakota chinchillaa syliin. Pakottamalla saat vain chinchillan pelkäämään itseäsi, jolloin se ruikkii päälle ja pahimmillaan voi purra kunnolla. Syliin tulemisen pitäisi olla positiivinen asia chinchillalle.

      Laita käsi häkkiin ja anna sen tutkia rauhassa ja hiljalleen koitat ohjailla/houkutella sitä kädellesi tai se voi jopa itsekseen tulla siihen. Pidä kättä paikallaan niin kauan, että chinchilla tuntee olonsa siinä turvalliseksi. Tämän jälkeen voit hiljalleen koittaa, miten se reagoi käden liikuttamiseen/häntäotteeseen. Kesyttämiseen voi mennä kuukausikaupalla aikaa ja siitäkään huolimatta chinchillasi ei välttämättä tule viihtymään sylissä. Ole kärsivällinen ja etene chinchillan tahtiin. Hiljalleen varmasti luottamus paranee ja chinchillasi kesyyntyy. Toivottavasti ostat seuraava chinchillasi kasvattajalta (www.slcry.net löydät viralliset kasvattajat ja muutakin tietoa chinchilloista).

      Älä myöskään syötä paljoa rusinoita, mielummin älä ollenkaan. Ne sisältävät paljon sokeria ja voivat vahingoittaa chinchillan elimistöä. Näille ei muutenkaan sovi liiallinen herkuttelu. Esimerkiksi kerran viikossa voi antaa pienen (noin postimerkin kokoisen) palan mahdollisimman vähäsuolaista näkkäriä tai kuivattua voikukanlehteä. Esimerkiksi Bunnyn chinchillapelleteistä tykkäävät monet chinchillat ja niitä voi antaa herkkuna, samoin ohuita kuivattuja omenapuun oksia.

    • Tsintsin--

      moi, kiitos vinkistä (:

    • A

      Kaikki chinchillat ei koskaan opi pitämään sylissä olemisesta. Itelläni on nyt 12-v. chinchillatyttö, joka myös tykkää rapsutuksesta, muttei malta olla sylissä rapsuteltavana, ainoastaan tykkään pomppia ihmisten päälle mutta väistää kättä. Häkissä ollessaan antaa kyllä rapsuttaa. Kyllä tuon chinchillasi silti pitäisi oppia käsittelyä sietämään. Rauhallisin ja varmoin ottein vain, kyllä se siitä! =)

    • ronjaaw

      Sain kans just kaverilta chinchillan, kun hän ei itse jaksanut hoitaa sitä enään. Se on nyt meillä koeajalla, mutta mulla on ihan sama ongelma. Räpsy (chinchilla) on kylläkin jo noin 6 vuotias, että voiko sitä enään edes totuttaa syliin olemiseen kun on jo sen verran iäkäs herra .. ?

      • Anonyymi

        Kyllä sitä voi. Ikä on vaa tekosyy ettei tee jotain.


    • 2chinchillanomistaja

      Chinchillan opettamiseen tarvitaan todella paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. itselläni on sama ongelmma ja oma chinchillani puree itseni aina verille kun yritän ottaa sen pois häkistä!

    • accd

      Kyllä vanhempaakin chinchillaa voi kesyttää. Älkää pakottako niitä syliin, vaan antakaa chinchillojen rauhassa tutustua käteen ja tulla lopulta itse syliin. Pakottamalla saat chinchillan vaan pelkäämään enemmän. Mutta kuten mainittu, kaikki chinchillat eivät kesyynny sylipalleroiksi, vaan pitävät enemmän siitä omasta vapaudesta.

    • perttipenanen

      Pienessä tilassa mm. wc (muista laittaa pytty kiinni ja sähköjohdot eläimen ulottumattomiin) saa helpommin totutettua cincua itseensä.
      Istu cincun seuraksi lattialle, jollojn se saattaa tulla itse tekemään tuttavuutta kanssasi. Tässäkin tavassa saattaa kulua aikaa, mutta muista, että yleensä kärsivällisyys palkitaan.

      Jos cincu pelkää tulemista häkistä ulos ja tässä yhteydessä pissaa päällesi, usein cincut ovat intohimoisia hiekkakylpijöitä. Hiekkaastialla useasti cincun saa houkuteltua häkistä ulos, näinollen se alkaa yhdistämään häkistä tulon positiiviseen kokemukseen.

      Liiallisen sokerin syöttämisellä on ajateltu olevan yhteyttä diabeteksen (sokeritaudin) kanssa, joten mielummin ole syöttämättä rusinoita. Terveellisiäkin herkkuja on olemassa. Jos rusinoita välttämättä haluat antaa, pääsääntöisesti niitä kannattaa antaa esim.yksi cincun syntymäpäivänä, toinen jouluna.
      Kuivattu tumma vähäsuolainen leipä on huomattavasti parempi vaihtoehto, kuin rusina. Mielummin siis rusina pois kokonaan herkkulistalta.

    • Kärsivällinen0007

      Kärsivällisyys on hyve.

    • Oletko kokeillut antaa myös näkkäriä kun se on kiltisti?

    • Kokenut Omistaja

      Saimme tänään 2-v. beigen chinchilla herran joka on aivan tottumaton minkäänlaiseen kontaktiin ihmisen kanssa. Ennen Tea :n tuloa meillä on ollut 5 chinchillaa joista kolme on meillä Tea :n lisäksi kotona. Paras tapa on laittaa käsi häkkiin ja tarjota ruokaa mutta samalla pitää käsi ihan paikoillaan koko ajan. Älä ikinä tuijota chinchua suoraan silmiin vaan käännä pää sivulle ja pidä vaikka silmät kiinni sekä pää hieman kumartuneena. :)

      • pihi3

        Ja mikshän cincua ei saisi katsoa? :D


      • pihi3 kirjoitti:

        Ja mikshän cincua ei saisi katsoa? :D

        Jotkut eläimet kokee tuijjottamisen uhkana ja varsinkin jos on ujo sinsu niin varmasti ahdistuu silmiin tuijjottelusta


    • Anonyymi

      chinchillat eivät tykkää olla sylissä tai niinku se ei oo niitten lempi puuhaa mutta kaikki chinchillat ei ole samanlaisia :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe