Azoreille mutta ei varsinaisesti rantalomalle

Viittaan alla olevan keskustelun aloitukseen "Azorien lomalla erikoishintaan". Linkistä avautuvalla sivulla on kuvattuna kaksi rantatuolia vierekkäin, josta asiaa tuntematon saa sen kuvan, että Azorit olisivat puhdas rantalomakohde, Itse asiassa Azorit eivät ole lainkaan rantalomakohde vaan luontokohde, jossa on jonkin verran rantoja.

Mielestäni matkakohteesta kuin matkakohteesta pitäisi potentiaalisille asiakkaille antaa oikea vaikutelma pettymyksien välttämiseksi.

On sinänsä ilo nähdä, että Azorit ja erikoisesti erikoishintaiset matkat saavat julkisuutta Suomi24:n matkailusivustolla. Niille, jotka eivät tunne Azoreita, on mielestäni kuitenkin pakko tarkentaa, että saariryhmä ei ole varsinainen rantalomakohde, Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Azoreilla pääsisi uimaan, sillä saariryhmässä on rantoja ja uimapaikkoja kymmenittäin, joista vuonna 2010 laadusta kertova sininen lippu myönnettiin 25:lle. Meriveden lämpötila Ponta Delgadassa liikkuu vuositasolla lukemissa 16 C - 24 C.

Azorit ovat luontokohde, jonka erottaa monesta muusta sellaisesta tuliperäisyys. São Miguelin saarella, johon suomalaisten ryhmämatkat Azoreilla suuntautuvat, on tilaisuus on hämmästellä maanpinnalla kiehuvaa mineraalivettä ja pulikoida ja uida näissä terveysvaikutteisissa vesissä, mm. Terran Nostran puistossa. Puisto sai nykyisen alkunsa 1800-luvun puolivälissä ja on kuin kurkistus menneeseen maailmaan, jota ei kiire vaivannut samassa määrin kuin omaamme tänä päivänä.

São Miguelin maisemat ovat valtaosiltaan pieniä vehmaita kukkuloita ja tasankoja joilla ruohoa syö noin satatuhatta nautaa. Varsinaisia luonnonnähtävyyksiä on kolme kraatterialuetta: Sete Cidades, Furnas ja Lagoa do Fogo sekä jylhä Povoaçãon ja Nordesten vuoristo- ja metsäalue upeine näköalapaikkoineen meren äärellä.

São Miguel tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet harjoittaa mm. seuraavia aktiviteetteja: patikointi (São Miguelilla on 27 virallista reittiä), sukellus, snorklaus, purjehdus, uinti, surffaus (pidetään kansaivälisiä kilpailuja), bodyboarding, rannikko- ja syvänmeren kalastus (yksi maailman 10. parhaimmasta kohteesa), varjoliito, canyoning, golf (kaksi hyväkuntoista kenttää), ratsastus, geokätköily, lintujen havainnointi, tuliperäisyyteen tutustuminen. Monet tulevat Azoreille pelkästään siksi, että voisivat osallistua valas- ja delfiinisafareille. Muita mielenkiintoisia tutustumisen aiheita ovat kansankulttuuri, kansanmusiikki ja -tanssi, uskonnolliset menot, ruoka ja juoma, käsityöt, puutarhanhoito, maidon- ja maitotuotteiden tuotanto.

Azorit ovat mielenkiintoinen matkakohde niille, jotka hakevat rauhallista, erilaista lomaa ja jotka haluavat välttää massaturismikohteita, nähdä aitoa elämänmenoa ja kohdata aitoja ihmisiä, joita ahneus ei ole vielä turmellut.

Asun Ponta Delgadassa. Kerron Azoreista ja etenkin São Miguelin saaresta kotisivuillani ja vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiin. Olen juuri julkaissut "Matkaoppaan São Miguelille" aikoville ja tarinaa ruoasta ja juomasta otsikolla "Ruoka ja juoma São Miguelila". Kotisivuilleni pääsee näpäyttämällä nimimerkkiäni.

Edistän Azorien matkailua ilman kaupallisia tarkoitusperiä.

0

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        129
        1827
      2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        78
        1707
      3. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        56
        1313
      4. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        69
        1141
      5. Tiedätkö autereen?

        Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
        Tunteet
        8
        819
      6. Kuka jäi auton alle

        Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
        Kuortane
        2
        785
      7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

        kaivattusi kanssa?
        Ikävä
        45
        767
      8. Oli kyl kunnon reissu

        Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
        Kuhmo
        10
        749
      9. Vähän pelottaa

        Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
        Ikävä
        41
        735
      10. Mikä tekee kaivatustasi

        haluttavan?
        Ikävä
        45
        707
      Aihe