Pärjääkö suomen

kielellä ??

Lyhyestä virsi kaunis: Tarkoitus olisi toteuttaa pitkäaikainen haave ja muuttaa Maarienhaminaan. En osaa sanaakaan ruotsia tai muita kieliä joten kysyn nyt että pärjääkö siellä Suomen kielellä ?

8

1062

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kyllä se vähän hankalaa on, jos ei yhtään ruotsia osaa. Onko sinulla työpaikka vai mitä aiot täällä tehdä? Mutta kyllä tarvittavan ruotsin pian oppii.

  • ilkka,,

   suomi on 2kielinen maa, ja maarianhaminassakin 5,6% suomenkielisiä, joten ainakin kunnalliset palvelut on jo lain nojalla saatava suomeksi. se on sitte eri asia mitä kieltä finhurrit siellä puhuu keskenään.

   • Ahvenanmaa on yksikielinen alue, valtion virastoissa pitää saaada palvelut suomeksi. Mutta täällä useimmat muualla valtiolle kuuluvat asiat hoitaa maakuntahallitus, jossa ei voi käyttää suomen kieltä, ei myöskään kunnissa, jotka siis ovat yksikielisisesti ruotsinkielisiä. Eli verotoimistossa ja käräjäoikeudessa, tullissa ja maistraatissa sinua palvellaan suomeksi,poliisi taas esimerkiksi on ruotsikielinen (tosin useat lomakkeet ovat kaksikielisiä).


   • Poika joonas
    ahvennainen kirjoitti:

    Ahvenanmaa on yksikielinen alue, valtion virastoissa pitää saaada palvelut suomeksi. Mutta täällä useimmat muualla valtiolle kuuluvat asiat hoitaa maakuntahallitus, jossa ei voi käyttää suomen kieltä, ei myöskään kunnissa, jotka siis ovat yksikielisisesti ruotsinkielisiä. Eli verotoimistossa ja käräjäoikeudessa, tullissa ja maistraatissa sinua palvellaan suomeksi,poliisi taas esimerkiksi on ruotsikielinen (tosin useat lomakkeet ovat kaksikielisiä).

    Oletkos kuullut tätä sinä Ahvenanmaan tyttyräinen. Ruotsalainen mies ajoi autolla maaseudulla ja näki lihavan miehen ja lampaan. Ruotsalainen mies pysähtyi ja meni juttelemaan lihavalle miehelle. Lammas oli jäänyt päästään kiinni aitaan ja lihava mies pani sitä perseeseen. Lihava mies sanoi ruotsalaiselle:
    "Haluatko sinäkin kokeilla?"
    "joo!",sanoi ruotsalainen ja laittoi päänsä aidan väliin...


  • Kokenut ihanuutta ÅL

   Pitkaikainen virsi on helppo toteuttaa, senkun pakkaat selkärepun ja lähdet
   pysäkille, nouset autoon tai junaan, sitten vain laivaan. Yöllä tai päivällä
   saavut Ahvenanmaalle etkä enää kuule suomenkieltä se on vain sitten ruotsia.
   Haaveesi on siinä edessäsi kaikkine ihanuuksineen ja huoria on koko saari täynnään ja jos kerta olet poikamieskin niin siitä vain hetekata natisuttamaan.
   Ruotsia opit sitten siinä samalla kun kitisytät hetekata ahkerasti.

   • Naiset ovat täällä ihan samanlaisia kuin muuallakin.Ilmeisesti edellisen kirjoittajan mielestä kaikki naiset ovat huoria. Mitä ovat miehet, jotka "käyttävät" huoria? Minusta huora sana on todella halventava.


   • Pässi Pietari
    ahvennainen kirjoitti:

    Naiset ovat täällä ihan samanlaisia kuin muuallakin.Ilmeisesti edellisen kirjoittajan mielestä kaikki naiset ovat huoria. Mitä ovat miehet, jotka "käyttävät" huoria? Minusta huora sana on todella halventava.

    Anteeksi korjataan jos se sinua noin vaivaa, muuten täällä netissä on paljon
    Ahvenanmaalla asuvia naisia jotka tekevät sitä rahasta ja tietysti sillä ammatilla on hienompiakin nimityksiä. Katsos esimerkiksi ne ilotyttöjen eli (ifien) laiva pisnekset eivät ole mitään uusia tapauksia sillä tiedän niistäkin jo monien vuosien ajalta.
    Olen myös ollut siellä Maarianhaminassa kapakoissa ja näyttää se toiminta
    pyörivän sielä ihan samoin kuin muuallakin ja monikulttuurisesti.


   • Pässi Pietari kirjoitti:

    Anteeksi korjataan jos se sinua noin vaivaa, muuten täällä netissä on paljon
    Ahvenanmaalla asuvia naisia jotka tekevät sitä rahasta ja tietysti sillä ammatilla on hienompiakin nimityksiä. Katsos esimerkiksi ne ilotyttöjen eli (ifien) laiva pisnekset eivät ole mitään uusia tapauksia sillä tiedän niistäkin jo monien vuosien ajalta.
    Olen myös ollut siellä Maarianhaminassa kapakoissa ja näyttää se toiminta
    pyörivän sielä ihan samoin kuin muuallakin ja monikulttuurisesti.

    Missä on sanottu, että laivoissa toimivat tytöt ovat ahvenanmaalaisia? Varmasti Arkenista löytää maksullisen naisen, mutta varmaan harvemmin hän pystyy sinulle ruotsia opettamaan. Sanoit että huorilta voi oppia ruotsia, äsken että toiminta on monikulttuurista. Uskon edelleen, että tavalliset ahvenanmaalaiset naiset eivät tätä ammattia harjoita, vaan nämä tytöt ovat muualta tänne tulleita. Mutta jos haluaa ruotsia oppia, täältä voi löytää tyttöystävän jonka kanssa voi perustaa perheenkin. Eikä taatusti ole huora.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mika Muranen juttu tänään

   Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
   Sananvapaus
   29
   2570
  2. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

   Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
   Tv-sarjat
   30
   2362
  3. Millaisessa tilanteessa näit hänet

   viimeksi? Saitko sanottua mitään vai jähmetyitkö ja vaan katselit?
   Ikävä
   75
   1311
  4. M miehelle

   Piristät aina päivääni. Olet niin lähellä, mutta niin kaukana. Silti aina läsnä. En tiedä mihin tämä kaikki johtaa, mutt
   Ikävä
   7
   1283
  5. Alas on vajonnut arkkipiispa Luoma!

   Tämä on nyt luterilaisuuden suunta. Arkkipiispakin valehtelee! https://www.kotimaa.fi/arkkipiispa-tapio-luoma-meita-yhd
   Luterilaisuus
   370
   1189
  6. Mitä haluaisit

   Tehdä kaivattusi kanssa tänään?
   Ikävä
   91
   1035
  7. Kukka kuoli Koivuhaassa

   Tuommonen nimi oli tuolla murhapalstalla syyllisestä pallas puro jukka antero mutta kukka oli se toinen?
   Kokkola
   11
   978
  8. Olet nainen premium

   Minuun verrattuna. Yksi päivä kävin suihkussa ja hetken sen jälkeen katsoin itseä peilistä ja tulin siihen tulokseen ett
   Ikävä
   33
   971
  9. Mitä tai ketä

   etsitte täältä?
   Ikävä
   97
   962
  10. Näin sinut tänään

   Pitkään on ollut helpompaa. Olen hyväksynyt sen, ettei meitä ikinä tule. Olet käynyt mielessäni enää harvemmin, en ajatt
   Ikävä
   34
   926
  Aihe