Sisäinen silmä

Hevosmies66

Kamppailulajeja harrastaessani huomasin hyvin nopeasti pärjääväni pidempään harrastaneille. En oikeasti ollut teknisesti parempi vaan kykynni ennakoida oli omaa luokkaansa. Olin pitkään hämmentynyt tästä ja joskus tahallani hävisin harjoitusmatseissa, etten turhaan joutuisi antamaan uusia mahdollisuuksia kokeneemmille harrastajille todistaa lajin lajin erinomaisuutta. Vaihdoin saleja ja seuroja tuon tuostakin ja sama ilmiö toistui. Ei minulla ollut kilpailuviettiä, joten tylsistyin voittamiseen hyvin nopeasti. Oikeasti hain kamppailulajeista vain itsepuolustustaitoja käytännön elämään, koska tunnistin uhkaavia tilanteita ja väkivaltaisia ihmisiä ympärilläni jatkuvasti. Olin tosin jo kauan sitten oppinut ennakoimaan niitäkin tilanteita, silti aina ei ollut mahdollista väistellä fyysisiä kohtaamisia. Silloinkin yleensä kykenin välttämään tilanteen kehittymisen väkivaltaiseksi, koska osasin odottaa mitä olisi tulossa. Yritän kertoa tällä tilannetajuani, joka oli parempi kuin muilla yleensä. Tiesin jo etukäteen kaverin väärän vastauksen vievän tilanteen huonompaan suuntaan, joten toimin mieluummin itse puhemiehenä. Väistämättömissä väkivaltatilanteissa kykenin kyllä toimimaan ja olin pitkään hämmentynyt kyvystäni toimia ja tehdä nopeita ratkaisuja. Joskus olisi kannattanut vain hävitä, olisi välttynyt kostokierteestä. Siitäkin selvisin ennakointikykyni ansiosta. Tiedän olevani elossa kykyni vuoksi ja etsin sille hyödyllisempää tarkoitusta. Välillä pidin kykyäni kirouksena, sitten ymmärsin kykyni olevan suurempi lahja, jota pitää käyttää hyvän tekemiseen.

En ollut harrastanut kamppailulajeja enään vuosiin. Joskus katsoessani kamppailua kisoissa tai tv:ssä tunnistin kaltaisiani ihmisiä, jotka ennakoivat taidokkaasti. Sanoin joskus, en nähnyt sitä jatkuvasti nähdessäni kamppailua. Ennakointi sai heidät näyttämään nopeammilta mitä oikeasti olivat. Uskon vastaavia kykyjä olevan eri aloilla, sitä kutsutaan usein lahjakkuudeksi.
En tiedä, oliko näkemilläni kamppailijoilla käsitystä kyvystään ja sen kehittämisestä. Olette varmasti kuulleet tarinoita harrastajista, jotka ovat harjoitelleet, mutta eivät niin paljon kuin voittamansa vastustajat.
Lahjakkuus on minulle mystinen käsite, mitä se oikeasti on.

Minusta tuli Psyykikko yhdessä elämäni vaiheessa ja aloin toimia eräänlaisena henkisenä auttajana apua tarvitseville. Se elämä vei minut hyvin outoon mailmaan. Kykyni kehittyi entisestään ja normaali elämä alkoi olla jo vaikeaa.
Hakeuduin lopulta alalle jossa ei joutuisi ennakoimaan vaaratilanteita. Tämä itseni vuoksi, sillä elämä alkoi olla raskasta. Kykyni havaita tunne-, tunto-, maku- tai hajuaistimuksia kehittyi jatkuvasti ja huomasin olevani mestari kahvinpaahtamisessa, kamppailussa, myyntineuvottelijana ja ennustajana.
Ennustajan työssä kykyni ei ollut millään tavalla maagista vaan kykyä vuorovaikutukseen, jota siivitti elämänkokemus. Se oli kykyä nähdä ihminen ja löytää vuorovaikutus suljettujen ovien taakse. En siis nähnyt siinä mitään yliluonnollista. Hakeuduin alalta kuitenkin pois, koska en voinut välttää tulemasta ihmisten silmissä yliluonnollisia kykyjä hallitsevaksi tietäjäksi, vaikka en sitä oikeasti ollut. Halusin olla vain oma itseni. Myöhemmin ajateltuna en ole tästä aivan varma, onko kykyni vain vuorovaikutusta ja päättelyä.

Palasin takaisin kamppailulajien pariin. Löysin Aikidon ja nautin siitä enemmän kuin mistään muusta harrastamastani lajista aiemmin, se on minulle terapiaa alusta loppuun.

Tekstiäni voi kritisoida ja heittää päälle kuraa aivan vapaasti, sillä tiedän niin käyvän. Olenhan näkijä :) Jos joku, ehkä juuri sinä tunnistit viestini sanoman. Ole ystävällinen ja jätä viestiä tänne. Tarkistan tämän osion viikottain.

Hyvää päivän jatkoa kaikille.

7

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • avaa

      Ketä kiinnostaa? Miksi tänne pitää tulla kertomaan elämäntarinaansa..

    • Brassihärkä

      Voisiko tuo kirjoitus olla totta? Ehkä.

    • Anonyymi

      Sinulla on sisäiset silmät auki. Sinua ei voi huijata ja etkä luota niin paljoa näkemääsi. Tämä on asia, jonka haluaisin myös oppia, mutta en tiedä miten.

    • fifty sixty

      Jutusta puolet tuubaa ja puolet asiaa. Kaikilla huipulla olevilla kamppailu-urheilijoilla (kamppailuksi tässä tapauksessa lasketaan myös kaikki pelit, jalkapallosta shakkiin) on poikkeuksellisen hyvä ennakointikyky. Jalkapalloilija osaa ennakoida kaverin syötöt ja vastustajan liikkeet, nyrkkeilijä tietää minne kaveri aikoo nyrkkinsä survaista. Pelisilmä, ottelusilmä....

    • tuttua...

      Uskon että et ole ainutlaatuinen. Vastaavia epärealistisiä käsityksiä omista kyvyistä ja niihin liittyviä ego-ongelmia on monilla Aikidoa pitkään harrastaneilla.

      • Hevosmiesten

        juttuja ;)


    • dnjsbs

      Kyseessä on varmaan se kuuluisa persesilmä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      130
      9962
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2901
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      178
      2690
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1518
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe