Rohmu anoppi

Roobois

Anoppi sattui kerran tulemaan kylään kun olin juuri leiponut. Kyseessä oli ihan normaali puolen litran pullataikina josta osan ajattelin laittaa kahvipöytään ja loput pakastaa.
Anoppi hyökkäsi leivinpöydän ääreen, tökki ja sormeili pullia (yäk) ja hykerrellen silmät kiiluen totesi että "Voi hyvänen aika, mihin sinä nämä kaikki saat mahtumaan, pilallehan nuo menee!". Kerroin että tarkoitus on pakastaa ne.
Anoppi ei kuunnellut, siunaili vaan pullamäärää ja sanoi että hän kyllä vie siitä puolet kun piallehan ne menee, vie ne toiselle pojalleen kun se niin tykkää lämpimäisistä (peräkammarin poika).

No sitten meillä oli perhejuhlat joihin tein mm. koristeltuja liha- ja kalaleipiä ja laskin vierasmäärän mukaan menekkiä.
Anoppi taas hykerrellen torui että noin paljon haaskioon olen tehnyt leipiä että siitä pitää antaa matkaevääksi hänen sukulaisilleen mukaan, pitkällä matkalla ei tarvi sitten pysähdellä huoltoasemille. Ja taas silitteli lohisiivuja leivän päällä ja tökki sormellaan. TODELLA oksettava tapa lähmiä tarjottavaa ruokaa !!
Minun oli pakko sanoa että katsotaan sitten juhlien jälkeen jääkö siitä evääksi annettavaa, ensimmäiset vieraat kun eivät olleet edes vielä saapuneet ja osa oli tulossa vasta myöhemmin illalla.
Anoppi siihen sihahti että "Sinäkin oot niin omas päälle !"
Jossain välissä juhlia anoppi lappoi leipiä kaapista löytämäänsä isoon kakkukupuun ja työnsi tämän sukulaisilleen kainaloon, kuin jonkun "salapullon" kuiskaillen ja silmää vinkaten.
Sinne meni minun kakkukupukin sen siliän tien.

Juhlien mentyä anoppi kysyi että jäikö leipiä paljon yli kun olin niitä niin paljon tehnyt. Ja tosi on, että yksi ainoa leipä jäi. Olishan se ollut ihan mukavaa että omalle perheelle olisi siitä ollut vaikka iltapalaksi jämiä, mutta näin naftisti se meni.

4

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • andersson isolla

      olipas taas uskottava tarina, mitähän tuollakin olis tarkoitus saavuttaa.

    • Mitä näkyy peilistä?

      Jos ei ole rahasta kiinni, niin tee ensi kerralla enemmän leipiä, jotta riittää pitkämatkalaisten vieraiden evääksi ja oman perheen itapalaksikin.

      Jos et voi kestitä kunnolla pitkämatkalaisia vieraita kuten suvussa on ollut tapana ja mihin he ovat tottuneet ja mitä odottavat, niin jätä seuraavalla kerralla pitkämatkalaiset kutsumatta ja pidä juhlat pienemmässä piirissä.

      Pullaa ei tarvitse antaa peräkammarin pojalle vietäväksi, jos ei halua. Mutta voihan tuosta vielä joskus olla iloakin, että on pitänyt suhteet sukulaisiin hyvinä. Jospa se peräkamarin poikakin sitten tulisi teille vaikka talkooavuksi tai muuttomieheksi kun tarvitaan.

      Ja pidä anoppi kurissa. Kylässä ei mennä kaapeille.

    • mikä ihme

      teitä toisia oikein vaivaa, kun ei uskalleta, kehdata tai viitsiä sanoa ihmisille suoraan. Tullaan sitten tänne palstalle valittamaan.

      Tuo nyt ihminen ihmeessä seuraavan kerran oma mielipiteesi esiin.

    • exminiä

      Tiedän tunteesi ja senkin että ihan suoraan ei ilkeä sanoakkaan varsinkaan vieraiden aikana.
      Mun EX-anopilla oli varsin ällöttävä tapa syödä suu auki ja röyhtäillä ruokapöydässä.
      Ja mun järjestämissä perhe- yms juhlissa kailottaa kaikille että ottekeehan lissee. Eikös se ole emännän hommia tarjota lisää,
      ei anopin.
      Toivoinkin aina että sillä oisi joku este ettei se pääsis tulemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      183
      11681
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      151
      2336
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      249
      1486
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      61
      1060
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      930
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      872
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      42
      767
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      729
    9. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      27
      716
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      689
    Aihe